Nesupratau....
Juk pats ekologiskiausias variantas - indaplove. Ir vandens mazai ir indai svarus....
QUOTE(mot99 @ 2008 06 13, 09:58)
Nesupratau....
Juk pats ekologiskiausias variantas - indaplove. Ir vandens mazai ir indai svarus....
Jo indaplovė tai ir mums patinka. Tik va su ekologiškom tabletėm tai mums niekas nesigauna, neskalbia jos kažkaip , bandėm Sonett ir dar kažkokias, gal kas žino geras, kurios gerai plauna indus
QUOTE(Karolytė @ 2008 06 13, 12:10)
Jo indaplovė tai ir mums patinka. Tik va su ekologiškom tabletėm tai mums niekas nesigauna, neskalbia jos kažkaip , bandėm Sonett ir dar kažkokias, gal kas žino geras, kurios gerai plauna indus
Bandžiau Almawin tabletes, super po to perėjau prie Almawin miltelių ir ilgai buvo labai gerai, bet po to pradėjo neišsiplauti plėvelė nuo arbatos iš puodelių
QUOTE(idea fix @ 2008 06 11, 06:06)
Žinokit paskaičiau aš ir noriu savo patirtim pasidalint. Gyvenu ne Lietuvoj, o šalyje, kurioje Ekologija - tai gyventojų dievinimo objektas. Labai daug kas mina kilometrus dviračiais, ar kad ir tais pačiai paspirtukais iki darbo, pastate nesinaudoja liftais, rūšiuoja šiukšles labai atsakingai.. .Bet kartais prisistengiama per daug... Kalbėsiu ne apie pavienį atvejį, o apie labai plačiai pasitaikantį.
Pvz kaip čia plaunami indai. Prisileidi į kriauklę vandens, įpili "biodegradable" indų ploviklio. Tada didžioji dalis žmonių visus indu išplauna toje kriauklėje nekeisdami vandens ir pastato tuos indus džiūti NEPRASKALAUDAMI nuo indų ploviklio ir visokių brūdų, kurie proceso metu prie jų prilipo. Pirmą kartą pamačiusi paklausiau, kodėl neskalauja. Argumentai buvo tai, kad indų ploviklis "biodegradable" ir kad vandenį taupo neskalaudami. Gražiausiai, kad tą vandenį, kurį jau panaudojo "indų plovimui" palieka kriauklėj kitam kartui... Man buvo toks šokas po to, kad dabar stengiuosi kiekvieną bendrą indą praskalauti prieš naudojant.
Pvz kaip čia plaunami indai. Prisileidi į kriauklę vandens, įpili "biodegradable" indų ploviklio. Tada didžioji dalis žmonių visus indu išplauna toje kriauklėje nekeisdami vandens ir pastato tuos indus džiūti NEPRASKALAUDAMI nuo indų ploviklio ir visokių brūdų, kurie proceso metu prie jų prilipo. Pirmą kartą pamačiusi paklausiau, kodėl neskalauja. Argumentai buvo tai, kad indų ploviklis "biodegradable" ir kad vandenį taupo neskalaudami. Gražiausiai, kad tą vandenį, kurį jau panaudojo "indų plovimui" palieka kriauklėj kitam kartui... Man buvo toks šokas po to, kad dabar stengiuosi kiekvieną bendrą indą praskalauti prieš naudojant.
Vis tik higienos reiktų laikytis
Ir aš tikriausiai savo indus prieš valgant pradėčiau skalauti.
Mes taip pat stengiamės po truputį ekologiškiau gyventi - rūšiuojam šiukšles, nebenaudojam plastikinių maišelių, perkam natūralią kosmetiką, taupom vandenį ir elektrą.
Man su soda puikiasiai atsisveicia nuo arbatos parudave puodeliai, sidabriniai saukteliai. Sidabriniai ziedai taip pat.
QUOTE(ingalp @ 2008 02 15, 12:03)
sodą bandžiau naudot šveitimui - visiškai, absoliučiai neiššveičia, tik tiek kad šiaip riebaluotas lėkštes galima plaut. ja plaudavau savo pirmagimio buteliukus ir žindukus?
QUOTE(lekstina @ 2008 06 14, 11:02)
Man su soda puikiasiai atsisveicia nuo arbatos parudave puodeliai, sidabriniai saukteliai. Sidabriniai ziedai taip pat.
O taip, puodelius aš plaunu tik su soda
Sveikos,
Bandau ir aš jungtis į šį ratelį
Sunkoka su ta ekologija....
Stengiamės rūšiuoti kažkiek šiukšles (bent jau stiklą ir plastiką atskiriam).
Nebenaudojam vienkartinių elementų, o tik pakraunamus (ir piniginė labiau džiaugiasi ir reik tikėtisa, kad gamta).
Namie stengiamės naudoti kiek įmanoma daugiau natūralaus pluošto daiktų (nat. oda, mervilnė, vilna, medis ir pan.)
Nenaudojam purškiamų dezodorantų (tiek oro gaiviklių tiek nuo prakaito).
