Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(taša @ 2013 08 19, 11:53)
kiek jum uztenka bonkutes kokoso aliejaus?
ir kiek jo (ar ghee) reikia suvalgyt i diena, kad butume sotus?

as kokosa naudoju veidui ir kartais labai retai suvalgau sauksteli su vaikais..
O seip as gaminu beveik kasdien, nes turiu noriu nenoriu- vaikams ruosti sviezio maisto..o dabar ir sau, nes jokiu sumustiniu neliko.. greit pasildomų ir pan..
be to ir valgom mes skirtingai..vienam uzteks menesiui, kitam pusmeciui..

Ruosiuos Ghee darytis..nusipirkau kila sviesto sveriamo, bet nedrysau savaitgali , bijaukad neiseis..recepta emiau is sirsiulizdo blogo.. g.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 19, 12:16)

*Pas tave  greičiausiai  ir anabolinis  ir gliukogeninis disbalansai, o jei būtų kr. spaudimas, tai, ko gera, ir elektolitų perteklius- bet[b] tai tik spėlionės pagal

**pienas, grietinėlė, sviestas,  tau ne draugai, o va rauginto pieno produktai, mėsa  tinkami.

*jo cukrus ir svoris virsytas baisiai..pks..ir kiti "malonumai"...

** vadinas kefyrą koki ar pasukas galiu pasilkti (nors nuo ju tunkama..mano atveju), bet mastau gal pasilikti, nes anksciau "dasimusti" ikaldavau pomidoru sulciu..bet kadangi ir jos ne super sveiko stai..likau be nieko..vandens geriu ir taip visa diena, vakare jau nebesinori.. g.gif

Pietūs mano 504 kal: A-26, B-45, Riebalas-26..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 19 rugpjūčio 2013 - 11:41
Taip taip..ir vėl aš ax.gif

Tai taip išeina, kad šiuos skaičius gautus, turiu suvartoti per kokiu 2-3 per vieną dieną? g.gif
Baltymų -49
Anglių-63
Riebalo- 10,5

Tai vadinas jeigu imti EgliukaZ pavyzdį, kad 49 g baltymo atitinka- tarkim, 250 g.vištienos..

Anglių 26 g.jau suvartojau šiandien, liko 37 gr., tai dabar eit i kokias nors maisto lenteles ir žiūrėt kas kiek jų turi, kad nepadaugint..tas pats su riebalais.. Butu tuomet vistos 250 g, i dvi dalis- pietums vakarenei, darzoviuporcija i dvi dalis, ir tarkim aliejaus ant salotų.. Įdomu ar nebūčiau alkana?
ir jei jau viršysiu šiuos skaičius, greičiausiai vėl nepajudėsiu į minusą ar į kitus geresnius pokyčius.. g.gif

Čia jau prasideda griežta dieta biggrin.gif
O aš norių lašinių ... lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 11:40)
as kokosa naudoju veidui ir kartais labai retai suvalgau sauksteli su vaikais..
O seip as gaminu beveik kasdien, nes turiu noriu nenoriu- vaikams ruosti sviezio maisto..o dabar ir sau, nes jokiu sumustiniu neliko.. greit pasildomų ir pan..
be to ir valgom mes skirtingai..vienam uzteks menesiui, kitam pusmeciui..

Ruosiuos  Ghee darytis..nusipirkau kila sviesto sveriamo, bet nedrysau savaitgali , bijaukad neiseis..recepta emiau is sirsiulizdo blogo.. g.gif

as ir turiu. bet jo vieno nevalgau, man slykstu...tik kepinu su juo.
alyvuogiu alieju tik i salotas.
o nuo kokoso alieju man nelabai patinka pojutis burnoje. anksciau valgydavau po sauksteli i diena.
bet manau cia mazai riebalu gaunasi g.gif

Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 12:40)

Čia jau prasideda griežta dieta biggrin.gif
O aš norių lašinių ... lotuliukas.gif

as nieko neskaiciuoju. valgau daug, nes nepasisotinu ir uz valandos vel noriu. lasiniu vienus(be duonos) negaliu est, pykina.
nebent jei pasidarysiu metabolizmo tyrima, pasakys man proporcija kuo ir kaip valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 13:40)

