Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(cushy @ 2013 08 25, 19:56)
Labas vakaras smile.gif
paaiškinkinkit, kas ta ketozė ?  blush2.gif

taip, dauguma atsakė teisingai, kai ima trūkti angliavandenių, organizmas ima kūno riebalus versti ketonais, o organizme įsivyrauja būsena, vadinama ketoze.
Dažniausiai nutukimas yra pasekmė to, kad nuolat deginami tik angliavandeniai ( nepanaudoti energijos likučiai deponuojami riebalų pavidalu)o dėl nuolat tiekiamų angliavandenių riebalai lieka nenaudojami. Ketozė yra būdas priversti organizmą prisiminti energijos gamybą iš riebalų.
Toms, kurios turi nemažą antsvorį ir jau pradėjo jį sėkmingai tirpinti, būtina žinoti, kad net vienkartinis suvalgymas daugiau angliavandenių(saldainis, bandelė, bulvė, nemažas obuolys ar kt) išveda iš ketozės, ir vėl reikia laiko, kad jon sugrįžti, o nuolatinis iššokinėjimas iš jos iššaukia insulino reakciją,vėl suaktyvina tą medžiagų apykaitos sutrikimą, kuris atvedė į nutukimą. Todėl saugokitės nuo pagundų.
Rusiškai daugiau išaiškinta http://www.liveinter.../post160781361/

Ваше «один разочек не повредит» означает конец данного этапа, т.к. в этом случае организм не сможет эффективно переключиться на КЕТОЗ-ЛИПОЛИЗ (расщепление собственной жировой ткани до кетоновых тел). А если вы находились в кетозе, то в случае потребления больших количеств углеводов просто выйдите из него, и ваш организм вновь будет стремиться получать энергию из углеводов, получаемых с пищей, а не из вашего жира. К тому же такие перескоки с жиро-белкового на углеводный режим питания могут усилить инсулиновую реакцию организма, из-за чего активизируются нарушения обмена веществ, которые привели вас к ожирению.

na, aišku čia ne paleo, o tik low carb, todėl kalbama ir apie mums netinkamus produktus. Jei tikslas tik numesti svorį- tai galima naudoti net ir majonezą lotuliukas.gif
ir http://www.dieta.ru/.../lowcarbdiet/#c
ketozė nėra kažkoks blogesnis būdas gauti energiją. O gal net geresnis, nes tie, kurie gauna energiją iš ketonų, nepatiria cukraus-insulino šuolių, netunka, ir neserga civilizacinėm ligomis- pavyzdys: šiaurės gentys.
Ir dar klausimas ne į temą. Kadangi čia renkasi protingos moterys, kurios tvarkosi su savo mityba, vadinasi moka tvarkytis ir su savo emocijom. Gal bus vertingų patarimų, kaip nereaguoti į kai kurias situacijas žliumbimu? Bent jau iki to laiko kol kažkas mato  smile.gif  Žinau, kad kvaila reakcija, bet jei kažkas mane įžeidžia, aš moku atsikirst, bet kitą minutę jau puolu ašarot ir tas mane labai erzina. Tai va, gal kas turės kokių gudrių patarimų, kaip dirbt su savim, ar knygų kokių pasiskaityt?

kažkokie hormonai išsiderinę ...vegetatyvinė nervų sistema. Nelabai išmanau.
Bet čia buvo užduotas panašus klausimas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 rugpjūčio 2013 - 10:19
QUOTE(Fudži @ 2013 08 23, 17:04)
Nors ne man adresuota, bet irgi pabandžiau biggrin.gif
18 ir 30 smile.gif

laukiau kol atsakys ta, kuriai adresuota, bet..matyt, pabėgo biggrin.gif vaje, košių negalima.
Fudži, yra toks skaičiavimas, kuris parodo tam tikrus nukrypimus organizme.

Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.

tad konkrečiai tavo skaičiavimas 18-(30:5)=18-6=12.
tad išeitų, kad tavo balansas nukrypęs rūgščių pusėn, greičiausiai kaupiasi svoris, ko gera, gamini per daug insulino, krenta cukrus, bloga savijauta, galimai tai kelionė link hipoglikemijos- jei toliau valgysi krakmolą ir užkandžiausi- nieko gera. Bet tai turėtų pagrįsti kiti rodikliai. Čia tik paspėliojimai.

QUOTE(Wallis @ 2013 08 23, 17:08)
as irgi smile.gif 12 ir 30 smile.gif
na, tu nebenaujokė, pati skaičiuok. Pratinkis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 rugpjūčio 2013 - 10:15
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 11:14)
tad konkrečiai tavo skaičiavimas 18-(30:5)=18-6=12.
tad išeitų, kad tavo balansas nukrypęs rūgščių pusėn, greičiausiai  kaupiasi svoris, ko gera, gamini per daug insulino, krenta cukrus, bloga savijauta, galimai tai kelionė link hipoglikemijos- jei toliau valgysi krakmolą ir užkandžiausi- nieko gera. Bet tai turėtų pagrįsti kiti rodikliai. Čia tik paspėliojimai.

obana blink.gif Kokia aš surūgštėjus..
O darbe turim tokį šarminį vandenį ir nieko gero pasirodo smile.gif
Svoris nėr baisus mano.. 74kg, ugis 174cm. Na ne modelis, bet gyvent galiu, aišku norėčiau numest kokius 5kg smile.gif
Mažinu tuos krakmolus smile.gif

p.s. ačiū už idėją kelt salierą, labai patiko smile.gif Gaunasi ne bulvytės, o salieriukai fry biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 26 rugpjūčio 2013 - 10:55
QUOTE(Fudži @ 2013 08 26, 11:30)
obana  blink.gif Kokia aš surūgštėjus..
O darbe turim tokį šarminį vandenį ir nieko gero pasirodo smile.gif
Svoris nėr baisus mano.. 74kg, ugis 174cm. Na ne modelis, bet gyvent galiu, aišku norėčiau numest kokius 5kg smile.gif
Mažinu tuos krakmolus smile.gif

dar nelabai smarkiai, bet jei toliau krypsi ton pusėn (vėliau kas pusmetį pasiskaičiuok) tai kai smarkiai tas balansas ton pusėn nukrypsta, galima ir onkologija.

Norėdami atstatyti rūgščių pusiausvyros sutrikimą, gerkite daug gryno vandens, valgykite daug daržovių, venkite nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir margarino, cukraus, gazuotų gėrimų, vaisių sulčių, didelių kiekių vaisių ir maisto, kuriame yra daug krakmolo ir cukraus.

Dabar tau reikia ne tik krakmolus/cukrus mažinti- o svarbiau- insuliną. Valgyk, bet jokiu būdu neužkandžiauk. Net to gali pakakti, kad po kurio laiko tie skaičiukai būtų kitokie. Normali oro sulaikymo trukmė yra ~ 50 sek. Skaičiavau vėžiu susirgusios jaunos panelės, tie skaičiukai buvo 24(dažnis) ir 30 (sulaikymas).
Dėl šarminio vandens-pagalvokim logiškai- o kas jam nutinka, kai patenka į skrandį? biggrin.gif
Kepei salierą? ant ko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 rugpjūčio 2013 - 11:22
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 12:07)
dar nelabai smarkiai, bet jei toliau krypsi ton pusėn (vėliau kas pusmetį pasiskaičiuok) tai kai smarkiai tas balansas ton pusėn nukrypsta, galima ir onkologija.
Dabar tau reikia ne tik krakmolus/cukrus mažinti- o svarbiau- insuliną. Valgyk, bet jokiu būdu neužkandžiauk. Net to gali pakakti, kad po kurio laiko tie skaičiukai būtų kitokie. Normali oro sulaikymo trukmė yra ~ 50 sek. Skaičiavau vėžiu susirgusios jaunos panelės,  tie skaičiukai buvo 24(dažnis) ir 30 (sulaikymas).
Dėl šarminio vandens-pagalvokim logiškai- o kas jam nutinka, kai patenka į skrandį? biggrin.gif 
Kepei salierą? ant ko?

