Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 12:04)
Dėl giminių..-pipiec  blink.gif
Na bet tikiuos JIE jau pasimokė ir nekenks tavo vaikui ?? doh.gif

O tau nekyla jokiu norų pagundų sugriešyt? ar nurimo iprato organizmas?  g.gif

Giminės nepasimokė, garantuoju, bet aš pasimokiau.
Nekyla man jokių pagundų, o jei kyla - kokoso aliejaus burnon, ir viskas biggrin.gif Nuo pat pradžių nesinorėjo man jokių desertų, bulvių, duonų ar kitokių dalykų. Gal kad organizmas gauna tinkamo maisto, ir nereikia jam daugiau nieko. Ir šiaip, aš per daug vertinu dabartinę savijautą, kad leisčiau ją griauti akimirkos norams.
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 12:07)
Voresta, o kaip gi jūs nežinote, kad mėsos sultiniai yra didelis blogis? Net internete yra informacijos apie tai:

"Mėsos sultinys – vienas iš netinkamiausių sveikos mitybos požiūriu patiekalų. Gydytojai tvirtina, kad verdant mėsai į vandenį pereina visos kenksmingosios medžiagos, viena iš jų – sunkiai pasisavinami gyvuliniai riebalai.

Kaip tik dėl jų didėja cholesterolio kiekis kraujyje, užsikemša kraujagyslės ir netgi gali ištikti infarktas. O štai daržovių sultinys – visai kas kita. Jame lieka daug maistingųjų medžiagų, todėl išvirus daržoves jų nuoviro nereikia išpilti, o sunaudoti ruošiant kitus patiekalus."

http://www_sveikatos...n...82&tid=1449

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Taip taip, dar gydytojai sako, kad košę reik valgyt, ir duonutė šventa, bet mes tai čia nieko nežinom, susirinkom va tokie štai beraščiai, ir užsiiminėjam nesąmonėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 12:16)
tai ta galva, kazi nebusiu migreno spasigavus..blyn to dar betruko..

spaudimą pasimatuok gal ji dėl spaudimo skauda, be to jei sakykim tau yra tas elektrolitų perteklius, ne prie anabolinio disbalanso jis dažnai kartu eina, tai gal, pradėjus vartoti daugiau daržovių(o juose daug vandens) gal taip reiškiasi skysčių perteklius g.gif
paismatuok spaudimą kaip rekomenduojama

Žmogaus organizmą, kuriame yra elektrolitų perteklius, greitai pervedus iš gulimos padėties į stovimą pulsas didėja žymiai, diastolinis kraujo spaudimas (atsakingas už kraujagyslių tonusą)  padidėja arba lieka tokiame pačiame lygyje, sistolinis pakyla (jei organizmas dar nenuvarytas) arba lieka toks pats (jei jau širdies raumuo nuvarytas).

taip pat sakyčiau rytais bent kas kelintą dieną šlapinkis į stiklainį, kad pastebėtum šlapimo pokyčius- prie anabolinio disbalanso šlapimas yra vos gelsvas, blankus, o jei prasidės teigiami procesai jis "tirštės", keis spalvą. Todėl, kol dar nėra pasikeitimų, būtina pasižiūrėti, kad vėliau matytum pokytį.
Migrena yra katabolikų bėda, ne anabolikų . Anabolkams tik galvos sunkumas ir skausmas.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 12:07)
Voresta, o kaip gi jūs nežinote, kad mėsos sultiniai yra didelis blogis? Net internete yra informacijos apie tai:

"Mėsos sultinys – vienas iš netinkamiausių sveikos mitybos požiūriu patiekalų. Gydytojai tvirtina, kad verdant mėsai į vandenį pereina visos kenksmingosios medžiagos, viena iš jų – sunkiai pasisavinami gyvuliniai riebalai.

Kaip tik dėl jų didėja cholesterolio kiekis kraujyje, užsikemša kraujagyslės ir netgi gali ištikti infarktas. O štai daržovių sultinys – visai kas kita. Jame lieka daug maistingųjų medžiagų, todėl išvirus daržoves jų nuoviro nereikia išpilti, o sunaudoti ruošiant kitus patiekalus."

