Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(jautiena @ 2013 08 20, 09:44)
na pralinksmekit  4u.gif
Mikelandzelo Davidas persikele i US:

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir man vos taip nenutiko.....
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 08 20, 16:24)
*sakyciau, ziurite ir knyga ir matote spyga.
nemaciau temoje tokio teiginio. maciau, kad vasara sukaupiamos atsargos, kurios panaudojamos ziema.
**esu pakankamai tolerantiskas zmogus, bet jus kazkodel mane cia ilindus suerzinote.
jeigu neturite ka pasakysti paleo tema, gal ir neverta tersti eterio.
mes jau kaip nors pacios issiaiskinsime.

* Tikrų tikriausią špygą, teisingai thumbup.gif
O ką matote jūs?
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 18, 20:44)
natūraliai tai kristi turi žiemos metu, nes  maisto mažiau gamtoj (čia jei nebūtų parduotuvių ir šaldytuvų), o vasarą galima ir priaugt keletą kg su  uogytėm ir vaisiais.

** Nepastebėjau kažkaip jūsų tolerancijos, atsiprašau. Ir kažkaip maniau, kad tai laisvas forumas, ir gali LISTI kas tik nori ir reikšti savo nuomonę kas nori. O čia pasirodo reikia jūsų leidimo? blink.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 16:14)
*na paimkim kad valgydamas vien grūdus, atsisakė kažko kitko, kas galėjo įtakoti jo tokią būklę.
**Tačiau jei rimtai susergi, pavartoji pvz vaistus ir pasveiksti, ar protinga visą likusį gyvenimą juos vartoti,  dėl to, kad jie išvedė iš tos būklės.
***Vaistai vienoki ar kitoki gali būti kaip priemonė prarastam balansui atstatyti, tokia priemone man  buvo chemoterapija, atstačiusi mano  nuo tradicinės (piramidinės) mitybos nukrypusius balansus. Tačiau jei toliau ją naudočiau  mano balansas nukryptų kiton pusėn.
Onkologine liga sirgęs ir pasveikęs žmogus tolimesniame gyvenime turi ypatingą dėmesį skirti anaboliniam - kataboliniam balansui savo organizme.
Taigi balansą atstatė, tačiau, jei aš vėl maitinuosi kaip liepia piramidė- krakmolu, tai vėžys netrukus pargrįš, kaip jau dabar yra grįžes pas kai kurias moteriškes su kuriomis kartu gydžiausi.
Todėl privalėjau išmokti sekti tuos rodiklius , kurie rodo kas pas mane dedasi. O gyvenimas be didelių  disbalansų- reiškia gyvenimą be ligų.
Ir lengviausia man  tuos balansus išlaikyti su mityba pagal paleo low carb .

* Tikriausiai biggrin.gif
ryjant natūralius ryžius 2 mėn, kurie jūsų nuomone vienas iš didžiausių mūsų priešų, ir turėję praktiškai pribaigti žmogų, net neįtakojo jokio pablogėjimo, o priesingai, be vaistų išsigydė ir išvengė gydytojų prognozuojamo gyvenimo invalidų vežimėlyje tai čia gi smulkmė,ar ne? Nes ko gero čia kažkas kito, bet jokiu būdu ne grūdai. bet kažin kodėl nepablogėjo dar nuo jų?
**Čia du skirtingi dalykai - vaistai ir maistas. Tada pagal jūsų teoriją, jūs irgi susitvarkėte sveikatą su paleo mityba, ir gana kam visą laiką kankinatės?
*** O, pasirodo jūs ir chemoterapiją garbinate smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 16:39)
*mano alia žentas ispanas- tai galiu pasakyti, beveik negeria  biggrin.gif
dantys pas šiaurės gyventojus, kurie nevartoja angliavandenių, neturi dantų pastos ir šepetėlių

tą patvirtina ir archeologiniai tyrinėjimai
**Tuom patikėjau tik  kai  pačiai nustojo rastis apnašos ant dantų, jie nustojo gesti, tad dantų valyti žiemą net nebūtina.  Dantis saugo ne dantų pastos ir šepetukai, tačiau tinkamas seilių pH burnoje, o jis keičiasi, kai  valgoma daugiau angliavandenių (vasarą).
***Muilo šiek tiek reikia, tačiau iš kažkokių užjūrių siųstis nebūtina, geriausia paprastas vaikiškas,  taip pat nereikia   persistengti.

*Bet jei gertų, tai ispanų organizmas visiskai itaip reaguoja i vyna nei pvz. lietuviu.
**dantis reikia valyti pagrinde, kad pašalinti maisto likucius.
Seilių ph atsistato burnoje po pusvalandzio ar valandos suvalgius vaisius.

