Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

QUOTE(wilike @ 2009 02 28, 09:32)

Tik mes niekaip nenusprendziam kur deti tetrapakus  g.gif Nes ten ir popieriaus ir celofano ir folijos  unsure.gif

Na žiūrint kokia firma aptarnauja jūsų rūšiavimo konteinerius. Jeigu "ecoservice" - tai tetrapakus reik mesti į plastiko konteinerį: http://www.ecoservic...lt/rusiuok.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaskyte: 28 vasario 2009 - 09:15
Pas mus Dzutra ax.gif
Atsakyti
Aš tik persikrausčius gyventi į namą susirūpinau ekologiška gyvensena. Tam man dar reikia ir daugiau žinių ir užsispyrimo ir pripratimo ir finansų. Valymui nuo šiol daugiausia naudoju actą ir sodą, kokį kartą ar du į mėnesį tenka ir clorkalkės panaudoti. Skalbimui deja dar naudoju įprastus miltelius. Rūšiuojam šiukšles. Važinėjam į darbą ir iš jo vienu automobiliu. Taupom vandenį, elektrą, nedeginam plastiko.
Atsakyti
Sveikos,

Jau geras menuo mano galvoje sukasi ekologiskas gyvenimas. Keliuosi ir guluosi su mintimis, kaip pasistengti, kad mus supantis pasaulis butu svaresnis.
Ant dienu turiu gimdyti antra leliu, tai pasisiuvau ir nusipirkau daugkartiniu sauskelniu, pereinu prie eko kosmetikos bei buitines chemijos, aktyviai rusiuoju atliekas, taupom vandeni ir elektra, po truputi perku ekologiskus maisto produktus.

Ir siurpinu mama, kuri sako "tik nesusirk, vaikeli, ta ekologija". Bijau, kad jau per velu, liga isisaknijo lotuliukas.gif .

Turiu klausima - per kiek laiko suyra iprasti siuksliu maisai? Jie yra plastikiniai, tai irti uretu ilgai, kaip ir bet koks plastikas tikriausiai. Kaip manot, ar teisingas sprendimas butu vietoje siuksliu maisu, kurie ilgai yra, naudoti maximos zaliuosius maisus, kurie suyra per 2-3 metus (anot maximos)? Rimi maciau pirkti ekologisku siuksliu maisu, bet 10 vnt kainavo gal 7 lt - brangoka, sakyciau g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rasulyte @ 2009 03 03, 14:54)
Sveikos,

Turiu klausima - per kiek laiko suyra iprasti siuksliu maisai? Jie yra plastikiniai, tai irti uretu ilgai, kaip ir bet koks plastikas tikriausiai. Kaip manot, ar teisingas sprendimas butu vietoje siuksliu maisu, kurie ilgai yra, naudoti maximos zaliuosius maisus, kurie suyra per 2-3 metus (anot maximos)? Rimi maciau pirkti ekologisku siuksliu maisu, bet 10 vnt kainavo gal 7 lt - brangoka, sakyciau  g.gif .

gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
Viola fiola, tų praustuvų bent Klaipėdoje mačiau ir Ermitaže ir Senukuose. Žiemą nebuvo, dabar jau atsirado ir nebrangūs visai. Mes irgi planuojam nusipirkti, nes tikrai patogu kieme pritvirtinti, nereikia kaskart iįvirtuvę lėkt rankų plautis.

Papildyta:
pikkolo, aš tai ir nekoncentruotų miltelių , indų ploviklių naudoju mažiau nei rekomenduojama.

Plaudama itin riebaluotus indus iš pradžių riebalus išvalau popieriumi, dalį į komposto dėžę su kitom maisto atliekom.Taip mažiau indų ploviklio sunaudoju ir gamtą mažiau teršiu.
Atsakyti
QUOTE(Rasulyte @ 2009 03 03, 14:54)
Sveikos,

Turiu klausima - per kiek laiko suyra iprasti siuksliu maisai? Jie yra plastikiniai, tai irti uretu ilgai, kaip ir bet koks plastikas tikriausiai. Kaip manot, ar teisingas sprendimas butu vietoje siuksliu maisu, kurie ilgai yra, naudoti maximos zaliuosius maisus, kurie suyra per 2-3 metus (anot maximos)? Rimi maciau pirkti ekologisku siuksliu maisu, bet 10 vnt kainavo gal 7 lt - brangoka, sakyciau  g.gif .

