Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

QUOTE(ause makaliause @ 2013 11 25, 21:09)
Visgi vakare pamačiau, kad su mano kale bėdos nesibaigia, vis dar kaupiasi šlapimas ir laša. 
Kalbėjau šiandien su veterinaru, įtaria, kad trūktsa hormonų dėl sterilizacijos. Atseit jei kalė sveria daugiau negu 10 kg, reikia palikti dalį kiaušidės. Nesuprantu, o ką ji tada nerujos? Atseit va anas veterinaras ją sterilizavo ir pašalino viską ir todėl va dėl hormonų stygiaus taip nutiko. Dabar visiškai susipainiojau ar geriau pašalint viską ar palikti? Koks geriausias tos srities veterinas? Kur čia galima pasikonsultuot?

Aš siūlyčiau pasikonsultuot su S. Laurusevičium, Kauno veterinarijos praktika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2013 11 18, 22:07)
cia tai paprasciausias kruopstumo reikalas mirksiukas.gif aisku su ultragarsiu geriau/lengviau, bet jei suo su narkoze, tai neturetu buti jokiu priezasciu, blogiau daryti.
o jus pati nebandet valyti? as savo "senoliui" galedavau valyti pati. Jis to nemego, bet , kai pagaudavau, tai sededavo ramiai. Dabartinis jaunas - nesileidzia, tai kartais "uzkalbinu" tai po akmeni nuemu, bet ju praktiskai nera.
Cia tikriausiai, kaip ir su zmonemis, senatvele maziau seiliu ir greiciau akmenys gaminasi, pabandykit dazniau su sepetuku pavalyti, gal net su silpnu peroksido tirpalu ir svirkstu praplauti "kisenes" (paprasykit pas savo dantista spec svirksta su plastmasiniu siauru antgaliu biggrin.gif )

Vis gi valėlm vakar su ultragarsu. Ir žinot ką man gydytoja pasakė? Pasiūlė atsisakyti mechaninio valymo. Labai smulkiai viską paaiškino, bet jei trumpai: gramdamt įrankiais, pažeidžiamas emalis, nors vizualiai to gali ir nematyti, bet įbrėžimų dėka apnašos dar labiau "kimba". Logiška. Išvalė puikiai ultragarsu, tik šuo labai sunkiai pernešė narkozę (prieš tai turėjęs tris). Kankinausi vakar kelias valandas.. Bet poto staigiai atsigavo. Prisipirkau pastų. Nusipirkau tuos dumblių miltelius PlaqueOff, bandysiu viską, kad tik prevenciškai tolinti apnašų/akmenų susidarymą.

Dar gavom ir antibiotikų Stomorgyl kursą.. Nuo uždegimo. Porą apatinių kandžių kliba jau sakė gydytoja sad.gif Dar nerovė, bet ilgai jie nelaikys..
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2013 11 26, 18:18)
Vis gi valėlm vakar su ultragarsu. Ir žinot ką man gydytoja pasakė? Pasiūlė atsisakyti mechaninio valymo. Labai smulkiai viską paaiškino, bet jei trumpai: gramdamt įrankiais, pažeidžiamas emalis, nors vizualiai to gali ir nematyti, bet įbrėžimų dėka apnašos dar labiau "kimba". Logiška. Išvalė puikiai ultragarsu, tik šuo labai sunkiai pernešė narkozę (prieš tai turėjęs tris). Kankinausi vakar kelias valandas.. Bet poto staigiai atsigavo. Prisipirkau pastų. Nusipirkau tuos dumblių miltelius PlaqueOff, bandysiu viską, kad tik prevenciškai tolinti apnašų/akmenų susidarymą.

Dar gavom ir antibiotikų Stomorgyl kursą.. Nuo uždegimo. Porą apatinių kandžių kliba jau sakė gydytoja sad.gif Dar nerovė, bet ilgai jie nelaikys..

