Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija, 3 tema

Kviečiu burtis lietuviškų sodybų gaivintojus
Dalinkimės džiaugsmais ir vargais. Vaizdinė medžiaga ypač laukiama

Sena tema sodybos renovacija
user posted image
Atsakyti
user posted image
neseniai teko realiai pamatyti, kaip atrodo etnografinėj sodyboj įrengti "lietvamzdžiai", neniokojantys autentiško eksterjero. Žodžiu, skardiniai lietvamzdžiai paslėpti po medžiu, o į žemę vanduo srūva stambia grandine į girnas, išcementuotą akmenų ratą ar pan. Idėja man pasirodė labai įdomi, bet atrodė, kad vanduo pakankama taškosi į šalis ir grandinės "lietvamzdis" nėra toks efektyvus kaip įprastas skardinis. Anot sodybos šeimininkės, toks principas taikytas Mažojoj Lietuvoj

O pirmos žinutės nuotrauka ne šiaip sau tokia. Sodybų konkurso laureatai http://www.bernardin...ezultatai/48789
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 31 liepos 2013 - 17:16
Nauji namučiai thumbup.gif
O pas mus darbų tempas mano, nepatyrusiomis, akimis tiesiog žaibiškas. Jau pradėjo dėti stogą, tuoj langus naujus sudės ir tada imsis vidaus. Pakėlė visą namą per kelis balkius, tai vizualiai atrodo tiek erdvės atsirado. bigsmile.gif
Kiek vėliau pridėsiu foto reportažą, negaliu atsidžiaugti pasiektu rezultatu, nors realiai dar net neįpusėjom.. ax.gif
Atsakyti
labaryt, norėjau pasiteirauti, kas darėtės kanalizaciją ir dėjot žiedus "gisonus". Kiek kainavo medžiagos ir darbai?
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2013 08 01, 08:00)
žiedus "gisonus"

blush2.gif o kokie čia žiedai?
Papildyta:
QUOTE(Tindiriu @ 2013 08 01, 01:34)
Nauji namučiai  thumbup.gif
O pas mus darbų tempas mano, nepatyrusiomis, akimis tiesiog žaibiškas. Jau pradėjo dėti stogą, tuoj langus naujus sudės ir tada imsis vidaus. Pakėlė visą namą per kelis balkius, tai vizualiai atrodo tiek erdvės atsirado.  bigsmile.gif
Kiek vėliau pridėsiu foto reportažą, negaliu atsidžiaugti pasiektu rezultatu, nors realiai dar net neįpusėjom..  ax.gif

oho. tikrai sparčiai
mes namą pakėlėm kokius 7cm. dar lubos bus ne žemiu balkių, o pakeltos tarp jų, t.y. balkiai bus matomi, tai paaukštės patalpos
Atsakyti
mes planuojam daryt kanalizaciją su perbėgimu ir rentiniais, šulinio "žiedais" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2013 08 01, 09:05)
mes planuojam daryt kanalizaciją su perbėgimu ir rentiniais, šulinio "žiedais" smile.gif

tai kaip mūsų. vyras dirbo pats su pagalbiniu (40lt/diena), tai apie darbų kainas nieko negaliu pasakyt. o medžiagų paklausiu. mes durnai padarėm, kad nesmalavom iš išorės bonių, tai iš vidus tepė kažkokiu hermetiku, dugną liejo betono su spec. priedu, kad būtų nelaidus skysčiams
o smaluot bonias būtų pigiau. kai veda komunikacijas miestuose, tai kanalizacijai būna smaluotos...
bet darai ir mokaisi iš klaidų doh.gif
Atsakyti
perkraustė ir pervadino moderatorė. vis geriau nei būti stiliaus paieškų temoj.

QUOTE(Kapabull @ 2013 08 01, 09:05)

mums šitas džiaugsmas kainavo ~1100lt.
dar darėm ir šulinuką lietaus vandeniui nuo stogo tuo pačiu, tai pora bonių 200lt

grindų dar neturim. polisterolą pasiklojom, suklijavom, kur reik. prieš tai išvedžiojo vyras vandenį, kanalizaciją, išbandė, ištiesė plėvelę. dabar nusipirkom laidus (600lt), 100m vamzdžio šildomoms grindims duše, wc, prie lauko durų. kai šituos dalykus suvedžiosim, pagaliau liesim grindis ir turėsim ant ko stovėt. labai užsitęsė darbai, nes dėl grindų teko ir santechniku patapt, ir dabar elektriku, ko nedirbo vyras anksčiau. aukštosios matematikos nėr, bet ilgokai domėjomės... manom, kad laidai betone yra saugiau nei ant rąstų dėl graužikų ir gaisrų. o ir gražiau, kai paslėpti
Atsakyti
Pas mus prasideda antro aukšto statyba. Darbai irgi užsitesę, bet savaitali jau pradės kelti karkasą (antro aukšto sienas)

Atsakyti
Laba diena,
tikiuos padėsit man smile.gif
įsigijom rąstinį sodo namelį smile.gif ir labai norisi tuos rąstus viduje atnaujinti. kokiu būdu, kaip tai daroma? mano supratimu reiktų darbuotis su kokiu šlifuokliu, ar ne?
gal galit rekomenduot kokį meistriuką, kuris užsiimti darbais namelyje?
ačiū labai už patarimus ir įdėjas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raudona sraige @ 2013 08 09, 14:21)
Laba diena,
tikiuos padėsit man smile.gif
įsigijom rąstinį sodo namelį smile.gif ir labai norisi tuos rąstus viduje atnaujinti. kokiu būdu, kaip tai daroma? mano supratimu reiktų darbuotis su kokiu šlifuokliu, ar ne?
gal galit rekomenduot kokį meistriuką, kuris užsiimti darbais namelyje?
ačiū labai už patarimus ir įdėjas smile.gif

http://www.e-senukai...34727713_1.html šitoks žiedlapinis švitrinio diskelis labai gerai šveičia. MB pirko 40-60 grubumo.
o šitokie mažiukai http://www.e-senukai...56012852_1.html staigiai sudyla, nors ir gerai "ima". keisk ir keisk...

su tais meistriukais sunku... sodo namuką greičiau pats nusišveisi nei prisikalbinsi normalų meistrą
Atsakyti
Iš esmės tai ne tik padukai skiriasi, bet jūs kalbat apie visiškai skirtingus įrankius. Pirmasis tiks eilinei bulgarkei, antruosius mes pirkom ekscentriniam šlifuokliui. Pirkom skirtingo šiurkštumo, sienas šveitėm ne per vieną kartą, bet rezultatas tenkina. Nemanau, kad tokio galima pasiekti su bulgarke.

Nebent gal namas senesnis, reikia didesnį sluoksnį paviršiaus nuimti. Mano patirtis kol kas siekia naujo namo šlifavimą, ir va neseniai peršlifavom po 4 metų vieną sieną, kurią norėjosi perdažyti.
Atsakyti