Įkraunama...
Įkraunama...

 Turim bendrą šypseną :)

QUOTE(sposa @ 2013 09 18, 15:26)
Na del svoriu nezinau....kazkaip man tas darbas su visai lengvais tai kazkokia nesamone, darai ir po treniruotes nejauti jokio nuovargio.



O ar jaustum nuovargį pvz ant kojų išstumdama 40kg. vieną kartą? Manau - ne...O 5kg. išstūmdama 30 kartų? bigsmile.gif Riebalai tirpsta kai raumuo stipriai įšyla, tai pasiekti gali mažu svoriu darydama daug kartų, o ne dideliu svoriu darydama pvz 15 kartų.
Visai kitaip, kai reikia pvz blauzdas padidinti, o leškas sumažinti (arba palikti kaip yra), kad būtų proporcijos (čia man asmeniškai taip reikėjo). Tada kita sistema, bet tai svarbu yra toms, kurios lipa ant scenos siekdamos rezultatų. Aš asmeniškai rezulatų nesiekiau, tiesiog mano blauzdos buvo labai plonos. Svajojau užsidėt miniaką ax.gif

O šiaip čia tik patarimas, renkatės pačios bigsmile.gif
Per tiek metų labai daug kas pasikeitė. Kai aš sportavau, buvo vos keli klubai ir keli treneriai, kurie, kad jais būti turėjo oi kiek pasiekti kad galėtų ruošti sportininkus varžyboms. Dabar jų pilna, nes pakanka vos 3mėn. kursų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **Leila**: 18 rugsėjo 2013 - 19:16
Leila, man irgi norejo vienas treneris blauzdas pastorinti, nes plonos labai smile.gif bet nedariau as tu pratimu, nes man vienas is baisesniu dalyku kai pas moteri blauzdos raumuo issokes, ypac matosi kai su aukstakulniais eina. Bijojau, kad tik man taip nepasidarytu biggrin.gif
Ir siaip jau manau metas man keisti programa, priprantu...nedarau visai to paties, bet mazdaug tas pats per ta pati. Sako pripranta raumenukai ir nebevyksta pokyciai. As mazdaug kaitalioju-viena diena daugiau virsutine kuno dalis, kita treniruote-apatine. Presa visad darau, tik pratimus pakaitalioju.
Elvita, kaip tau treniruote? Man nepasiseke, sveciai uzsisedejo ir likau be sporto. Siandien leksiu.
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2013 09 19, 08:40)
*Leila, man irgi norejo vienas treneris blauzdas pastorinti, nes plonos labai  smile.gif  bet nedariau as tu pratimu, nes man vienas is baisesniu dalyku kai pas moteri blauzdos raumuo issokes, ypac matosi kai su aukstakulniais eina. Bijojau, kad tik man taip nepasidarytu  biggrin.gif
** Ir siaip jau manau metas man keisti programa, priprantu...nedarau visai to paties, bet mazdaug tas pats per ta pati. Sako pripranta raumenukai ir nebevyksta pokyciai. As mazdaug kaitalioju-viena diena daugiau virsutine kuno dalis, kita treniruote-apatine. Presa visad darau, tik pratimus pakaitalioju.
Elvita, kaip tau treniruote? Man nepasiseke, sveciai uzsisedejo ir likau be sporto. Siandien leksiu.


Treneriai žiūri į proporcijas cm tikslumu, todėl jei nesiruoši ant scenos - neverta pradėt. Mano atveju reikėjo didinti blauzdas, nes buvo tikrai negražu.
** Taip, raumenys pripranta, nes tu kaskart tampi vis ištvermingesnė. Todėl reikia didinti krūvį. Jį gali didinti svoriu, arba jei nenori auginti raumenų didini pratimo atlikimo skaičių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2013 09 19, 11:06)

** Taip, raumenys pripranta, nes tu kaskart tampi vis ištvermingesnė. Todėl reikia didinti krūvį. Jį gali didinti svoriu, arba jei nenori auginti raumenų didini pratimo atlikimo skaičių mirksiukas.gif


Apimciu tikrai nenoriu didinti, noriu tiesiog deginti riebaliukus ir ryskinti raumenis.
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2013 09 19, 07:40)
Elvita, kaip tau treniruote? Man nepasiseke, sveciai uzsisedejo ir likau be sporto.


