Aš manau, kad ekologija visų pirma yra tokia filosofija, kai vartoji atsakingai ir vartoji tai, ko tikrai reikia. Tada, kada tikrai reikia. Neapsikrauni nereikalingais daiktais. Tai nėra tik dalykų, paženklintų
eco pirkimas įsivaizduojant, kad darai labai gerą darbą.
Ką stengiuosi daryti? (ir kas absoliučiai nieko nekainuoja)
1. Prieš bet ką pirkdama gerai apsvarstau, ar man tai reikalingas dalykas, ar to reikės tik keliems kartams. Taigi perku tai, ko iš tiesų man reikia;
2. Nevažinėju automobiliu trumpų atstumų, kuriuos tikrai be problemų galiu nueiti. Ilgesniems atstumams verčiau renkuosi dviratį (o ir šiaip sportas sveikata). Jei žinau, kad kas nors iš giminių ar draugų važiuoja ten, kur man reikia ir tada, kai man reikia, tai važiuoju drauge. Taip ir išlaidų mažiau, ir aplinkos tiek neteršiame;
3. Perku maisto tiek, kiek tiksliai žinau, kad bus suvartota. Taigi jo neišmetinėju;
4. Rūšiuoju atliekas (kadangi didžiąją dalį gyvenu ne Lietuvoje, šitas punktas ne visada taikytinas, nes čia nėra kaip rūšiuoti atliekų viskas į bendrą šiukšlių maišą, o juos kartą per savaitę išveža; na, bet Lietuvoje visada rūšiuoju);
5. Kambariuose nenaudojam jokių gaiviklių, purškiklių, smilkalų, žvakių ir pan.
Kas jau truputį kainuoja:
1. Atitinkamų maisto produktų pasirinkimas (vasarą močiutės daržiukas; pas MB tėvus užsiveisėm šį tą savo);
2. Skalbimas ne įprastais skalbimo milteliais;
3. Namų plovimui naudojam tik paprastą ūkinį muilą ir vandenį.
+ daug čia jau minėtų kitų dalyvių punktų...
Na ir bandymas užkrėsti tuo pažįstamus, kurie ne visada galvoja, kad gali ženkliai prisidėti prie mažesnio aplinkos teršimo, todėl neprisideda visai.