Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

QUOTE(Vaičiačiaku @ 2009 08 27, 07:46)
Tą patį aliejuką galima įsilašinti plaunant grindis. Paskleis namuose malonų kvapą. Tik nereikia persistengti - eteriniai aliejai stiprūs. Aš į kibirą įsilašinu kokius 4-5 lašiukus ir užtenka pilnai

ir as taip pat darau drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 25 rugsėjo 2009 - 16:55
dar vienas būdas, kaip prasmingai panaudoti nebenešiojamus, išaugtus, bet dar gerus drabužius, moteriškus ir vaikiškus (Vilniuje) - paaukokite juos Motinos ir vaiko pensionatui, Vytenio g. 45. Jie ten tikrai reikalingi.
Atsakyti
Idomi tema. Tik atrodo, kad pagrindiniai praktines ekologijos entuziastai Lietuvoje yra pavieniai zmones, vartotojai, o ne savivaldybes, kurioms pigiau viska vezti i siukslyna negu rusiuot....

UK kiekviena savivaldybe turi savo atlieku rusiavimo sistema, min 3 dezes - juoda bendroms atliekoms, melyna perdirbamam stiklui/plastikui/metalui, ruda sodo atliekoms. Ir jei sumesi siuksles ne taip kaip reikia, uzbauduos biggrin.gif

Atostogavom Madeiros saloj, ten priek kiekvienos siukslines kokiu 10 spalvu konteineriu prideta ivairiu atlieku perdirbimui ir jie labai rimtai ziuri i sita problema nes sala gyvena is turizmo, visur turi but svaru.

Teko girdet is vieno grynakraujo lietuvaicio, viesincio UK - ka jau cia tokia biedna salis kad net neturi vietos normaliems siukslynams, rusiuot reikia... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2009 12 31, 13:38)
Idomi tema. Tik atrodo, kad pagrindiniai praktines ekologijos entuziastai Lietuvoje yra pavieniai zmones, vartotojai, o ne savivaldybes, kurioms pigiau viska vezti i siukslyna negu rusiuot....

Tiek savivaldybės, tiek valstybės susideda iš pavienių žmonių mirksiukas.gif

Aš asmeniškai rūšiuoju šiukšles. Nors turiu įtarimą, kad jos LT neperdirbamos. Kodėl rūšiuoju tada? Nes noriu, kad mano vaikams užaugus, kai šiukšlės jau bus perdirbamos, jiems tai būtų taip natūralu, kaip prieš miegą eiti išsivalyti dantis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2009 12 31, 17:29)
Aš asmeniškai rūšiuoju šiukšles. Nors turiu įtarimą, kad jos LT neperdirbamos. Kodėl rūšiuoju tada? Nes noriu, kad mano vaikams užaugus, kai šiukšlės jau bus perdirbamos, jiems tai būtų taip natūralu, kaip prieš miegą eiti išsivalyti dantis  smile.gif

Va va, labai teisingai pasakyta smile.gif
O siaip as irgi kaskart skirstydama siuksles i konteinerius pagalvoju, kad greiciausiai jos nukeliauja i viena ir tapacia vieta... verysad.gif
Atsakyti
na vat as nezinau, taip noretusi tiketi, kad visgi jas isrusiuoja. mes cia su drauge irgi diskutavome, ji lyg is kaskelintu lupu yra girdejusi, jog jas po to sumeta i bendra 'katila'..bet na as siandien pati maciau, jog atvaziavo spec. siuksliu masinele pakele konteineri skirta stiklui, issikrate....ir viskas, nuvaziavo...kitu konteineriu net neliete. tai gal visgi rusiuoja? bent stikla?

g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazoji_eglute @ 2010 01 07, 22:37)
na vat as nezinau, taip noretusi tiketi, kad visgi jas isrusiuoja. mes cia su drauge irgi diskutavome, ji lyg is kaskelintu lupu yra girdejusi, jog jas po to sumeta i bendra 'katila'..bet na as siandien pati maciau, jog atvaziavo spec. siuksliu masinele pakele konteineri skirta stiklui, issikrate....ir viskas, nuvaziavo...kitu konteineriu net neliete. tai gal visgi rusiuoja? bent stikla?

g.gif

Cia turbut reiktu rimtai pasidometi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazoji_eglute @ 2010 01 07, 22:37)

g.gif

Na, pvz, stikla ir kartona tai esu isitikinusi, kad surenka ir apdirbineja is tikro atskirai, bet tarkim buitiniu atlieku konteineriuose anaiptol ne vien buitines atliekos metamos, ir jos tikrai keliauja i savartynus kartu su visokiomis perdegusiomis lemputemis, issikrovusiais elementais ir panasiu blogiu.. blink.gif O vat kur juos det ir ka su jais daryt, ar kas zino?
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2010 01 08, 11:12)
Na, pvz, stikla ir kartona tai esu isitikinusi, kad surenka ir apdirbineja is tikro atskirai, bet tarkim buitiniu atlieku konteineriuose anaiptol ne vien buitines atliekos metamos, ir jos tikrai keliauja i savartynus kartu su visokiomis perdegusiomis lemputemis, issikrovusiais elementais ir panasiu blogiu..  blink.gif  O vat kur juos det ir ka su jais daryt, ar kas zino?

Na, elementams surinkti tai buna talpos prekybos centruose. Bet siaip as seniai nesu ismetus elemento - mes pakraunamus naudojam.
Atsakyti
mirksiukas.gif 4u.gif cia radau youtube labai faina klipuka apie ekologija , rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif nu man t rolleyes.gif ai labai patiko, paziurekit
http://www.youtube.c...h?v=pWZg-dqo01I
tos paneles, kurios padare mano dukros drauges, taigi jei galit pakomentuokit, joms tai labai svarbu
Atsakyti
QUOTE(as_nezinau_kazko @ 2010 02 01, 00:08)
mirksiukas.gif  4u.gif  cia radau youtube labai faina klipuka apie ekologija ,  rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif  nu man t rolleyes.gif ai labai patiko, paziurekit 
http://www.youtube.c...h?v=pWZg-dqo01I
tos paneles, kurios padare mano dukros drauges, taigi jei galit pakomentuokit, joms tai labai svarbu

Nu pažiūrėjau, tai nelabai supratau to verslo g.gif
Atsakyti
as tai supratau, kad noreta parodyti, koia zala daro NEekologija smile.gif
Atsakyti