Bet tai kas kartą perkant Maximoje reikia imti jų maišiuką, kad paskui būtų kur šiukšles dėti? Aš asmeniškai visada nešiojuosi drobinį "terbiuką" ir neperku tų maišų...
O atsimenat, kaip buvo senais laikais, kai šiukšlių maišiukų nebuvo? Įtiesdavom laikraštį į šiukšlių kibirą, o kai prisikaupdavo išnešdavom ir iškratydavome (dargi reikdavo pataikyti kada šiukšliavežė atvažiuos ir papypsės).
Moralas: galima apsieiti išvis be šiukšlių maišų (mano močiutė iki šiol laikraščius tiesia į šiukšliadėžę smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle.k.k: 06 kovo 2009 - 11:56
Naudoju ekologiska buitine chemija, viska stengiames rusiuoti, taip pat visi sampunai ar duso zele namie- biologiskai suirantys. Apskritai norint but ekologiskam reiktu ampazint vartojima- maziau be reikalo vazinet su masinom i parduotuves ir pirkt nereikalingas smutkes...
Atsakyti
Stai ka radau:
Ekologiškas kinas, bilietas už batareikas smile.gif
http://www.joga.365.lt/node/773

poster_offtopic.gif Sitam puslapy dar labai fainas muzikos grotuvas yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Charle @ 2009 02 06, 11:23)
nenoriu mašinos teisių - daug kainuoja ir tuo pačiu ekologija. Noriu dviračio, daug naudingiau ir palinkai ir man. Juk sportas. Visiškas sąlytis su gamta.  thumbup.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif šaunuolė!!!! aš irgi nenoriu, kažkada turėjau, net auto turėjau doh.gif po to sugriuvo auto, pamečiau kažkur teises prieš kelis metus ir net neinu darytis naujų. nu ir kam man jos? kad ir kaip ten yra, lietuvoj miestuose beveik visur peškom galima nueiti, yra vietinis transportas, kuris taip ar taip važiuos pro šalį, o dviratis iš vis puiku!!!! tik man baisoka lietuvoj sad.gif belgijoj gyvenau, tai dviratis tolygus mašinai, ji iš paskos važiuoja ir nelenkia, jei tas pirmas varo. o kartais net trys kartu važiuoja ir plepasi, mašinos iš paskos kliuksi biggrin.gif ir aš kliuksėjau ir nervinausi tada. et tai buvo tada... smile.gif bet vis tiek dar bijau į normalią gatvę su dviračiu, mano vaikui dar manęs reikės gyvenime.
kaip jūs tai sprendžiat?
Atsakyti
Junkitės prie akcijos "Darom 2009"

Idėja rengti „Darom“ arba „Teeme 2008“ kilo grupei Estijos vizionierių. Jiems pavyko 2008 m. gegužės 3 d. į Estijos miškus ir laukus sukviesti daugiau nei 50 tūkst. savanorių arba 4% visų Estijos gyventojų ir per viena dieną surinkti apie 10 tūkst. tonų šiukšlių arba beveik 10 kilogramų vienam statistiniam estui arba net 200 kilogramų vienam akcijos dalyviui.

Tą pačią 2008 m. gegužės 3 d. „Darom“ įvyko ir Lietuvoje, kurios metu keli tūkstančiai savanorių surinko kelis šimtus tonų šiukšlių. Vėliau akcija sėkmingai įvyko ir Latvijoje.

„Darom 2009“ vyks balandžio 18 d. ne tik Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, bet ir Rusijoje bei Lenkijoje, o taip pat galbūt ir tokiose šalyse kaip Vokietija ir Suomija.
Atsakyti
Aš irgi jau "sergu" ekologija bigsmile.gif :
- jau beveik visą buitinę chemiją pakeičiau į ekologišką (liko tik porą priemonių, neišmesi juk g.gif )
- kosmetiką irgi beveik visą pakeičiau į ekologišką (kai ką pardaviau, kitką sesei atidaviau)
- maistą irgi perkame kiek įmanoma ekologišką arba bet natūralų (tik per kišenę gerai duoda ax.gif )
- vaikui ekologiškas sauskelnes naudoju (artimiausiu laiku prie daugkartinių planuoju pereiti);
- vaiką iki šiol maitinu MP;
- vonioj ir taip nesimaudom, tik po dušu, o vaiką maudau kibire, kad mažiau vandens naudoti bigsmile.gif ;
- naudoju tik pilnai prikrautas skalbimo ir indų plovimo mašinas, priemones irgi ekologiškas;
- pavasarį sodinsiu daržoves sodyboje, vaismedžių ir vaiskrūmių jau prisodinome biggrin.gif
- netoli namų esančiame pušynėlyje dažnai šiukšles parankioju, dalyvausiu Darom'09;

Aišku dar labai yra kur tobulėti:
- pastoviai rūšiuoti šiukšles ir priversti vyrą tai daryti lotuliukas.gif
- sugalvoti būdus kaip mažinti elektros ir dujų sunaudojimą;
Atsakyti