Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Akutee @ 2013 08 22, 14:51)
supratau, bandysiu ieškot..
Tai jei aš nusipirkau 1kg kalakutienos faršo, tai suvalgiau keptus tris kotletus, kaip man ka zinot? ar suraityt zalius kotletukus ir visus susvert zalius, tada kept? g.gif

sorry uz durnus klausimus..kai mesa kepi tai pasirenki kepta kiauline.a.o cia su tais kotletais gavos taip..  lotuliukas.gif

atkreipk demesi, kad sone yra pasirinkti, kokiais vienetais skaiciuoja skaiciuokle, nes ten gali buti gramai, porcijos, stiklines ir pan. jei as darau kazka, koteltus pvz, tai pasveriu visa kieki pries gaminant ir susumuoju visko, ka sudejau, kalorijas. Tada paskaiciuoju riebalu kieki kiek dedu. Iseina suma visu produktu. tada susveriu kiekviena kotleta po lygiai ir zinau, kiek vienas kotletas yra vertas ir kiek gausiu kaloriju ji suvalgius.
Pavyzdziui:
500 gr mesos - 600 kcal (kalorijos is lempos, db tingiu ziuret kiek tiksliai)
100 gr. svogunas - 50 kcal
1 kiausinis - 80 kcal

na va, iseina mase, tarkim 650 gr ir visi sitie gramai yra 730 kaloriju.
Sveriam, vienas kotletas, tarkime, 40 gr.
650gr. = 730 kcal
40 gr = ?
((40x730):650=44,9)

Vienas kotletas : 44,9 kcal dar dameti truputi uz riebalus ant kuriu kepei ir viskas.

Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 08 22, 16:32)

Vienas kotletas : 44,9 kcal dar dameti truputi uz riebalus ant kuriu kepei ir viskas.

tai jai reikia skaičiuoti vien dėl to, kad anglių per daug neprisirinktų ir riebalų nenumažintų , o kalorijos nėra taip svarbu. Aišku, persivalgyti irgi nėr gerai.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 08 22, 14:16)
Žinai, blogiausia, kad vaikas tai nieko nepageidautino nedarė, o buvo elementariai išdurta. Tai tokia ir pamoka - netikėk ne tik parduotuvėm/ gamintojais/reklamuotojais, bet ir artimaisiais?  doh.gif

Sukroviau atidavimui per didelių drabužių maišiuką  bigsmile.gif  Šito jausmo neturėjau turbūt kokį dešimtmetį  blush2.gif

siaubelis... gerai kad viskas baigesi! 4u.gif

thumbup.gif
as visai nenoriu atiduoti savo rubu..bet visos kelnes dabar kaba. tikiu kad dar priaugsiu ir busiu vel normali
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 22, 16:59)
tai jai reikia skaičiuoti  vien dėl to, kad anglių  per daug neprisirinktų ir  riebalų nenumažintų , o kalorijos nėra taip svarbu. Aišku, persivalgyti irgi nėr gerai.

na jei kalorijas ismoks pasiskaiciuoti, tai anglius, baltymus ar riebala lygiai tuo paciu principu. Reikia tik zinoti, kas kiek ko turi. Is pradziu ieskojau internete, o paskui tiesiog uzsirasiau i sasiuvinuka dazniausiai suvalgomu produktu duomenis. tada atsiverti ir ziuri, kokios cia darzoves siandien butu naudingesnes, angliavandeniskesnes ar kaip tik "liesesnes" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 08 22, 17:25)
kokios cia darzoves siandien butu naudingesnes, angliavandeniskesnes ar kaip tik "liesesnes" smile.gif

taip, taip , jei labai esi alkanas, renkies kur mažiau anglių ir tada didesnį kiekį galėsi sukimšt, o jei nelabai, tada ir iš poros morkyčių bus sočiai anglių.
Atsakyti
sveikos,

Ačiū mielosios už patarimus..
teks man kita karta kai kotletinsiuos, dar ilgesnį žaidimą žaisti..

