[quote=taša,2013 08 23, 15:46]
tai taip iseina kad mesa reikia valgyti rytais, kad organizmas gautu energios, na dar per pietus - kad dar dagyventu iki vakaro.
ir vakare geriau kokius kiausu?
Tai kad kiaušai labai tinka ryte, o vakare labai tinka mėsa - čia gi baltymas naktinėms statyboms. Ryte prie kiaušo kaip ir per pietus nepamiršk riebalo - čia jau energia;)
[quote=JolkitaS,2013 08 23, 17:03]
tai taip iseina kad mesa reikia valgyti rytais, kad organizmas gautu energios, na dar per pietus - kad dar dagyventu iki vakaro.
Tai kad kiaušai labai tinka ryte, o vakare labai tinka mėsa - čia gi baltymas naktinėms statyboms. Ryte prie kiaušo kaip ir per pietus nepamiršk riebalo - čia jau energia;)
[/quote]
o tai kodel tada vakare kiausams negerai? gi ti patys baltymai..
o mesa tai ne riebalai?
[/quote]
o mesa tai ne riebalai?
QUOTE(nomore @ 2013 08 23, 14:11)
Kita vertus, jei žmogus sako, kad netinka, vadinasi, netinka Kai ne prie dūšios, tai ir galimybių nesinori ieškoti. Aš paleo kaupiausi gal kokius du - tris metus, tiesą sakant. Vis kažkokių kliuvinių mačiau, nerealu man atrodė taip maitintis. Nežinau, kas pasidarė, kad peržengiau tas nerealumo ribas. Šiaip, įkvėpė labiausiai, ko gero, SM paleo temos Ačiū dar karta nesirodančioms plepėtojoms tų temų
man irgi reikėjo kauptis, bet nelabai ilgai. Pasiskaičius apie prieškandidinę mitybą nelabai įsivaizdavau, kaip reiks be košių gyvent, buvau tokia košinė Nors cukraus ir miltų jau 1,5 metų nevartoju. Mane irgi įkvėpė SM temos Perskaičiau sporto temoj Sedindriukės kažkokį pasisakymą, pasekiau, kur dar rašo ir atradau
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 08 23, 20:27)
o mesa tai ne riebalai?
o mesa tai ne riebalai?
Mėsa- baltymai, vakare tinka.
Lašiniai - riebalai, vakare netinka
QUOTE(cushy @ 2013 08 23, 18:56)
kas taip sako?
http://www.homosanit...s,id,68787898d0
http://www.kulturizm...tes-lentele/83/
QUOTE(taša @ 2013 08 23, 19:27)
o mesa tai ne riebalai?
o mesa tai ne riebalai?
Kiaušai puikiai tinka ir vakare. O liesa mėsa tikrai yra baltymai. HS puslapyje(kur nuorodą įdėjai) nurodyta kiauliena, ir ta tikriausiai ne koks liesas kumpis o riebesnė, tokia bus ir antiena ar aviena. Vakare tinka visa liesa mėsa, ypač vištiena, kalakutiena ar žuvis. Nors man ir su riebaliuku tinka;)
http://www.dieta.lt/...as/kalakutiena/
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 15:56)
pamėginam paanalizuoti, gal pasimatys, kodėl tu taip jautiesi.
Ramiai atsisėsk prieš laikrodį su sekundometru ir suskaičiuok kiek kartų per minutę kvėpuoji. užrašyk. Po to giliai įkvėpk ir sulaikyk orą kiek tik gali ilgiau. Parašyk tuos du skaiciukus.
Ramiai atsisėsk prieš laikrodį su sekundometru ir suskaičiuok kiek kartų per minutę kvėpuoji. užrašyk. Po to giliai įkvėpk ir sulaikyk orą kiek tik gali ilgiau. Parašyk tuos du skaiciukus.
aciu. bet o kas toliau?
