Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

Viči turi visą seriją ekologiškų duonų visokiausių, ir tamsių, ir šviesių. Man jos labai skanios, stengiuosi pirkti, jei tik būna parduotuvėje. Paženklintos Ekoagros.

Beje, kažkur skaičiau, kad veterinarijos tarnyba Viči laiko sistemingai pažeidinėjančia higienos reikalavimus, tai vat vis ir mąstau, kaip čia su ekologiškumu suderinama g.gif Na, bet jei Ekoagros davė sertifikatą, reik tikėt smile.gif jis galioja tik metams, pažiūrėsim, ar po metų dar bus tų sertifikuotų ekologiškų Viči duonyčių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 30, 10:14)
O dėl grunto ačiū už nuorodą. Tik įdomu, ar tas gruntas ekologiškas iš tiesų kuo nors skiriasi nuo neekologiško. Nes yra dalykų, kurie ekologiški savaime, tik gamintojai užrašo "ekologiškas" ir ima trigubą kainą. O realiai kitas šalia gulintis yra toks pats ekologiškas, tik neparašyta ir kaina tris kartus mažesnė.  doh.gif Man kilo įtarimas, nes kaip suprantu, gruntas gėlėms yra tiesiog molio gabaliukai, tai ar čia nėra tik triukas? 

Bet bloge lygtais neparašei, kaip kvapas su kambarinėm gėlėm mirksiukas.gif
O tas gruntas 2,42lt kainuoja + PVM, tai man rodos, kaina tokia pati kaip ir kitų, tik bijau sumeluot, nes niekada tokiais dalykais nesidomėjau. Jį pirko mano mama, jai tokie dalykai kaip ekologija neįdomūs, tai tikriausiai jis vienas iš pigiųjų buvo...
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 30, 12:11)
Viči turi visą seriją ekologiškų duonų visokiausių, ir tamsių, ir šviesių. Man jos labai skanios, stengiuosi pirkti, jei tik būna parduotuvėje. Paženklintos Ekoagros.

Beje, kažkur skaičiau, kad veterinarijos tarnyba Viči laiko sistemingai pažeidinėjančia higienos reikalavimus, tai vat vis ir mąstau, kaip čia su ekologiškumu suderinama  g.gif Na, bet jei Ekoagros davė sertifikatą, reik tikėt  smile.gif jis galioja tik metams, pažiūrėsim, ar po metų dar bus tų sertifikuotų ekologiškų Viči duonyčių  mirksiukas.gif

Yra tokia leidelė per 5-ą kanalą - "pradėk nuo savęs", tai ten kažkada rodė vici duonos kepyklą. Ekologiškiem miltam skirtos atskiros patalpos ir atskirose patalpose ruošiama duona, kad su paprasta nesimaišytų, Reik tikėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 30, 11:11)

