Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 16, 22:41)
Sveika, jei ilgai nebuvo valgomi pieno produktai, gal pieno baltymas taip sualergizavo?
Bet mažiausiai įtartini žirniai.

Pieno produktus vartoju, nedaug, bet kasdien - slakelis i kava, truputis surio. Matyt chalva kalta ir bus - velniai nemate, saldumynu niekad nemegau, tradicini gamini ragavau, bet kad sitaip blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 08 16, 23:18)
As sios mitybos principus perpratau labai greitai, kuri laika pieno produktus vartojau, bet samoningai, zinodama, kad ju vartojimas sioje mityboje yra labai gincitynas ir kiekvienam nuspresti kaip jam geriau. Man kyla klausimas, kodel man neauga nagai ir ka turiu keisti, man kyla klausimas, kodel man netvarka su viduriais, kodel veido oda negrazi ir pan. Bet i tuos klausimus vieno ir tiesioginio atsakymo nera, turiu tiesiog save stebet.

Gal tiesiog reikia daugiau laiko, negali būt juk taip, kad pasimaitini pora mėnesių paleo (dar su kokiais mažais nukrypimais) ir op viskas iškart puikiai, ir nagai auga, ir ragai biggrin.gif Man reikėjo pusę metų visai nieko pieniško neimt į burną, kad oda susitvarkytų. O vaikščiojau nuolat išberta, kaip paauglė, nors jau paauglystė seniai pamiršta biggrin.gif Dabar džiaugiuosi rezultatais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2013 08 16, 20:57)
Aciu uz atsakyma Egliukasz, o as kazkodel galvojau , kad nuo zirniu, gal kad nevalgyti metus kokius ir porcija didesne.
MB su rusu kalba draugauja gal net geriau nei lietuviu, sake verciasi butent taip, nors apie toki dalyka nera niekad girdejes - nesistebiu  hihihi.gif

Gražus rytas,

vertimą pažodžiui tai aš suprantu, esmė tame kad jie ten ir išskiria valytą sviestą ir ghee kaip du atskirus. Paskui radau nuorodą į video kaip daro tą valytą sviestą, tai filmuke rodo valymą netiesioginio kaitinimo būdu, kaip kažkuri forumietė rekomendavo. O vat Ghee jau tiesioginiu kaitinimu doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Wallis @ 2013 08 16, 21:18)
Man kyla klausimas, kodel man neauga nagai ir ka turiu keisti, man kyla klausimas, kodel man netvarka su viduriais, kodel veido oda negrazi ir pan.

geras, o mano nagai ilgiausi tvirciausi, niekada anksciau tokie neaaugo, net kerpu neapsikentus ilgio, o ne patys luzta biggrin.gif veido oda irgi faina, nors niekada su ja bedu neturejus, bet dabar matosi dar pagerejimas, viename baliukyje merginos net klause, ka as darau su veido oda, kad tokia grazi ir skaisti blush2.gif girdet is moteru tokius komplimentus labai faina biggrin.gif ypac kai man jau ne 20...as jau beveik 5 menesiai kaip mazdaug "svariai" maitinuosi smile.gif

Ir baikit cia pyktis ir detis banus biggrin.gif

Mano kregzdes vel duodasi balkone, Voresta, ar dar bus viena vada? g.gif jau kaip ir ruduo ant nosies... g.gif smile.gif
Atsakyti
Wallis apsikabinam ir pasibuciuojam wink.gif

As maitinuos paleo,bet su kartais nukrypimais..

Sen pusryciams iv.zalesiai su tunu ir alyvuogem salotos..

Vakar nusipirkau kiaules koju..virsiu Mb,lb megsta. Ir as ragausiu,nes juk galima! thumbup.gif
Dar karkos, ka su ja daryt, nlb didele bet neiskepsi,nebent orkaitej..? niekad nesu gaminus..g.gif
Kiaules kumpio- gal koki guliasa? Nes kepsniukai sausoki... g.gif

30 kiausiniu ir darzoviu, viskas..
taip keistai atrode vezimelio turinys... ne koses, duonos, desros, suriai, miltai..
MB sakau ko nori viska imk, as negaliu.. taii rneimu..tai duonikes sau pasieme dar..ir desros.. biggrin.gif
Na jei turit kokiu isbandytu gardziu receptuku,busiu dekinga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 17 rugpjūčio 2013 - 08:46
Nuejau svieziu burokeliu lapu pirkt, o radau sudyta sonine,lasinuku neturejo- o SKONIS FANTASTISKAS thumbup.gif:
Kaip atsilaikyti visko nesuvalgius..kiek nuostabiu atradimu (anksciau seip vengiaulasiniu, del skonio, riebalu)..bet kai zinai,kad naudinga, galima, ir skanu pasidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 08 17, 09:14)