QUOTE(Wallis @ 2013 08 23, 15:59)
Taigi, Tavo smegenys nori angliavandeniu ir galiu is patirties pasakyti, kad kuo daugiau ju valgysi, tuo labiau ju noresi. As savo gyvenimo kazkada neisivaizdavau be makaronu, taciau jau du menesius nevalgiau ir nei kiek nepasiilgau. Kazkuria diena paragavau, fui, kazkokia nesamone... miltai su vandeniu.. na geresni gal dar su kiausiniu. Anksciau makaronai man buvo dievisko skonio !
grikiu ir bulviu negalima, bulves krakmolingos, grikiai turi labai daug angliavandeniu, o cia mes juos ribojam is paskutiniu, tiksliau renkam tik is darzoviu, is vieno kito vaisiaus (ir geriausia sezoninio, lietuvisko, arba tos salies vietinio kur gyveni).
Is pradziu sunku taip kapitaliai pakeisti mityba, ypac jei mitai vien bulkom. Na man skanu bandele irgi buvo, labai net, bet dabar skaniausias man pomidoras
medus jei naturalus, tai galima su saiku, uogiene na kam ta uogiene? cukraus bomba.
Bulviu irgi nepasiilgstu, ju pavalgius man skrandi spausdavo. Atradau pakaitala, moliuga dar skaniau!
Zinok mityba, ipratimo reikalas sitiek daug darzoviu rusiu, o mes norim butent bulbu eee, na nenorekim
grikiu ir bulviu negalima, bulves krakmolingos, grikiai turi labai daug angliavandeniu, o cia mes juos ribojam is paskutiniu, tiksliau renkam tik is darzoviu, is vieno kito vaisiaus (ir geriausia sezoninio, lietuvisko, arba tos salies vietinio kur gyveni).
Is pradziu sunku taip kapitaliai pakeisti mityba, ypac jei mitai vien bulkom. Na man skanu bandele irgi buvo, labai net, bet dabar skaniausias man pomidoras
medus jei naturalus, tai galima su saiku, uogiene na kam ta uogiene? cukraus bomba.
Bulviu irgi nepasiilgstu, ju pavalgius man skrandi spausdavo. Atradau pakaitala, moliuga dar skaniau!
Zinok mityba, ipratimo reikalas sitiek daug darzoviu rusiu, o mes norim butent bulbu eee, na nenorekim
su viskuo 100proc sutinku. bandysiu kiek imanoma. nors dalinai apmazinti grudines kulturas. O kazkur skaiciau, kad galima sviesau alaus ? aisku priestarauja logikai, kadangi cia alkoholis ir angliavand.
kol kas reikia iveikti uzduoti, kaip pavalgius teisingai, neparagauti kokios nors baronkes, nes po to eis antra ir trecia ir t.t. o pieno produktu irgi reikiai atsisakyti ? o kaip pvz fermentinis suris ? baltymas+riebalas? tik pieniskas?
is esmes, eisiu po truputi skaityti temos ir semtis ikvepimo. tik laiko ner, mazi ivaikai namie zyzia
QUOTE(bituteba @ 2013 08 24, 00:02)
*aciu. bet o kas toliau?
su viskuo 100proc sutinku. bandysiu kiek imanoma. nors dalinai apmazinti grudines kulturas.
**O kazkur skaiciau, kad galima sviesau alaus ? aisku priestarauja logikai, kadangi cia alkoholis ir angliavand.
kol kas reikia iveikti uzduoti, kaip pavalgius teisingai, neparagauti kokios nors baronkes, nes po to eis antra ir trecia ir t.t.
****o pieno produktu irgi reikiai atsisakyti ? o kaip pvz fermentinis suris ? baltymas+riebalas? tik pieniskas?
is esmes, eisiu po truputi skaityti temos ir semtis ikvepimo. tik laiko ner, mazi ivaikai namie zyzia
su viskuo 100proc sutinku. bandysiu kiek imanoma. nors dalinai apmazinti grudines kulturas.
**O kazkur skaiciau, kad galima sviesau alaus ? aisku priestarauja logikai, kadangi cia alkoholis ir angliavand.
kol kas reikia iveikti uzduoti, kaip pavalgius teisingai, neparagauti kokios nors baronkes, nes po to eis antra ir trecia ir t.t.
