Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 15:56)
pamėginam paanalizuoti, gal pasimatys, kodėl tu taip jautiesi.
Ramiai atsisėsk prieš laikrodį su sekundometru ir suskaičiuok kiek kartų per minutę kvėpuoji. užrašyk. Po to giliai įkvėpk ir sulaikyk orą kiek tik gali ilgiau. Parašyk tuos du skaiciukus.

labas,

pirmiausiai labai idomus ir draugiskas jusu forumas. Malonu cia uzeiti.
Antra, tai tikrai nepabegau. vis megstu kuom nors dometis, kas liecia sveikata.
Tracia, tai turiu leliuka ir dar du mazamecius, tai ziauriai ziauriai nieko nespeju doh.gif doh.gif tai tik letai paskaitau kiek duoda galimybes ir tiek.
pagaliau pabandziau. o laukiau tik todel, kad neturejau laiko paieskoti telefone sekondometro smile.gif
mano skaiciai tokie: 10 arba 11 ir 50-53. Na kai galvoji, kad reikia kviepuoti ir skaiciuoti, arba nekviepuoti, gal ne taip naturaliai gaunasi smile.gif
jei man jus pakomentuosit mano rodiklisu, tai labai dekociau smile.gif

dar turiu klausima, kuris islindo: cia tokia griezta dieta (darzoves ir baltyminis maistas ir truputis riebalu), t.y. be grudiniu, yra skirta tam tikram periodui? ar ne ? pvz menesiui ? o po to gali nedideliais kiekiais naudoti ? ar ne taip supratau ?
man, manau, butu labai optimalu, sumazinti miltinius ir to gyvenimo pradziai uztektu smile.gif o vien tik mesa+zuvi ir darzoves, sunkiai .... cia as pagal ta paleo piramide.
Ir dar klausimas: ziurint i paleo piramide, kiausiai butu prie gyvulinio maisto, taip ?
Ar domejosi kuri nors ar nieko tokio vartoti tiek daug kiausiniu. ? Nes liaudyje ir tarp mediku paplitusi nuomone, kad kiausinius galima 2 k per savaite ? g.gif
as tik klausiu! neturiu is ankstines nuostatos.
aciu
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 12:49)
nepasakok, žinau, nes aš irgi nooooooriu.  Buvusių narkomanų nebūna biggrin.gif

O kavos negalima? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2013 08 26, 15:00)
labas,

mano skaiciai tokie: 10 arba 11 ir 50-53. Na kai galvoji, kad reikia kviepuoti ir skaiciuoti, arba nekviepuoti, gal ne taip naturaliai gaunasi smile.gif
jei man jus pakomentuosit mano rodiklisu, tai labai dekociau smile.gif
Paskaičiavus 10-(50:5)=0 toks gautas skaičius sako, kad tau nėra to disbalanso, kurį įtariau ir kad pilnai gali gyvent be krakmolo, jei tik norėsi. Pas tave nukrypimas į priešingą pusę -į šarmų. Ir į ketogeninį disbalansą- greičiausiai daug gali valgyt ir į kūną neina? . Ir net esi, ko gera, liesoka?
dar turiu klausima, kuris islindo: cia tokia griezta dieta (darzoves ir baltyminis maistas ir truputis riebalu), t.y. be grudiniu, yra skirta tam tikram periodui? ar ne ? pvz menesiui ? o po to gali nedideliais kiekiais naudoti ? ar ne taip supratau ?
man, manau, butu labai optimalu, sumazinti miltinius ir to gyvenimo pradziai uztektu smile.gif o vien tik mesa+zuvi ir darzoves, sunkiai .... cia as pagal ta paleo piramide.

čia jokia dieta, tik maistas, kuris nekenkia. Ir aš taip panašiai žadu maitintis kol tik mane badas neprivers valgyt grūdus. Kai nebus daugiau ko valgyt.
Tačiau tai tik mano pasirinkimas, o kad tu galėtum tikrai suprasti ką grūdai daro konkrečiai tau turėtum kurį laiką pabūt be jų.
Ir dar klausimas: ziurint i paleo piramide, kiausiai butu prie gyvulinio maisto, taip ?
Ar domejosi kuri nors ar nieko tokio vartoti tiek daug kiausiniu. ? Nes liaudyje ir tarp mediku paplitusi nuomone, kad kiausinius galima 2 k per savaite ?  g.gif

kiaušinius galima kad ir kasdien valgyti- tie paistalai apie jų žalą senai paneigti, tik žmonės to nežino
1991 metų kovo 28 dieną autoritetingas medicinos žurnalas „ The New England Journal of Medicine“, leidžiamas Bostone ir skirtas plačiam gydytojų-praktikų ratui, publikavo profesoriaus, žinomo gastroenterologo Fredo Kerno straipsnį keistoku pavadinimu „Normalus cholesterolio kiekis 88-mečio kraujyje, kuris kasdien suvalgo po 25 kiaušinius“. Netruko straipsnio trumpinį perspausdinti ir kiti laikraščiai.

