Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

QUOTE(dilgelyt @ 2014 06 21, 11:59)
Gal butu galima sudaryti ,kazkoki butinu vaistu sarasa,kuri turetu tureti seimininkai namuose?
Mano veiseja ne is Lietuvos,tad siuo klausimu, kreipiuosi i jus.
Pvz. Smecta nuo viduriavimo
Jogurto tabletes po viduriavimo, kalio prm. miltukai ikirpus nago geluoni, apsauga nuo erkiu, vaistai nuo kirminu....ka dar reikia tureti,kas gali buti reikalinga.
Kokios anglies tabletes,akiu lasai?
Kokiose vet. vaistinese perkat, gal internetinese?

Dar tavegilis, bintas, juostelinis pleistras, kokie nors antiseptikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 21 birželio 2014 - 19:15
Angliukas
Vandenilio peroksidas
Atsakyti
Aciu merginos 4u.gif Susipirksiu viska.
Atsakyti
QUOTE(spyglis @ 2014 06 11, 09:44)
Laba diena, gal kas buvote susidūrę su demodex erkėmis, nebežinau kur besikreipti ir ką daryti, 5 mėnesiai gydymo, krūva vaistų ir tepalų, niekas nepadeda sad.gif

Kokia amziaus suniukas, kokie tyrimai atlikti, kaip gydyta?
Atsakyti
Labas,
kadangi dar labai nepatyrus su šunimis, noriu paklausti, ar po 10-12 d. po skiepo galima šuniuką maudyti ir vesti į kirpyklą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 06 21, 20:14)
Dar tavegilis, bintas, juostelinis pleistras, kokie nors antiseptikai.

O beje ,kad ta tavegili jau galima duoti? Kai isberi pilvuka nuo netikmo maisto? Negeriau laukti kol naturaliai praeis? Kai igelia kokia vapsva ir patinsta?
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 06 28, 14:21)
O beje ,kad ta tavegili jau galima duoti? Kai isberi pilvuka nuo netikmo maisto? Negeriau laukti kol naturaliai praeis? Kai igelia kokia vapsva ir patinsta?

Aš daviau, kai šarpėjų sukando uodai ir kai mažei įkando bitė.
Atsakyti
Sveiki visi, neabejingi gyvūnams.
Noriu pasidalinti ir pasitarti (gal kažkam panaši situacija buvo).
Mano VA dabar septyneri metai, rugpjūtį bus aštuoneri.
Prieš septynis mėnesius pradėjo lašėti kraujas iš nosies, sunkiai kvėpavo. Nuvažiavom į Jakovo kliniką, peršvietė - nosyje auglys. Paėmė biopsiją - nepiktybinis. Pas Margaritą pasidarėme operaciją. Leidom po operacijos antibijotikus, viskas ką reikėjo, bet vistiek iš nosies tokie kaip snargliai ėjo ir ėjo.
Vėl važiavau pas Margaritą, pakartojom antibijotikų kursą, manėm gal uždegimas, bet tie snargliai vistiek nepraėjo pilnai. Ji pasakė, kad na pilnai ir nepraeis, nebus kaip anksčiau. Dabar pradėjo nuolat čiaudėt, jau eina snargliai ir su krauju...vėl sunkiau kvėpuoja. Pasiskambinau doc. Vaitkui iš Kauno, papasakojau - sako matyt kad tas auglys visgi piktybinis, kad vėžys plečiasi...kažkas tokio (sako gal biopsijos rezultatai buvo netikslūs). Susitariau pas jį šios savaitės ketvirtadienį, dar reiks nuotrauką pasidaryti nosies iki tada.
Nors maniškis ėda, kamuoliuką neša...labai neramu...negi vėl reiks jį operuoti...
Be to dar prieš mėnesį jam kojyje vinis buvo įlindęs ir Margarita dar ir jį šalino. Žodžiu jau per pusmetį gavo du švietimus, dvi narkozes, dvi operacijos ir dabar vėl....

Baisiai neramu...sad.gif taip baisu, Net nežinau ką galvoti.
Gal esat kas susidūrę su būtent nosyje augliais...? Gal galite pasidalinti.
Atsakyti
Sveiki.

Galbūt galėtumėte ir man ką nors patarti... Būčiau labai dėkinga.

Tai vat. Mano kalytei Musei rudenį bus 14 metų. Paprastas šuniukas, kiemsargis.

Pavasario pabaigoj pastebėjau, kad kažkas blogai ausytėms, tada dezinfekavau, girdėm vaistus ir lyg praėjo. Paskui pamačiau, kad blogai vienai ausiai (taip staigiai atsirado! Dienų bėgy...), vežėm pas veterinarą. Išrašė antibiotikų. Šiandien vėl nuvežiau ir pasakė, kad išvešėjęs navikas. Kad nieko negali padaryt, reikėtų nebent operuot Vilniuje arba Kaune, pavojinga operacija ir senas šuniukas.....Ir reiktų šviest plaučius, nes gal yra metastazių.
Patarkit ką daryt, gal žinot kokią kliniką. Ir kiek tai maždaug kainuotų.
Nes Musė mano bičiulė nuo vaikystės.... Tik vat gal apleidau ir kaltinu save, kad anksčiau tos ausies nepamačiau.... retai namie būnu per studijas. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
As irgi su klausimu blush2.gif

