Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Fudži @ 2013 08 23, 12:35)
Man jaučiu kažkaip nelabai su šia mityba išeis.. Kiaušiniams, pienui alergiška aš. Mažokas racionas gaunasi smile.gif

Aš pradžioj nevalgiau kiaušinių ir pieno produktų, normaliai buvo tas racionas. Ir šiaip čia daug kas pieno produktų nevartoja, irgi nesiskundžia. O tai jei alergiška, tai šiaip ar taip nevartojot gi tų produktų? Tai čia susiaurėjimas tik iš kruopų - miltų pusės. Ir mes jų nevalgom ne todėl, kad kažkas liepė, o todėl, kad išsinagrinėjom, kuo jie negerai mums mirksiukas.gif O kai žinai, kas kenkia, tai nesidejuoja dėl susiaurėjimo, o džiaugiesi pagerėjusia sveikata smile.gif
Atsakyti
Na kas, lieka zuvis, mesa, darzoves, sviestas..ivairios variacijos.. As pieno produktus apskritai labai retai vartoju.. tik kiausiniu truktu.. smile.gif
bet senbuves pakomentuos geriau..
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 23, 12:35)
Man jaučiu kažkaip nelabai su šia mityba išeis.. Kiaušiniams, pienui alergiška aš. Mažokas racionas gaunasi smile.gif

Matai, kartais gali išaiškėti, kad ta tavo alergija viso labo pralaidaus žarnyno ar metabolizmo disbalanso sąlygota. Tačiau nepabandžius AIP niekada nesužinosi.
Atsakyti
Kita vertus, jei žmogus sako, kad netinka, vadinasi, netinka smile.gif Kai ne prie dūšios, tai ir galimybių nesinori ieškoti. Aš paleo kaupiausi gal kokius du - tris metus, tiesą sakant. Vis kažkokių kliuvinių mačiau, nerealu man atrodė taip maitintis. Nežinau, kas pasidarė, kad peržengiau tas nerealumo ribas. Šiaip, įkvėpė labiausiai, ko gero, SM paleo temos smile.gif Ačiū dar karta nesirodančioms plepėtojoms tų temų smile.gif
Atsakyti
o ka veikei tuos du metus? kitu dietu laikeis, ar nieko nedarei..? ar mitybos knygas skaitei?

pati atradai paleo?turbtu sunku buvo kitom kalbom skaityt ir vienai pradet, kol neatradai sios temos?

nes as daznai skaiciau , biski bandziaus, vis valios pritrukdavo..vel kazka skaiciau, bandziau..ieskojau..blaškiaus... tikiuos radau uostą smile.gif

Papildyta:
Jez..kokia idomi ta knyga, be proto..kaip aiskiai isdestyta..tik va prisimint , turbut kelis sykius skaityt reikes kai kurias vietas, nes man viskas naujiena...ypac apie hormonus, procesus... NIAM NIAM knyga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 09:43)
tavo organizmas supyko, nes nakčiai jis laukia atvežant statybinių medžiagų remontui- baltymų, o tu atsiuntei riebalų- energijos, arba, kaip sakant brigadą darbininkų, kurie iš neturėjimo ką veikt (juk plytų nėr), pakėlė balių  biggrin.gif
turėk kažko baltyminga vakarienei.

tai taip iseina kad mesa reikia valgyti rytais, kad organizmas gautu energios, na dar per pietus - kad dar dagyventu iki vakaro.
ir vakare geriau kokius kiausu?

o as viska atvirksciai..
neikisciau i save mesos ryte unsure.gif
bet vakare mielai omleta valgyciau.
Papildyta:
QUOTE(cushy @ 2013 08 23, 10:09)
Sveikos  smile.gif
man atrodo, kad AKutee uzpakaly kirminu iesko  biggrin.gif  ir ignoruoja pasiulymus arsipalaiduot siek tiek

cia toks stresas pradziai. man irgi buvo.
nors as neskaiciavau jokiu klc.
db atsipalaidavau - tas ateina su laiku, pats zmogus pajunta ir relax.
as tik db jau isivaziavau ir valgau kiausus 7 kartus i savaite. tik dabar normaliai, pripratau.
Papildyta:
ir matau pirmus pokycius - miegas po pietu netraukia.
alkio beveik nejauciu po valandos -dveju po valgio.uzkrimsti beveik nesinori iskart.
ir galiu po pietu ramiai sulaukti vaakriene. bet kol kas ji turi but pagal laikroduka- griztu namo ir gaminu.
jei valanda veliau- prasideda alkis beprotiskas-duok est!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 23 rugpjūčio 2013 - 14:43
sveikos merginos,

pirmiausia is karto atsiprasau, tikrai negaliu perskaityti visu temu. Saziningai perskaiciau temos pradzia, truputeli pirmaja tema, truputeli paskutine, ir viena bloga. Bet turiu kelis klausimus, gal kuri mergina galetu man trumpai atsakyti ? 4u.gif
mano silpnybe yra tu tie blogieji angliavandeniai - cukrus ir krakmolas: visi miltu produktai (duona, batonai, baronkos, makaronai ir t.t.) ir saldumynai: medus, uogiene, sokoladas. dar pieno produktai: baltas suris.
siaip valgau daug svieziu vaisiu ir darzoviu. ir be kosiu negaliu gyventi.
bet labai noreciau nors kiek apmazinti miltinius ir koses ir kazkiek ismokti vartoti baltymus. nes galeciau is vis nevalgyti nei mesos, nei kiausu, zuvies, riesutu.

klausimas: ar galima grikius ir bulves ? kadangi nera glitimo ? 4u.gif
kaip su medum, uogiene ? tikriausiai ne biggrin.gif biggrin.gif
zodziu stengiuosi valgyti darzoves su zuvim, kiausais, nu mesa man sakes, sunkiau i save ikisu.
bet kaip susivaldyti, kai norisi tu angliavandeniu (miltiniu ypac). as pavalgau ir nors uzmusk, noriu baronkiu ir kt dalyku.. atrodo net galva skauda jei negaunu. tokia tustuma viduj.
aciu jei kuri nors galetu man atsakyti.
pazadu perskaityti tema, taciau nors kiek norisi pradeti jau db, kol nespejau viska issianalizuoti.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 13:00)
Matai, kartais gali išaiškėti, kad ta tavo alergija viso labo pralaidaus žarnyno ar metabolizmo disbalanso sąlygota. Tačiau nepabandžius AIP niekada nesužinosi.