Prof. F.Kernas vadovavo Kolorado Universiteto katedrai. 1990 metais jam pranešė apie vyrą, kuris po žmonos mirties gyveno senelių namuose Denveryje. Medseserys, jam prašant, nupirkdavo jam kasdien po 20-30 kiaušinių. Jis juos virdavo skystai ir per dieną valgydavo juos papildomai prie duodamo senelių namuose maisto. Pagal jo asmeninio gydytojo liudijimą, jis taip maitinosi jau  15 metų, o draugų tvirtinimu – dar ilgiau. Tai buvo inteligentiškas ir išsilavinęs žmogus. Jo ūgis buvo 187 cm, svoris 82 kg ir bendras fizinis stovis buvo puikus. Širdies, inkstų ir arterijų stovis nenukrypęs nuo normos. medicinos kortelė liudijo apie daug kartų atliktus cholesterolio tyrimus, ir visi jie buvo normos ribose, nuo 3,88 iki 5,18 mmol/l kraujo. Tai buvo žemiau vidutinio amerikiečių rodiklio. Genetinio ilgaamžystės paveldėjimo nebuvo – tėvas mirė 40-ties, motina – 76-rių.

Vidutinio dydžio kiaušinis turi apie 75 kilokalorijas. 25 kiaušiniai – 1900 kkal. Viename trynyje yra apie 250-300 mg cholesterolio. Herojus vartojo nuo 6250 iki 7500 mg cholesterolio kasdien, tai yra 20 kartų daugiau, negu rekomendavo dietologai. Sprendžiant iš jo savijautos, tai jo organizmui buvo naudinga.

tik virti taip kaip jis- skystai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 rugpjūčio 2013 - 14:37
Kiek aš prisiskaičiau apie tą insuliną doh.gif tai aš anksčiau viską prišingai darydavau.. Stengiausi valgyt dažniau po mažiau, bėgiodavau krosiukus. O, pasirodo, reikia atvirkščiai doh.gif

O kietai virti arba kepti kiaušiniai netinkami?

O prasidėjo viskas nuo to, kad kažkuri iš jūsų užėjo į iherb temą biggrin.gif Va taip ir įklimpau aš biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 26 rugpjūčio 2013 - 14:59
[quote=Fudži,2013 08 26, 15:57]

[QUOTE]O kietai virti arba kepti kiaušiniai netinkami?[/QUOTE]
iš kietai virto ar kepto kiaušinio organizmui mažiau naudos, tačiau kiekvienas pats sprendžia, kaip gaminti. Aš laikausi tos nuomonės, kad kuo mažiau apdoroti baltymus ir riebalus.
[quote]
O prasidėjo viskas nuo to, kad kažkuri iš jūsų užėjo į iherb temą biggrin.gif Va taip ir įklimpau aš biggrin.gif
[/quote]
na, ten parašyta- gydomės pačios- tai ir pažiūrėjau, o ten...nuo nieko taip neišsigydysi, tik kažkam pinigą krausi...kol nesuprasi, kad sveikatos labui dažniau ne ko nors papildomo dadėt reikia, o atvirkščiai- išmest netinkamą alia maistą, kuris trukdo organizmui pačiam susitvarkyti.
Beje, gali bėgt, čia niekas nieko nelaiko.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 16:15)
Beje, gali bėgt, čia niekas nieko nelaiko.

Nenoriu kolkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 14:40)
Mano nuomone, tai rodo, kad persivertei kiton pusėn, ir procesai, kurie vyko iki tol- nutrūko. Taigi nebeužkandžiauji, insulino nebegamini, cukraus nebevalgai.
Nepergyvenk, nesibiesink, viskas OK, 4 vis arčiau idealaus 7 nei 15. Po kiek laiko vėl skaičiuok, ir užsirašinėk. Kad nepamirštum.
Aš irgi norėjau, kad paskaičiuotum.
Dar būtų įdomu, kad ir Nijolė46 paskaičiuotų

bet įdomiai, kvėpavimo dažnumas tapo daug ramesnis, kvėpuoju lėtai ir giliai, tik 10 kartų per minutę įkvepiu, o vat išlaikymas toks ir liko, tik 30 sek ištempiu be oro doh.gif
Kas mane šiek tiek dar erzina, tai galvojimas ką šiandien valgyti ir taip visą dieną, pavalgai pusryčius, jau galvoji ką čia reiks pietums pagaminti, pavalgai pietus - galvoji ką čia reiks vakarienei pagaminti, o po vakarienės galvoji - ką čia reiks pusryčiams pagaminti lotuliukas.gif . Žinojimas ką gaminti mane veikia teigiamai, ramina, nekelia streso, be to, tas mėgavimasis maistu mane vis dar kamuoja, todėl noriu bent jau iš paleo išpešti kažką, kas man bent kažkiek skanu smile.gif

