Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 14:10)
-man nepatinka, kad žmogus galvoja, kad tik tai ką ji žino yra šventa tiesa, ir tik ji tokia protinga, o visi kurie turi kitokią nuomonę yra durniai, nes jie nesupranta, kad tik taip valgyti ir gyventi visi turi kaip ji.

-Aš esu tos  nuomonės, kad reikia išbandyti ir vienokį būdą ir kitokį. ir jei netinka anie, ieškoti dar kito. kuris tinka ir patinka būtent tau. Bet ne auklėti visą liaudį pagal save ir durniukais laikyti tuos kurie ne taip daro kaip tu  4u.gif

-o tai sitoje ne tik Voresta, nelabai supratau -aiskinkites tuomet privaciai biggrin.gif ar jus manot, kad Voresta sitos temos Dievas, ir visi jos besalygiskai klauso? g.gif biggrin.gif tad atejot musu i prota atvest? nu nesam mes cia durneles susirinke, kurios esam Vorestos uzhipnotizuotos biggrin.gif as cia pusiau su jumoru, siaip tai man jokio skirtumo, kas/ka/kur raso, jei noriu skaitau, jei nenoriu -ne 4u.gif

-ir as tos pacios nuomones 4u.gif
Atsakyti
Susidomėjau šiom idėjom.
Parašykit prašau apytiksliai kaip pagal paleo maitinti sveikus vaikus? Daugmaž dienos meniu?
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 14:22)
thumbup.gif

na na..kas per istorija?  lotuliukas.gif

Daugiausiai Silveriui kliuvo, gincijomes issetines sklerozes temoje. Bet jau viskas praeityje biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Fudži @ 2013 08 20, 14:29)
Susidomėjau šiom idėjom.
Parašykit prašau apytiksliai kaip pagal paleo maitinti sveikus vaikus? Daugmaž dienos meniu?

Sveiki, jeigu skaitote angliskai cia yra ideju http://www.thepaleom.../paleo-for-kids
Atsakyti
Džiugu, kai kiti susitvarko gyvenimo būdą , o ypač sveikatą..taip iš lūpų į lūpas ir keliauja, geriausi dalykai smile.gif

Fudži temos pradžioj, bent jau pasiskaityk kas yra Paleo, ir jei sumastysi- junkis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 15:10)
Aš neagituoju žaliavalgystės, nekritikuoju ir jūsų pasirinktos paleo mitybos. Pati valgau viską (bet esu prijaučianti veganams). bet kur garantija, kad po kiek laiko jums neatrodys kad va ta, dabar jūsų taip žavimasi mityba irgi pasirodys nebe tokia tobula, o pradėsite žavėtis kokia kitokia?

matai, aš beveik žaliavalgė mėsėdė, ir nesižaviu aklai kažkokia mityba, tačiau ilgai rinkusis mitybą, kuri neleistų vėžio recidyvo, atrinkau tik paleo low carb, nes tai galimai mažiausiai kenksmingas variantas. Mėsa nėra tiek pavojinga, kaip grūdai, aišku, jei jos nesugadini ilgu kaitinimu.

Aš esu tos  nuomonės, kad reikia išbandyti ir vienokį būdą ir kitokį. ir jei netinka anie, ieškoti dar kito. kuris tinka ir patinka būtent tau. Bet ne auklėti visą liaudį pagal save ir durniukais laikyti tuos kurie ne taip daro kaip tu  4u.gif

ne laikyti durniukais, o pamėginti parodyti tai, ko jie nemato.

Čia kažkas klausė, ko čia išvis atėjau į  tą temą. Atėjau, nes turėjom ilgą diskusiją su voresta kitoje temoje.

ilgą? lotuliukas.gif labai trumputę sakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 15:44)

ne laikyti durniukais, o pamėginti parodyti tai, ko jie nemato.

Nebūtinai tavo tiesa yra tiesa.
Aš tau pasakojau, kad mano vyras grūdinėmis dietomis išsigydė sąnarius, atsistojo iš invalidų vežimėlio. Kaip čia taip galėjo būti, kažin, jei jau grūdai tokia didelė blogybė?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 15:14)

Pagalvokim logiškai, kiek uogų, vaisių, daržovių žiemą suvalgo tūlas šiaurietis, kur nėra ir niekada  jų nebuvo? Ir ar jiem pritrūksta vitaminų, jie serga skorbutu, kaip kvaili atėjūnai baltieji, ar jiem reikia antibakterinių muilų, dantų pastų, dantistų. Jie masiškai serga širdies- kraujagyslių ligomis? Nė velnio!
Jie jų nė nežinojo iki kol pas juos neatvyko civilizacija.

Nelogiška lyginti pietietį su šiauriečiu. Jei mes gertumėm tiek vyno kiek ispanai, paliktumėm alkoholikai. kiekviename žemyne organizmai prisitaikę gyventi skirtingai. Ir anksčiau žmonės džiaugdavosi sulaukę 35 metų, tai jau buvo daug. Dantų praktiškai nei vienas jau neturėjo tokio amžiaus.