Vakar vėlai gaminau, jei dabar kamščiai, kas bu srugsėjį.. doh.gif
valgiau lašinių apie 60 g, alkana kaip šuo buvau..ir viriau kopūstų sriubą be bulvių..bliūdelį sriubos dar ikirtau..

naktį košmarai ištisai buvo..per vėlai pavalgiau matyt..

Noriu paklaust, jei sakote, kad dažniausiai nesvarbu kolorijos, ar tikrai? nes jei valgysiu sveikai, bet po 2000 kal., kazi ar bent grama pamesiu, ar taip buna?

Kitas panasus klausimas..daug kur skaitiniuose anksciau skaitytuose rašo, kad geriau mažiau valgyti ar net badauti, ir nepergyventi dėl nepavalgymo, nes tuo metu organizmas turės energijso kovoti su židinio vietomis (uždegimais, negalavimais), o ne maistą virškinti.. taip išeina, kad badavimas ir retas (1-2 kartus per dieną ) valgymas ir gyvenimo būdas yra sveikas? g.gif

BET..jei aš suvartosiu tik apie 1000- 700 kal/dieną..ar nekenks? o kaip teorija, kad reikia gauti "pakankamai" bent minimaliai kal/dieną? g.gif ar nepakenksiu sau?

nors organizmas turbūt priprastų ir gyventų iš to ka turi? ar imti kaupti riebalus? pvz, manomama tooookia liesa (eme senai jau labai mazai valgyt, del pilvo, kaip ir pas mane, paveldejau sad.gif buvau 49 kg, kaulu rinkinys, o pilva turejau biggrin.gif) bet ji ipratus vagyt po mazai, tuo paciu metu, daugiau jai jau ir nebetelpa..bet primetu, kad duok D, ji 1000- nu gal 1200 suvartoja.. g.gif Ar tai pakankamai sveika?

Na va kiek jums klausymu- tema atgaivinti, i r mane apšviesti 4u.gif

BEJE- pamečiau 700 gr yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 23, 09:38)

Vakar vėlai gaminau, jei dabar kamščiai, kas bu srugsėjį.. doh.gif
valgiau lašinių apie 60 g, alkana kaip šuo buvau..ir viriau kopūstų sriubą be bulvių..bliūdelį sriubos dar ikirtau..

naktį košmarai ištisai buvo..per vėlai pavalgiau matyt..
tavo organizmas supyko, nes nakčiai jis laukia atvežant statybinių medžiagų remontui- baltymų, o tu atsiuntei riebalų- energijos, arba, kaip sakant brigadą darbininkų, kurie iš neturėjimo ką veikt (juk plytų nėr), pakėlė balių biggrin.gif
turėk kažko baltyminga vakarienei.

Noriu paklaust, jei sakote, kad dažniausiai nesvarbu kolorijos, ar tikrai? nes jei valgysiu sveikai, bet po 2000 kal., kazi ar bent grama pamesiu, ar taip buna?
taip valgydama greit atrasi sotumą ir užsikimš tas tavo bedugnis skrandis. Juk matai, jau krenta, o tu gi nebadauji, soti ir laiminga.

Kitas panasus klausimas..daug kur skaitiniuose anksciau skaitytuose rašo, kad geriau mažiau valgyti ar net badauti, ir nepergyventi dėl nepavalgymo, nes tuo metu organizmas turės energijso kovoti su židinio vietomis (uždegimais, negalavimais), o ne maistą virškinti.. taip išeina, kad badavimas ir retas (1-2 kartus per dieną ) valgymas ir gyvenimo būdas yra sveikas? g.gif

jei tu valgysi tinkamą maistą, nebus pas tave jokių uždegimų kuriuos sukelia netinkamo maisto (aliejų, grūdų) valgymas ir nereiks su niekuo kovoti.
Vasarą reik/galima valgyt dažniau, kai mažiau dirbi-žiemą- pakanka ir rečiau.

