Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija, 3 tema

TINDIRIU - nagi puikiai pasidarbavot thumbup.gif tikrai per toki trumpa laika padarete labai daug 4u.gif
Atsakyti
o čia mūsų prieš 2 metus

user posted image

ir po
user posted image

šiandien sukloja paskutinį kampelį ir liks plytelių tarpų glaistyvas.
Klojom akmens masės iš senukų akcijines, nes vaizdas ir kokybė, rodos, pakenčiama. Nutarėm klot įstrižai, nes taip patalpos atrodo erdvesnės (nepabrėžiamos sienų linijos) ir taip žymiai paprasčiau, nes "priėjus" pertvaras taip nekrenta į akį keli milimetrai paklaidų, kas kartais statybose pasitaiko, kai viską darai pats ir esi visai ne profesionalas.

Fotkėj matyti, kaip durnai gavosi su kamino ir krosnių pamatu - truputį aukščiau. Bet išgyvensim

Visumoj mano pačios sau "protokolo" idealiai neatitinka, bet gyvent galima, aišku, po sienų apdailos ir langų pakeitimo.

Dabar matau, kad tikrai verta buvo atsisakyt pirmo aukšto skaidymo į medinių ir plytelių grindų erdves - erdvė nedidelė, man neatrodo per daug plytelių. O ir jaukios, šiltos.
Papildyta:
Tindiriu, man jūsų namukas visai mielas. OSB plokštę nudažyčiai (jeigu gerai matau). baisiai įdomu, koks išplanavimas. neturi plano foto?
Atsakyti
Dėkoju už gražius žodžius. 4u.gif

QUOTE(166cm @ 2015 06 13, 14:46)
o čia mūsų prieš 2 metus

user posted image

ir po
user posted image

šiandien sukloja paskutinį kampelį ir liks plytelių tarpų glaistyvas.
Klojom akmens masės iš senukų akcijines, nes vaizdas ir kokybė, rodos, pakenčiama. Nutarėm klot įstrižai, nes taip patalpos atrodo erdvesnės (nepabrėžiamos sienų linijos) ir taip žymiai paprasčiau, nes "priėjus" pertvaras taip nekrenta į akį keli milimetrai paklaidų, kas kartais statybose pasitaiko, kai viską darai pats ir esi visai ne profesionalas.

Fotkėj matyti, kaip durnai gavosi su kamino ir krosnių pamatu - truputį aukščiau. Bet išgyvensim

Visumoj mano pačios sau "protokolo" idealiai neatitinka, bet gyvent galima, aišku, po sienų apdailos ir langų pakeitimo.

Dabar matau, kad tikrai verta buvo atsisakyt pirmo aukšto skaidymo į medinių ir plytelių grindų erdves - erdvė nedidelė, man neatrodo per daug plytelių. O ir jaukios, šiltos.
Papildyta:
Tindiriu, man jūsų namukas visai mielas. OSB plokštę nudažyčiai (jeigu gerai matau). baisiai įdomu, koks išplanavimas. neturi plano foto?

O, matau ir jūs plytelių nepabijojot. drinks_cheers.gif Susilaukėm tokių nuomonių, jog ką čia per nesąmonę padarėm, į kaimo sodybos namuką sukišom plyteles. Aišku mum gyvent, tai mažiausiai rūpi kaip kitiem atrodo, bet smagu matyti bendraminčių. thumbup.gif
O plokštės ten nebus, planuose tikriausiai kad arba "plytų" siena arba deko akmenų siena. Arba tiesiog medis. g.gif Išplanavimo neturiu, nedidelis jis šiaip, viena didelė svetainė - pagrindinis kambarys, virtuvė su valgomu kita erdvė, tualetas mažiukas ir antram aukšte palėpės tipo kambarys per visą plotį. smile.gif

pilo pas mus tokios pat ir lubos su balkiais ir virtuvės siena lentelėmis.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tindiriu @ 2015 06 15, 13:14)
Susilaukėm tokių nuomonių, jog ką čia per nesąmonę padarėm, į kaimo sodybos namuką sukišom plyteles. Aišku mum gyvent, tai mažiausiai rūpi kaip kitiem atrodo, bet smagu matyti bendraminčių.  thumbup.gif

O tai jų nuomone, kokias grindis daryti? Madines? g.gif
Atsakyti
O kai klojate plyteles, šildomas grindis darote? Ir dar klausimukas - kaip sprendžiate kanalizacijos problemą, kai įsivedate savo vandentiekį. Pas mus buvo kaime numatyta vesti centralizuotai, bet nepanašu, kad artimiausiu laiku tai vyks...
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2015 06 15, 14:21)
O tai jų nuomone, kokias grindis daryti? Madines?  g.gif