Ačiū už tokius išsamius atsakymus 4u.gif
kas nutinka su šarminiu vandeniu skrandyje tai žinau biggrin.gif Jei už savus pinigus reiktų pirkt tą aparatą tai jau ačiū nereiktų, bet kai darbe yra, tai geriu ir isivaizduoju, kad jau geriau man biggrin.gif
Dėl užkandžiavimo - supratau smile.gif
Salierą šiaudeliais supjausčiau ir kepiau ant aliejaus paprasto. Truputį padruskinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 26 rugpjūčio 2013 - 11:29
QUOTE(Fudži @ 2013 08 26, 12:29)

Salierą šiaudeliais supjausčiau ir kepiau ant aliejaus paprasto. Truputį padruskinau.

jei daugiau mūsų temoj paskaitinėsi- tai atrasi, kuom blogas kepimas ant paprasto aliejaus, nebesikartosiu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 26, 12:37)
jei daugiau mūsų temoj paskaitinėsi- tai atrasi, kuom blogas kepimas ant paprasto aliejaus, nebesikartosiu.

Taip, skaičiau, kad reikia naudoti tik alyvuogių arba kokoso. Bet sunku viską per savaitę iškart pakeisti smile.gif
Baisiai sunku man kavos atsisakyti. Ypač po pietų. Va dabar sėdžiu ir taip žiauriai noriu kavooooos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 26, 12:42)
Va dabar sėdžiu ir taip žiauriai noriu kavooooos  doh.gif

nepasakok, žinau, nes aš irgi nooooooriu. Buvusių narkomanų nebūna biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, turejom aktyvu savaitgali...keli metai tokio nebuvo..nugriesijau su guliasu nes jame buvo pupeliu..ir alkoholiu..

Pora dienu neskaicouosiu kal..apsirgo leliai..doh.gif

Ryte tuno salotos ir trys kiausai..po to bloga paliko, puse palikau..
Vakarop zuvy kepsiu su zaliom darzovem..
Atsakyti
Sveikos

biški susibiesinau, paskaičiavau ir aš savo ph tai dabar rodo 4 blink.gif , nesuprantu, kaip galėjo per porą mėnesių nuo 15 pasidaryti 4 blink.gif , vadinasi kažką vis tiek blogai darau
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 08 26, 14:13)
Sveikos

biški susibiesinau, paskaičiavau ir aš savo ph tai dabar rodo 4  blink.gif , nesuprantu, kaip galėjo per porą mėnesių nuo 15 pasidaryti 4  blink.gif , vadinasi kažką vis tiek  blogai darau

Mano nuomone, tai rodo, kad persivertei kiton pusėn, ir procesai, kurie vyko iki tol- nutrūko. Taigi nebeužkandžiauji, insulino nebegamini, cukraus nebevalgai.
Nepergyvenk, nesibiesink, viskas OK, 4 vis arčiau idealaus 7 nei 15. Po kiek laiko vėl skaičiuok, ir užsirašinėk. Kad nepamirštum.
Aš irgi norėjau, kad paskaičiuotum.
Dar būtų įdomu, kad ir Nijolė46 paskaičiuotų
Įkvepiu ir iškvepiu per minutę 20 kartų.
Nekvėpavusi išbūnu 42 sek.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 08 26, 13:13)
Sveikos

biški susibiesinau, paskaičiavau ir aš savo ph tai dabar rodo 4  blink.gif , nesuprantu, kaip galėjo per porą mėnesių nuo 15 pasidaryti 4  blink.gif , vadinasi kažką vis tiek  blogai darau

o kaip tu j i skaiciuoji?
Atsakyti