Whatever works biggrin.gif svarbiausia, kad issivalet ir kad atsigavot. Bet koks agresyvus valymas ar tai ultrasonic ar tai mechaninis gali pazeisti danties struktura (bet jau maziausiai emale) zinant kaip atrodo hygiene instrumentas ir kaip juo turima dirbti, normaliai dirbant emales struktura neturi buti pazeidziama, bet dentin (ta dalis po emales ir dalis saknies) pazeidziama lengvai, nes tai gana minstas audinys. O kai yra paradantoze, tai dentin gana atvira ir prie jos lengviau kimba visi nesvarumai. As nesigincysiu su jusu vet aiskinimais cia galima "listi" i gilius teorinius pokalbius, pvz, mano vet skaito, kad poliravimas visiskai pakankamas mano suniui biggrin.gif , vet turi savo poziurius, as savo. Jusu atveju svarbu islaikyti maksimalia dantu svara, kad reciau reiketu daryti narkoze (arba rasti varianta be narkozes). su paradantoze, tai gana sudetinga, bet , kaip suprantu is jusu zinutes, jus "apsisarvavot" galimybem ir noru to isvengti ir linkiu jums tik kantrybes ir geru rezultatu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2013 11 27, 01:21)
Whatever works biggrin.gif svarbiausia, kad issivalet ir kad atsigavot. Bet koks agresyvus valymas ar tai ultrasonic ar tai mechaninis gali pazeisti danties struktura (bet jau maziausiai emale) zinant kaip atrodo hygiene instrumentas ir kaip juo turima dirbti, normaliai dirbant emales struktura neturi buti pazeidziama, bet dentin (ta dalis po emales ir dalis saknies) pazeidziama lengvai, nes tai gana minstas audinys. O kai yra paradantoze, tai dentin gana atvira ir prie jos lengviau kimba visi nesvarumai. As nesigincysiu su jusu vet aiskinimais cia galima "listi" i gilius teorinius pokalbius, pvz, mano vet skaito, kad poliravimas visiskai pakankamas mano suniui biggrin.gif , vet turi savo poziurius, as savo. Jusu atveju svarbu islaikyti maksimalia dantu svara, kad reciau reiketu daryti narkoze (arba rasti varianta be narkozes). su paradantoze, tai gana sudetinga, bet , kaip suprantu is jusu zinutes, jus "apsisarvavot" galimybem ir noru to isvengti ir linkiu jums tik kantrybes ir geru rezultatu. 4u.gif

ačiū jums labai už linkėjimus ir ačiū už nuomonę. Na jo, jūs mane paprotinot truputį, iš esmės tada ir aš manau, kad tiesiog gal turėtų valymą atliekantis asmuo pirmiausiai tai išmanyti. tada nebesvarbu koks valymas, svarbu viskas gerai atlikta. Preziumuoju, kad gal mums darydavusi mechaninį valymą mergina nebuvo super duper? Dėl to ir pradėjo vis labiau ir labaiu neštis tie dantys. Nes, pamenu, kad pirmą kartą išvalėm mechaniškai 2-3 metų, ooto vis dažnyn ir dažnyn reikėdavo valyt, kol galiausiai daėjom iki to, akd kas pusmetį.

na, tikiuosi, viskas bus mums gerai smile.gif atvirai sakant, prieš metus-daugiau, po nuvalymo nieko pernelyg ir nedarydavau, pavalydavau pati, bet retokai, sutepdavau kokiu geliuku, bet nepareigingai. dabar kas vakarą turim rutiną smile.gif

kažkodėl labai duag vilčių dedu ir į tą PlaqueOff, jūros dumbliai su jodu, kur beriasi milteliai ant sausiako. Gal naivuolė aš, bet tikiuos nors kiek padės irgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutia: 27 lapkričio 2013 - 13:31
Sveikutes,