***Bet kodėl jūs taip priešiškai žiūrite į tuos kurie daro ne taip kaip jūs? biggrin.gif
Atsakyti
Gal kuri atpazinsit savo laikinus negalavimus, kurie atsirado pereinant ant paleo. Skyrius Galimos komplikacijos

Siandien nusipirkau Anira kokosu aliejaus, nerafinuoto, nu skanus velniukstis, laiziau nuo sauksto tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 16:49)

Tam pilnai uztenka dantu siulo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 20 rugpjūčio 2013 - 16:52
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 10:49)
* Tikrų tikriausią špygą, teisingai  thumbup.gif
O ką matote jūs?

** Nepastebėjau kažkaip jūsų tolerancijos, atsiprašau. Ir kažkaip maniau, kad tai laisvas forumas, ir gali LISTI kas tik nori ir reikšti savo nuomonę kas nori. O čia pasirodo reikia jūsų leidimo?  blink.gif

ech, uzmirsau pagrindine auksine ir gavau i kaulus lotuliukas.gif
"Never argue with an idiot, because they will only bring you down to their level and beat you by experience.- John Guerrero"
geros likusios dienos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 20 rugpjūčio 2013 - 17:31
QUOTE(ativas @ 2013 08 20, 18:28)
"Never argue with an idiot, because they will only bring you down to their level and beat you by experience.- John Guerrero"
geros likusios dienos

g.gif Forumui tas netinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 17:49)
ryjant natūralius ryžius 2 mėn, kurie jūsų nuomone vienas iš didžiausių mūsų priešų, ir turėję praktiškai pribaigti žmogų, net neįtakojo jokio pablogėjimo, o priesingai, be vaistų išsigydė ir išvengė gydytojų prognozuojamo gyvenimo invalidų vežimėlyje tai čia gi smulkmė,ar ne? Nes ko gero čia kažkas kito, bet jokiu būdu ne grūdai. bet kažin kodėl  nepablogėjo dar nuo jų?

lotuliukas.gif O taip, gyvenimas be glitimo , daug kam sutvarko gyvenimą, ir nebūtina buvo vien ryžiais misti, kai/jei netoleruoji glitimo, lygiai taip pat gali susitvarkyti su paleo, su vaisiavalgyste ar bet su kuo, svarbu būtų gluten-free, jei tik tas baltymas jam kenkė.
Pažįstu vieną jauną vyruką irgi su alia neišgydoma autoimunine sąnarių liga, lygtai organizmas naikina sąnarių kremzles, tai jis dabar irgi ant paleo sėdo, o jo liga nustojo reikštis. Tik va ligos pavadinimas neužsifiksavo blush2.gif gal net kažkas panašaus būtų.

**Čia du skirtingi dalykai - vaistai ir maistas. Tada pagal jūsų teoriją, jūs irgi susitvarkėte sveikatą su paleo mityba, ir gana kam visą laiką kankinatės? *** O, pasirodo jūs ir chemoterapiją garbinate smile.gif

Deja, teko išbandyti chemoterapijos malonumus, kadangi buvau tokia naivi durnė ir irgi tikėjau tokiais straipsniais, kurių nuorodų dosniai pažėrei. Man pasisekė, kad nieko pjaustyt nereikėjo.
Apie paleo tada dar nieko nebuvo girdėti, tada dar ir kompu nesinaudojau, o ir HS dar tik pradėjo rašyti(2007) savo informaciją. Juk aiškiai rašau: Paleo leidžia gyventi be disbalansų, o nėra disbalansų- nėra ligų, nėra vėžio recidyvo.
Be to, paleo mityba- malonumas, o ne kankynė.

jei beveik nėra angliavandenių, nėra maisto karieso bakterijoms, nesigamina apnašos, negenda dantys, nėra jokio blogo kvapo net jei jų visiškai nevalai .
O jei bėgti zulinti po vaisių pavartojimo, tai ir emalį galima nudrožt.

„Stiklinė sulčių pusryčiaujant nėra labai pavojinga mūsų dantims, tačiau dauguma žmonių vos baigę pusryčiauti bėga valytis dantų.

Po rūgštaus maisto ar gėrimų, dantų emalio viršutinis sluoksnis šiek tiek suminkštėja ir gali būti tiesiog nušlifuotas valantis dantis.

