Laba,
Jei galima, praleisiu tą įžangą, kur pasakoju, kokia aš žalia šioje srityje, kiek visko daug skaitau ir kaip jūs nerealiai viską darote, kad net kvapą užima
Man toks praktinis klausimas dėl acid-free - gal jūs žinot šia info, ar žinot kur ieškoti ir kokius raktinius žodžius vesti į guglių. Nes wiki man nepapasakoja... O perskaityti visą scrapping.lt forumą per mėnesį jau praradau viltį.
Planuoju užsiimti tik PL. Ties, dėl galimybės pačiupinėti nuotraukas nenoriu jų kišti į pocket pages, tad tiesiog darysiu ant 12*12 cardstock popieriaus. Na, nes man atrodo, kad šokoladuoto puslapį vertusio vaikiško pirštuko antspaudas ant nuotraukos - taip pat istorijos dalis. Kyla klausimas, kas turi būti acid free? Noriu visko acid free, bet PL planuoju naudoti visokias smulkmes iš kasdienybės. Ir tada apima panika, kad viskas ilgainiui sugadins nuotraukas.
Internete radau straipsniuką, kuriame pasakojama, kad acid free turi būti:
- pagrindas;
- dideli popieriaus gabalai;
- klijavimo priemonės.
O visa kita - be panikos gali būti ir su rūgštimis. Bet aš netikiu. Man atrodo, kad plastmasinė sagutė, senas pašto ženklas, kartoninė formelė tyliai suės nuotraukas.
Žinau, yra toks purškalas, kur neutralizuoja rūgštis, bet LT, kiek žiūrėjau, jo nemačiau. O gal ir nereik jo? Gal sagelė, juostelė ar vaiko žaislų etiketė nėra tokie pavojingi kaip man atrodo...
Kaip jūs sprendžiat šią problemą savo darbuose?