BET..jei aš suvartosiu tik apie 1000- 700 kal/dieną..ar nekenks? o kaip teorija, kad reikia gauti "pakankamai" bent minimaliai kal/dieną? g.gif ar nepakenksiu sau?

o kodėl tu nori save spraust į tokius rėmus- palik tas nesąmones kruopas lesantiems .
nors organizmas turbūt priprastų ir gyventų iš to ka turi? ar imti kaupti riebalus? pvz, manomama tooookia liesa (eme senai jau labai mazai valgyt, del pilvo, kaip ir pas mane, paveldejau sad.gif buvau 49 kg, kaulu rinkinys, o pilva turejau biggrin.gif) bet ji ipratus vagyt po mazai, tuo paciu metu, daugiau jai jau ir nebetelpa..bet primetu, kad duok D, ji 1000- nu gal 1200 suvartoja.. g.gif Ar tai pakankamai sveika?

kai jau pati geriau suvoksi kas ir kaip, gal ir mamai galėsi ką patarti, neskubėk jos dar į mūsų tikybą verst
BEJE- pamečiau 700 gr yahoo.gif

na nejaugi, prasidėjo didysis Akutee tirpimas lotuliukas.gif tikri stebuklai .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 23, 10:43)
*tavo organizmas supyko, nes nakčiai jis laukia atvežant statybinių medžiagų remontui- baltymų, o tu atsiuntei riebalų- energijos, arba, kaip sakant brigadą darbininkų, kurie iš neturėjimo ką veikt (juk plytų nėr), pakėlė balių  biggrin.gif
turėk kažko baltyminga vakarienei.

taip valgydama greit atrasi sotumą ir užsikimš tas tavo bedugnis skrandis. Juk matai, jau krenta, o tu gi nebadauji, soti ir laiminga.
jei tu valgysi tinkamą maistą, nebus pas tave jokių uždegimų kuriuos sukelia netinkamo maisto (aliejų, grūdų) valgymas ir nereiks su niekuo kovoti.
Vasarą reik/galima valgyt dažniau, kai mažiau dirbi-žiemą- pakanka ir rečiau.
o kodėl tu nori save spraust į tokius rėmus- palik tas nesąmones kruopas lesantiems .
kai jau pati geriau suvoksi kas ir kaip, gal ir mamai galėsi ką patarti, neskubėk  jos dar į mūsų tikybą verst

na nejaugi, prasidėjo didysis Akutee tirpimas  lotuliukas.gif tikri stebuklai .

štai kaip.. g.gif bet kaip fainai paaiškinai, man labai patiko thumbup.gif
žodžiu vakare mėsytės ar žuvytės būtinai reik.. ar kefyro stikline.. g.gif
Jei lasinys- energija, o darzoves- angliavandeniai? jei per daug darzoviu, tai tie angliavandeniai, ka uzsiliks vel mano pilve? o jie spėju naktį nemiega , ane?
tai kiekis turi buti mazas..riebalu irgi, kad per daug nebušavotų naktį is neturejimo ka veikt..

**nu jo dar pavalgysiu kiek man norisi, nereik skubet visko per daug numazint, noriu naturaliai pajausti sotuma ir ji atrasti ax.gif

***dėl svorio man itarimas, gal kad maziau pavalgiau vakar vakare ir liesiau..tai tipo pakrito, nes nu mistika ryte nei gramo minuso, o sen ryte minusas unsure.gif bigsmile.gif

nieko spesim dar, viskas po truputį.. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
man atrodo, kad AKutee uzpakaly kirminu iesko biggrin.gif ir ignoruoja pasiulymus arsipalaiduot siek tiek
Atsakyti
Cushy kad as ir nesu isireminus..valgau daugiau nei deretu..juk rašau: viskas po truputį.. biggrin.gif

O kad domiuos tai man apskritai įdomu, įvairios nuomonės, balansai.. procesai.. noriu būt protingiausia biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 23, 10:52)

žodžiu vakare mėsytės ar žuvytės būtinai reik.. ar kefyro stikline.. g.gif
arba varškės su grietine- taip dažniausiai mano vyras daro, kai vėlai parsivelka po medžioklės.

Atsakyti
Man jaučiu kažkaip nelabai su šia mityba išeis.. Kiaušiniams, pienui alergiška aš. Mažokas racionas gaunasi smile.gif
Atsakyti