Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinė ekologija

QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 21, 13:03)
Galit vietoj pieno sojų pieną išbandyt, jį galima vartot karštą ir šaltą, o skonis net geresnis nei įprastinis. Taip pat rimi yra sojos jogurtų, labai skanus su šaltalankiais.

Dekui.Kaip tik ruosiuosi vaziuoti.
Atsakyti
QUOTE(lavista @ 2008 05 21, 13:20)
super! saunuole  drinks_cheers.gif
visada dziaugiuosi kai matau kai zmones nepatingi ir toleliau panesti/pavezti savo maisiuku del bendro labo...  4u.gif

Čia juk visai nesunku. Vis tiek važiuojam mes su tom mašinom, tai nesunku pakeliui ir maišą įsimesti. Turiu du didelius šiukšlių maišus - į vieną keliauja švarus plastikas, į kitą - metalas ir stiklas, į krūvą renku popierius (beje, tas pats Žalias taškas rašo, kad ten galima tetrapakus mest g.gif Kaži, kaip yra iš tikrųjų? Iki šiol nemečiau, sudegindavom židinyje, nedaugtenaudodavom, bet vasarą židinio kurt kažkaip nebesinori...). Ir kai maišai prisipildo, pakeliui kur nors išvežu. Maišus pasiimu ir naudoju kol visai susidėvi smile.gif

Dar manau, kad nuo mūsų pinigų, kur juos išleidžiam, irgi nemažai priklauso. Todėl stengiuosi remti ekologinius gamintojus. Eko duona, kruopos, pienas, lietuviškos daržovės nėra super brangesni. Aš jau visiškai perėjau prie eko buitinės chemijos (Sonett) ir kosmetikos (vaikams naudoju tik eko, sau kartais kokį šampūną ne eko nusiperku, bet šiaip stengiuosi naudoti mažiau, bet eko).

Nebegaliu rašyti. Svečiai atėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kliūdžiau @ 2008 05 21, 09:49)
O kas yra tie mikropluošto gaminiai? Aš naudoju indų ploviklį Neutral.

Mikropluostas - tai naujoviska medziaga su plonai plauseliais, kurie gali nuvalyti nesvarumus nuo ivairiu pavirsiu nenaudojant jokiu poliravimo ar cheminiu priemoniu.
Is praktikos galiu pasakyti, kad cia ne pasaka. Suslapini, isgrezi ir valai. Kai pirma mikropluosto skudura isigyjau, taip kabli pagavau valyti, kad visus langus ir veidrodzius namie issveiciau. thumbup.gif Buna ju pirkti ir maximose, ir senukuose. Va siandien nauja skudura ermitaze nusipirkau uz 3lt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 21, 13:03)
Galit vietoj pieno sojų pieną išbandyt, jį galima vartot karštą ir šaltą, o skonis net geresnis nei įprastinis. Taip pat rimi yra sojos jogurtų, labai skanus su šaltalankiais.

as pvz vengiu genetiskai modifikuotu produktu schmoll.gif , neaisku kaip sveikata paveiks ateityje - bet - jusu teise rinktis ax.gif
Atsakyti
Man irgi soju ir rapsu gaminiai netinka...
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2008 05 21, 18:30)
as pvz vengiu genetiskai modifikuotu produktu schmoll.gif , neaisku kaip sveikata paveiks ateityje - bet - jusu teise rinktis  ax.gif

O kur parašyta, kad ten GMO? 4u.gif
Cituoju iš puslapio: SO SOJA produktai pagaminti iš sojų pupelių, kuriose nėra genetiškai modifikuotų organizmų, o kaip priedai yra naudojamos natūralios medžiagos. SO SOJA produktų sudėtyje nėra konservantų ir dažiklių.
Kiek mačiau modifikuotos sojos, tai ji tik pigiausiuose aliejuose būna, pvz.Brolio, o ant visų kitų produktų parašyta be GMO.
Atsakyti
gera naujiena essen.gif

bet dar pasitikslinsiu
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2008 05 21, 19:55)
gera naujiena  essen.gif

bet dar pasitikslinsiu

Visada pakuotes skaitau, tai dar nė vieno GMO sojos produkto nesu nusipirkus, nors sojos vartoju daug ir įvairiai - tiek lenkiškos, tiek Bona Vitos, tiek So Soja, ant visų parašyta be GMO, o Lietuvoj, kaip žinia, privaloma rašyti, jei produktas modifikuotas.
O gmo ir nepirkčiau, bjaurastis ten kažkokia, dar kai vaiką maitinu, tai tikrai nesinori bet ko valgyt.
Tai kad drąsiai gali valgyt į sveikatą 4u.gif Ypač gerai tiem žmonėm, kurie laktozės ar pieno baltymo netoleruoja
Atsakyti
QUOTE(dimming @ 2008 05 21, 18:30)
as pvz vengiu genetiskai modifikuotu produktu schmoll.gif , neaisku kaip sveikata paveiks ateityje - bet - jusu teise rinktis  ax.gif

Mes irgi stengiames ju nevalgyti skaitome etiketes...aisku nebent apgaule butu...o del sveikatos paveikimo,tai gali buti tikras ,tik tada,kai pats augini...Dabar pvz ukininkai perka tuos visus meslus is valymu irenginiu,nes viskas gerai ten auga,tai va kaip sveikata paveiks neaisku...ir daugelis kitu dalyku...
Papildyta:
Jogurtai,labai skanus buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 05 21, 08:14)
Vaikai alergiki pieno produktams va cia ir didziausia beda!Koses virdavau su pienu,o be jo dabar neneori....nu priprasim....

Maniškė irgi alergiška pienui,tai košes verdu su ryžių pienu. Labai skaniai valgo, o ir man pačiai patikt pradėjo, tai ir pati tokias valgau dabar tongue.gif
Atsakyti
O aš bijau sojos dėl to, kad tai fitoestrogenas. Sako, vaikams nerekomenduojama, nes berniukams vėliau būna problmų su vaisingumu, mergaitės daug anksčiau bręsti pradeda. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 22, 08:30)
O aš bijau sojos dėl to, kad tai fitoestrogenas. Sako, vaikams nerekomenduojama, nes berniukams vėliau būna problmų su vaisingumu, mergaitės daug anksčiau bręsti pradeda.  g.gif

mano vaikai ir nevalgo is sojos,nes nepatinka,bet vat keli jogurtai nepakenks.Del vaisingumo,tai ir sauskelnes ir mobilieji telefonai,ir kompiuteriai kenkia...
Atsakyti