Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija, 3 tema

Pas Tindiriu kokie pasikeitimai bigsmile.gif Nuostabu, gražiai visos renovuojatės. 4u.gif
Kadangi lankiausi čia daugiau nei prieš metus, priminsiu, kad remontuojam 65 kvadratų savaitgalinę/atostoginę, 1964 m. statybos molinę gryčiukę. ax.gif
Lėtokai tie darbai pas mus juda, bet ką padarysi.. ax.gif Vasarą savo jėgomis restauravau visus langus, dabar kibau į duris rolleyes.gif
Virtuvės durys po ir prieš:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaklada: 27 spalio 2014 - 16:24
QUOTE(Zaklada @ 2014 10 27, 17:21)
Virtuvės durys po ir prieš:

O kodėl tiesiog nenudažėt baltai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 27, 16:33)
O kodėl tiesiog nenudažėt baltai?  g.gif

Man tai daug įdomiau atrodo, nei būtų tiesiog baltai.

Zaklada, puikus darbas.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 27, 17:33)
O kodėl tiesiog nenudažėt baltai?  g.gif

Nes norėjau įnešti medžio.. Palangės medinės, grindys kažkada irgi bus medinės. Dabar lubos nudažytos visiškai baltai, sienos bus irgi pieno balta, tai nesinorėjo absoliučiai baltos palatos.
Papildyta:
QUOTE(k@mylye @ 2014 10 27, 17:38)
Man tai daug įdomiau atrodo, nei būtų tiesiog baltai.

Zaklada, puikus darbas.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
greičiausias kelias vasaroti sodyboj:
http://eglesnamuciai.../tvartukas.html
gražiai žmonės "tvartą" susitvarkė thumbup.gif

smagu, kad tema pakrutėjo. pati nelabai ką turiu pasakyt: darbai iš lėto juda. tai stogo pakalimas lentelėmis, tai plėvelė vatai - nieko ypatingo. tik derlius džiugina - dar pilni namai pomidorų (šitiek nei turėdavom, nei išlaikydavom), šaldiklis vištienos, antys užaugo.

Visgi po Naujų metų vėl užgrius renovacija pilnu svoriu - bus tam laiko.
Atsakyti
Pasmus irgi viskas po lėto, po lėto.

Tą tvartelį jau buvau kažkada mačiusi. Nerealiai. Taip paprastai, bet taip jaukiai ir gražiai.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 10 28, 08:28)
Pasmus irgi viskas po lėto, po lėto.

Tą tvartelį jau buvau kažkada mačiusi. Nerealiai. Taip paprastai, bet taip jaukiai ir gražiai.

vat kaip reikia statyti - paprastai. jokio ziedo, jokiu santvaru, gegnes is vaizdo ne gegnes, o rastai biggrin.gif ir stovi, ir negriuna, ir nereikia milijono skaiciavimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 28 spalio 2014 - 10:03
QUOTE(166cm @ 2014 10 27, 23:43)
Visgi po Naujų metų vėl užgrius renovacija pilnu svoriu - bus tam laiko.

O jergau, dabar tik pamačiau, kad tas gražus namukas su čerpių stogu yra jūsų, o ne Tindiriu. lotuliukas.gif Atsiprašau 4u.gif

O Eglės "tvartukas" thumbup.gif , mielai skaitau jos blog'ą.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 28, 10:02)
vat kaip reikia statyti - paprastai. jokio ziedo, jokiu santvaru, gegnes is vaizdo ne gegnes, o rastai biggrin.gif  ir stovi, ir negriuna, ir nereikia milijono skaiciavimu.

senoviškai. mūsų trobikėj irgi vietoj gegnių buvo rąstai, bet sukabinimas jų mandras, medis gražiai suleistas