http://www_sveikatos...n...82&tid=1449

Labai miela, Vakare, kad užsukai mūsų perspėti.
Sultinys pavojingas anabolikams, naudingas sveikam žmogui, ir išsigelbėjimas katabolikams-disaerobikams. Tereikia žinoti kokia dabar tavo būklė.
Apie gyvulinius riebalus- mano vyro (disaerobiko- kataboliko) cholesterolis buvo padidėjęs, kai valgė krakmolą ir tapo normalus, kai jo raciono didžiąją dalį ėmė sudaryti gyvulinis riebalas, o sultinys jo racione privalomas. Mano cholesterolio padidėjimo jokio, nors sočiųjų/blogųjų riebalų dalis mityboje yra apie 40 proc. jau antri metai. Tad praktiškai patikrinome - gyvulinių riebalų baubas išgalvotas. Beje, ir mūsiškiai mokslo žmonės pagaliau pradėjo matyti/kalbėti apie tai.
Užsuk dažniau. Pas mus įdomu smalsiems žmonėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 20 rugpjūčio 2013 - 12:04
QUOTE(nomore @ 2013 08 20, 12:18)
Giminės nepasimokė, garantuoju, bet aš pasimokiau.

Nuo pat pradžių nesinorėjo man jokių desertų, bulvių, duonų ar kitokių dalykų.

tai kaip kovosi????? doh.gif

Man ne visko noris, tiesog kartais kazka prisimenu ir seiles susirenka burnoj (priklausomybe nuo š..maisto skonių matyt ir t.t.), O šeip smalsu, nes skaitau knygą, ta ana..sako natūraliai nesinori.. Nes prieš tai ką bandžius vis tekdavo kęsti i r labai laikytis.. rolleyes.gif

ačiū Voresta 4u.gif tik pasimatuot nelabai tuiu kuom spaudimą.. na ziuresim kaip toliau eisis..
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 20, 13:01)

Užkibai smile.gif vat tuo norėjau tau parodyti, kad informacijos daug internete, bet neužtenka vien ja tikėti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 12:21)
Užkibai smile.gif vat tuo norėjau tau parodyti, kad informacijos daug internete, bet neužtenka vien ja tikėti  4u.gif

tai kad Voresta savo kailiu patikrinus, kuri info yra teisinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 18, 20:44)
natūraliai tai kristi turi žiemos metu, nes  maisto mažiau gamtoj (čia jei nebūtų parduotuvių ir šaldytuvų), o vasarą galima ir priaugt keletą kg su  uogytėm ir vaisiais.

Natūraliai svoris linkęs kristi šiltuoju metų laiku. taip gamtos sutverta, šaltuoju sezonu organizmas linkęs kaupti riebalus. Todėl ir visos dietos yra veiksmingesnės pavasarį, vasarą.
Taip pat tam įtakos turi ir mėnulis. Pvz. per pilnatį organizmas linkęs kaupti skysčius, per jauną juos šalinti.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 08 20, 13:31)
tai kad Voresta savo kailiu patikrinus, kuri info yra teisinga  biggrin.gif

Būtent! Ir kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam (ji žino apie ką aš čia) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 12:34)
Pvz. per pilnatį organizmas linkęs kaupti skysčius, per jauną juos šalinti.

tas man budavo iki paleo, ir labai stipriai jausdavos. Kaip ir skysciu kaupimas pries mmm. Bet pradejus maitintis paleo, visokie skysciu kaupimai dingo g.gif

Del tikimo kiekvienam organizmui, tai sutinku. Zmogus turi pajausti kas tinka, kas ne. Na bet tarkim, toks dalykas kaip pilvo putimas, kad ir retkarciais, daug kam atrodo iprasta, kad kreipti i tai demesi, bet kai jis dingsta absoliuciai, tada suvoki, kad kazkas anksciau vistik netiko mityboje. O kiti gyvena su tuo, ir sako kad gerai jaucias...
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 20, 12:08)
tai kaip kovosi?????  doh.gif

Man ne visko noris, tiesog kartais kazka prisimenu ir seiles susirenka burnoj (priklausomybe nuo š..maisto skonių matyt ir t.t.), O šeip smalsu, nes skaitau knygą, ta ana..sako natūraliai nesinori.. Nes prieš tai ką bandžius vis tekdavo kęsti i r labai laikytis.. rolleyes.gif

ačiū Voresta  4u.gif tik pasimatuot nelabai tuiu kuom spaudimą.. na ziuresim kaip toliau eisis..

man smagu ka d yra panasiu zmoniu i mane.
man irgi nedingo noras .
saldumynu nelabai megstu. bet buna kad noriu snicerso nors uzmusk. arba kokia baranka ir pan.