Bandziau su tais mazais svoriais, suds, nieko nesigauna doh.gif Grizau prie nustatytu. O siaip vakar daugiausia ant kardio prakaitavau cool.gif
Atsakyti
Panos, gal turit idėjų krikštynoms? Kokių žaidimų arba scenarijų įdomų?
Atsakyti
Elvita katik po krikstynu wink.gif
Siaip mes darem per krikstynas viktorina, uzdavinejome klausimus apie krikstuka ir teisingai atsakiusiam iteikdavom juokinga priza smile.gif Ale muzikini centra, tai duodi barskuti, kreditine kortele sokoladine, dar kazkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2013 09 19, 19:09)
Bandziau su tais mazais svoriais, suds, nieko nesigauna  doh.gif Grizau prie nustatytu. O siaip vakar daugiausia ant kardio prakaitavau cool.gif


As siandien nelabai jegu turejau, bet dariau mazesniais svoriais ir daug...na irgi jauciasi kazkas, bet nesu tikra kaip cia geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnestar @ 2013 09 19, 21:03)
Elvita katik po krikstynu wink.gif
Siaip mes darem per krikstynas viktorina, uzdavinejome klausimus apie krikstuka ir teisingai atsakiusiam iteikdavom juokinga priza smile.gif Ale muzikini centra, tai duodi barskuti, kreditine kortele sokoladine, dar kazkas smile.gif

Kokia faina idėja bigsmile.gif Kokius klausimus uždavinėjot? Man norisi, kad būtų su humoru g.gif

Elvita, gal ką pasiūlysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **Leila**: 19 rugsėjo 2013 - 20:49
QUOTE(Agnestar @ 2013 09 19, 20:03)
Elvita katik po krikstynu wink.gif

Ale ir atmintis pas tave biggrin.gif

QUOTE(sposa @ 2013 09 19, 20:15)
As siandien nelabai jegu turejau, bet dariau mazesniais svoriais ir daug...na irgi jauciasi kazkas, bet nesu tikra kaip cia geriau  ax.gif

As klausiau pas treneri kaip geriau. Tai jis sake, kad norint tureti dailia figura, pirmiausia reikia suformuoti raumeni, o tik tada tirpinti riebaliukus. Man paliko tuos pacius svorius.

QUOTE(**Leila** @ 2013 09 19, 20:48)
Elvita, gal ką pasiūlysi?


As tokio kaip scenarijaus nebuvau pasirasiusi. Tik tokia ale spargalke.
Pirmiausia tai nusprendziau, kad krikstynos bus melsvai/baltai/sokoladines. Tai pagal sias spalvas, uzsakinejom balionus ir pazadu, palinkejimu korteles, bei dezutes pirmajam dantukui, angeliukui bei torta.
Balionus pirkom baltus, helio, kiekvienai seimai po viena. Prie ju pririsau korteles, kuriose kiekviena seima parase palinkejima krikstukui. Kadangi musu krikstukas tebuvo 5 menesiu, tai kartu su teveliu pagalba paleido balionus i dangu. Visa tai vyko po ceremonijos, baznycios kieme.
Pries isdalindama balionus sakiau tokius zodzius: "Mielieji svečiai, norime palinkėti, kad ši diena visada liktų Jūsų atmintyje, kad džiaugtumėtės ją prisiminę, kad dar labiau glaustumėte (vardas) prie širdies, tad kviečiame Jus paimti po balioną ir sugalvoti palinkėjimą."
Kai paleidom balionus, tada visus vaisinau "(vardas) kosyte", tuo vadinamuoju sirsiu medumi ir krikstynu kudikeliais (kepiau sausainukus, kur tesla apvynioti obuoliukai, perrisau juos sokoladines spalvos juostele ir atrode kaip tikri kudikeliai).
Namuose, susedus prie stalo.
Mieli tėveliai, gerbiami seneliai, tėveliai, malonūs sveteliai, šiandien mes susirinkome, kad atšvęstume (vardas) krikštą. Apie tai byloja krikšto sakramento pažymėjimas, kurį šiandien perduodame tėveliams saugoti. (perduoda) .