QUOTE(taša @ 2013 08 26, 14:51)
o kaip tu j i skaiciuoji?

pakelk akis kiek aukščiau ir pamatysi postą, kuriama nurodyta kaip skaičiuoti
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 26, 15:57)

Ir as sia tema uzsifavoritinau po tu diskusiju iherb temoje biggrin.gif

Perskaiciau knyga g.gif Na praverciau kai ka blush2.gif nes sunku per kompa skaityt, bet esme lyg aiskeja smile.gif
Taigi
...Valgau 3 kartus per diena. 1 kartas tik atsikelus, paskutinis ne veliau,nei 2 val pries miega
...Porcijos panasios, nesvarbu ar tai pusryciai ar vakariene ? g.gif 1-2 delno dydzio baltymai+kalnas darzoviu+riebalu 1-2 pirsto dydzio porcija (smiliaus? )
...Jokiu uzkandziu tarp valgiu
...Tinkami riebalai kokosu aliejus,isvalytas sviestas, alyvuogiu aliejus
...Darzoves... Kazkur skaiciau,kad netinka darzoves-saknys (morkos,ridikai,burokeliai) Knygoje to lyg nera g.gif Kaip su jom istikruju?
...Baltymai-kaip ir viskas aisku g.gif Tik kad misija neimanoma doh.gif Kur dabar gaut geros, naturaliai augintu gyvunu ar zuvies mesos?
...Vaisiai-galima po truputeli paskanaut kartu su pagrindiniu maistu.
...Riesutai - irgi po truputeli prie pagrindinio maisto ?
Pataisykit, jei kas ne taip 4u.gif
Atsakyti
Labas, grįžtu paisveikinti 4u.gif Atostogauju, tai retai prie kompo būnu ir tikrai tingiu daug skaityti.
Mano whole 30, kaip sakant, sufalintas gerokai, nes laaaaabai stipriai padauginu obuolių, slyvų, o kelionėse net džiovintų vaisių po gerą saują kasdien prarydavau. doh.gif tongue.gif Po penkioliktos dienos ir prie kavos grįžau. Nes blyn, užkniso, pastebėjau kad po 96-98 spaudimu 90 proc gyvenimo džiaugsmo ir emocijų praradau. Nu visška bejėgė ir apatiška buvau kol neįkaliau juodo stipraus esspresso. lotuliukas.gif
Šiaip esu patenkinta, svoris nepakilo ir nenukrito, pieno nenoriu ir nevalgysiu. Sviesto jokiam pavidale taip pat nepasigedau. Žodž, kaifas su kalnu daržovių ir vaisių. Ai, dar prisiminiau, kad gi pomidoras tai uoga yra, o jei uoga - tai vaisius. lotuliukas.gif
Linkėjimai visoms, gerų gražių ir ramių prabėgančios vasaros akimirkų!
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 08 26, 15:44)
pakelk akis kiek aukščiau ir pamatysi postą, kuriama nurodyta kaip skaičiuoti

doh.gif kodel as pagalvojau apie Ph (slapimo) doh.gif

vis dar esu isiblaskiusi...
Papildyta:
QUOTE(anira12 @ 2013 08 26, 15:59)

Perskaiciau knyga  g.gif  Na praverciau kai ka  blush2.gif nes sunku per kompa skaityt, bet esme lyg aiskeja  smile.gif

as ipusejau(pirma dalis labai itrauke) o veliau pasidare neidomu. tiesa sake jie-jei kam neidomu- praleiskit ta dali biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi po truputi skaitau, man kažkaip viskas įdomu smile.gif
Atsakyti
sveikos

o man sios savaites misija bus suorganizuoti kaip dukros nesiosis pietus I mokykla. dezuciu ar termosu nenori, o man tie vienkartiniai is putu nelabai patinka. ir gamta tersiasi ir siaip. mazoji mano tik karsta-silta maista (mesa) megsta. ir dar pareiske, kad ji nori toliau paleo laikytis, nes lasiniukai krenta, o ji kaip visos paaugles labai jau susirupinus isvaizda.
kas turit mokyklinuku, kaip jie maitinasi? namu ar mokykliniu maistu? cia maistas mokyklos katastrofiskas, nors jie vis deklaruoja, kad "sveikas" nu ka galima sveiko uz $2.5 paduot? ypac kai jie ten nieko negamina, viskas supakuota suvezta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 26 rugpjūčio 2013 - 16:32