Va apie tai aš pagalvojau irgi smile.gif
Nėr taip, kad aš tų produktų išvis nevartoju, bet mažais kiekiais tik.

QUOTE(taša @ 2013 08 23, 15:46)
ir matau pirmus pokycius - miegas po pietu netraukia.
alkio beveik nejauciu po valandos -dveju po valgio.uzkrimsti beveik nesinori iskart.
ir galiu po pietu ramiai sulaukti vaakriene. bet kol kas ji turi but pagal laikroduka- griztu namo ir gaminu.
jei valanda veliau- prasideda alkis beprotiskas-duok est!

Aš nesuprantu kaip čia yra, bet man jau po kelių dienų tas jaučiasi biggrin.gif Nevalgau pietums bulvių (ta pati porcija valgyklinė, tik be bulvių), atrodytų kaip tik turėčiau greičiau išalkti , bet ne, sėdžiu rami. Nors tiesą sakant toks pilnumo jausmas ir kartu net nesuprantu to jausmo, ar čia sotumas ar kas, kažkoks naujas. Kad miego nesinori, tai tikrai smile.gif
Man labai patiko idėja paskutinį kasnį pasilikt mėsos.

Kolkas aš nusiteikus nieko neskaičiuot, tiesiog nevalgyt kruopų, miltų, cukraus, mažinti vaisių. Ir tons of vegetables smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 23 rugpjūčio 2013 - 15:42
QUOTE(bituteba @ 2013 08 23, 16:27)
sveikos merginos,

mano silpnybe yra tu tie blogieji angliavandeniai - cukrus ir krakmolas: visi miltu produktai (duona, batonai, baronkos, makaronai ir t.t.) ir saldumynai: medus, uogiene, sokoladas. dar pieno produktai: baltas suris.

bet kaip susivaldyti, kai norisi tu angliavandeniu (miltiniu ypac). as pavalgau ir nors uzmusk, noriu baronkiu ir kt dalyku.. atrodo net galva skauda jei negaunu. tokia tustuma viduj.

pamėginam paanalizuoti, gal pasimatys, kodėl tu taip jautiesi.
Ramiai atsisėsk prieš laikrodį su sekundometru ir suskaičiuok kiek kartų per minutę kvėpuoji. užrašyk. Po to giliai įkvėpk ir sulaikyk orą kiek tik gali ilgiau. Parašyk tuos du skaiciukus.
Atsakyti
siaip valgau daug svieziu vaisiu ir darzoviu. ir be kosiu negaliu gyventi.
bet labai noreciau nors kiek apmazinti miltinius ir koses ir kazkiek ismokti vartoti baltymus. nes galeciau is vis nevalgyti nei mesos, nei kiausu, zuvies, riesutu.

Taigi, Tavo smegenys nori angliavandeniu ir galiu is patirties pasakyti, kad kuo daugiau ju valgysi, tuo labiau ju noresi. As savo gyvenimo kazkada neisivaizdavau be makaronu, taciau jau du menesius nevalgiau ir nei kiek nepasiilgau. Kazkuria diena paragavau, fui, kazkokia nesamone... miltai su vandeniu.. na geresni gal dar su kiausiniu. Anksciau makaronai man buvo dievisko skonio !

klausimas: ar galima grikius ir bulves ? kadangi nera glitimo ?  4u.gif
kaip su medum, uogiene ? tikriausiai ne  biggrin.gif  biggrin.gif

grikiu ir bulviu negalima, bulves krakmolingos, grikiai turi labai daug angliavandeniu, o cia mes juos ribojam is paskutiniu, tiksliau renkam tik is darzoviu, is vieno kito vaisiaus (ir geriausia sezoninio, lietuvisko, arba tos salies vietinio kur gyveni).
Is pradziu sunku taip kapitaliai pakeisti mityba, ypac jei mitai vien bulkom. Na man skanu bandele irgi buvo, labai net, bet dabar skaniausias man pomidoras smile.gif
medus jei naturalus, tai galima su saiku, uogiene smile.gif na kam ta uogiene? cukraus bomba.
Bulviu irgi nepasiilgstu, ju pavalgius man skrandi spausdavo. Atradau pakaitala, moliuga smile.gif dar skaniau!
Zinok mityba, ipratimo reikalas smile.gif sitiek daug darzoviu rusiu, o mes norim butent bulbu schmoll.gif eee, na nenorekim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 16:56)
Ramiai atsisėsk prieš laikrodį su sekundometru ir suskaičiuok kiek kartų per minutę kvėpuoji. užrašyk. Po to giliai įkvėpk ir sulaikyk orą kiek tik gali ilgiau. Parašyk tuos du skaiciukus.

Nors ne man adresuota, bet irgi pabandžiau biggrin.gif
18 ir 30 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2013 08 23, 17:04)
Nors ne man adresuota, bet irgi pabandžiau biggrin.gif
18 ir 30 smile.gif

as irgi smile.gif 12 ir 30 smile.gif
Atsakyti