Na nebezinau ir ka daryti. O problema va tokia, kad jau virs metu, kaip sunytei kazkokia mistine alergija. Kalytei jau 10 metuku, ji sterilizuota, kazkaip turejo bulterjere but, bet uzaugo 14 kg. i ja tik panasi sunyte. Jokiu nusiskundimu daugeli metu neturejom, o va pries metus, eme ir nusidraske nugara. Va taip, tiesiog pradejo grauzti, plaukai staigiai nuslinko. Nuveziau pas veterinorius, pas kuriuos visad skiepydavom. Paeme megini, istyre, kad kazkokie niezai, suleido vaistu ir viskas. Bet kad nuo tu vaistu ji beprotiskai vandens gere, aisku ir slapinosi taip pat begalo daug, bet efekto jokio. Beria toliau. Tada pas kitus nuveziau. Keliu rusiu kazkokius tris savaites leido ir pasake, kad jei kas buvo kokiu parazitu poodiniu ar ko, tai zut turejo. Na nepadejo ir tai. Tada pastebejau, kad kai tik gauna konservu (aisku, kol nekilo problemu, seriama buvo visokiais chapi ir panasiai) lyg maziau beria. Pradejau koses virt, isbandziau su viskuo ir su ryziais ir su grikiais ir su kiauliena ir su vistiena. Nuo kiaulienos vemdavo ir viduriuodavo, tai pasilikus buvau grikiai ir vistu slauneles be jokiu kaulu. Taciau tai tik pristabde spuogeliu atsiradima ir kasimasi, plaukai nenoriai augdavo, o vos tik ka kas paduodavo, vel kita ryta tragedija. Kai pradejau dometis super premium klases pasarais, tai atradau taste of the wild, na pabandziau uzsakyt ir suniukui, nes dar dvi sfinkses turiu. Padaviau, lygtais nebere. Gal po poros savaiciu vaistinej pasiule isbandyt josera su antiena ir bulvem, nes suvokiau, kad mano suo nepernesa grudiniu kulturu apskritai. Tai daviau pamaisydama ir tu. Bet ar sutapimas ar kas, po savaites suni vel bert pradejo. O draugai pasigerint norejo ir kauliuka kazkoki is kikos su idaru padave, gal nuo jo, gal nuo tos joseros, na net nebezinau. Dabar vel pradejau taste of the wild duoti, dar probiotiku po kapsule kasdien suduodu, uzsakiau ir skystu probiotiku, bet gal kas susidure su sitokia problema? Nes jau nebeisivaizduoju ka padaryt. Siule vetai suleist vel nuo alergijos tu kur menesi veikia, bet atsisakiau, nes ir taip aisku, kad su maisto netoleravimu problemos. Ka daryt? Gaila suns, nesinori migdyt, nes ji nerodo, kad jai labai skaudetu ka ar panasiai. Jei imanoma parasykit i AZ, nes neseku temos. Isanksto aciu
Atsakyti
Oztoko, pas ką buvot? Ką tyrė? Ką tiksliai rado? Patarčiau nuvažiuot į Rimgailos kliniką, pasidaryt mėginį, nusiųst į laboratoriją ir pasiaugint bandinį. O ir šiaip, per mikroskopą pažiūrėt - maža ką. Jei duoda trejus vaistus nuo neaišku ko... Nu nežinau. Gydymas burtais.
Ir nebeskaninkit jokių skanukų - gal nuo jų alergija. Grįžkit prie maisto, nuo kurio bėrė mažiausiai ir daugiau nieko neduokit visiškai. Tik tokiu atveju atmetimo būdu galima rasti alergijas maistui, jei jos yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 28 lapkričio 2013 - 14:12
QUOTE(Agnnyte @ 2013 11 28, 15:11)
Oztoko, pas ką buvot? Ką tyrė? Ką tiksliai rado? Patarčiau nuvažiuot į Rimgailos kliniką, pasidaryt mėginį, nusiųst į laboratoriją ir pasiaugint bandinį. O ir šiaip, per mikroskopą pažiūrėt - maža ką. Jei duoda trejus vaistus nuo neaišku ko... Nu nežinau. Gydymas burtais.
Ir nebeskaninkit jokių skanukų - gal nuo jų alergija. Grįžkit prie maisto, nuo kurio bėrė mažiausiai ir daugiau nieko neduokit visiškai. Tik tokiu atveju atmetimo būdu galima rasti alergijas maistui, jei jos yra.