Mano kregzdes vel duodasi balkone, Voresta, ar dar bus viena vada?  g.gif jau kaip ir ruduo ant nosies... g.gif  smile.gif

ne, jau viskas šiems metams, ir stebėk, kada dings kregždės suvisam, po poros dienų baigiasi vasara verysad.gif o kai parskrenda, ateina ir geri orai ir vabzdžiai pasipila.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 17, 10:30)
Nuejau svieziu burokeliu lapu pirkt, o radau sudyta sonine,lasinuku neturejo- o SKONIS FANTASTISKAS thumbup.gif:
Kaip atsilaikyti visko nesuvalgius..kiek nuostabiu atradimu (anksciau seip vengiaulasiniu, del skonio, riebalu)..bet kai zinai,kad naudinga, galima, ir skanu pasidaro smile.gif

neįsijausk, nes jei pas tave, sakykim, yra tas anabolinis disbalansas , tai dabar labiausiai tinkami riebalai yra kokosų ir alyvuogių aliejus. Pieno riebalų tau šiuo metu reikėtų privengti -nes tau nelabai dabar reikalingi steroliai
Cholesterolio kiekis maiste (miligramais viename šimte  gramų maisto):

1.    Smegenys kiaulių    2500.00 mg
    2.    Kiaušinių milteliai    1900.00 mg
    3.    Kiaušinių trynys    1636.00 mg
    4.    Ikrai, raudonieji ir juodieji    588.00 mg
    5.    Kiaušiniai    438.00 mg
    6.    Viščiukų kepenėles    380.00 mg
    7.    Kepenys kiaulių    340.00 mg
    8.    Jaučių kepenys    300.00 mg
    9.    Veršių kepenys    300.00 mg
    10.    Sviestas, 82,5% riebumo    250.00 mg
    11.    Sviestas, 72 % riebumo    220.00 mg

lašinyje jų jau smarkiai mažiau, greičiausiai, galima.

baltymas irgi ribojamas tavo svorio
Kasa gamina insulino perteklių, kai valgomas angliavandenių turintis maistas, o insulino lygis yra aukštesnis už įprastą. Daugumai viršsvorį turinčių žmonių gaminasi per daug insulino.
Insulinas yra kaupimo hormonas. Per didelis insulino kiekis cukrų kraujyje saugo kaip riebalus. Antra, per didelis insulino kiekis padeda išvengti energijai laikomų riebalų pašalinimo. Trečia, insulino perteklius gali sukelti alkį. Ketvirta, didelis insulino kiekis taip pat susijęs su vainikinių arterijų ligomis. Tikriausiai dabar suvokiate, kad nenormaliai didelis insulino kiekis nėra jūsų draugas.

Sumažinti insulino kiekį galima vartojant baltymus ir angliavandenius tam tikru santykiu .
Savo kūno svorį padauginkite iš 0.0714 jei dirbate sėdimą darbą, iš 0.0857 jei vaikščiojate truputį, iš 0.1, jei sportuojate po 30 minučių 3 kartus per savaitę ir iš 0.114, jei sportuojate po valandą per dieną 5 kartus per savaitę. Suapvalinkite šį skaičių iki artimiausio sveiko skaičiaus ir gausite baltymų vienetų skaičių, kurio jums reikia per dieną. Vienas baltymo vienetas yra 30 gramų liesos mėsos ar sūrio, vienas didelis kiaušinis, 45 gramai žuvies, vienas puodelis pieno, pusė puodelio jogurto ir pusė puodelio virtų sausų pupelių, skaldytų žirnių ir lęšių. (Paprastai kiekvienas baltymo vienetas turi apie 7 gramus baltymo.)
Prie kiekvieno reikiamo dienos baltymo vieneto pridėkite vieną vienetą angliavandenių (faktiškai 9 gramus). Geriausi angliavandeniai ir jų vienetas yra: Vienas puodelis virtų nekrakmolingų daržovių, vienas ketvirtadalis puodelio virtų sausų pupelių, skaldytų žirnių ar lęšių, pusė puodelio virtų svogūnų, du puodeliai žalių nekrakmolingų daržovių, vienas puodelis pomidorų, pusė puodelio nesaldintų vaisių, ar trečdalis puodelio virtų avižinių kruopų. Kai kurie angliavandeniai ir jų vienetas, kuriuos galima vartoti rečiau, yra vienas ketvirtadalis puodelio moliūgo ar kukurūzų, vienas trečdalis puodelio žirnių ar bulvių, pusė puodelio virtų morkų, trečdalis banano, ketvirtadalis puodelio vaisių sulčių, pusė riekės nesijotų grūdų duonos, ketvirtadalis puodelio sveikų grūdų makaronų, du puodeliai kukurūzų spragėsių, penktadalis puodelio ryžių, vienas ryžių pyragėlis ar pusė arbatinio šaukštelio medaus.
Prie kiekvieno baltymo vieneto pridėkite vieną vienetą riebalų (1.5 gramai) - trečdalis arbatinio šaukštelio aliejaus ar sviesto, pusė šaukštelio riešutų sviesto, du arbatiniai šaukšteliai avokado ar trys alyvuogės. Be to, šie riebalai, yra priedas prie riebalų, kurie yra kituose vienetuose.
Nevalgykite daug baltymų turinčio maisto ir nevalgykite labai daug. Didelis baltymo kiekis ar didelis maisto kiekis padidina insulino kiekį kraujyje

