Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(JustDi @ 2013 08 25, 11:20)
dar maziukai pomidoriukai (norejau rasyti Cherry). Va kaip pastabos padeda. Aciu smile.gif

lotuliukas.gif atleiskit jau man....
tiek ilgai gyvenant svetur, isvis pagarba, kad dar rasot lietuviskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis visom.
Vakar pabuvojom farmeriu parodoj-mugej. Tikejausi prigriebt ka nors gero, bet... Darzoviu tebuvo vienas prekystalis, kur dalis produkcijos atrode kaip atveztine, na ta pati kaip ir supermarketuose, vienas prekystalis prekiavo savo augintais obuoliais ir sultim, ir vienas - medum. Bet dauguma prekystaliai pardavinejo pigu baisu kinietiska sh arba nutrintus sendaikcius...
Zmoniu minios - 20000 lankytoju anot organizatoriu, bet kokybes nerasta. Na pasizioplinejom i karviukus, arkliukus ir vistas, rankdarbiu siek tiek buvo. o is maisto tai tortai, pyragai, kieksiukai, sausainiai, saldainiai na praktiskai viskas kas valgoma buvo is cukraus, miltu ar bulviu (riebaluose virti cipsai). Radom viena serykla, kur pardavinejo sumustini su ant iesmo kepta kiauliena - saujyte kiauliuko ant dideles bulkos uz 6eur, maniskis pirko, o as tik paragavau gabaliuka mesytes - skani. Nusipirkau dideli maisa airisku obuoliu - susisuke, mazi ir rugstus, bet uztat tikru obuoliu kvepiantys, medaus koryje ir kaliarope. Uzknises supermarketinis maistas, bet ka padarysi - pasirinkimas pas mus tikrai mazas...

Pusryciam omletas ir kavyte su grietinele... Orai vesta, noras megzt kyla, eisiu panarpliot ka nors...
Atsakyti
na kartais visai gerai tie persikraustymai... iskrausdydama spintele radau
stai ka

Gal kuri is jusu bandet? smile.gif ar cia koks sharlatanizmas... wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wallis: 25 rugpjūčio 2013 - 12:50
QUOTE(pumpica @ 2013 08 25, 11:44)
lotuliukas.gif atleiskit jau man....
tiek ilgai gyvenant svetur, isvis pagarba, kad dar rasot lietuviskai  mirksiukas.gif

Deal tongue.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 08 25, 11:48)
Labutis visom.
Vakar pabuvojom farmeriu parodoj-mugej. Tikejausi prigriebt ka nors gero, bet... Darzoviu tebuvo vienas prekystalis, kur dalis produkcijos atrode kaip atveztine, na ta pati kaip ir supermarketuose, vienas prekystalis prekiavo savo augintais obuoliais ir sultim, ir vienas - medum. Bet dauguma prekystaliai pardavinejo pigu baisu kinietiska sh arba nutrintus sendaikcius...
Zmoniu minios - 20000 lankytoju anot organizatoriu, bet kokybes nerasta. Na pasizioplinejom i karviukus, arkliukus ir vistas, rankdarbiu siek tiek buvo. o is maisto tai tortai, pyragai, kieksiukai, sausainiai, saldainiai na praktiskai viskas kas valgoma buvo is cukraus, miltu ar bulviu (riebaluose virti cipsai). Radom viena serykla, kur pardavinejo sumustini su ant iesmo kepta kiauliena - saujyte kiauliuko ant dideles bulkos uz 6eur, maniskis pirko, o as tik paragavau gabaliuka mesytes - skani. Nusipirkau dideli maisa airisku obuoliu - susisuke, mazi ir rugstus, bet uztat tikru obuoliu kvepiantys, medaus koryje ir kaliarope. Uzknises supermarketinis maistas, bet ka padarysi - pasirinkimas pas mus tikrai mazas...

Pusryciam omletas ir kavyte su grietinele... Orai vesta, noras megzt kyla, eisiu panarpliot ka nors...

