Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Laba diena

aš prie tų retai pasireiškiančių ir dėl šios mitybos turiu kelis pastebėjimus:

1. Jei nesilaikai jos pagrindinių principų ir vis nusižengi - prasmės jos laikytis nėra - čia tik gaunasi tvarkingesnė mityba ir tiek
2. Jei nesusitvarkai su savo norais ir savo smegenimis ir dūsauji, kaip sunku jos laikytis - prasmės laikytis nėra. Gyvenimas per trumpas kankintis
3. Jei žmogus pakankamai tvarkingai maitinosi prieš tai, nepiknaudžiavo angliavandeniais visokios rūšies - kaip miltai, cukrus ir pan. , stulbinančio efekto ji nedaro, taip kad dėl kilogramų numetimo su ja, jei maitinais tvarkingai dar labai reikia pasistengti
4. Dukart pasimaitint per dieną Paleo , o trečią kartą "kažko su padažu, miltais, skanaus užsinorėjo" prasmės nėra
5. Skaityti etiketes reikia išmokt, skaityti kiekvieno produkto sudėti, kas jame dominuoja reikia išmokt. Tam internete informacijos yra be galo daug - kad ir kalorijos.lt
6. O ko šitoj temoj rašyt - jau pasidarė dar viena iš temučių "paverkim drauge kaip nusižengiau eilinį kartą"
7. Gaminti maistą su natūraliais prieskoniais, mokantis juos derint tarpusavyje yra kaifas. Tada nereikia jokių padažų, cukrų, actų, kad viskas būtų skanu. Ir taip jau auga karta, užpilanti viską pomidorų padažu unsure.gif
Atsakyti
man visiskai nesinori miltiniu, net minties tokios nera. ko norisi tai vaisiu, bet stengiuosi kazkiek ribot, nes tai visgi cukraus viliones...

o kas liecia pirktini pomidoru PADAZA, tai privarytas cukraus tiek, kad praktiskai uogiene ji reiketu vadint, nes visgi pomidoras yra vaisius wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 08 13, 16:44)

o kas liecia pirktini pomidoru PADAZA, tai privarytas cukraus tiek,

+ krakmolas ir dažai . Nieko tokio, ko reikėtų mityboje, juose nėra.
Papildyta:
QUOTE(Vailet2 @ 2013 08 13, 16:41)
Laba diena

1. Jei nesilaikai jos pagrindinių principų ir vis nusižengi - prasmės jos laikytis nėra - čia tik gaunasi tvarkingesnė mityba ir tiek
2. Jei nesusitvarkai su savo norais ir savo smegenimis ir dūsauji, kaip sunku jos laikytis - prasmės laikytis nėra. Gyvenimas per trumpas kankintis
3. Jei žmogus pakankamai tvarkingai maitinosi prieš tai, nepiknaudžiavo angliavandeniais visokios rūšies - kaip miltai, cukrus ir pan. , stulbinančio efekto ji nedaro, taip kad dėl kilogramų numetimo su ja, jei maitinais tvarkingai dar labai reikia pasistengti
4. Dukart pasimaitint per dieną Paleo , o trečią kartą "kažko su padažu, miltais, skanaus užsinorėjo" prasmės nėra
5. Skaityti etiketes reikia išmokt, skaityti kiekvieno produkto sudėti, kas jame dominuoja reikia išmokt. Tam internete informacijos yra be galo daug - kad ir kalorijos.lt
6. O ko šitoj temoj rašyt - jau pasidarė dar viena iš temučių "paverkim drauge kaip nusižengiau eilinį kartą"
7. Gaminti maistą su natūraliais prieskoniais, mokantis juos derint tarpusavyje yra kaifas. Tada nereikia jokių padažų, cukrų, actų, kad viskas būtų skanu. Ir taip jau auga karta, užpilanti viską pomidorų padažu  unsure.gif

drinks_cheers.gif labai aiškiai išdėstei.
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2013 08 13, 15:41)

cia tai sventa tiesa biggrin.gif
Atsakyti
unsure.gif

Sveikos,

Tikra tiesa, rašyti tik dėl to, kad šiandien kažką suvalgei ne taip - gaila laiko:)
Žinoma, neišvengsi atvejų, kada žinai, jog ne tau tas maistas, pvz. pobūvyje(kavinėj) karštas patiekalas stipriai apvoliotas džiūvėsėliais ir dar gerai paskrudintas. Nevalgyti?! Gal geriau papjaustytus mėsos vyniotinius su E arba džiūvėsiais apvoliotą žuvytę? Turi suktis iš padėties, kad mažiausiai gautum to netinkamo maisto...
Per vasarą gal keli tokie pobūviai...nukrypimai. Svarbiausia, kad pati negamintum tokio maisto ir nevalgytum kasdien doh.gif
Saldumynai nevilioja ir jų nevalgau. Dukra iškepė pagal naują receptą sausainių (jų iš parduotuvių keli metai nebeperkame), atsikandau kąsnelį ir dar kartą įsitikinau, kad aš galiu būti be jų, tai nėra kažkas tokio, net yra daug skanesnių dalykų už tuos sausainius( sausainiai buvo iš tikrųjų skanūs, su šokolado gabaliukais). Pasakiau sau: "Tai ne man!" ir viskas.
Paskutiniu metu mano žvėriškas apetitas.
Gal dėl to, kad valgau daug daržovių ir gaunu daug vitaminų, kurie skatina apetitą. Valgau 3 kartus per dieną. Vienu valgymu suvalgau tris kartus daugiau daržovių nei mėsos, žuvies ar kiaušinių. Naudojuosi vasaros galimybe - valgyti kuo daugiau šviežių daržovių.
Atrodo, pavalgau sočiai , bet praėjus 3 val. vėl norisi valgyti. 19-20val. valgau vakarienę, bet 23val.vėl norisi valgyti, tai jau būtų 4 kartas schmoll.gif
Miegoti einu 1val.(skaitau knygas). Į darbą kol kas nereikia:) Esu "juoda" pelėda ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 13 rugpjūčio 2013 - 17:44
QUOTE(Vailet2 @ 2013 08 13, 09:41)
Laba diena

