Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

QUOTE(Noa @ 2006 06 08, 20:38)
g.gif  Tai mūsų bomžai yra patys ekologiškiausi. Nes jie minta tik iš konteinerių, be jokių maišelių, butelių nemėto, o kaip tik priduoda, dezodorantų jokių - nei freoninių, nei nefreoninių, nenaudoja, nesiprausia ir vandens neeikvoja g.gif Ir važinėja tik troleibusais, kas yra ekologiškiausia, be benzino  (nes į mikriukus niekas dykai neleidžia), ir dar ten, troleibusuose, bilietėlių neperka, taigi popieriaus negadina...  unsure.gif  Nei buitinės chemijos nenaudoja, nei ką...

Kaip tu ten, Enija, sakei, reikia keist gyvenimo būdą? hihihi.gif

Tai jau NOA pataikei į dešimtuką. lotuliukas.gif thumbup.gif
Ką daro gerai bomžai? Nenaudoja nieko kas žaloja gamtą: nesistato prabangių kotedžų draustiniuose(miega šilumos trasose), nemedžioja tik dėl malonumo retų gyvūnų(pasikepa ant laužo šunį), nešiukšlina gamtoje(šiukšles meta jūsų laiptinėje), maišelių neperka, maisto neperka, drabužių neperka...

Žodžiu tikri mūsų gyvensenos sanitarai. rolleyes.gif
Tai prie kurių didžiai gerbiama ponia NOA prisidės?
Liksite nuošaly? Kodėl?
Atsakyti
Prisiminiau - tie zmones vadinasi freegans (nuo zodziu free+vegan). Cia ju judejimo puslapis mirksiukas.gif

idomu kaip lietuviskai juos galima butu pavadint.. dykavalgiais gal..? g.gif arba dykagyveniais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 06 08, 21:51)
Tai prie kurių didžiai gerbiama ponia NOA prisidės?

g.gif Tai kaip suprantu, pirma prasigert reikia g.gif Nu gal prasigersiu kada į senatvę? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2006 06 08, 21:02)
g.gif Tai kaip suprantu, pirma prasigert reikia g.gif  Nu gal prasigersiu kada į senatvę? bigsmile.gif

O kam prasigert. Yra gi tie kultūriniai bomžai-freeganai. Arba kaip mes- čiut čiut ekologai-daug dūsaujam, mažai darom. mirksiukas.gif

Jatus, kaip paskaičiau ką suskėlė NOA, tai net rankos uždrebėjo. Nevalia kai tokia graži motera su pulku gražių atžalėlių taip gasdina.

Geriau skelk ekologišką idėją, liksmiau bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enija: 08 birželio 2006 - 21:07
QUOTE(Enija @ 2006 06 08, 22:05)
Geriau skelk ekologišką idėją, liksmiau bus.

... g.gif

Gert tik alų, nes jo butelius superka? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 08, 07:44)
Cia viena puse, o kita - kaip su tuo dviraciu reikia vaziuoti. Dviracio taku nera, kelkrasciai siaubingi + saugokis kokio idijotu, kuris mano, jog visur jo pirmenybe.

Butent. Todel ir sakau, kad vazineja UZSIENYJE
Atsakyti
4u.gif Dėl vandens taupymo tai tikra tiesa, kad lietuviai naudoja tikrai gerą vandenį, tačiau niekada neteko matyti kokios socialinės reklamos skatinančios protingai taupiai jį naudoti. 4u.gif Mane pasiutimas blink.gif ima, kai viena mano draugė plauna indus ir vis "trumpam" kažkur nubėga. O vanduo kliokia visu smarkumu. Aš ją vis auklėju, bet sunkiai pasiduoda, o po to dejuoja, kad daug už vandenį moka. galvoti reikia bigsmile.gif
Atsakyti
Daznai apie tai pagalvoju, bet kad ka nors darau del to tai nepasakyciau... ax.gif Kazkada taip pat bandziau rusiuoti atliekas perdirbimui ir mesti i atskirus konteinerius, bet as neturiu virtuvej tiek daug vietos, kad galeciau pasistatyti kelias siukslines, tad gryzau prie to jog viska metu i viena. Dviraciu vazineti? Turiu viena mazameti ir kudiki, tai kaip ir neiseitu abu ant dviracio uzsimest.. g.gif
Energija stengiuos taupyti, vandeni taip pat, na del chemijos, tai valymui visdelto naudoju priemones, nes kitaip neisvalysiu. Tuolete jokiu kvepalu nenaudoju, nes yra langas, ishsivedinam.
Nezinau, kazkaip galvoju, kad jei as taupysiu, atsiras zmoniu kurie isnaudos dvigubai...
Atsakyti
O, kaip aš čia anksčiau šitos temos nepastebėjau. Jau seniai pavirkauju, kad žalojam žemę motinėlę, ale darau dėl to nedaug. Buvo prie mūsų konteinerius pastatę, tai apsidžiaugiau ir rūšiavau, bet kad ekelogiški bomžai juos sudegino, tai vėl nebėr kaip verysad.gif Maišelius visokius taupau, vandenį, elektrą stengiuos taupyt. Kol nesilaukiau, visur "pėškom" arba visuomeniniu transportu šmirinėjau, o vyruks mano su dviračiu labai sėkmingai į darbą važinėja. O dabar ir man dviratį pirksim, bandysiu su maže pavažinėt, matysim, kaip seksis.