pastebejau kad tik dabar nebenoriu grudu ir galiu laisvai i juos ziuret.
vaisiai uogos dar baisiausiai traukia.
+ noras ka nor uzkrimst tik ka pavalgius net gal padidejo unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 08 20, 12:38)
tas man budavo iki paleo, ir labai stipriai jausdavos. Kaip ir skysciu kaupimas pries mmm. Bet pradejus maitintis paleo, visokie skysciu kaupimai dingo  g.gif

Del tikimo kiekvienam organizmui, tai sutinku. Zmogus turi pajausti kas tinka, kas ne. Na bet tarkim, toks dalykas kaip pilvo putimas, kad ir retkarciais, daug kam atrodo iprasta, kad kreipti i tai demesi, bet kai jis dingsta absoliuciai, tada suvoki, kad kazkas anksciau vistik netiko mityboje. O kiti gyvena su tuo, ir sako kad gerai jaucias...

cia man snd toprtelejo mintis, kai miriau nuo pilvo skausmu, kad visa gyvenima man taip buvo. ir jau net atrodo normalu, ty kad ir koks baisus tas skausmas, zinai kad jis baigsis.. bet va jei kokia nauja liga prisikabina -isigasti, ens neprates prie jos.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 08 20, 12:38)
tas man budavo iki paleo, ir labai stipriai jausdavos. Kaip ir skysciu kaupimas pries mmm. Bet pradejus maitintis paleo, visokie skysciu kaupimai dingo  g.gif

as snd toooookia patynus(pirma mm diena po daug daug laiko), net veidas atrodo storas ir ne savas.... unsure.gif
Papildyta:
per pietus suvalgiau kotletuka maza ir didziuli omleta su gritine , pomidorais, agurku. ir pirma karta manes netraukia miegas!
gali but ka d mane trauki nuo MESOS? nes pietus mano visada buna mesingi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 08 20, 13:38)

Tas žinojimas kada organizmas ką linkęs kaupti ir šalinti labai reikalingas laikantis dietų, visokių organizmo valymų ir t.t.
taip, netinkamai vartojamas maistas sukelia tokius pojūčius. Pvz prisivalgius vaisių po valgio, pučia pilvą. Vaisius reikia valgyti prieš valgį, po kurio laiko tik pietus. Vandenį gerti irgi valandą prieš valgį ar po valgio, ne valgio metu, nes apsunkinamas virškinimas.
Čia kažkas skundėsi, kad galvą labai skauda. viena iš pagrindinių priežasčių - vandens trūkumas organizme. ne skysčių, bet vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Vakarė^: 20 rugpjūčio 2013 - 12:58
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 20, 12:55)
Čia kažkas skundėsi, kad galvą labai skauda. viena iš pagrindinių priežasčių - vandens trūkumas organizme. ne skysčių, bet vandens.

nu bet irgi ne visiem turbut. As vandens ipratus gerti nuo mazens daug. 2 ltr i diena tai man ner kas veikt. Butent vandens, daugiau nieko negeriu..Bet anskciau galva daznai skaudedavo, buvo iprasta net. Dabar tie skausmai dingo...na buna kartais, bet dazniausia kai suvalgau ka ne pagal paleo biggrin.gif
As nesakau kad cia geriausia mityba visatoje, bet man ji tinka kol kas, nenoriu nieko keisti. Ai, yra dar vienas trukumas -plaukai vis dar slenka g.gif nzn, ar cia periodas toks plauku, ar vistik kazko trukumas. Nagai nuostabus, oda taip pat, o va plaukai...nors lyg jau maziau g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 08 20, 14:02)
nu bet irgi ne visiem turbut. As vandens ipratus gerti nuo mazens daug. 2 ltr i diena tai man ner kas veikt. Butent vandens, daugiau nieko negeriu..Bet anskciau galva daznai skaudedavo, buvo iprasta net. Dabar tie skausmai dingo...na buna kartais, bet dazniausia kai suvalgau ka ne pagal paleo  biggrin.gif
As nesakau kad cia geriausia mityba visatoje, bet man ji tinka kol kas, nenoriu nieko keisti. Ai, yra dar vienas trukumas -plaukai vis dar slenka  g.gif nzn, ar cia periodas toks plauku, ar vistik kazko trukumas. Nagai nuostabus, oda taip pat, o va plaukai...nors lyg jau maziau g.gif

Nesakau, kad visiems kam skauda galvą, geriant vandenį jos nebeskauda smile.gif taip, jei vandens organizmas gauna pakankamai, tada reikia ieškoti kitų priežasčių. bet vandenį irgi reikia mokėti gerti teisingai.
Atsakyti