Seilių ph atsistato burnoje po pusvalandzio ar valandos suvalgius vaisius.

kalba apie pastovų seilių pH, jei mityboje pastoviai daug angliavandenių tokie dalykai įtakoja žymius pokyčius ilgam, visame organizme, ne tik burnoje.
***Bet kodėl jūs taip priešiškai žiūrite į tuos kurie daro ne taip kaip jūs?  biggrin.gif

kas sakė, kad aš į kažką žiūriu priešiškai? Mudvi kalbamės, aš aiškinu savo poziciją, kalbu aiškiai nesuprantamus/negirdėtus dalykus,( ir man įprasta tokia reakcija biggrin.gif ) tu savo nuomonę reiški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 rugpjūčio 2013 - 17:50
QUOTE(ativas @ 2013 08 20, 18:28)
ech, uzmirsau pagrindine auksine ir gavau i kaulus  lotuliukas.gif
geros likusios dienos

Labai aiškiai reiškiate savo toleranciją.
vadinkite kaip norite, bet tai gryniausias melas, kad organizmas lengviau šalina riebalus žiemą nei vasarą. 4u.gif
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 18:38)
*lotuliukas.gif  O taip,
gyvenimas be glitimo , daug kam sutvarko gyvenimą, ir nebūtina buvo vien ryžiais misti,  kai/jei netoleruoji glitimo, lygiai taip pat gali susitvarkyti su paleo, su vaisiavalgyste ar bet su kuo, svarbu būtų gluten-free, jei tik tas baltymas jam kenkė.
Pažįstu vieną jauną vyruką irgi su alia neišgydoma autoimunine sąnarių liga, lygtai  organizmas naikina sąnarių kremzles, tai jis dabar irgi ant paleo sėdo, o jo liga nustojo reikštis. Tik va ligos pavadinimas neužsifiksavo  blush2.gif gal net kažkas panašaus būtų.
**Deja, teko išbandyti chemoterapijos malonumus, kadangi buvau tokia naivi durnė ir irgi tikėjau tokiais straipsniais, kurių nuorodų dosniai pažėrei. Man pasisekė, kad nieko pjaustyt nereikėjo.
Apie paleo  tada dar nieko nebuvo girdėti, tada dar ir kompu nesinaudojau, o ir HS dar tik pradėjo rašyti(2007) savo informaciją. Juk aiškiai rašau: Paleo leidžia gyventi be disbalansų, o nėra disbalansų- nėra ligų, nėra vėžio recidyvo.
Be to, paleo mityba- malonumas, o ne kankynė.
***jei  beveik nėra angliavandenių, nėra maisto karieso bakterijoms, nesigamina apnašos, negenda dantys, nėra jokio blogo kvapo net jei jų visiškai nevalai .
O jei bėgti zulinti po vaisių pavartojimo, tai ir emalį galima nudrožt.

„Stiklinė sulčių pusryčiaujant nėra labai pavojinga mūsų dantims, tačiau dauguma žmonių vos baigę pusryčiauti bėga valytis dantų.

Po rūgštaus maisto ar gėrimų, dantų emalio viršutinis sluoksnis šiek tiek suminkštėja ir gali būti tiesiog nušlifuotas valantis dantis.

kalba apie pastovų seilių pH, jei mityboje pastoviai daug angliavandenių tokie dalykai įtakoja žymius pokyčius ilgam,  visame organizme, ne tik burnoje.

****kas sakė, kad aš į kažką žiūriu priešiškai? Mudvi kalbamės, aš aiškinu savo poziciją, kalbu aiškiai nesuprantamus/negirdėtus dalykus,( ir man įprasta tokia reakcija  biggrin.gif )  tu savo nuomonę reiški.

* Tu ir vėl manęs nesupratai. tai nebuvo gliuteno netoleravimas, tai buvo stiprios infekcijos padariniai. Taip tuo pat metu vartojo ir daug vaisių, daržovių.
** Niekas nesame nuo to apsaugoti. Smagu, kad radai būdą iš to išsikapstyti. Gal būt kada nors ir aš prašysiu tavęs patarimų kaip kovoti su ta zaraza biggrin.gif
Bet nebūk tokia kategoriška, galbūt tau ir tinka tas paleo, bet man pvz. labai tinka grūdai (nekalbu aišku apie miltinius patiekalus, cukraus pilnas bandeles ar susainius ir ant mielių keptą duoną) Bet tai kokių minčių pabėrei anoje temoje tai nesupyk, daug nesąmonių, tokių dalykų į kuriuos pati nesi iki galo įsigilinusi.
Nu nugyvena žmonės ir visą gyvenimą be vėžio, tai negi dabar visi susirgsime vėžiu todėl kad valgome grūdinės kultūros produktus?
*** O aš ne taip rašiau? Kad tik po pusvalandžio ar valandos atsistato ph burnoje. o tai ir reiškia kad negerai valyti dantis iškart suvalgius vaisių.
**** Tavo kategoriški pasisakymai tai išduoda mirksiukas.gif
Papildyta:
Na o jei jau taip tvirtini kad mėsa geriau už kruopas, tai pažiūrėk kokią mėsą valgome, ir taip yra su visa mėsa - vištiena, kiauliena, jautiena:
http://www.adguk-blo...288381481237582