O jums irgi nereikia muilo ir dantų pastos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 08 20, 15:33)
Sveiki, jeigu skaitote angliskai cia yra ideju http://www.thepaleom.../paleo-for-kids

Ačiū smile.gif

QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 15:43)
Fudži temos pradžioj, bent jau pasiskaityk kas yra Paleo, ir jei sumastysi- junkis smile.gif

Skaitau skaitau smile.gif Jau trečią dieną po truputį gilinuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 15:52)
Nebūtinai tavo tiesa yra tiesa.
Aš tau pasakojau, kad mano vyras grūdinėmis dietomis išsigydė sąnarius, atsistojo iš invalidų vežimėlio. Kaip čia taip galėjo būti, kažin, jei jau grūdai tokia didelė blogybė?

na paimkim kad valgydamas vien grūdus, atsisakė kažko kitko, kas galėjo įtakoti jo tokią būklę.
Tačiau jei rimtai susergi, pavartoji pvz vaistus ir pasveiksti, ar protinga visą likusį gyvenimą juos vartoti, dėl to, kad jie išvedė iš tos būklės.
Vaistai vienoki ar kitoki gali būti kaip priemonė prarastam balansui atstatyti, tokia priemone man buvo chemoterapija, atstačiusi mano nuo tradicinės (piramidinės) mitybos nukrypusius balansus. Tačiau jei toliau ją naudočiau mano balansas nukryptų kiton pusėn.
Onkologine liga sirgęs ir pasveikęs žmogus tolimesniame gyvenime turi ypatingą dėmesį skirti anaboliniam - kataboliniam balansui savo organizme.
Taigi balansą atstatė, tačiau, jei aš vėl maitinuosi kaip liepia piramidė- krakmolu, tai vėžys netrukus pargrįš, kaip jau dabar yra grįžes pas kai kurias moteriškes su kuriomis kartu gydžiausi.
Todėl privalėjau išmokti sekti tuos rodiklius , kurie rodo kas pas mane dedasi. O gyvenimas be didelių disbalansų- reiškia gyvenimą be ligų.
Ir lengviausia man tuos balansus išlaikyti su mityba pagal paleo low carb .

Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 13:58)
... Dantų praktiškai nei vienas jau neturėjo tokio amžiaus...
dantys isbyrejo, kai grudus lest pradejo, vat tongue.gif

susitarkavau ketvirti raudono kopusto, tris kiauso dydzio virtus burokelius, rugstu obuoli, uzpyliau al.aliejaum ir citrinos sultim, druskytes pipiriuko... gavosi didelis didelis bliudas, kramciau kramciau, net zandai paskaudo biggrin.gif cia garnyras prie nuo pusryciu likusio omleto. sedziu apsipatenkinus.

Papildyta:
beje, man patinka, kai cia prasideda "drakes", tokios kaip Vakare uznese biggrin.gif idomiau skaityt, negu dejones ir aimanavimai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 08:05)
ŠEIP tai pamačiau, kad nusišneka sakydama kad organizmas linkęs riebalus kaupti vasarą, o žiemą jų atsikratyti, todėl teko griebtis net meškų biggrin.gif

sakyciau, ziurite ir knyga ir matote spyga.
nemaciau temoje tokio teiginio. maciau, kad vasara sukaupiamos atsargos, kurios panaudojamos ziema.
esu pakankamai tolerantiskas zmogus, bet jus kazkodel mane cia ilindus suerzinote.
jeigu neturite ka pasakysti paleo tema, gal ir neverta tersti eterio.
mes jau kaip nors pacios issiaiskinsime.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 15:58)
Nelogiška lyginti pietietį su šiauriečiu. Jei mes gertumėm tiek vyno kiek ispanai, paliktumėm alkoholikai.

mano alia žentas ispanas- tai galiu pasakyti, beveik negeria biggrin.gif

Ir anksčiau žmonės džiaugdavosi sulaukę 35 metų, tai jau buvo daug. Dantų praktiškai nei vienas jau neturėjo tokio amžiaus.

O jums irgi nereikia muilo ir dantų pastos? smile.gif

dantys pas šiaurės gyventojus, kurie nevartoja angliavandenių, neturi dantų pastos ir šepetėlių
I examined the mouths of several persons between 60 and 70 years of age and found every tooth in place and firm but ground away by long usage almost to the level of the healthy gums.

tą patvirtina ir archeologiniai tyrinėjimai
Tuom patikėjau tik kai pačiai nustojo rastis apnašos ant dantų, jie nustojo gesti, tad dantų valyti žiemą net nebūtina. Dantis saugo ne dantų pastos ir šepetukai, tačiau tinkamas seilių pH burnoje, o jis keičiasi, kai valgoma daugiau angliavandenių (vasarą).
Muilo šiek tiek reikia, tačiau iš kažkokių užjūrių siųstis nebūtina, geriausia paprastas vaikiškas, taip pat nereikia persistengti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 rugpjūčio 2013 - 15:45
na pralinksmekit 4u.gif
Mikelandzelo Davidas persikele i US:
user posted image
Atsakyti