Man jos irgi labai skanios, net MB, paprastai atsižvelgiantis į kainą o ne ekologiškumą, mieliau renkasi tą duoną, nes ir jam labai patiko biggrin.gif tikiuosi kad jos tokios skanios ne dėl kokių slapčia įmaišomų priedų doh.gif
Atsakyti
as irgi visai nesenai susidomėjau šia tema,bet per trumpą laiką gana greitai pasistumėjau 4u.gif virtuvėje niekada nenaudojau jokių indų ploviklių ir pan,nes valgau absoliučiai jokių riebalų neturintį maistą (daržoves,jogurtus ir tt),todėl indus paprasčiausiai nuplaunu po tekančiu vandeniu ir nematau bėdų. stengiuos pirkti produktus,kuriuos žinau kad per artimiausias kelias dienas tikrai suvartosiu,nes nemėgstu išmesti kai užsibūna. rūšiuoju,bet tik tuos produktus kuriuos žinau- popieriaus stengiuos neišmest,nes visa informacija,kurią turiu makalatūros formoje, kitais metais pravers už mane jaunesniems studentams. tualetinį popierių visada nuleidžiu į klozetą,nes sušlapęs popierius labai greit suyra. nenaudoju jokių kondicionierių,nei gaiviklių,nes nuo mažens mama į spintą dėdavo apelsinų žievelę,kad namai kvepėtų. iki šiol išliko ši tradicija pas mane,savotiška nostalgija:). visada jei tik galiu išjungiu visus nereikalingus prietaisus, naktį net laiptinėje išjungiu šviesą,neturiu akvariumo,nes nepatinka kad visą laiką būna įjungtas. skalauju dantis vandenį įsipylusi i puodelį, kojas mėgstu vakarais pamirkyti šiltame vandenyje,todėl nereik kišti po tekančiu vandeniu. poto kai atradau aromatinius aliejukus- privengiu kvepalų. neturiu automobilio - viską stengiuos įveikti pėsčiomis arba viešuoju transportu. mažiau perku visokių niekučių į namus: atradau,kad smėlis iš pajūrio,supiltas į senas taures, arba kaštonai puikiai papuošia interjerą. parduotuvėje neimu plastmasinių maišelių,nusipirkau tą iš iki ir visur tampausi. ekologiškų produktų dar nebandžiau, nes nelabai biudžetas leidžia,bet kadanors ir tai butinai išbandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 30, 10:14)
Pagalvokim- kažkada tu tą vazonėlį arba bent jau žemes iš vazonėlio tikrai išmesi lauk. Kartu turbūt ir gėlę. Jose ir bus tavo supiltos trąšos. OK, galbūt ne visas kiekis, kokį supylei, nes dalį gėlė sunaudos augdama ir neutralizuos. Bet pagalvok - pirkdama tas trąšas tu parėmei chemijos pramonę. O skaitei Moters žurnalą birželio mėn.? Patariu pavartyt - ten kaip tik yra nuotrauka, kaip atrodo Achemos atliekų kalnai  blink.gif Tai va, taip išeina, kad tu prisidėjai prie tų kalnų atsiradimo.  unsure.gif

Mda... aišku jei jau galvoti globaliai, o jei tik apie save vėl kitaip... Ir man įdomu tas ekologiškas gruntas pakuojamas irgi į politilėninius maišelius, tai kiek tame ekologijos lieka a?
Chemijos pramonę remti nesinori.... Ech, tie padlos galėtų nors gabalą miško atsodint...

QUOTE(aige @ 2008 06 30, 11:54)
Duona ekologiška yra TIK MAN šviesi ir tamsi , tikrai skani ir nebrangi , 5 lt nesiekia 1 kg.
Labai ačiū už eko trašų ir grunto nuorodas reiks išbandyti.
O indų ploviklis plauna neblogai tik man kvapas nepatinka, truputį chlorka atsiduoda, gal tik man  rolleyes.gif  na nelabai patinka rankų kvapas po to.
Jogurtą reik pirkti su kuo mažesniu galiojimo terminu, taip mums sakė vienas mokslininkas paskaitoj, o kiek jame gyvų bakterijų tai čia atskira tema, tikiuosi nieko nepapiktinsiu pacituodama jo žodžius, kad gyvų bakterijų jame tiek kiek išgręžus grindų skudurą, mus medikus labai nustebino toks posakis, bet va ką daro reklama  mirksiukas.gif  perkam ir galvojam , kad vos ne vaistą valgom. Na aš perku BIO su mėlynėm  smile.gif

Reiks paieškot. NEs iš duonos aš valgau tik rugelį, tai mažu rasiu kokį rugelį ekologišką g.gif:
Sausainių ir bandelių nebeperku, o kepu pati. Vis skanesni ir mažiau visokių E prikišta...

