Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

QUOTE(balanemate @ 2009 04 20, 13:38)
užkniso. metus laiko bandžiau būti geras, rūpintis aplinka ir rūšiuoti šiukšles. prie namų konteinerių rūšiavimui nėra. suradus konteinierius, pasirodo, kad jie su mažom skylėm ir ten didelio plastasinio butelio ar stiklo gabalo neįkiši. ok, vešim į savartyną. metus laiko balkone laikiau dežės (kurios užgriozdavo 1/3 jo ploto), kuriose kroviau plastmases, metalą, stiklą ir popierių. prirenki - nuveži į šiukšlyną. bet kai, eili kartą nuvežus, viską (popierių, plastamsę ir stiklą) liepa mesti į vieną konteinerį, nes "skraido šiukšlės čia paskui visokios", neatlaikė nervai ir mečiau ta reikalą.
blyn, jei tik man vienam to reikia, tegul pasikaria visi su savo ekologija. valdžia amžinai verkia, kad žmones šviesti reikia, bet patys net nesugeba konteinerių normalių pastatyti, nei kitom priemonėm pasirūpinti rūšiuotų šiukšlių panaudojimu. o dar kalbas girdėjau, kad kryyziaus metu išvis jų niekas neružšiuoja, nes pinigų tokiems niekams nėra.
vsio, užteks iš manęs grybaujant maišą šiukšlių surinkti (miške visada stengiuosi aprinkti šiukšles), o namie baigsiu išsidirbinėti ir viską tvarkingai mesiu į vieną kibirą.

bn out.

Kad ir kaip butu apmaudu ir skaudu, bet sitai nuomonei pritariu.. Tuscios pastangos rusiuojant siuksles, kai jas vis tiek paskui i bendra kruva pila, neperdirbineja, nes tam neturi lesu ar reikalingos irangos ir pan ir pan.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 04 21, 10:54)
Kad ir kaip butu apmaudu ir skaudu, bet sitai nuomonei pritariu.. Tuscios pastangos rusiuojant siuksles, kai jas vis tiek paskui i bendra kruva pila, neperdirbineja, nes tam neturi lesu ar reikalingos irangos ir pan ir pan..  schmoll.gif

As buvau sugalvojus, kad surusiuotas siuksles galima nuvezti ir priduoti i tuos kioskelius prie Rimi. Na ne del to kad ten kelis centus duoda, tiesiog pagalvojau kad jeigu jau superka tai tikrai i savartyna neisveza, o perdirba, nes kitaip kam tas vargas. Taigi paaukojau ir laika ir benzina, nusiboginau visa masina maisu, o ten jau nuo ryto kioskas sako nebeturim pinigu siandien nebesupirkinesim. Ten trynesi kruvos bomzu, kaip supratau sita versla jie daro pilnu tempu, bet tai gerai, bent aplinka svarina.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 04 21, 11:06)
trynesi kruvos bomzu, kaip supratau sita versla jie daro pilnu tempu, bet tai gerai, bent aplinka svarina.

aš girdėjau, kad "ch...nia tas jūsų rūšiavimas, savartyne bomžai taip viską mikliai išrūšiuoja, kad nieko nelieka" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(balanemate @ 2009 04 21, 11:11)
aš girdėjau, kad "ch...nia tas jūsų rūšiavimas, savartyne bomžai taip viską mikliai išrūšiuoja, kad nieko nelieka" wink.gif

Tai gerai sakyciau lotuliukas.gif pasirodo kartais ir bomzai gali buti naudingi thumbup.gif padeda mums spresti atlieku rusiavimo problema
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2009 04 20, 12:08)
Taip, dalyvavom  smile.gif  Siauliuose  rolleyes.gif  Pakliuvom i latviu televizija, nes kazkaip jie mus uzmate ir atejo pafilmuoti savo reportazo  biggrin.gif  Kazka bande mums sakyti savo keista latviu kalba, bet nieko nesupratom, dirbom toliau ir tiek.. Buvom atsinese savo sluotas, kastuva ir net karuti siukslems vezti....  bigsmile.gif Po akcijos nemazai maisu matem pakelese, bent jau per savaitgali niekas ju nesurinko. Bet skaudziausia buvo, kai vaziuodami vakar matem ant ka tik nurinktu pakeliu ir pievuciu jau vejyje skrajojancius cipsu pakelius.. verysad.gif

Nu saunuoliai, spaudziu desine thumbup.gif Galetu ivest baudas uz siukslinima - kadangi LT turim labai uolius policininkus, manau greitai sutramdytu niekadejus. tongue.gif
O geriausia - iskart skirt viesu darbu - siuksiu parankiot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 21 balandžio 2009 - 21:12
QUOTE(balanemate @ 2009 04 20, 12:38)
užkniso. metus laiko bandžiau būti geras, rūpintis aplinka ir rūšiuoti šiukšles. prie namų konteinerių rūšiavimui nėra. suradus konteinierius, pasirodo, kad jie su mažom skylėm ir ten didelio plastasinio butelio ar stiklo gabalo neįkiši. ok, vešim į savartyną. metus laiko balkone laikiau dežės (kurios užgriozdavo 1/3 jo ploto), kuriose kroviau plastmases, metalą, stiklą ir popierių. prirenki - nuveži į šiukšlyną. bet kai, eili kartą nuvežus, viską (popierių, plastamsę ir stiklą) liepa mesti į vieną konteinerį, nes "skraido šiukšlės čia paskui visokios", neatlaikė nervai ir mečiau ta reikalą.
blyn, jei tik man vienam to reikia, tegul pasikaria visi su savo ekologija. valdžia amžinai verkia, kad žmones šviesti reikia, bet patys net nesugeba konteinerių normalių pastatyti, nei kitom priemonėm pasirūpinti rūšiuotų šiukšlių panaudojimu. o dar kalbas girdėjau, kad kryyziaus metu išvis jų niekas neružšiuoja, nes pinigų tokiems niekams nėra.
vsio, užteks iš manęs grybaujant maišą šiukšlių surinkti (miške visada stengiuosi aprinkti šiukšles), o namie baigsiu išsidirbinėti ir viską tvarkingai mesiu į vieną kibirą.

bn out.

