Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija, 3 tema

QUOTE(pilo @ 2014 12 12, 12:23)
Mano, gal ne į temą, pamąstymai, ieškant sodybos, kurių teko nemažai prisižiūrėt:
Privažiavimas – privažiuoti visais metų laikais, kad nereikėtų džipo ar klampoti pėsčiomis. O valomi nuolat žiemą būna tik krašto keliai (na ir magistraliniai). Vietinės reikšmės nuvalomi tik po to, kai sutvarkyti anie. Nebent yra koks ūkininkas, kuris kas rytą ir vakarą nuvalys. Nebent perkame vasarnamį. Jei šalia žvyrkelio – vasarą dulkės.
Kaimynai nearti, kad galima būtų su pižama perlėkt per kiemą, nestebint pašaliniams, ir kad kaimynės karvė nežiūrėtų pro mano langą. Bet kad ir nebūtų vienkiemis. Na, kad būtų jie tokiu pagarbiu atstumu  smile.gif Nebent esame labai socialūs.
Kad name būtų galima pernakvoti, t. y. nebūtų kiauras stogas ir kad būtų grindys, o ne asla  smile.gif Man svarbu buvo, kad namas būtų su pamatais. Nebent planuojame visišką rekonstrukciją. Kad nebūtų šlapioje vietoje, geriau – ant kalniuko, kad nebūtų labai arti kelio.
Kraštovaizdis – kad būtų akis kur paganyti, ne tik į rapsų laukus. Pageidautina dideli medžiai sodyboje. Na, dideli medžiai ir trūkumas, jei labai arti namo, baisu per audras, sudėtinga nupjauti. Bet plynam lauke pats šimtamečių liepų ir klevų neužsiauginsi...
Ir aišku, geriamas vanduo. Pas mus problema, kad šiemet dėl sausros pirmą kartą, kiek turime sodybą, dinginėja vanduo. Nuosavas vanduo būtinas, mano manymu, nes ką gali žinoti, gal kaimynai nebeleis naudotis jų šuliniu. Be to, būtina ištirti vandens užterštumą. Taip pat galbūt kažkada norėsis atsivest vandentiekį į namą. Tad paklausinėčiau, ar pakankamai vandens pas kaimynus, jei pakankamai, tai užteks ir asmeniniam šuliniui. Tad, manau, reiktų kelis-keliolika tūkstančių šuliniui/gręžiniui rezervuoti.

tikslus tobulos sodybos aprasymas drinks_cheers.gif tokiu sodybu tikrai yra, todel verta pavazineti po kaimus patinkancius, paklausineti - vienas is geriausiu budu taip rasti sodyba. kalbu is ne vieno pazistamo patirties. geras variantas - sodyba kaimo pakrastelyje. dabar kaimai pustusciai, daznai puse gyventoju tik vasarotojai, bet tai daug saugiau nei vienkiemis. o del keliu tai as manau verta pasidometi kaip apskritai tvarkosi rajono savivaldybes, nes kai kur tai net gudziausi keliai nuvalyti ziema buna.
PS beje, gera kartais iseitis yra ne pagrindini nama pritaikyti vasaroti, o kita pastata - sausa darzine pvz. ar kleti. maciau tokiu variantu Lietuvoje.
Atsakyti
Toks jausmas, kad savo sodybos lūkesčius ir mintis skaityčiau thumbup.gif ir viskas ką išvardinot ten yra wub.gif na apart to nelemto šulinio lotuliukas.gif Labai viliuosi, kad galėsiu kada šioj temoj pasidalint džiaugsmas ir rūpesčiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 12 11, 22:54)
Sveikos  smile.gif
Tai jau kaip ir laikas būtų link esmės eit  lotuliukas.gif Draugei užrodžius skelbimą iškart mestelėjo mintį, kad jei šulinys 2 sodybom tai turbūt vanduo giliai tad antro nebesikasė. Na logikos yra, nes atstumai vienok dideli ir iki šaltinio ir iki kaimynų šulinio. Taipogi neramina, kad jei tame griovyje nėra vandens tai gal jis tikrai kažkur laaabai giliai slepias  unsure.gif
Gal per savo paieškas esat susidūrę su panašiu variantų ar girdėję kokios senolių išminties ( biggrin.gif ) tai labai didelis minusas ir būsimų rūpesčių rinkinukas? Ar verta/neverta dėl to į nameliuką akis spigint?  biggrin.gif