Tik taip ir ne kitaip. Parketas, medis, žodžiu viskas kas "natūralu". doh.gif
Atsakyti
Jei sieki autentiškumo ar dar kokio nors "-umo", tada taip. O jeigu tiesiog kuri sau jaukią vietą praleist vasarai (ir ne tik), tai dedi tai, kas patinka ir ką gali nusipirkti. Daug kas tiesiog nesupranta, kad dažnai reikia savo nuomonę sau palaikyti biggrin.gif
Atsakyti
aš nemanau, kad baisiai autentiška neautentiškai renovuotam name dėti naujas medines grindis. kokia autentika, kai langai dideli, stogai šiuolaikiški, išplanavimas vienos didelės erdvės? būna, žmonės turi dvigalę trobą, kurią restauruoja poilsiui (atskirkim renovaciją ir restauravimą - viena yra atnaujinti šiuolaikiškai su plačiais langais, stoglangiais, krosnytėm, kita plūkti aslas ir dėti skiedrų stogą), tai lentų ten būtinai reikia.

mūsų girndys šildomos. ar šildysiu - nežinau. man kojos tinsta, negaliu pakęst. Gal po operacijos bus geriau.
mano tėvai buvo tiek užsispyrę, jog mums reikia šildomų grindų XXI amžiuj, kad patys jas nupirko. Pati būčiau tikrai nedėjus. Grindų man norėjosi medinių, bet esamas vaizdas tenkina. Plytelėms įkalbėjo dėl praktiškumo, o ir vyras norėjo plytelių.

Mes įsirengėm nuotekoms didelį šulinį, bet ketinam pirkti valymo įrenginį vėliau. Yra pigių lenkiškų, bet sako, kad jie nevalo... nežinau, ką darysim - laikas parodys

vanduo pas mus iš šulinio. Šulinys ant kažkokio šaltinio -akyse renkasi vanduo per sausrą. Buvę šeimininkai sakė, kad iš jo nuo seno visas kaimas per sausras semdavosi.

Papildyta:
QUOTE(Tindiriu @ 2015 06 15, 13:14)
O plokštės ten nebus, planuose tikriausiai kad arba "plytų" siena arba deko akmenų siena. Arba tiesiog medis.  g.gif Išplanavimo neturiu, nedidelis jis šiaip, viena didelė svetainė - pagrindinis kambarys, virtuvė su valgomu kita erdvė, tualetas mažiukas ir antram aukšte palėpės tipo kambarys per visą plotį. smile.gif

nepridėkit daug faktūrų. su deko akmenim nerizikuočiau, ypAČ jei kaminas toks liks
Atsakyti
oi su tais kas ka pasake, tai tikrai gali ir suerzinti smile.gif kita karta tie patarejai geriau vietoj patarimu dirbti padetu biggrin.gif

aisku gerai, kai savo nuomone argumentuotai pasako ar pataria zmogus, kuris bent kazka ismano, tada vertinga, bet pasvaicioti "ai plyteles troboj nesamone" ir pan tai kiekviena bobule gali ir kas is to?

kiekvienas darom pagal savo supratima, skoni, norus ir galiausiai ir pagal galimybes, isteklius smile.gif
taip kad maziau kreipiam demesio i tokius parypavimus ir tvarkomes smile.gif
Atsakyti
o aš neabejoju, kad jeigu žmogui viskas gerai su pasitikėjimu savimi, komentarai gali nepatikti, bet jis tikrai nesusierzins - nubėgs kaip vanduo nuo žąsies. Kritika tiesiog nejaudina, kai esi ramus dėl savo sprendimų.

čia visose gyvenimo situacijose. Plytelės ar lentos - visiškas niekis
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2015 06 16, 08:59)
o aš neabejoju, kad jeigu žmogui viskas gerai su pasitikėjimu savimi, komentarai gali nepatikti, bet jis tikrai nesusierzins - nubėgs kaip vanduo nuo žąsies. Kritika tiesiog nejaudina, kai esi ramus dėl savo sprendimų.

čia visose gyvenimo situacijose. Plytelės ar lentos - visiškas niekis

thumbup.gif visiskai sutinku
Atsakyti
mes pasistatem namuka,grindys-plyteles.Tik miegamajam kilimine danga.Sildomes staciamalkiu,grindys nesildomos.Pirma ziema buvo(aisku buvo nesalta),nesusalom,koju neuzgelem.Man patogu,skuduru perbegai ir vel svaru.
Atsakyti