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 17:38)

Pažįstu vieną jauną vyruką irgi su alia neišgydoma autoimunine sąnarių liga, lygtai  organizmas naikina sąnarių kremzles, tai jis dabar irgi ant paleo sėdo, o jo liga nustojo reikštis. Tik va ligos pavadinimas neužsifiksavo  blush2.gif gal net kažkas panašaus būtų.

reumatinis artritas matyt
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 08:44)

Susivedziau MAZDAUg duomenis i chronometra (nezinau ir neradau kaip ivesti kiaulienos kumpis su oda, keptas, labiau ne grilintas o vandenuke)..

Klausyk, moterie, ko tu blaskaisi, jau nezinau kelinta menesi klaidzioji tarp produktu ir skaiciu, trenk tu viska i sona, as nieko neskaiciavau, nei kiek baltymu sunaudoju, nei kiek riebalu, valgiau taip, kaip cia prasyta, daug mesos, darzoviu, riebalo, viskas - svoris krenta, savijauta gereja, ta nelemta operacija ismuse mane is veziu, bet as vel gryzau i paleo kelia ir toliau minu, neskaiciuodama ir nededama jokiu skaiciu. Kai pilnai islipsiu is sitos buzos, tada gal ir skaiciuosi, o dabar man svarbiausi, jausti sotuma, ji as jauciu, daugiau man nieko nereikia, veliau, kai tikrai pajausiu, kad AS GALIU imsiuosi kitokiu veiksmu mirksiukas.gif , taip, kad drasiau, nesupyk, bet maziau stresuok, valgyk tiek, kad pasijustum soti

Sveikos

manau, kad didziaja dali Vakares rasytu postu reiketu istrinti, visiskai ne i tema, visikai cool.gif

As pargrizau, lengvai buvau ikritus i s....., bet islipau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 08 20, 20:03)
Sveikos

manau, kad didziaja dali Vakares rasytu postu reiketu istrinti, visiskai ne i tema, visikai  cool.gif

As pargrizau, lengvai buvau ikritus i s....., bet islipau  smile.gif

O kas yra į temą?
Ir čia kiek žinau forumas, o ne tema. Ir aš taip pat kaip ir jūs turiu teisę čia reikšti savo mintis. Jei mano nuomonė ne tokia kaip jūsų, tai ne į temą? Ir todėl kad jūs šventai įsitikinusios, kad tik jūsų tiesa yra tiesa?

Ir kažin ar neteks susitikti kitoje forumo temoje, pvz "vegetarai" po kiek laiko, kurioje keiksite tą paleo mitybą? rolleyes.gif Kaip dabar voresta sveikuolių gyvenimo būdą, nors kažkada tuo labai tikėjo?
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 20:32)
O kas yra į temą?
Ir čia kiek žinau forumas, o ne tema. Ir aš taip pat kaip ir jūs turiu teisę čia reikšti savo mintis. Jei mano nuomonė ne tokia kaip jūsų, tai ne į temą? Ir todėl kad jūs šventai įsitikinusios, kad tik jūsų tiesa yra tiesa?

Ir kažin ar neteks susitikti kitoje forumo temoje, pvz "vegetarai" po kiek laiko, kurioje keiksite tą paleo mitybą?  rolleyes.gif Kaip dabar voresta sveikuolių gyvenimo būdą, nors kažkada tuo labai tikėjo?

sukurk nauja tema ir ten liek savo tulzi, nes sioje temoje tau nepavyks "apsikti" paleo. Jei tau netinka mesa - nevalgyk jos

Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 20:32)

Ir kažin ar neteks susitikti kitoje forumo temoje, pvz "vegetarai" po kiek laiko, kurioje keiksite tą paleo mitybą?  rolleyes.gif Kaip dabar voresta sveikuolių gyvenimo būdą, nors kažkada tuo labai tikėjo?

Tu gal kruopas turgavoji, kad cia taip irsti ant tu, kurios ju nevalgo? smile.gif kas ka nori, ta ta tegu ir daro, koks Tau nuo to skirtumas? smegenu Tau uzdegimas... disbalansas gavosi, relax smile.gif
Atsakyti