Turiu vestuka, praeita savaite jam ikando kitas suo, tai seke narkoze ir siuvimas. Po 4 dienu suo issikrapste siules, todel vel narkoze ir vel siuvimas. Nuo pat pirmos narkozes suo vis daugiau ir daugiau lekuoja, be to padidejo pilvas - tarsi issiputes ir kietokas, po tustinimosi nesikeicia. Tustinasi ir slapinasi normaliai, eda irgi normaliai, geria gerokai daugiau nei iprastai. Suo vangesnis nei iprastai, nezaidzia. Esu pasimetusi - tai normali reakcija i narkozes ir siules, ar slepiasi giliau kokia liga ir reiktu jos ieskoti? g.gif

Tiesa, mes esam Peru, tai prisideda visa puokste galimu egzotiniu ligu...
Atsakyti
QUOTE(Mistika123 @ 2014 06 28, 14:03)
Labas,
kadangi dar labai nepatyrus su šunimis, noriu paklausti, ar po 10-12 d. po skiepo galima šuniuką maudyti ir vesti į kirpyklą? blush2.gif

Atsakysiu gal per velai, vesti i lauka galima po 10-14 d, taip jau man vetas sake,
o del maudymo, manau irgi galima, na kirpimas stresas didesnis nei laukas, gal susilaikykite, o laukas -juk smagu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zose55 @ 2014 07 01, 13:45)
Sveiki.

Galbūt galėtumėte ir man ką nors patarti... Būčiau labai dėkinga.

Pavasario pabaigoj pastebėjau, kad kažkas blogai ausytėms, tada dezinfekavau, girdėm vaistus ir lyg praėjo. Paskui pamačiau, kad blogai vienai ausiai (taip staigiai atsirado! Dienų bėgy...), vežėm pas veterinarą. Išrašė antibiotikų. Šiandien vėl nuvežiau ir pasakė, kad išvešėjęs navikas. Kad nieko negali padaryt, reikėtų nebent operuot Vilniuje arba Kaune, pavojinga operacija ir senas šuniukas.....Ir reiktų šviest plaučius, nes gal yra metastazių.
Patarkit ką daryt, gal žinot kokią kliniką. Ir kiek tai maždaug kainuotų.
Nes Musė mano bičiulė  nuo vaikystės.... Tik vat gal apleidau ir kaltinu save, kad anksčiau tos ausies nepamačiau.... retai namie būnu per studijas.  verysad.gif  verysad.gif

Sveiki, gal suklysiu, bet sunu kataraktos temoje moterikskute vze suni i Latvija atlikti akiu operacijos, rase, lyg pavyko, paskaitykite sia tema, gal ji pades.
Atsakyti
QUOTE(zose55 @ 2014 07 01, 13:45)
Pavasario pabaigoj pastebėjau, kad kažkas blogai ausytėms, tada dezinfekavau, girdėm vaistus ir lyg praėjo. Paskui pamačiau, kad blogai vienai ausiai (taip staigiai atsirado! Dienų bėgy...), vežėm pas veterinarą. Išrašė antibiotikų. Šiandien vėl nuvežiau ir pasakė, kad išvešėjęs navikas. Kad nieko negali padaryt, reikėtų nebent operuot Vilniuje arba Kaune, pavojinga operacija ir senas šuniukas.....

14 metų - jau daug. Ir operacija yra pavojinga, ypač dabar, prasidėjus karščiams.
Jūsų situacija iš aprašymo nelabai aiški. Navikai taip jau staigiai nedidėja, tuo labiau ausų problemos prasideda ne nuo navikų (dažniausiai). Gal tai įsisenėjęs ausų uždegimas, kurio metu sustorėja ausies kanalo sienelė ir išbujoja raukšlės? Internetu patarti sudėtinga, pasirodykit veterinarijos gydytojui, dirbančiam su smulkiais gyvūnais (neparašėt, kur gyvenat ir kur arčiausiai Jums būtų nuvežti šunį).

QUOTE(Miss K @ 2014 07 08, 05:00)
Turiu vestuka, praeita savaite jam ikando kitas suo, tai seke narkoze ir siuvimas. Po 4 dienu suo issikrapste siules, todel vel narkoze ir vel siuvimas. Nuo pat pirmos narkozes suo vis daugiau ir daugiau lekuoja, be to padidejo pilvas - tarsi issiputes ir kietokas, po tustinimosi nesikeicia. Tustinasi ir slapinasi normaliai, eda irgi normaliai, geria gerokai daugiau nei iprastai. Suo vangesnis nei iprastai, nezaidzia. Esu pasimetusi - tai normali reakcija i narkozes ir siules, ar slepiasi giliau kokia liga ir reiktu jos ieskoti?  g.gif
Tiesa, mes esam Peru, tai prisideda visa puokste galimu egzotiniu ligu...

Narkozė silpnina bendrą organizmo imunitetą, dėl to po jos gali išlysti ir kitos problemos, su kuriomis iki narkozės stiprus šuns organizmas tvarkėsi pats. Su siūlais padidėjęs pilvas gal ir nelabai susijęs, bet: narkozė veikia kepenis ir inkstus, dėl to jų problemos gali išlysti, pvz., gaunasi kepenų pažeidimas, kepenukai padidėja ir dėl to pilvas atrodo didesnis nei įprasta. Neatmestina ir parazitų invazijos sustiprėjimo tikimybė po narkozės. Pasidarykit išsamesnius tyimus (kepenų ir inkstų), galų gale echoskopu gydytojai gal gali pažiūrėti?
Atsakyti