Zaisk su cronometer ir tiek 4u.gif Nesikomplikuok sau. Bet taip, mazdaug turi tilpt y tokias baltymo porcijas per diena. Rinkis 2-3 kiausinius ir kokia 150 g mesos ir daugiau riebalo. Naudok daugiau avokado, kokoso, alyvuogiu, nes ghee tau ne draugas kolkas irgi. Nebent tik pakept kazka ant jo 4u.gif

Mil@ana - tavo 2 ar 3 parasymas cia ir iskart apie deserta. Vadinas, ieskai, kur pavalgyt nemazai galima ir svoris krenta. Saldumynai tau ne draugai - ribot angliavandenius juk reik, jokiu cukru, krakmolu. Pagrinde sveiki saldumynai is riesutu ir dz. vaisiu yra, kokoso ir t.t., bet jei nori svorio mest, pasilik tai, kai jau numesi 4u.gif
Nes as ir bananu blynu kepiau, ir kokoso drozliu nemazai naudojau - numeciau 2 kg, tiek ir liko iki dabar smile.gif

jautiena - laikykis 4u.gif Kai pasieki duobe, tada jau laikas lipt is jos 4u.gif Kapanokis, nepasiduok blogom emocijom 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ziurint i sia lentele, jei man yra katabolinis disbalansas - tai ir mesos nelabai galima?
ar cia is serijos su ghee sveistu - ne toks jis jau ir naudingas, ir tai nereiskia kad ji reik pult valgyt?
nes dabar iseina kad rekomenduojama valgyti tik darzoves ir varske su grietine
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 19 rugpjūčio 2013 - 13:19
Man koksas vienas irgi nelabai skanu..kartok aburnoj, ir seip nepratus.man net sviest aviena valgyt keista, bet juk prie visko priprantama, tik laiko ir valios pastangu klausimas.. biggrin.gif

tu dziaukis, kad kuda esi, juk ir sviesta ir lasiniai tau galimi, o porcijo stavo kokios? turbut per mazos, kad alkana lieki..

O aš kad isijauciau, valgau mesa, su darzovemis, i jas dar lasiakuprisimecius..kur jau cia pasirodo, kad ir edu per daug, ir riebalu per daug ir visko per daug, i r porcijos per dideles, bet soti budavau iki vakaro..TIKRAI.
tai dabar ryškinuos, kas man galima (susirašyt produktus į lapelį norėčiau, ir kiek maždaug KIEKĮ produktų per kartą...)..

tu dažnaiu papasakok ką valgai, tada atkasim kame kampas smile.gif

o lašinys troškintose daržovėse, smulkiai pjaustytas, pasildytas tau irgi neskanu? arba su zaliomis darzovemis? jo beveik ir nesijaucia, o skonis daržovių mix'o kitoks, sočiau..ir skalsiau... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 13:19)
Man koksas vienas irgi nelabai skanu..kartok aburnoj, ir seip nepratus.man net sviest aviena valgyt keista, bet juk prie visko priprantama, tik laiko ir valios pastangu klausimas.. biggrin.gif

tu dziaukis, kad kuda esi, juk ir sviesta ir lasiniai tau galimi, o porcijo stavo kokios? turbut per mazos, kad alkana lieki..

O aš kad isijauciau, valgau mesa, su darzovemis, i jas dar lasiakuprisimecius..kur jau cia pasirodo, kad ir edu per daug, ir riebalu per daug ir visko per daug, i r porcijos per dideles, bet soti budavau iki vakaro..TIKRAI.
tai dabar ryškinuos, kas man galima (susirašyt produktus į lapelį norėčiau, ir kiek maždaug KIEKĮ produktų per kartą...)..

