QUOTE(Akutee @ 2013 08 22, 14:51)
supratau, bandysiu ieškot..
Tai jei aš nusipirkau 1kg kalakutienos faršo, tai suvalgiau keptus tris kotletus, kaip man ka zinot? ar suraityt zalius kotletukus ir visus susvert zalius, tada kept?
sorry uz durnus klausimus..kai mesa kepi tai pasirenki kepta kiauline.a.o cia su tais kotletais gavos taip..
Tai jei aš nusipirkau 1kg kalakutienos faršo, tai suvalgiau keptus tris kotletus, kaip man ka zinot? ar suraityt zalius kotletukus ir visus susvert zalius, tada kept?
sorry uz durnus klausimus..kai mesa kepi tai pasirenki kepta kiauline.a.o cia su tais kotletais gavos taip..
atkreipk demesi, kad sone yra pasirinkti, kokiais vienetais skaiciuoja skaiciuokle, nes ten gali buti gramai, porcijos, stiklines ir pan. jei as darau kazka, koteltus pvz, tai pasveriu visa kieki pries gaminant ir susumuoju visko, ka sudejau, kalorijas. Tada paskaiciuoju riebalu kieki kiek dedu. Iseina suma visu produktu. tada susveriu kiekviena kotleta po lygiai ir zinau, kiek vienas kotletas yra vertas ir kiek gausiu kaloriju ji suvalgius.
Pavyzdziui:
500 gr mesos - 600 kcal (kalorijos is lempos, db tingiu ziuret kiek tiksliai)
100 gr. svogunas - 50 kcal
1 kiausinis - 80 kcal
na va, iseina mase, tarkim 650 gr ir visi sitie gramai yra 730 kaloriju.
Sveriam, vienas kotletas, tarkime, 40 gr.
650gr. = 730 kcal
40 gr = ?
((40x730):650=44,9)
Vienas kotletas : 44,9 kcal dar dameti truputi uz riebalus ant kuriu kepei ir viskas.