Sako krikšto mama:
Baltas rūbas – šventas ir skaistus.
Krikšto žvakė – tu tapai šviesos vaiku.
Baltas pūkas – lengvas ir švelnus
Suks aplink tave gyvenimas ratus.

Balta skraistė simbolizuoja naują gyvenimą, skaistumą, šventumą ir tai, jog jau nuplauta gimtoji nuodėmė. Krikšto žvakė simbolizuoja apšviestą žmogaus gyvenimą, sąsają su amžina šviesa, ji yra nuolatinė palydovė. Krikšto žvakė žmogų lydi iki pat gyvenimo pabaigos, tuomet ji ir baigia degti. Saugokite Krikšto žvakę iki ... Pirmosios Komunijos, kur vėl ją uždegsite.
(Krikšto rūbas ir žvakė atiduodami tėvams.)
Ta proga mes norime padovanoti krikšto angelėlį - Kiekvienam Dievas paskiria angelą, kuris ant savo delno neša laimę, ant lūpų - meilę, širdelėje - tikėjimą, akytėse - viltį.
Tad tegul tave visada globoja tas mažas angeliukas. (Paduodame angeliuką ir dėžutę).

Tada buvau padarius "Gandru asociacijos diploma". Pries ji iteikdama, perskaiciau.
Kadangi (vards) tėveliai dar labai jauni ir mažai patyrę, sprendžiame iš to, kokius rezultatus gavome iš "Organizacinio GANDRŲ ASOCIACIJOS komiteto prie Vaikystės Reikalų Ministerijos”. Tad teks jiems dar kartą priminti „Vaikų auklėjimo taisykles“. Bet prieš tai leiskite jus supažindinti, ko išmoko per 4 mėnesius.
Taigi: Šiuo dokumentu pažymima, kad naujojo krikščionio (vaikucio vardas) tėveliai (mamos vardas) ir (tevelio vardas) dalyvauja Gandrų asociacijos iniciatyva rengiamoje savanoriškos savišvietos ir savarankiško mokymosi programoje “Auginu vaiką”.

Per 4-is šios programos mėnesius (teveliu vardai) savarankiškai išstudijavo šiuos modulius:

Pampersologija – puikiai
Neverbalinės kalbos dešifravimas – gerai.
Mimikos ir gugavimo meno pagrindai – puikiai.
Verkimo abėcėlė – gerai.
Derybų su mažumos valdžia pradžiamokslis – patenkinamai.
(Paduodame diploma).
Kaip matome iš testo rezultatų, dar trūksta praktikos ir susišnekėjimo su (vardas). Tai štai jums:
“(vardas) auklėjimo taisyklės” (pritaikytos tėvams, bet tiks ir seneliams bei dėdei):