o dabartės klausimas - o kur išrūšiuotą metalą dėt? Nes konteineriai, kol buvo, buvo plastiko, popieriaus ir stiklo. O ir tetrapakus kur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo purpsius: 20 balandžio 2007 - 22:17
mane labai nervuoja, kai eina gatve ir numeta tarkim, ka tik suesto banano zieve ar siaip koki popiergali - as asmeniskai net autiko talono nemetu ant gatves. o "graziausiai" atrodo, kai vaikas siukslina, o mama ziuri issisiepus ir nieko nesako - ar ne nuo vaikystes reikia diegti pagarba aplinkai? arba savo kiemuose - meto pro langus nuorukas, arba, isnesa siuksles i konteinerius neuzristais maisais - vejas ir drabsto paskui viska po kiemus....vienu zodziu, galima vardinti ir vardinti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 06 08, 10:01)
oi gera tema  bigsmile.gif
man labai trūksta šiukšliadėžių. kiekvieną dieną vedžioju šunį parkelyje prie santuokos rūmų. dienomis ten ganosi vaikiukai su mamytėm, vakarais susirenka jaunimėlis su maistuku/gėrimėliais. ir ką? visos šiukšlės keliauja ant žemės, buteliai daužomi. visame parkelyje tėra 2 mažos šiukšlių dėžutės  blink.gif nu blyn, jokio malonumo žygiuoti su šuns kakiu maiše per visą parką  schmoll.gif  schmoll.gif
jau nekalbu apie vestuvininkus- į šiukšliadėžę telpa lkokie 3 šampano buteliai.
liūdnai atrdodo santuokų rūmai šeštadienio vakarą- pilna butelių, vienkartinių stiklinių ir saldainių popieriukų.
nu bet kur juos dėti? ir meta žmonės po kojom.
aišku, galima su savim nešiotis, bet negi sunku šiukšliadėžių pastatyti  g.gif

del siuksliniu labai pritariu, kad ju truksta
apie aplinkinius rajonus jau net nekalbu, bet ju net centre mazai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 06 08, 10:01)
oi gera tema  bigsmile.gif
man labai trūksta šiukšliadėžių. kiekvieną dieną vedžioju šunį parkelyje prie santuokos rūmų. dienomis ten ganosi vaikiukai su mamytėm, vakarais susirenka jaunimėlis su maistuku/gėrimėliais. ir ką? visos šiukšlės keliauja ant žemės, buteliai daužomi. visame parkelyje tėra 2 mažos šiukšlių dėžutės  blink.gif nu blyn, jokio malonumo žygiuoti su šuns kakiu maiše per visą parką  schmoll.gif  schmoll.gif
jau nekalbu apie vestuvininkus- į šiukšliadėžę telpa lkokie 3 šampano buteliai.
liūdnai atrdodo santuokų rūmai šeštadienio vakarą- pilna butelių, vienkartinių stiklinių ir saldainių popieriukų.
nu bet kur juos dėti? ir meta žmonės po kojom.
aišku, galima su savim nešiotis, bet negi sunku šiukšliadėžių pastatyti  g.gif

šunį šikint parkelyje prie Santuokų rūmų irgi nekas...
Atsakyti