Aš irgi pritariu...dedi tas šiukšles į atskirus maišus, plauni jogurto indelius savo vandenį naudodamas, o naudos jokios...nes niekam išskyrus tave tai neįdomu...Liūdna, bet turbūt reikia pripažinti, jog pas mus rūšiavimas sunkiai įsivažiuoja, jei įsivažiuoja išvis.
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2009 04 22, 09:34)
Aš irgi pritariu...dedi tas šiukšles į atskirus maišus, plauni jogurto indelius savo vandenį naudodamas, o naudos jokios...nes niekam išskyrus tave tai neįdomu...Liūdna, bet turbūt reikia pripažinti, jog pas mus rūšiavimas sunkiai įsivažiuoja, jei įsivažiuoja išvis.

Aš prisimenu, prieš dešimt metų buvau Austrijoj svečiuose pas pažįstamus. Jie ten šiušles rūšiuodavo iki tokio smulkumo, kad arbatos pakelio popieriuką dėjo pas popierius, mažytę vielytę pas metalą, o patį pakelį - į bio atliekas smile.gif ir taip darė visi smile.gif
Atsakyti
o jei sveicarijoj kaimynas siuksles ismes kur nors nevietoj, kitas ji paskus, pirmas gaus baudos ir toliau abu bus draugai smile.gif panasiai kaip danijoj su TV mokesciu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 23 balandžio 2009 - 00:01
QUOTE(3 sunu mama @ 2009 04 22, 23:28)
Aš prisimenu, prieš dešimt metų buvau Austrijoj svečiuose pas pažįstamus. Jie ten šiušles rūšiuodavo iki tokio smulkumo, kad arbatos pakelio popieriuką dėjo pas popierius, mažytę vielytę pas metalą, o patį pakelį - į bio atliekas smile.gif ir taip darė visi smile.gif

Lietuviam iki tokio rusiavimo dar reikia labai ilgai stengtis,ir siaip nemanau,kad lietuvoje bus bent panasiai rusiuojama nei 3 sunu mama aprase Austrijoje rusiavima.
Atsakyti
Paskaičius jūsų pavyzdžius prisiminiau, kai šiek tiek "gyvenau" Vokietijoj, mažam miestely...parke į šiukšlių dėžę išmestas (kurių dalis buvo akivaizdžiai lietuviška) šiukšles policininkas kitą dieną pristatė į namus ir liepė rūšiuoti unsure.gif biggrin.gif Va, kur sistema veikia...
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2009 04 23, 15:50)
Paskaičius jūsų pavyzdžius prisiminiau, kai šiek tiek "gyvenau" Vokietijoj, mažam miestely...parke į šiukšlių dėžę išmestas (kurių dalis buvo akivaizdžiai lietuviška) šiukšles policininkas kitą dieną pristatė į namus ir liepė rūšiuoti  unsure.gif   biggrin.gif  Va, kur sistema veikia...

jo, net ir airijoj panasiai. neduok die ras kur nevietoj siuksle su tavo vardu ar adresu - lauk baudos. o buvo ne vienas gudruolis, kuris siuksliu mokesti norejo sutaupyt - palieka kur prie stiklo konteineriu savo maisa - policija isrankioja siukslytes, suseka ir mokek tukstanteli koki smile.gif
bet deja, dazniausiai baudas gauna ir moka kitatauciai - o tarp airiu nemazai kiauliuku yra - suvalge cipsus ir ziurek jau meta pakeli kur papuole; net mamos prie mazu vaiku tokius "pavyzdzius" rodo, tuo tarpu, kai siuksliu deze uz poros zingsniu... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 23 balandžio 2009 - 19:41
QUOTE(truth @ 2009 04 23, 20:37)
jo, net ir airijoj panasiai. neduok die ras kur nevietoj siuksle su tavo vardu ar adresu - lauk baudos.

Šiemet buvom Šveicarijije slidinėti, gyvenimui nuomavom butuką, taigi vieną rytą priėjo kaimynas ir iš konteinerio liepė pasiimti savo šiukšles, nes kitap tuoj gausime baudą. Pasirodo rūšiuoti šiukšlių nereikėjo, bet jas buvo būtina sudėti į specialų mėlyną maišą. O mes gi pripratę į nuo maisto produktų parduotuvinį maišą viską sukrauti. Bet kokiu atveju aš labai už tokią griežtą ir veikiančią sistemą, tačiau nesuprantu kaip jie suprato, kad tos šiukįlės mūsų, juk namas daugiaaukštis g.gif. Na, matyt žino kas ir iš kurios šalies panašius bajerius daro. Beje, mūsų tas maišas buvo išimtas ir pasatytas šalia konteinerio, nes šiukšlininkai jo neėmė taip pat.
Atsakyti