1.Kai baigsite žaisti su manimi, padėkite mane ten, iš kur paėmėte.
2. Visi vaikai mėgsta žaisti slėpynių, bet tėvai nenori prisidėti - atseit labai užsiėmę. Pamėginkite suderinti darbą ir žaidimą. Pasislėpkite nuo manęs, tarkime, komandiruotėje, ir aš jūsų ieškosiu visą savaitę.
3. Jei nebeturite ką man pasakyti, pritrūkote žodžių, liepkite eiti praustis.
4. Jei žagsėsiu, užsikimškite ausis. Taip kurį laiką atsikratysite žagsulio.
5. Priežasčių, kodėl neklausau, gali būti daugybė: aš blogai girdžiu,
jūs tyliai kalbate, jūs patys nesuprantate, ką kalbate…
6. Aš niekada nerasiu saldainių dėžutės, jei ją užrakinsite, o raktą padėsite muilinėje po muilu.
7. Jei norite, kad aš jus išgirsčiau, pamėginkite kalbėti tyliai su kuo nors kitu.
8. Jei zyziu nupirkti man dviratį, pirkite. Juk nespėsite apsidairyti, kai aš užaugsiu ir dviratis liks jums.
9. Jei pastebėjote, kad vis vėliau grįžtu į namus, neskubėkite manęs bausti. Gal man jau kur kas daugiau nei dvidešimt.

Tada ant plono pergamentinio popieriaus buvau atspausdinus krikstuko laiska. Susukau ji i ritineli ir perrisus juostele su angeleliu isdalinau visiems sveciams, kaip prisiminima apie kriksto diena.
Kadangi mūsų Krikštukas dar nemoka kalbėti, leiskite (vardas) vardu tarti šiuos žodžius.
Mano gyvenimo scenarijus prasidėjo vieną šiltą ir saulėtą balandžio dieną, kuomet pirmuoju savo riksmu pranešiau, jog į gyvenimą atėjau Aš. Viskas, kas vėliau sudarys manąją asmenybę, formuojasi šiais pirmaisiais mano gyvenimo metais, kuomet esu visiškai priklausomas nuo tėvų, senelių, prosenelių, dėdžių, tetų ir visų man ir mano šeimai artimų žmonių. Todėl vertinu ir priimu Jūsų patirtį, išmintį ir atsidavimą.
Noriu jaustis pilnavertis, kad būtų gerbiami mano poreikiai, jausmai. Kad išmokčiau jaustis vertingas ne tik gaudamas, bet ir atiduodamas, dalindamasis. Kad išmokčiau vertinti save ir kitus ne už rezultatus, bet ir už siekius, įdėtas pastangas. Kad priimčiau save ir kitus nebūtinai tobulus, bet savitus. Kad išmokčiau klysti ir mokytis iš klaidų, o ne gyventi neklystant. Kad išmokčiau gerbti skirtingą nuomonę, kuri kiekvienam yra “teisinga” kitokia.
Šiandiena aš dar nemoku išsakyti savo jausmų, tačiau aš žinau ir jaučiu, kad šią dieną Jūs esate su
manimi, nes aš esu jums svarbus, nes svarbi Jums mano šeima. Šiandiena aš tapau Dievo vaiku, bei
įžengiau į naują šeimą – krikštatėvių gyvenimą. Vertinu šias dovanas ir suprantu, kad į jas reikia žvelgti
su pasitikėjimu, pagarba ir atsakomybe...
Džiaukitės ir švęskite šią pirmąją mano šventę kartu su manimi linkėdami, kad visas mano gyvenimas
būtų laimingas, mokindami pasiekti tą laimę savo rankomis ir leiskite jaustis mylimam bei vertinamam už tai koks esu, o ne už tai ką darau ar darysiu.
Tėveliai, dovanojame Jums pačią geriausią instrukciją ir jei jos laikysitės, tuomet J(vardas) bus pats laimingiausias vaikas. (Tėveliams įteikiame įrėmintą (vardas) prašymą ir laiskuti, o svečiams laiskus).
10 (vardas) prasymu teveliams buvo tokie:
1. Mano rankos dar mažos - nereikalaukit, kad aš gerai pasikločiau lovą, gražiai nupieščiau piešinį ar toli numesčiau kamuolį.
2. Mano kojos dar trumpos – eikit lėčiau, kad aš suspėčiau kartu su Jumis.
3. Namų ruoša niekur nedings – skirkit laiko paaiškinti man apie šį nuostabų pasaulį ir darykite tai su noru.
4. Nebijokite būti griežti - mokykite mane laikytis taisyklių, reikalaukite iš manęs atsakomybės už savo veiksmus ir drausminkite mane su ypatinga meile.
5. Man reikia paramos, kad galėčiau augti - neskubėkite manęs kritikuoti ir lyginti su kitais.
6. Duokite man laisvę spręsti pačiam. Leiskite man suklysti, kad galėčiau pasimokyti iš savo klaidų.
7. Neatlikite už mane to, ką galiu padaryti pats. Tai verčia mane jausti, kad mano pastangos neatitinka Jūsų lūkesčių.
8. Būkite atidūs mano poreikiams, įsiklausykite į mano žodžius ir išmokite pajausti, kas dedasi mano mažoje širdelėje.
9. Aukite kartu su manimi – išmokite džiaugtis mažais stebuklais ir bent kartais žiūrėkite į gyvenimą smalsaus vaiko akimis.
10. Būkite mano dvasiniais vadovais. Išmokykite mane tikrųjų vertybių ir rodykite man pavyzdį, kuriuo galėčiau sekti, eidamas per gyvenimą.

