QUOTE(anira12 @ 2013 08 24, 09:05)
Sveikos. Gal kas turit knyga rusu kalba ?
rašyk Lugnei .
Papildyta:
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 08 24, 09:24)
Sveikos visos, krts nuo karto įlendu pasilabinti ir pasiskaityti kaip jums sekasi, matau kad vis plečiasi ratelis bendraminčių
Puiku!
Eina į pabaigą ketvirtas mėnuo kaip mes su vyru pradėjom laikytis šios mitybos ir vakar suėjo 2 mėn po MB infarkto ir tuo pačiu metimo rūkyt, mitybos plano iš principo tebesilaikom, bet rugpjūtis buvo sunkokas su paklydimais ir nuopolias...MB labai traukia prie saldumo, tiesa valgo tik "leistinus" saldumynus, bet kartais sušlamščia
net po du pakelius datulių ar razinų, pats stebisi iš kur tas noras
Gal dėl to kad ir alučio neberagauja? Man buvo užėjęs poreikis miltų, tai vieną kartą viriau spagečius, dar buvo likę iš senų laikų.Kadangi sūnus sportuoja, jam perku duonos, tiesa jis į mus prisižiūrėjęs ją irgi labai riboja, bet būtent ji man kartais iš netyčių "įkrenta" į burną, tai koks kraiukšlelis likęs lėkštėje, tai sumuštinio kampukas...na bet subaru save ir toliau į "doros" kelią gryžtu...Taigi visumoj rugpjūtis nuklydimų mėnuo, nes buvo dar ir kugelis svečiams
Na bet nėr ko grežiotis atgal, jau gryžome į vėžes.Vyras nebegeria jokių vaistų kuriuos prirašė, tai truputį nerimauju...
Sveika,
išaiškink savo vyrui, kad kai jis suvalgo
tokius kiekius saldumynų, ypač fruktozės, vyksta toks procesas- glikacija- ir kraujagyslės yra pažeidžiamos.
Galima suvalgyt porą-tris datules, tačiau pakeliais?
QUOTE
Didesnė gliukozės ir fruktozės koncentracija kraujyje bei tarpląsteliniame skystyje sukelia reiškinį, vadinamą glikacija. Baltymai, susijungę su monosacharidais, sudaro tokius kompleksus, kurie labai lengvai oksiduojasi. Taip pažeidžiami organizmo audiniai, pirmiausia jungiamieji. Pažeidžiamos kapiliarų sienelės ir tinklainė, vystosi mikroangiopatija (to pasekmė, galūnių amputacija) bei retinopatija (pasekmė apakimas). Bet glikacija kenkia ne tik diabetikams, ji taip pat sukelia kolageno struktūros pažeidimus, o tai gali pasireikšti odos senėjimu, raukšlėmis. Dėl glikacijos yra pažeidžiama gleivinė ir taip atveriamas kelias infekcijoms. Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie glikaciją, yra tai, kad fruktozė yra 10 kartų labiau linkusi ją sukelti nei gliukozė.
Jam nereikėtų tokių didelių gliukozės šuolių .