Na man neišeis atsisakyti kai kurios kosmetikos, nesvarbu, kad neekologiška, bet man ji maloni ir patinka. Taip pat labai liūdna su ekologišku maistu... Norint jo nusipirkti reikia vos ne antru etatu dirbti :
DAr pagalvojau, kad gera ekologijos forma - saikingas vartojimas (t.y. nepirkti "šūdniekių") pvz. per išpardavimus ir šiaip supermarketuose be proto daug visokių plastikinių niekučių, kurie greit keliauja į šiukšlių dėžę, o va susilaikant nuo tokių - tai ir ekologiją turim Tarkim kalėdų eglutę puikiai galima papuošti pačių keptais sausainiais.
DAr elektros energijosmažesnis suvartojimas irgi svarbu, dėl to beveik visuose namuose susukome tas energiją taupančias lemputes, tik reikia gaubtus gelsvus dėti, kad ta šviesa mėlynai pilka nebūtų...
Dar rezgu mintį, ar malūnėlis į kriauklę, kuris smulkina organines atliekas yra ekologiškas daiktas ar ne? gal verta jį įsigyti?
Bandau ir aš jungtis į šį ratelį
Sunkoka su ta ekologija....
Stengiamės rūšiuoti kažkiek šiukšles (bent jau stiklą ir plastiką atskiriam).
Nebenaudojam vienkartinių elementų, o tik pakraunamus (ir piniginė labiau džiaugiasi ir reik tikėtisa, kad gamta).
Namie stengiamės naudoti kiek įmanoma daugiau natūralaus pluošto daiktų (nat. oda, mervilnė, vilna, medis ir pan.)
Nenaudojam purškiamų dezodorantų (tiek oro gaiviklių tiek nuo prakaito).
Na man neišeis atsisakyti kai kurios kosmetikos, nesvarbu, kad neekologiška, bet man ji maloni ir patinka. Taip pat labai liūdna su ekologišku maistu... Norint jo nusipirkti reikia vos ne antru etatu dirbti :
DAr pagalvojau, kad gera ekologijos forma - saikingas vartojimas (t.y. nepirkti "šūdniekių") pvz. per išpardavimus ir šiaip supermarketuose be proto daug visokių plastikinių niekučių, kurie greit keliauja į šiukšlių dėžę, o va susilaikant nuo tokių - tai ir ekologiją turim Tarkim kalėdų eglutę puikiai galima papuošti pačių keptais sausainiais.
DAr elektros energijosmažesnis suvartojimas irgi svarbu, dėl to beveik visuose namuose susukome tas energiją taupančias lemputes, tik reikia gaubtus gelsvus dėti, kad ta šviesa mėlynai pilka nebūtų...
Dar rezgu mintį, ar malūnėlis į kriauklę, kuris smulkina organines atliekas yra ekologiškas daiktas ar ne? gal verta jį įsigyti?
Pritariu jadzkai , kad norint gyventi ir maitintis bent iš dalie ekologiškai labai jau brangiai gaunasi.
Mes namie rūšiuojame šiukšles-plastiką, stiklą, popierių.
Neperkam nereikalingų mažmožių kurie tuoj bus šiukšliadėžėj.
Taupom elektrą, vandenį, dujas.
Labai stengiamės nepirkti nereikalingų drabužių.
Niekur nerandu pirkti Maximos eko maišelio , bet nešuosi drobinį maišiuką į parduotuvę.
Dezodorantai-tik rutuliniai ir natūralios kosmetikos.
Nusipirkau eko indų ploviklį, sodos ir acto-čia jau man išbandymas ar išsiversiu ar ne, nes chemija labai palengvina buitį.
Sodyboj prisirinksiu žolelių arbatai. Ir nebeleidžiu tręšti anytai žemės visokiu brūdu.
Ir toliau mergaitės dalinkimės patirtimi....
P.S. Perskaičiau gegužės MOTERĮ -pakraupau , ir labai rekomenduoju visoms ir visiems, kuriems nors kažkiek rūpi ekologija.
Mes namie rūšiuojame šiukšles-plastiką, stiklą, popierių.
Neperkam nereikalingų mažmožių kurie tuoj bus šiukšliadėžėj.
Taupom elektrą, vandenį, dujas.
Labai stengiamės nepirkti nereikalingų drabužių.
Niekur nerandu pirkti Maximos eko maišelio , bet nešuosi drobinį maišiuką į parduotuvę.
Dezodorantai-tik rutuliniai ir natūralios kosmetikos.
Nusipirkau eko indų ploviklį, sodos ir acto-čia jau man išbandymas ar išsiversiu ar ne, nes chemija labai palengvina buitį.
Sodyboj prisirinksiu žolelių arbatai. Ir nebeleidžiu tręšti anytai žemės visokiu brūdu.
Ir toliau mergaitės dalinkimės patirtimi....
P.S. Perskaičiau gegužės MOTERĮ -pakraupau , ir labai rekomenduoju visoms ir visiems, kuriems nors kažkiek rūpi ekologija.
o kas ten toj Motery? Ir dar gegužės...
QUOTE(pienių jūra @ 2008 06 27, 20:25)
o kas ten toj Motery? Ir dar gegužės...
birželio
O kas ten, vis tiek nesakysi, ania?
QUOTE(pienių jūra @ 2008 06 27, 21:00)
O kas ten, vis tiek nesakysi, ania?
Ten didžioji dalis žurnalo skirta ekologijai. Labai daug gerų straipsnių. Pamokančių, sukrečiančių. Perskaičiau nuo...iki. SIAUBAS