Ir pabaigai.
Kaip matote, turime dėžutę, kurioje liks prisiminimai iš (vardas) krikštynų, labai tikimės, kad tėveliai išsaugos šią dėžutę iki (vardas) pilnametystės ir įteiks ją gimtadienio rytą. Šioje dėžutėje, sudėtos dar kelios dėžutės, t.y. dėžutė (vardas) pirmajam dantukui, dėžutė (vardas) angelėliui bei palinkėjimų ir pasižadėjimų dėžutės. Labai norime, kad kortelės esančios šiose dėžutėse neliktų tuščios, o būtų užpildytos nuoširdžiais palinkėjimais ir pasižadėjimais mūsų krikštukui (išdalinu korteles).
Kai sveciai uzpildo korteles, sudedam viska i viena dezute ir kartu su sveikinimo zodziais ir is balionu padarytu "berniuku" iteikiame dovana teveliams.

Tai tokios buvo krikstynos. Veliau sudesiu nuotraukas kaip atrode korteles, dezutes ir prasymas teveliams, nes juos esu nusifotkinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 20 rugsėjo 2013 - 07:51
QUOTE(**Leila** @ 2013 09 19, 21:48)
Kokia faina idėja bigsmile.gif Kokius klausimus uždavinėjot? Man norisi, kad būtų su humoru g.gif

Elvita, gal ką pasiūlysi?


As dariau dukrai laikrastuka, bet toki ne visai banalu, graziai gavosi. Kaip teveliai susitiko, kaip gime brolis, ji, net kurioje ligononeje, surinkau is visu artimuju linkejimus, ten pat sudejau, dar ten kazko, paskui apie baznycia kurioje krikstijome (Rumsiskese), paraseme toki alle pasizadejima musu kaip teveliu....siaip graziai ir idomiai gavosi, pagrinde foto, teksto ten mazai ir buvo, visiems labai patiko.
Besvenciant dar visi dalyviai ant paruostu korteliu rase linkejimus ir isivaizduojama profesija, kuo bus uzaugusi.
Viskas guli sudeta i viena dezute, kai uzaugs bus smagu jai paciai paskaitineti. smile.gif
O dar fotografu pora dare foto, labai patenkinta likau, dviese dirba, buna pagauti tie patys momentai is skirtingu kampu, na fainai zodziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2013 09 20, 07:49)
O dar fotografu pora dare foto, labai patenkinta likau, dviese dirba, buna pagauti tie patys momentai is skirtingu kampu, na fainai zodziu  smile.gif


Pas mus irgi buvo pora fotografu. Tik dar neturim foto smile.gif
Atsakyti