o lašinys troškintose daržovėse, smulkiai pjaustytas, pasildytas tau irgi neskanu? arba su zaliomis darzovemis? jo beveik ir nesijaucia, o skonis daržovių mix'o kitoks, sočiau..ir skalsiau... biggrin.gif

gal priprantama, kol kas dar ne. tik pykina.
lasiniu nedejau dar i salotas. reiktu pabandyt. cia ta paprasta balta lasini be mesytes turi omeny?

vakar velai vakare: kotletai, sparagines pupeles, morka ir kalafijoras patusinti.

pusryciai: skumbre su kiausiniu virtu valgiau ir agurkas. matyt per riebu, sunku buvo skrandyje...

pietus kotletukai su pomodorais/agurkais ir grietine

vakare tas pats ka ir vakar.

pradejau daugiau valgyti per pusrycius, kad istempciau iki pietu. istempiu. bet pajudet po pusryciu jau buna per sunku.

po pietu iskart noriu ka nors uzkrimst.

didesnem porcijom valgyti negaliu, nes tada is viso pajudet negalesiu..

Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 13:19)

as itariu kaip ir sake voresta, kad man truksta riebalu.
nes mazai jo valgau.
bandau suprasti kur ji gauti ir su kuo valgyti. nes ant lasinio uzsitepus sviesto matyt apsivemciau, atsiprasant
Atsakyti
mano lasinys yra rukytas, sveikaiu sudytas, taip , zinau,,bet kadangi ji s100 proc.kaimiskas, manau irgi tinka... nepasikuklinau, esant progai paprasyti, tai dar..tai dabar turiu nemaza smota-ilgam.. (nes pasirodo man jo su saiku galima)..

Man skanu ir vienas, ir su zaliom darzovem, o daznai pasidarau tiesiog pasildau darzoves (kalafioras zalias, morkos ir etc..ir i pabaiga sumetu smulkiai pjaustyto lasinuko), ir uzdarau, darzoves- dasitroskina, ir lasinukas biski sutirpsta..jo beveik ne nesijaucia, man ne slykstu.. o tu turi bandytis ir ieskoti..
ARBA ant darzoviu sviesto karstu uzmesk, jis issilydis..mmm kai skanu bus wink.gif

as va isivaziavau per daug su tais lasiniais, mesom ir t.t..t, pasirodo ni ni ni..man negalima..o tu dziaukis, tau ir pienas leistinas... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 13:48)
ARBA ant darzoviu sviesto karstu uzmesk, jis issilydis..mmm kai skanu bus wink.gif

o tu dziaukis, tau ir pienas leistinas... tongue.gif

thumbup.gif tikrai reikes taip.

nei pieno nei visu kitu raugintu produktu netoleruoju
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 08 19, 15:03)
thumbup.gif  tikrai reikes taip.

nei pieno nei visu kitu raugintu produktu netoleruoju

na bent jau mėsų ir lašinių ir sviestų -gali neriboti... smile.gif

i r kaip tau pavyksta mažai valgyti..ech..aš tokia abžora.. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na as turbut zydisko kraujo turiu, na nesiderina man pieno produktai su mesa. Negaleciau kotletu su kefyru arba grietine valgyti, kazkoks balsas viduj pristabdo.
Siandien riju, mm turi pareiti tai vietos nerandu. Prisikepiau kiausu su kopustu, kazkaip atbulais dantim kisau. Po poros valandu galvojau, kad sienas apgrausiu, vel edziau kiausus su pievagrybiais ir svogunu pakepintu. Panasu, kad jau soti.
Ziauriai noriu vaisiu, bet kenciu dantis sukandus, praeis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 19, 14:19)

Gairės iš to, ką žinau
svarbiausia, kad tu būtum soti ir neužkandžiautum, taip pat nevartotum per daug baltymo,(daugiau nei 1 gr kūno svorio) tavo vienkartinė porcija neturėtų būti didesnė nei litras ir eitų mažyn po truputį iki maždaug 05- 07 litro. Sotumas netruks ateiti, sumažinus insulino išskyrimą, nes būtent insulino perteklius ir iššaukia tą nesvietišką alkį.

taip, tik nepamiršk, kad dabar tau labiau reikia kokoso ir alyvuogių aliejaus vartoti.
Atsakyti