Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 11:07)
[color=blue]"Mėsos sultinys – vienas iš netinkamiausių sveikos mitybos požiūriu patiekalų. Gydytojai tvirtina, kad verdant mėsai į vandenį pereina visos kenksmingosios medžiagos, viena iš jų – sunkiai pasisavinami gyvuliniai riebalai.

Kaip tik dėl jų didėja cholesterolio kiekis kraujyje, užsikemša kraujagyslės ir netgi gali ištikti infarktas.

TEIP! Mane irgi sis tas istiko, tapau panasi i zmogu mirksiukas.gif
Atsakyti
ir dar- patebejau akd pasidariau labai pikta, ne nuotaikoj, irzli..
siaubas kazkoks, viskas man blogai
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 08 20, 14:13)
TEIP! Mane irgi sis tas istiko, tapau panasi i zmogu  mirksiukas.gif

thumbup.gif

O aš pažįstu žmogų, kuris tik atsisakęs mėsos sultinių išsigydė skrandžio opą mirksiukas.gif Nors gydytojų rekomendacijos buvo priešingos - valgyti daugiau mėsos sultinių.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 13:34)
Natūraliai svoris linkęs kristi šiltuoju metų laiku. taip gamtos sutverta, šaltuoju sezonu organizmas linkęs kaupti riebalus. Todėl ir visos dietos yra veiksmingesnės pavasarį, vasarą.
Taip pat tam įtakos turi ir mėnulis. Pvz. per pilnatį organizmas linkęs kaupti skysčius, per jauną juos šalinti.

Nestatyk vežimo prieš arklį. Reikia žiūrėti ne į gamtos dėsnius pamiršusią ir prie dirbtinio apšvietimo, šaldytuvų, parduotuvių tunkančią iš neturėjimo ką veikti žmoniją, o apskritai į gamtos gyvius. Pavasarį, vasarą vyras parvelka tokius liesus šernus doh.gif be lašinio priedo neįmanoma valgyt , o jau rudeniniai būna įsiganę, riebaliuko sukaupę. Turiu meškėną ir švilpiką, tai jie rudeniop sveria dvigubai. Riebūs tik todėl, kad vasarą sukaupė atsargas.
Koks riebalo kaupimas žiemą, kai gamtoje maisto sumažėja ir reikia gyventi iš jau sukauptų atsargų? Pavasario sulaukę atsigauna.
Papildyta:
Būtent! Ir kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam (ji žino apie ką aš čia)  4u.gif

Būtent ! Ir kažką į save papildomo kišti be žinojimo kas vyksta tavo organizme, yra absurdas. O kai jau pradedi suprasti kas pas tave vyksta, atsiranda ir supratimas- mūsų maistas yra mūsų vaistas ir jokie super duper iherbai mums nereikalingi biggrin.gif .
Bet ne visada ir aš tokia protinga buvau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 rugpjūčio 2013 - 13:35
Sultinys ne visiems tinka, be to sultinys sultiniui nelygu.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 13:55)

taip, netinkamai vartojamas maistas sukelia tokius pojūčius. Pvz prisivalgius vaisių po valgio, pučia pilvą.

Čia kažkas skundėsi, kad galvą labai skauda. viena iš pagrindinių priežasčių - vandens trūkumas organizme. ne skysčių, bet vandens.

aš irgi daug zinau ir skaiciau..bet kas zino, kiek tas daug? biggrin.gif
dometis reik visada ir nesustoti..ir rasti kas tink abutent MAN..

vaisus geriausia valgyti iki vidudienio tuščiu skrandžiu..

cia man eme galva skaudet, bet vandens as jau N metų geriu daug, bent 2 litrus tik vandens per diena stabiliai smile.gif

QUOTE(taša @ 2013 08 20, 14:17)
ir dar- patebejau akd pasidariau labai pikta, ne nuotaikoj, irzli..
siaubas kazkoks, viskas man blogai

na manau tau dar per anksti spręsti, kad nuo mėsos mieguista, ar panasiai..kiek taip minti? g.gif

manau rašyki sviską į dienoraštį, pabandyk ivairias skaiciuokles, chronometrą.. ir stebėk-rašykis savijautą.. kelias dienas valgyk ta pati, ir stebek save, tada kazka keisk.. man kolkas viskas tinka, tik noriu lašinių ir kefyrų..

Panašumas mūsų toks, kad dar kolkas norisi to šlamšto, bet mano noras irgi daug didesnis, to šūdino maisto nenorėti, buciau labai laiminga.. anksciau sakiau, kad esu beviltiska ir bevalė.. tad prasiau kantrybės su manimi (jei uzknisiu- iseisiu)..

Mes dar tokios abi zalios.. doh.gif o tas koloriju skaiciavimas ir viso kito man dar labai neaisku.. Kaip butu paprasta, atsikelei, zinai kiek ko isipjaustyt , ar tau tai tinka, keik isideti ir panasiai... ir VALGAI nebijodama susisikt sveikatos ir sustoret essen.gif: lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 20, 14:50)
man irgi nedingo noras .
saldumynu nelabai megstu. bet buna kad noriu snicerso nors uzmusk. arba kokia baranka ir pan.

pastebejau kad  tik dabar nebenoriu grudu ir galiu laisvai i juos ziuret.
vaisiai uogos dar baisiausiai traukia.
+ noras ka nor uzkrimst tik ka pavalgius net gal padidejo unsure.gif