7. Gaminti maistą su natūraliais prieskoniais, mokantis juos derint tarpusavyje yra kaifas. Tada nereikia jokių padažų, cukrų, actų, kad viskas būtų skanu. Ir taip jau auga karta, užpilanti viską pomidorų padažu   unsure.gif

visiska tiesa.
ypac 7 punktas. zolytes pats geriausiai pagardas.
dukros jau mokosi kepti saldumynus tik galimu paleo produktu.
as asmeniskai manau, cia irgi ismislas amerikonams, kad uzsikimstu bent jau paleo cookiais ir cupcakais.... lotuliukas.gif
Atsakyti
as manau ka d zmones yra skirtingi, ju iprociai irgi. ju hormonai, polinkiai, galu gale valia.
todel visiem kaip vienas neiseis nuo snd imt ir nebevalgyt.
jum isej- valio, puiku. gal kitas sunkiai ejo siuo keliu. kitam gal po mazu reikia..
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 08 13, 18:41)

Paskutiniu metu mano žvėriškas apetitas.
Gal dėl to, kad valgau daug daržovių ir gaunu daug vitaminų, kurie skatina apetitą. Valgau 3 kartus per dieną. Vienu valgymu suvalgau tris kartus daugiau daržovių nei mėsos, žuvies ar kiaušinių. Naudojuosi vasaros galimybe - valgyti kuo daugiau šviežių daržovių.
Atrodo, pavalgau sočiai , bet praėjus 3 val. vėl norisi valgyti.  19-20val. valgau vakarienę, bet 23val.vėl norisi valgyti, tai jau būtų 4 kartas schmoll.gif
Miegoti einu 1val.(skaitau knygas). Į darbą kol kas nereikia:) Esu "juoda" pelėda ax.gif

sotumą mums suteikia riebalai, o kiek jų pas tave?
Atsakyti
Riebalų saikingai vartoju, šaukštais tikrai nekabinu, man jų nesinori, be to, tulžis išoperuota, jei per daug jų, jaučiu maudimą šone.
Alyvuogių aliejus, sviestas nekasdien, nes neturiu su kuo valgyti, į padažus dedu grietinę, kiaulienos taukus, dar lašinukai, riebesnė kiauliena.

Mano dukros dabar kepa sausainius iš kokoso drožlių, labai paprasta: drožlės ir kiaušinis, sau jos dar truputį cukriuko įsideda. Man iškepė be cukraus. Valgau kelias dienas po truputį. Vis dėlto riešutas, sunkiai virškinamas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 08 13, 18:56)
as manau ka d zmones yra skirtingi, ju iprociai irgi. ju hormonai, polinkiai, galu gale valia.
todel visiem kaip vienas neiseis nuo snd imt ir nebevalgyt.
jum isej- valio, puiku. gal kitas sunkiai ejo siuo keliu. kitam gal po mazu reikia..

Žmonių valia tikrai nevienoda.
Turiu seserį, kuri dėl ligų ir hormoninių vaistų, dabar sveria 120kg.
Labai norėtų numesti svorį, bet kai pasakau, kad reikia to ir ano nevalgyti, negali. Ir judėti patingi. Skaudena, tai geriau pasėdėsiu, pagulėsiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 13 rugpjūčio 2013 - 18:02
QUOTE(Azu @ 2013 08 13, 15:36)
Kazkaip mazeja Paleo pasekeju smile.gif 

o tai jei žmogus čia neparašo, vadinasi, ne paleo? bigsmile.gif

QUOTE(Akutee @ 2013 08 13, 16:02)
tau ziuriu kaip ir man, pati pradzia, ir sunkumai "durni" galvoje.. zaviuos, tomi skurios scyrai bent po menesi issilaiko, neprisinuodemiauja, o tada ir suvokimas, "skonis" ir visa kita po biski ateina... ax.gif

tai kad su tokiais palingavimais pirmyn - atgal nesijaučia jokių privalimų, tai kam kankintis tada?

Laba diena

7. Gaminti maistą su natūraliais prieskoniais, mokantis juos derint tarpusavyje yra kaifas. Tada nereikia jokių padažų, cukrų, actų, kad viskas būtų skanu. Ir taip jau auga karta, užpilanti viską pomidorų padažu  unsure.gif

drinks_cheers.gif pasirašau po šitu postu.
Atsakyti
Nu ka, ir as su daug kuo sutinku, tik man nera taip paprasta..kai baigsiu igryst su eterio tersimu- tik pasakykit.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 13, 16:36)
Nenuostabu, nes per daug česnako vartoji. Smegenys neveikia . Tiek česnakas, tiek žalias svogūnas gali būti vartojami tik kaip vaistas, tam tikrais atvejais.

Siandien kaip tycia suvalgiau dvi skilteles cesnako, kepdama mesyte, pasmulkinau ir pries baigiant kept imeciau prie jos. tai visa vakara pilva pucia atsiraugeju baisingu cesnako kvapu, o dar gi is lietuvos atsiveziau, tipo "lietuvisku" cesnakeliu biggrin.gif buvau jau girdejusi ir anksciau apie cesnakeli, bet dabar teko tuo ir realiai isitikinti.
Atsakyti