galima patikrint su virve ir svoriu, kokio gylio esamas šulinys. mano kaime irgi bendras, nes giminių abi sodybos, ne dėl gylio.
vandens griovyje nėra, nes gana sausas ruduo. pavasarį gali būti pilnas. melioracijos grioviai nebūna upeliais ištisus metus

labai svarbu elektra. dar kelias, bet dar svarbiau kaimynai. vaizdų gražių, miško, medžių norisi.
mūsų blogas, tiesiog siaubingas, privažiavimas suteikia ramybę ištisus metus, labai saugu, niekas nedingsta, kaimynas jau kokie 5 metai gyvena šalia tarp miškų ir džiaugiasi saugumu. aišku, tiek jis, tiek mes įsigijom visureigį su palėtintoju, ne šiaip keturiais varomą.

Jeigu kelias asfaltuotas - judrus, jeigu žvyrkelis - gali dulkėti, todėl nenorėčiau arti kelio. Tėvų sodyba yra už 150m nuo vietinės reikšmės žvyrkelio, bet vasarą iki jos skrenda didžiuliai dulkių kamuoliai nuo kiekvieno automobilio ar kombaino. Visas derlius pabalęs nuo dulkių, negali aviečių paragaut

kas dėl namo, tai nepakanka, kad pamatas yra. tarp jo ir rąsto būtinai turi būti ruberoido - hidroizoliacijos - sluoksnis

Amise, o kokia namo būklė? Svarbiausia, ar esat tikri, kad dokumentai tvarkingi? ar geodeziniai matavimai atlikti, atnaujinti popieriai? Ar nėra savavališkos statybos, saugomos teritorijos, servetutinio kelio per vidurį kiemo? Pastarasis yra kelias, nors ir visiška pieva, kurio negali užtverti. Pas mus jo nė žymės nesimato, tik planuose eina sklypo kraštu. Ar nėra aukštos įtampos linijos? kad ir tos minimalios 10 ar 30V, kuri turi saugumo zoną dėl statinių ir aukštų medžių, nors vizualiai net ne kiekvienas pastebi, kad tai ne paprasti elektros stulpai. Ar name neįsimetęs koks grybas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 13 gruodžio 2014 - 00:03
QUOTE(166cm @ 2014 12 12, 23:39)

kas dėl namo, tai nepakanka, kad pamatas yra. tarp jo ir rąsto būtinai turi būti ruberoido - hidroizoliacijos - sluoksnis

o kas daroma jei jo nėra, kaip pakeist? (čia visas renovacijos temas čia forume paskaičius, internete tai šiek tiek gaudaus teoriškai biggrin.gif ) Na klausimas ta prasme, o jei tarkim apatiniai rąstai geri, jų nereikia keist, o ruberoido nėra. Kaip tada jį ten pakišt? Ar tada jau vis vien reikėtų kelt nameliuką?
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 12 13, 11:14)
o kas daroma jei jo nėra, kaip pakeist? (čia visas renovacijos temas čia forume paskaičius, internete tai šiek tiek gaudaus teoriškai  biggrin.gif )  Na klausimas ta prasme, o jei tarkim apatiniai rąstai geri, jų nereikia keist, o ruberoido nėra. Kaip tada jį ten pakišt? Ar tada jau vis vien reikėtų kelt nameliuką?

