QUOTE(Nolda @ 2013 09 18, 09:42)
mes geybą turėjom 3 mėn šuniukui, nesivalė ausys ir įsimetė grybukas, šeriama RAW, fizinis krūvis normalus, dabar lyg ir praėjo, - ar bijot atsinaujinimo ir kaip dar galima stiprint imunitetą?
Atsinaujinti visuomet gali - ar peršalus, ar pasigavus virusą, ar šiaip po kokio streso, tai nėra prognozuojama. Bet apie tai negalvokit
Rudeniui prasidėjus galite pasiduoti ežiuolės produktų, paprasto vitamino C tabletėmis arba specialių, imunitetui stiprinti skirtų papildų, pvz., veterinarinių Vetinmune ar Immu-Norm.
QUOTE(Chill! @ 2013 09 18, 13:02)
Ar gali tos erkutės persimesti į šuns kūną? Nes man toks jausmas, kad jisai ne tik ausytes kasosi bet ir kojytes kandžioja savo, bet aš nieko neįmatau.. Vis apžiūriu bet nieko, gal jis tik šiaip ten, net nežinau..
Paprašykit, kad veterinaras padarytų skutmenų mėginį, tada bus ramu - žinosit, yra ar nėra. Kasinėtis gali nuo daug ko, aplinka pasikeitė, kol su naujos aplinkos bakterijomis ir dulkytėmis susigyvens, turi laiko praeiti. Čia ir žmogui kartais galvą užniežti, pasikasai, o pas šunį gi plaukų gerokai daugiau. Nemaudėt? Gal šampūnas kiek sualergizavo?
QUOTE(kristina.ieva @ 2013 09 18, 15:07)
Na aš tiesiog negaliu žiūrėti į tokią šuns būklę, labai jo gaila. Jis nesupranta, kas jam atsitiko, prastai orientuojasi, nemato šeimos narių, kitų šuniukų, žaislų, skanėstų. Na ir kas, kad jis neatsitrenkia į sienas ar baldus, bet gyvenimo džiaugsmo nebeturi, nebepasitiki savimi, nebėra guvus. Tapo dar prieraišesnis, bailesnis, nebežaismingas, daugiau laiko praleidžia miegodamas, apatiškas kartais net atrodo. Nepanašu, kad jis priprastų... Ir visi aplinkiniai pastebi, kad jam kažkas nutiko. Pinigai uždirbami, operacijos nauda irgi akivaizdi, bent jau iš mano skaitytų atsiliepimų, beliko tik pasikonsultuoti su L.Piečiukaičiu ir galutinai apsispręsti...
Jei tai šuniui kelia diskomfortą, aišku geriau tvarkytis. Stenkitės jam padėti susitaikyti su situacija - daugiau guosti, glostyti, kad jis nesijaustų toks pasimetęs ir suprastų, kad natūrali būsena (aišku, jei nėra kitokių sveikatos problemų, į kurias reikėtų atkreipti dėmesį). Tokie nepatogumo požymiai dažniau būna kai šuo regėjimą praranda greitai, tada jam sunku susitaikyti su situacija. Jei tai būtų normali senatvinė katarakta, tai ji vystosi lėčiau, šuo ne tai pastebi pakitimus, su jais lengviau susigyvena. Laikykitės