****o pieno produktu irgi reikiai atsisakyti ? o kaip pvz fermentinis suris ? baltymas+riebalas? tik pieniskas?
*is tu skaiciuku galima si ta "isburti" )
**alus tai tas pats kaip batonas ar cukrus, nieko gero jame nera Esu maciusi parduotuve, nealkoholinio, be gliuteno alaus. Bet niekada ir praprasto negeriau, tai neteko su juo saskaitu suvedineti
*** jei jau tikrai bus neimanoma nevalgyti tu miltiniu patiekalu, tai geriau suvalgyk namines juodos rugines rupios duonos is raugo, bet ne bulkute. Anksciau kepdavau tokia duona, labai paprasta ir labai skanu. Vis dar tebekepu, tik isdalinu draugem.
**** pieno produktu, o ypac paties pieno reikia irgi atsisakyti. pvz gali buti laktozes netoleravimas. as vartojau is pradziu ozku pieno surius ir sviesta, geriau piena (apie 200-300ml per diena), bet dabar jau ir pieno neliko, tik suri paknebinu pas draugus prancuzus jei nieko kito ant stalo ner. kava su pienu buvo dalykas, kurio man sunkiausia buvo atsisakyti...
Sveikos. Gal kas turit knyga rusu kalba ? Nerandu pati is kur pasisiust galima butu Arba nuorodu lietuviu ar rusu kalbomis gal turit issisaugoje,kur daugiausiai ir aiskiausiai viskas isdestyta ? Is to ka radau pati susidariau bendra vaizda, bet ir neaiskumu dar daug liko O svarbiausia labai daug priestaravimu Kaip atsirinkt,kur tiesa,kur ne visai ?
QUOTE(bituteba @ 2013 08 24, 00:02)
aciu. bet o kas toliau?
man reikia žinoti, nes įtariu kai ką, ką tau reikia išaiškinti. Kol nepaskaičiavai, tol tai tik įtarimas, kodėl tau taip norisi tų barankyčių.
Tad sėsk ir skaičiuok.
Sveikos visos, krts nuo karto įlendu pasilabinti ir pasiskaityti kaip jums sekasi, matau kad vis plečiasi ratelis bendraminčių Puiku!
Eina į pabaigą ketvirtas mėnuo kaip mes su vyru pradėjom laikytis šios mitybos ir vakar suėjo 2 mėn po MB infarkto ir tuo pačiu metimo rūkyt, mitybos plano iš principo tebesilaikom, bet rugpjūtis buvo sunkokas su paklydimais ir nuopolias...MB labai traukia prie saldumo, tiesa valgo tik "leistinus" saldumynus, bet kartais sušlamščia net po du pakelius datulių ar razinų, pats stebisi iš kur tas noras Gal dėl to kad ir alučio neberagauja? Man buvo užėjęs poreikis miltų, tai vieną kartą viriau spagečius, dar buvo likę iš senų laikų.Kadangi sūnus sportuoja, jam perku duonos, tiesa jis į mus prisižiūrėjęs ją irgi labai riboja, bet būtent ji man kartais iš netyčių "įkrenta" į burną, tai koks kraiukšlelis likęs lėkštėje, tai sumuštinio kampukas...na bet subaru save ir toliau į "doros" kelią gryžtu...Taigi visumoj rugpjūtis nuklydimų mėnuo, nes buvo dar ir kugelis svečiams Na bet nėr ko grežiotis atgal, jau gryžome į vėžes.Vyras nebegeria jokių vaistų kuriuos prirašė, tai truputį nerimauju...
Eina į pabaigą ketvirtas mėnuo kaip mes su vyru pradėjom laikytis šios mitybos ir vakar suėjo 2 mėn po MB infarkto ir tuo pačiu metimo rūkyt, mitybos plano iš principo tebesilaikom, bet rugpjūtis buvo sunkokas su paklydimais ir nuopolias...MB labai traukia prie saldumo, tiesa valgo tik "leistinus" saldumynus, bet kartais sušlamščia net po du pakelius datulių ar razinų, pats stebisi iš kur tas noras Gal dėl to kad ir alučio neberagauja? Man buvo užėjęs poreikis miltų, tai vieną kartą viriau spagečius, dar buvo likę iš senų laikų.Kadangi sūnus sportuoja, jam perku duonos, tiesa jis į mus prisižiūrėjęs ją irgi labai riboja, bet būtent ji man kartais iš netyčių "įkrenta" į burną, tai koks kraiukšlelis likęs lėkštėje, tai sumuštinio kampukas...na bet subaru save ir toliau į "doros" kelią gryžtu...Taigi visumoj rugpjūtis nuklydimų mėnuo, nes buvo dar ir kugelis svečiams Na bet nėr ko grežiotis atgal, jau gryžome į vėžes.Vyras nebegeria jokių vaistų kuriuos prirašė, tai truputį nerimauju...