Pabandyk valgymą baigti šiltu ir riebiu, o ne žalia daržove. Jei paskutinis kąsnis- žalios daržovės, man tada trūksta kažko. Gal ir tau tas pats?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 14:21)
Nestatyk vežimo prieš arklį. Reikia žiūrėti ne į gamtos dėsnius pamiršusią ir prie dirbtinio apšvietimo, šaldytuvų, parduotuvių tunkančią iš neturėjimo ką veikti žmoniją, o apskritai į gamtos gyvius. Pavasarį, vasarą vyras parvelka tokius liesus šernus doh.gif be lašinio priedo neįmanoma valgyt , o jau rudeniniai būna įsiganę, riebaliuko sukaupę. Turiu meškėną ir švilpiką, tai jie rudeniop sveria dvigubai. Riebūs tik todėl, kad vasarą sukaupė atsargas.
Koks riebalo kaupimas žiemą, kai gamtoje maisto sumažėja ir reikia gyventi iš jau sukauptų atsargų? Pavasario sulaukę atsigauna.

Būtent ! Ir kažką į save papildomo kišti be žinojimo kas vyksta tavo organizme, yra absurdas.  O kai jau pradedi suprasti kas pas tave vyksta, atsiranda ir supratimas- mūsų maistas yra mūsų vaistas ir jokie super duper iherbai mums nereikalingi  biggrin.gif .
Bet ne visada ir aš tokia protinga buvau  mirksiukas.gif

Nu tu čia kažką jau maišai. ne apie tą patį kalbame. natūraliai gamta taip surėdė, kad žiemos sezonui gyvūnų organizmas linkęs kaupti riebalus. Būtent todėl, kad žiemą trūksta maisto. O kad jie pavasarį būna kūdi, tai todėl, kad žiemą nėra maisto. O be to ir medžiagų apykaita jų sulėtėja žiemą, nes yra miego, ramybės periodas. organizmas stengiasi kuo mažiau išnaudoti tų medžiagų. Ir jie gali miegoti kai kurie ištisą žiemą, nes organizmas sukaupęs riebalų būna. pavasarį jie išlenda liesi ir išalkę smile.gif

vat neįsigilinusi iki galo iškart puolei kritikuoti, ir auklėti visus. Iherbe vaistų nėra, jeigu ką. tik papildai, kosmetika, kūno priežiūros priemonės. Ir daug pigesnės ir natūralesnės nei mūsų parduotuvėse, jeigu ką. jei jau taip duomiesi sveika gyvensena, tai keista kaip tavęs nedomina tokie dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Vakarė^: 20 rugpjūčio 2013 - 13:44
na manau tau dar per anksti spręsti, kad nuo mėsos mieguista, ar panasiai..kiek taip minti?  g.gif

visa gyvenima mesa valgau smile.gif
ty mane pries tai eme miegas, nes visada per pietus budavo mesos.

manau rašyki sviską į dienoraštį, pabandyk ivairias skaiciuokles, chronometrą.. ir stebėk-rašykis savijautą.. kelias dienas valgyk ta pati, ir stebek save, tada kazka keisk.. man kolkas viskas tinka, tik noriu lašinių ir kefyrų..

ziauriai nenoriu sito daryt..

Mes dar tokios abi zalios..  doh.gif  o tas koloriju skaiciavimas ir viso kito man dar labai neaisku.. Kaip butu paprasta, atsikelei, zinai kiek ko isipjaustyt , ar tau tai tinka, keik isideti ir panasiai... ir VALGAI nebijodama susisikt sveikatos ir sustoret  essen.giflotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 20 rugpjūčio 2013 - 13:44
QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 15:33)
o tas koloriju skaiciavimas ir viso kito man dar labai neaisku.. Kaip butu paprasta, atsikelei, zinai kiek ko isipjaustyt , ar tau tai tinka, keik isideti ir panasiai... ir VALGAI nebijodama susisikt sveikatos ir sustoret  essen.giflotuliukas.gif

Nu bliamba, tai juk ir yra viskas paprasta doh.gif Kam jūs taip apsisunkinat su tais skaičiavimais? Užkemšat galvą tom kalorijom, gramais ir pan. doh.gif Akutee, atsipalaiduok truputį, valgyk sočiai, be užkandžių. O svoris be cukraus, krakmolo, miltų, grūdų tikrai kris, nenorėk visko iš kart
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 14:42)
natūraliai gamta taip surėdė, kad žiemos sezonui gyvūnų organizmas linkęs kaupti riebalus

Tikrai? O jūs nematėt, kad gyvūnai tuos riebalus kaupia būtent prieš žiemą, ir pagal tai, kiek jie prikaupė, žmonės dar spėlioja, kokia žiema bus? Gyvūnas riebiausias yra būtent rudenį. O ypač tie miegantieji. Ir taip, jų medžiagų apykaita sulėtėja, nes jie iš per vasarą prikaupto riebalo turi išgyventi. Ir žiemą tą riebalą tik naudoja, o ne kaupia. Kaži, kaip meška miegodama riebalą sukaups g.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 13:11)
Nesakau, kad visiems kam skauda galvą, geriant vandenį jos nebeskauda  smile.gif  taip, jei vandens organizmas gauna pakankamai, tada reikia ieškoti kitų priežasčių. bet vandenį irgi reikia mokėti gerti teisingai.

na taip, mazais gurksneliais istisai, o ne pajutus troskuli. Kodel jus manot, kad jus viena cia viska zinot? Ir nelabai supratau, kaip jus maitinates ir koks tikslas jusu cia, sioje temoje? smile.gif
Atsakyti