O Bio jogurtas ir man geriausias thumbup.gif:

QUOTE(Vaizele @ 2008 06 30, 12:11)

Beje, kažkur skaičiau, kad veterinarijos tarnyba Viči laiko sistemingai pažeidinėjančia higienos reikalavimus, tai vat vis ir mąstau, kaip čia su ekologiškumu suderinama  g.gif Na, bet jei Ekoagros davė sertifikatą, reik tikėt  smile.gif jis galioja tik metams, pažiūrėsim, ar po metų dar bus tų sertifikuotų ekologiškų Viči duonyčių  mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 30, 12:51)
Bet bloge lygtais neparašei, kaip kvapas su kambarinėm gėlėm  mirksiukas.gif

Tai kad nebandžiau da biggrin.gif vieną kartą tik pabandžiau skeptiškai nusiteikus su lauke stovinčiom gėlėm ir žiūriu suveikė thumbup.gif

QUOTE(Žirklutės @ 2008 06 30, 12:51)
Yra tokia leidelė per 5-ą kanalą - "pradėk nuo savęs", tai ten kažkada rodė vici duonos kepyklą. Ekologiškiem miltam skirtos atskiros patalpos ir atskirose patalpose ruošiama duona, kad su paprasta nesimaišytų, Reik tikėt  mirksiukas.gif

reiškias reik tikėt smile.gif

QUOTE(ašei @ 2008 06 30, 13:42)
Man jos irgi labai skanios, net MB, paprastai atsižvelgiantis į kainą o ne ekologiškumą, mieliau renkasi tą duoną, nes ir jam labai patiko  biggrin.gif tikiuosi kad jos tokios skanios ne dėl kokių slapčia įmaišomų priedų  doh.gif

aš irgi tikiuosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 30 birželio 2008 - 20:21
Perskaiciau visa tema. Is tikruju radau daug info, apie kuria anksciau nepagalvojau.
Atliekas rusiuojam, anksciau mesdavau i perdirbimo konteinerius net tvarkingai surinktus plastikiniu buteliu kamstelius, kinder kiausiniu vidinius rutuliukus, o pasirodo be reikalo. Dabar jau rusiuojam samoningiau, bet kazkaip gaila mesti tuos plastikiniu buteliu kamstelius ir kita plastika, kurio neperdirba i siuksliadeze.
Plastikinius maiselius naudojam, bet po kelis kart, t. y. senus maislius nesames i parduotuve, o kai suplysta, metam i plastiko konteineri.
Dar stengiuosi nepirkti ryskiai balto tualetinio (kovojam su vyru, nes jam jis patinka), nes ji gaminant naudojams atrodo kad chloras, kuris kenkia aplinkai. Girdejau, kad uzsienyje del elologiskumo naudoja ir spausdinimui nevisai balta popieriu.
Siandien sumasciau,kad reiktu isigyti naktini ir dienini elektros skaitikli - ir pinigu susitaupytu, ir gamtai maziau kenktu, nes skalbiama ir daugiau elektros naudotume savaitgaliais ir nedarbo metu.
Stengiuosi visur isjungti elektra, nevirti pilno el. virdulio, o tik tiek, kiek sunaudosim, i darba stengiuos vaziuoti visuomeniniu transportu, darbe pirkdama prekes taip pat ziuriu i ekologinius kriterijus.
Erzina tai, kad nuejus pas draugus matau, kaip viskas metama i viena siuksliu deze (stiklas, plastikas, popierius) perkami produktai supakuoti i begales maiseliu. Parduotuvej butinai nusiperka produktu maiseli.
Ekologiniu maisto produktu neperkam, nors reiketu.

p. s. trasas gelem naudoju chemines, bet joms pasibaigus turbut pereisiu prie pagaliuku, kurie kisami i vazonelius ir padaryti is kazkokiu pauksciau ismatu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziv: 01 liepos 2008 - 11:42
QUOTE(ziv @ 2008 07 01, 12:39)
Dar stengiuosi nepirkti ryskiai balto tualetinio (kovojam su vyru, nes jam jis patinka), nes ji gaminant naudojams atrodo kad chloras, kuris kenkia aplinkai. Girdejau, kad uzsienyje del elologiskumo naudoja ir spausdinimui nevisai balta popieriu.