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 08 24, 09:24)
pats stebisi iš kur tas noras Gal dėl to kad ir alučio neberagauja?
labai realu, kad tai alucio atsisakymo pasekme. Dauguma zmoniu, kurie buvo priklausomi nuo alkoholio (nesakau, kad toks buvo Tavo vyras, bet jei gere alu, o dabar nebe) tai net patys nezinodami buvo priklausomi ir nuo cukraus, todel pareikis saldiems dalykams islieka.
Sveikos mergaites Kabu pas jus jau senai, todel, pagalvojau, kad reikia islysti i sviesa ir prisistatyti. Iskart pasisakysiu, kad Paleo nesilaikau, bent jau man taip atrode, kol nesidomejau siuo gyvenimo budu (dieta tai vadinti negaliu). Nezinau savo jokiu anaboliniu-ketaboliniu rodikliu etc., esu sveika ir gaunasi naturaliai, kai ko nevalgau nuo vaikystes, kadangi man neskanu, pvz. bulves. Visada prisilaikiau triju 's' taisykles (no seconds and snacks. Sweets on special day). bet saldumynai isejo kazkur pasivaikscioti, negryzo, tai tiek matyt, man ju ir reikejo. Mano mityboje vis dar islikusi rugine juoda duonele, bet valgau ja gal 2-3 kart per savaite po viena rieke, tiesiog tik tiek norisi, kartais neuzkabinu pora savaiciu, pieno produktai, tai tik varske, kartais migdolu pieno paskanauju, bet ji parduoda tik litriniuose buteliuose, tai nugerus puodeli ar gurksni, dazniausiai kitka reikia pilt laukan (what a waste of money ), tiesa vaisiu suvalgau daugiau nei 1 per diena, buna ir 3 ir 4. ir su riebalais nelabai draugauju, kartais arb saukstelis alyvuogiu aliejaus ant salotu, kartais arb s kokosu aliejaus i juoda kava. Aisku, kruopos ir ankstiniai irgi nevalgomi man. Beje, labai aciu uz receptuka kepintu kopustu, pasigaminau ir surijau puse kopusto, kita diena nubegau pas ukininka ir nusipirkau dar kopustu. Tiek prirasius, paciai atrodo, kad nieko nevalgau, bet galu gale valgau kaip ir jus - pusryciai kiausiniai bet kokiu pavidalu su salotom ir vaisius, kartais juoda duonele su orkaitej kepta jautiena ar vistiena (tik krutinele), pietus dazniausiai kokia trinta darzoviu sriuba ir mesa ar zuvis su salotom, vakarienes daznai nebuna arba kokie kepti kopustai, arba sriuba, zodziu kazkas lengvo. Mano darbo diena susidelioja taip, kad nelabai turiu laiko kada pavalgyt, keliuosi 5am tada tik kava 10am pusryciai apie 3pm pietus, o is darbo gryztu tik apie 6-7pm kartais nieko kartais kazko lengvai, nes i lovyte jau einu 9pm, kad ryte 5am buti zvaliai. Todel man puikiai tinka valgymas 2-3 kartus per diena naturaliai.
Atsiprasau uz isibrovima i jusu saunia temute. Jei leisit, pabendrausiu dazniau su jumis, jei neleisit, tik skaitysiu ir toliau Tiesiog pasirodziau eteryje, nes kabu pastoviai ir darosi negrazu neprisistatyti Visoms geros dieneles
Atsiprasau uz isibrovima i jusu saunia temute. Jei leisit, pabendrausiu dazniau su jumis, jei neleisit, tik skaitysiu ir toliau Tiesiog pasirodziau eteryje, nes kabu pastoviai ir darosi negrazu neprisistatyti Visoms geros dieneles