As cia perku kepimo obuolius. Jie nepurskiami, negrazus, bet man labai skanus 4u.gif O gal geriau butu tiesiog i kokia ferma uzsukti ir pakalbeti, pirktumet tuomet naminius kiausinius, obuoliukus, burokelius, ropes it kitas gerybes. Ten kartais ir del mesytes galima susitarti, jei gyvulius augina 4u.gif

Sia lazdele pamaciau pirma kart, niekada net neskaicius apie tokia. Laukan gal nemeskit, pabandykit, gal patiks, bent jau nemanau, kad pakenktu 4u.gif Gal kas daugiau zinos g.gif Gal ir man reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
labas rytas,
(nu man bent jau) wink.gif
megaujuosi vesiu maloniu rytu ir sutvarkytu kiemu.
pasikepiau sv morku su kiausiniais. pasidariau juodos arbatos su kokoso pienu. retai ja geriu, bet siandien labai uzsinorejau. pries tai apejau savo ratuka po geros tingejimo pertraukos.
tai malonu pasedet lauke kol dar neikaito.
pasidalinau savo gera nuotaika su jumis biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
paaiškinkinkit, kas ta ketozė ? blush2.gif

Ir dar klausimas ne į temą. Kadangi čia renkasi protingos moterys, kurios tvarkosi su savo mityba, vadinasi moka tvarkytis ir su savo emocijom. Gal bus vertingų patarimų, kaip nereaguoti į kai kurias situacijas žliumbimu? Bent jau iki to laiko kol kažkas mato smile.gif Žinau, kad kvaila reakcija, bet jei kažkas mane įžeidžia, aš moku atsikirst, bet kitą minutę jau puolu ašarot ir tas mane labai erzina. Tai va, gal kas turės kokių gudrių patarimų, kaip dirbt su savim, ar knygų kokių pasiskaityt?
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 25, 19:56)
Labas vakaras smile.gif
paaiškinkinkit, kas ta ketozė ?  blush2.gif
Ir dar klausimas ne į temą. Kadangi čia renkasi protingos moterys, kurios tvarkosi su savo mityba, vadinasi moka tvarkytis ir su savo emocijom. Gal bus vertingų patarimų, kaip nereaguoti į kai kurias situacijas žliumbimu? Bent jau iki to laiko kol kažkas mato  smile.gif  Žinau, kad kvaila reakcija, bet jei kažkas mane įžeidžia, aš moku atsikirst, bet kitą minutę jau puolu ašarot ir tas mane labai erzina. Tai va, gal kas turės kokių gudrių patarimų, kaip dirbt su savim, ar knygų kokių pasiskaityt?

"Jei kūno ląstelės badauja (taip gali nutikti lėtinės ligos atveju ar net intensyviai sportuojant), acetilas Co-A kepenyse paverčiamas į acetoactą (angl. – „acetoacetate“), kuris tam tikrų cheminių procesų metu virsta acetonu. O acetonas – itin degus. Tam tikromis aplinkybėmis organizme gali išsivystyti ketozė (angl. – „ketosis“). Ketozė – tai sąlyga, kuriai esant ketonų (ketoninių kūnų) koncentracija kraujyje yra padidėjusi. Būtent ketozės procesų metu ir gaminasi acetonas. Kokios yra ketozei palankios sąlygos? Alkoholizmas, mityba vartojant mažai angliavandenilių, diabetas." nukopinau is http://www.technologijos.lt/

QUOTE(cushy @ 2013 08 25, 19:56)
Ir dar klausimas ne į temą.

Idomu kokios butu tos situacijos, nes galbut Tau jos labai skaudzios, kad reikia atsikirsti, po to net asarele nubraukti. Na ta prasme paliecia Tavo sirdi giliai, tai taip ir gaunasi. o del kokiu menkniekiu, tai net galvos sukti nereikia. geriausia mintimis save stiprinti, kad neistizti smile.gif man asmeniskai padejo kazkada sportas, ypac toks, kur gerai paprakaituoti reikia, gal net truputi paboksuoti smile.gif suteikia ne tik fizines, bet ir vidines jegos, isijungia kovos instinktas. Jei kas izeisdavo, mintyse paboksuoju ir greit galvoju apie ka kita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 25, 17:56)
... Gal bus vertingų patarimų, kaip nereaguoti į kai kurias situacijas žliumbimu? Bent jau iki to laiko kol kažkas mato  smile.gif  Žinau, kad kvaila reakcija, bet jei kažkas mane įžeidžia, aš moku atsikirst, bet kitą minutę jau puolu ašarot ir tas mane labai erzina. Tai va, gal kas turės kokių gudrių patarimų, kaip dirbt su savim, ar knygų kokių pasiskaityt?
mane apibudinai schmoll.gif nezinau ir as kaip susilaikyt neapsizliumbus, uztenka net ir gatvej nepazystamui amtelt ir ziu as jau zliumbiu schmoll.gif bet as zinau is kur mano tokia reakcija: mano mama i viska reaguoja zliumbimu ir mes augdami vaikai ja tokia matem, o vaidu tarp tevu netrukdavo - tevas staugia, mama zliumbia... is jos as ir "ismokau" su sunkiom situacijoj dorotis doh.gif
manau padetu, kaip kad Wallis minejo - sportas, o tiksliau palankyt koki boksa ar kovos menus, kad ismokt, kaip reaguot i fizini kontakta. as tikiu, kad tai padetu geriau susitvarkyt ir su emocine puse. bet ko gero as niekad ir neprisiruosiu i tokius uzsiemimus pavaiksciot.

