QUOTE(*GREISI* @ 2008 05 20, 19:53)
Nu suprantu,kad vegetariska mityba nera ekologiska,cia tik siaip paklausiau.Nors kaip paziuresi....tai tas pats kaip buti tipo ekologisku uzsisakant ekologiskas prekes is uzsienio,o kiek ta masina vaziuodama ora tersia
Vegetarinė mityba vistiek ekologiškesnė už visaėdę Vien jau paskaičiavus kiek vandens ir pašarų išnaudojama vienam kg mėsos užaugint kai tą vandenį ir kokius grūdus galima iškart suvartot. Jau nekalbant apie tai, kad kertami miškai ganykloms ir kad karvės išskiria metaną, kurios yra šiltnamio dujos nr.1
O dėl maisto, tai nėra jis labai ypatingas. Turiu harė krišna vegetarinių valgių knygą, bet čia kai jau pasilepint noriu
O šiaip pagrinde kruopos ir daržovės, bei pieno produktai. Na kad ir įprastas vienos dienos meniu:
pusryčiam 300g jogurto, skrudinta duona su varškės sūriu arba ementaliu, arbata.
pietūs - virti-kepti spagečiai su avokado, mozarelos ir pomidorų salotom, sriuba.
vakarienė - pieniška ryžių arba grikių košė. Gal dar blynai kokie.
Ir dar daug visokių užkandžių tarp valgymų - sūreliai, sumuštinukai, chalva, bananai, dar visokių niekučių. Nes dažnaiusiai būnu namie, tai ir sukuosi aplink šaldytuvą
O jei yra laiko, tai jau prašmatniai būna - sojos ir daržovių troškinys su kuskusu, grybų pica, įdaryti pievagrybiai su riešutais ir kitokios gėrybės, bet mane dažniausiai vyras maitina, tingiu po virtuvę kuistis, nors visi patiekalai pagaminami greitai.
Čia ajurvedinių patiekalų nuoroda, nors iš čia tik saldėsius esu darius