Atsakyti
Dekoju!!!!!!!!!!!!!!

Aha... g.gif
Ka gi porcijas mazinsiu irgi.. o tu alieju neiprantu per daug..va sviestas,lasinys skanu.. ar man isvis to vengt dabar ar mazos dozes leistinos? g.gif

Pietums samtukas sriubytrs burokeliu be bulviu..ir du kotletai su daug darzoviu sumaisyti tokue. Farsas+ cukinija,morkos,swogunas,poras...etc..sultingi ir lb skanus gavos!!!! essen.gif:
Papildyta:
Dar cekawa, pati negaminus..nezinau..
Ar yra kame kampas, kad sudyta mesa,lasiniai buna tasus, o buna dukramtomi.. sykart gavau tasius..ar cia tik nuo mesos vietos priklauso ( sonine,nugarine...) Ar nuo gamybos/ swiezumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 17, 13:08)
Dekoju!!!!!!!!!!!!!!

Aha... g.gif
Ka gi porcijas mazinsiu irgi.. o tu alieju neiprantu per daug..va sviestas,lasinys skanu.. ar man isvis to vengt dabar ar mazos dozes leistinos? g.gif

lašinį pasilik, sviesto pakol kas venk, grietine šiek tiek pasiskanink troškinius jei nori.
Dar cekawa, pati negaminus..nezinau..
Ar yra kame kampas, kad sudyta mesa,lasiniai buna tasus, o buna dukramtomi.. sykart gavau tasius..ar cia tik nuo mesos vietos priklauso ( sonine,nugarine...) Ar nuo gamybos/ swiezumo? g.gif

jei klausi apie odelę, tai pramoninio plikymo būna tąsi ir nesukramtoma,o kaimiškai svilinta ugnimi- visai kas kita. O pačių lašinų tąsumas tai taip, papilvės lašiniai ne tokie skanūs kaip nugaros, susmulkink ir įmesk troškinin minutėlei tada nebesitąsys .Ir odelė taps suvalgoma
Atsakyti
Ačiū, gavau skaičių 7 smile.gif
Einu dar karta skaityti, ir verduos kiaulės koja..taip riebu koloringa, reikia viska gerai susiskaiciuoti ir susidelioti mitybo splana bei meniu...nes vis islenda kazkas.. smile.gif

mano galvai sendien jau geriau, bet dar neidealiai..kazkoks migrenos priepuolis buvo.. feu..
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 08 17, 17:14)
Ačiū, gavau skaičių 7 smile.gif

jis tik rodo, kad neturi šarmų -rūgščių pusiausvyros sutrikimų, dar neturi hipoglikemijos ar padidėjusio cukraus.

Einu dar karta skaityti, ir verduos kiaulės koja..taip riebu koloringa,

dar syk kartoju nuorodą
Iš šio straipsnelio gudresni storuliai galėjo pasidaryti išvadą: žele, ausytės, uodegytės ir kojytės, želatinoj įstrigę žuvytės ar drebučiai šaltienytės baliuje – ne man.

schmoll.gif schmoll.gif palik kojytes tašai, jos organizmui tai būtų lobis.
mano galvai sendien jau geriau, bet dar neidealiai..kazkoks migrenos priepuolis buvo.. feu..

cukraus ar kavos abstinencija? Organizmas mėgina išsireikalaut dopingo? pakentėk, praeis viskas.
Atsakyti