Jei nesinori kovoti su vyru ir turėti baltą, bet tuo pačiu ir ekologiškai pagamintą wc popierių, tai jo yra 4u.gif Pvz. Lambi, kur su avyte, jis turi skandinavijos šalių ekologiškos gervės simbolį, user posted image
Jam balinti nenaudojami chloro junginiai.
Taip pat dar tokį ženklą pastebėjau ant kai kurių lotus popierinių rankšluosčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirklutės: 01 liepos 2008 - 12:07
QUOTE(ziv @ 2008 07 01, 11:39)
Atliekas rusiuojam, anksciau mesdavau i perdirbimo konteinerius net tvarkingai surinktus plastikiniu buteliu kamstelius, kinder kiausiniu vidinius rutuliukus, o pasirodo be reikalo. Dabar jau rusiuojam samoningiau, bet kazkaip gaila mesti tuos plastikiniu buteliu kamstelius ir kita plastika, kurio neperdirba i siuksliadeze.

Dar stengiuosi nepirkti ryskiai balto tualetinio (kovojam su vyru, nes jam jis patinka), nes ji gaminant naudojams atrodo kad chloras, kuris kenkia aplinkai.

Sveika, ziv, prisijungus prie mūsų 4u.gif žiūriu jau gerai papraktikuoji mirksiukas.gif

Iš kur sužinojai, kad neperdirba kinderių kiaušinių viduriukų plastikinių? g.gif

Yra ekologiško balto tualetinio popieriaus, balinamas ne chloru. Va kaip jis atrodo.

Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 01, 12:07)
Jei nesinori kovoti su vyru ir turėti baltą, bet tuo pačiu ir ekologiškai pagamintą wc popierių, tai jo yra  4u.gif Pvz. Lambi, kur su avyte, jis turi skandinavijos šalių ekologiškos gervės simbolį, user posted image
Jam balinti nenaudojami chloro junginiai.
Taip pat dar tokį ženklą pastebėjau ant kai kurių lotus popierinių rankšluosčių.

Tuo pačiu metu parašėm abi smile.gif
Atsakyti
Staripsnis iš www.delfi.lt
Kiek energijos ir pinigų iššvaisto neteisingi įpročiai
Ekspertų teiginys, kad klimato kaita priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, ne iš piršto laužtas. Kartais mums ir į galvą nešautų, kiek energijos bei sunkiai uždirbtų pinigų iššvaisto vienas ar kitas mūsų įprotis. Prie klimato kaitos mažinimo prisidėtume uždengdami puodą dangčiu, nenaudodami pustuščių skalbyklių ir indaplovių, prausdamiesi po dušu, užuot maudęsi vonioje, užsukdami čiaupą, kai valomės dantis.
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 07 28, 15:02)
Staripsnis iš www.delfi.lt
Kiek energijos ir pinigų iššvaisto neteisingi įpročiai
Ekspertų teiginys, kad klimato kaita priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, ne iš piršto laužtas. Kartais mums ir į galvą nešautų, kiek energijos bei sunkiai uždirbtų pinigų iššvaisto vienas ar kitas mūsų įprotis. Prie klimato kaitos mažinimo prisidėtume uždengdami puodą dangčiu, nenaudodami pustuščių skalbyklių ir indaplovių, prausdamiesi po dušu, užuot maudęsi vonioje, užsukdami čiaupą, kai valomės dantis.

Uždėti dangčius! Visąlaik juos išmėtau kažkur ir tingiu tinkamo dydžio ieškot tuo momentu doh.gif reiks taisytis kažkaip ax.gif

Maudausi duše smile.gif tik žiemą neatsispiriu kartais pasilepint vonioj smile.gif

O vandenį jau užsuku valydama dantis good.gif
Atsakyti
Gal zinot kur yra pirkti toks senas, bet idomus irenginys?
Seniau rankoms plauti naudojo, toks bakelis ar kibirelis, kur ipilamas vanduo ir jis teka tik kai pakeli tokia svirtele ar piesteli. Na jei kas suprato... ax.gif Vat cia tai ekonomiska ir ekologiska biggrin.gif Nes vanduo teka nedidele srovele ir tik tada kai reikia. As kai po kranu vaikui rankas plaunu tai daugiau nuteka doh.gif O butu smagu toki tureti thumbup.gif Egzotika lotuliukas.gif
Atsakyti