normaliu pietu nebuvo. uzrijau dabar plautos varskes su sviestu ir bus gana sian. ryte daug omleto sukimsau, po to agurkus kramciau ir sokolado kokia puse plytos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 25, 17:56)
Labas vakaras smile.gif
paaiškinkinkit, kas ta ketozė ?  blush2.gif
Ir dar klausimas ne į temą. Kadangi čia renkasi protingos moterys, kurios tvarkosi su savo mityba, vadinasi moka tvarkytis ir su savo emocijom. Gal bus vertingų patarimų, kaip nereaguoti į kai kurias situacijas žliumbimu? Bent jau iki to laiko kol kažkas mato  smile.gif  Žinau, kad kvaila reakcija, bet jei kažkas mane įžeidžia, aš moku atsikirst, bet kitą minutę jau puolu ašarot ir tas mane labai erzina. Tai va, gal kas turės kokių gudrių patarimų, kaip dirbt su savim, ar knygų kokių pasiskaityt?

Jei trumpai ir aiskiai - ketoze tai busena, kai organizmas savo veiklai naudoja riebalus. Jai susidaryti reikia didelio kcal ir angliavandeniu deficito, tada pirmiausia susinaikina gliukogeno atsargos, tada naudojami riebalai. Pradejus naudoti daugiau angliavandeniu, pirmiausia atsistato glikogeno atsargos, todel pradzioj svoris gali padideti siek tiek (priklausomai nuo komplekcijos). Cia viskas labai paprastais zodziais 4u.gif Tikiuosi, kad klauset apie zmones, nes su karvemis ten vel viskas kitaip ax.gif

Sakyciau joga butu tinkama, tik reikia gero mokytojo, kuris dirbtu ta linkme, dar psichologas gerai butu, ir kaip merginos minejo, jegos sportas stiprybes priduoda ir kunuo ir sielai 4u.gif

Atsakyti
Reikia y viska ziuret paprasciau 4u.gif Tos "tragedijos" kita diena atrodo lyg komedijos. As gal jau uzsigrudinau, nes pvz. asmeniniam gyvenime manes nebeymanoma isvest is kantrybes, MB ta daro kasdien 4u.gif biggrin.gif Del darbo esu perfekcioniste, tai tenka smarkiai pasinervuot, jei kas neidealu. Storesne skura uzsiauginkit, gyvenimas nelengvas ir ne vien drugeliai aplink skraido.. Tenka ir musiu pritrekst, ir biciu geluoniu paragaut mirksiukas.gif Man boksas labai padeda, tik kyla noras praktiskai isbandyt ant nervinanciu zmoniu blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2013 08 25, 21:42)
Jei trumpai ir aiskiai - ketoze tai busena, kai organizmas savo veiklai naudoja riebalus. Jai susidaryti reikia didelio kcal ir angliavandeniu deficito, tada pirmiausia susinaikina gliukogeno atsargos, tada naudojami riebalai...
taip tik kaloriju deficitas nebutinas. kas paprastai atsitinka ismetus anglis, tai mazesnis alkis ir todel maziau suvalgoma.
Atsakyti
Ačiū, merginos smile.gif

Jautiena, pas mane tėvas irgi staugdavo, tik mama nelabai žliumbdavo, arba aš atsimenu ją jau užsiauginusią skūrą.
Egliukasz, aš nuolat sau kartoju, kad reikia žiūrėt į viską paprasčiau. Nes viskas priklauso tik nuo mūsų interpretacijos apie įvykį. Ta skūra ne plona, nežliumbiu ištisai biggrin.gif Tiesiog neseniai atsirado naujų dirgiklių, su kuriais dar nesusitvarkau ir kurie giliai žeidžia. Reiks prisimint TaeBo, anksčiau lankiau, labai padėjo.

Einu sportuot, po to bus omletas su daaaaug cukinijų ir pomidorų
Atsakyti