manau, kad taip.
žinau, kad yra kažkoks modernus būdas hidroizoliuoti senoviškiems ir seniems mūrams, bet abejoju, ar čia apsimokėtų - tankiai gręžiojamas pamatas, įleidžiamos kažkokios chemijos kapsulės, kurios išsisklaido po betoną ir suteikia hidroizoliaciją. et juk čia tokia trobikė...
Gal paprasčiau namuką kilstelėti kelis cm ir pakišt, bet jis sujuda, nors ir suvaržytas, gali stogas pasikraipęs minimaliai imt leisti. kaip su pečiais, vidaus pertvarom, grindimis būtų? Išvis jeigu be hidroizoliacijos, tai apatiniai rąstai turėtų būti pažeisti puvimo dėl drėgmės. Ji esą kyla iš žemės per betoną į rąstą
Atsakyti
Mano manymu, jei nėra laiko, lėšų ir noro, geriau nelįsti prie rąstinio namo, jei nesimato akivaizdaus reikalo, nes gali tekti neplanuotai perstatyti namą. Pvz, mes planavom pakeisti tik durų staktą, o teko visą sieną išgriauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2014 12 14, 15:49)
Mano manymu, jei nėra laiko, lėšų ir noro, geriau nelįsti prie rąstinio namo, jei nesimato akivaizdaus reikalo, nes gali tekti neplanuotai perstatyti namą. Pvz, mes planavom pakeisti tik durų staktą, o teko visą sieną išgriauti  smile.gif

supuvus?
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2014 12 14, 22:40)

visiškai sutrūnijusi išpjovėm iki sveiko medžio, bet čia vidinė siena, prie išorinių dar nelendam biggrin.gif Tnkuotos vidaus sienos, atrodė tvarkingai, bet manau išpuvo dėl to, kad seniau vandentiekio vandens bačka ties ta vieta ant lubų stovėjo ir buvo kiaura, neaišku kiek metų.
Atsakyti
Sveikos mergnos, gal dar yra tokiu,kurios mane pamena ?? ax.gif
Buvau dingusi, bet dabar tai duosiu jums vaizdu su savo pasakojimais thumbup.gif Sodyba, sodyba...kada nors gyvensiu ir tt... Kaip ir sakiau tada, planuoji vienaip,o gaunasi kitaip, nors gal kai kada gaunasi geriau,nei tikejais. Vienu zo, nuo rugsejo pirmos su visais daiktais persikeleme cia, i kaima,buta vilniuje palike nuomai ax.gif
Nors dabar pradejau galvoti,kad gal nebe sitoj temoj man vieta, o ,,statau nama savo rankomis,, ? blink.gif nes is tikrujju is tos sodybos beveik nieko neliko, tik autentiskos sienos,ir aura tvyranti ore rolleyes.gif O viskas priatikyta normaliam gyvenimui,Gyvenk kaime,kaip mieste thumbup.gif Ir gyvename, su visais patogumais, tualetu name, vonia, dusu,internetu smile.gif Aisku tu nedadarytu vietu be proto daug... pwz miegame vis dar palepeje ,kur tiesiog ciuzinys padetas ir tiek, nes svarbiau buvo daryti vonios kambari..taip ir sukames rate ko labiau reikia,ta ir darome, o kitkas gali palaukti. Manau ir taip,per kelis metus padareme be proto daug..zinant kad dareme viska patys....Na MB, bet ir as jo didzioji pagalbininke buvau,ir esu smile.gif

http://www.part.lt/i...ca2b8822534.jpg
Atsakyti
QUOTE(oblina @ 2015 01 28, 09:15)

fantastiškai gražiai iš išorės atrodo, įdomu, kaip viduje?? bigsmile.gif
Atsakyti
Na,pagal foto,padaryta labai daug,jei patys daret.Mums tai daugiau laiko uzima,nes savaitgaliai tokie trumpi..o dar ne ziemos metu daug laiko atima zemes,gerbuvio, darzo darbai.
Taciau viskas "atsiperka" pasibuvimu ne mieste.
Atsakyti
Bandau sukelti darbus i viena albuma, kai baigsiu galesiu parodyti.o cia tik svetaines keleta fragmentu
http://www.part.lt/i...41cc8f58248.jpg
Atsakyti