Zaklada, čia visai niekis. retai gi bendraujam, nesunku supainiot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 28 spalio 2014 - 22:03
Sveikos smile.gif
O aš va taip netradiciškai ir gal kiek ne į temą paklausiu, bet kadangi klausimas vis vien kažkiek susijęs su namukais, ypač jų paieškomis tai gal žinosit kokį patarimą smile.gif
Tai va, bandom ieškotis nameliuko ir nusižiūrėjom vieną variantą (aišku dar galutinai neapsisprendę, nors gal ir reikėtų) ir kabinėjamės prie pliusų ir minusų. Vienas kabliukas yra tai, kad nėra šulinio. Pagal skelbimą šulinys 2 sodyboms ir aišku ne tos nužiūrėtos sklype doh.gif Pagal vieną sklypo pakraštį eina platus gilus griovys (ir tęsiasi toliau į nedidelę upę) kuris neramina kadangi jame vandens nėra na drėgna, bet ne upeliukas,dar tipo jame sklypo pakraštyje yra šaltinėlis.
Tai jau kaip ir laikas būtų link esmės eit lotuliukas.gif Draugei užrodžius skelbimą iškart mestelėjo mintį, kad jei šulinys 2 sodybom tai turbūt vanduo giliai tad antro nebesikasė. Na logikos yra, nes atstumai vienok dideli ir iki šaltinio ir iki kaimynų šulinio. Taipogi neramina, kad jei tame griovyje nėra vandens tai gal jis tikrai kažkur laaabai giliai slepias unsure.gif
Gal per savo paieškas esat susidūrę su panašiu variantų ar girdėję kokios senolių išminties ( biggrin.gif ) tai labai didelis minusas ir būsimų rūpesčių rinkinukas? Ar verta/neverta dėl to į nameliuką akis spigint? biggrin.gif

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amise: 11 gruodžio 2014 - 22:56
Mano, gal ne į temą, pamąstymai, ieškant sodybos, kurių teko nemažai prisižiūrėt:
Privažiavimas – privažiuoti visais metų laikais, kad nereikėtų džipo ar klampoti pėsčiomis. O valomi nuolat žiemą būna tik krašto keliai (na ir magistraliniai). Vietinės reikšmės nuvalomi tik po to, kai sutvarkyti anie. Nebent yra koks ūkininkas, kuris kas rytą ir vakarą nuvalys. Nebent perkame vasarnamį. Jei šalia žvyrkelio – vasarą dulkės.
Kaimynai nearti, kad galima būtų su pižama perlėkt per kiemą, nestebint pašaliniams, ir kad kaimynės karvė nežiūrėtų pro mano langą. Bet kad ir nebūtų vienkiemis. Na, kad būtų jie tokiu pagarbiu atstumu smile.gif Nebent esame labai socialūs.
Kad name būtų galima pernakvoti, t. y. nebūtų kiauras stogas ir kad būtų grindys, o ne asla smile.gif Man svarbu buvo, kad namas būtų su pamatais. Nebent planuojame visišką rekonstrukciją. Kad nebūtų šlapioje vietoje, geriau – ant kalniuko, kad nebūtų labai arti kelio.
Kraštovaizdis – kad būtų akis kur paganyti, ne tik į rapsų laukus. Pageidautina dideli medžiai sodyboje. Na, dideli medžiai ir trūkumas, jei labai arti namo, baisu per audras, sudėtinga nupjauti. Bet plynam lauke pats šimtamečių liepų ir klevų neužsiauginsi...
Ir aišku, geriamas vanduo. Pas mus problema, kad šiemet dėl sausros pirmą kartą, kiek turime sodybą, dinginėja vanduo. Nuosavas vanduo būtinas, mano manymu, nes ką gali žinoti, gal kaimynai nebeleis naudotis jų šuliniu. Be to, būtina ištirti vandens užterštumą. Taip pat galbūt kažkada norėsis atsivest vandentiekį į namą. Tad paklausinėčiau, ar pakankamai vandens pas kaimynus, jei pakankamai, tai užteks ir asmeniniam šuliniui. Tad, manau, reiktų kelis-keliolika tūkstančių šuliniui/gręžiniui rezervuoti.
Atsakyti
Kai mes prieš daug metų ieškojome sodybos, žiūrėjome, kad būtų elektra ir vanduo. Dabar, kai jau yra patirties, galiu pasakyti , kad ir kelias yra svarbu, tiek privažiavimas iki pačios sodybos, tiek ir vietinės reikšmės keliukai. Dar vieną pliusą atradome tame, ko anksčiau bijojome, tai pelkė. Jei šalia yra toks gamtos stebuklas, tai visada turėsite galimybę pasirinkti spanguolių, bruknių, grybų, jau nekalbant apie gyvūnų ir paukščių kaimynystę.
O kas liečia kaimynus, tai čia jau kaip pasiseks. Aišku gerai kai netoliese yra sąžiningi ir geri žmonės, bet jei girtuokliai vagys... man asmeniškai geriausi kaimynai yra miškas, ežeras, pelkė ir jo gyventojai smile.gif
Atsakyti