Butent kad pas Rimgaila ir nustate niezus, o kai katei auksini stafilokoka nustate, tai pas juos tikrai negrysiu. O pasirodo, kad katei tiesiog akiu uzdegimas tebuvo. As nekaltinu ten dirbanciu gyditoju, tiesiog jie kalti tuo, kad aklai pasitiki tyrimu laboratorija (cia siauliuose, kur prie donelaicio kapiniu, va ten tai motereles juokauja matyt, ka nori ta randa, buvau taip supykus, kad net zadejau kates tyrima i vilniu siust). Gal jie ir geri, bet su mano patirtim pas juos tai ka as zinau. Sterilizavo ta pacia kalyte, tai ji po pusmecio kaip ir anksciau rujot pradejo, veziau kaip taip, tai sake negali but, hormonu ar kazko panasaus suleeido. Dar po pusmecio vel tas pats, nebeveziau, vistiek praeidavo ir si karta praejo. Va su ta alergija, tai kaip minejau, niezus rado. O va blogiausia, kad atsisako sausus est, jau antra diena issidirbineja, o man jau ir kantrybe baiginejas. Tiek pastangu, o sviesos tunelio gale nematyt sad.gif
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2013 11 28, 18:31)

Nežinau, kas ir kaip, bet su auksiniu stafilokoku nejuokaučiau. Turi maniškis - vos pasilpus imunitetui prasideda. Tik tų veterinarų dėka puikiai žinau, kokia veiklioji medžiaga veikia juos, ir iš karto galiu padėt šuniui. Siūlau nenumot ranka ir pabandyt pasidaryt tyrimą dar kartą.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 11 28, 19:13)
Nežinau, kas ir kaip, bet su auksiniu stafilokoku nejuokaučiau. Turi maniškis - vos pasilpus imunitetui prasideda. Tik tų veterinarų dėka puikiai žinau, kokia veiklioji medžiaga veikia juos, ir iš karto galiu padėt šuniui. Siūlau nenumot ranka ir pabandyt pasidaryt tyrimą dar kartą.

Tai va, kai skiepyt vesiu uz savaites katuke, tai prasysiu, kad pas Jakova issiustu tyrima kiti vetai, nes cia siauliuose tos tai velniai zino ka tiria. Manau, kad didziausia problema ir yra Siauliuose, kad nera nei rimtu laboratoriju, nei patikimu gydytoju. Iki tam tikro momento as taip pat pasitikejau Rimgailos klinika, bet va dar kai komentarus pasiskaiciau apie juos ir savo patirti pridejau, tai ir nebevezu. O va kiti ir kate gyde nuo netikro nestumo ir seip nuolat patarimu tinkamu gaunu, tai ir apsistojau ties jais. Bet va del suniuko, tai cia jau kita kalba, nebepadeda jie, tiesiog paciai aetimo budu tenka rankiotis. O as norejau paklaust del tu probiotiku sunims, gal kas bande? Veikia jie, ar tai tik reklama? Pripirkau dabar ju, vos ne kaip siaudas jie man, o ar realiai pades?
Atsakyti
QUOTE(oztoko @ 2013 11 28, 22:37)
Veikia jie, ar tai tik reklama? Pripirkau dabar ju, vos ne kaip siaudas jie man, o ar realiai pades?

Aišku veikia. Palikit ant Taste of the Wild ir probiotikų. Aš dar ir žalėsius kiščiau, detoksifikuočiau šunį, nes ne ko jis iš maistų per gyvenimėlį prisižiūrėjo, prisimaišė visko kiek suprantu iš pasakojimo g.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kas rekomenduotu gera veta vilniuje? Suo nukrito nuo lovos ir patempe kakla. Biski dabar perkreiptas. Buvom Jakovo, bet kazkaip nepatinka man. Leido vaistus, tyrimu jokiu nedare, vaistai nepadeda. Tik vis pasirodyt praso ir kiekviena kart tai 20 tai 30 lt. Leido analgina tai ta pirmine konsultacija 70 litu doh.gif . Biski per brangu kai nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2013 11 25, 11:09)
Visgi vakare pamačiau, kad su mano kale bėdos nesibaigia, vis dar kaupiasi šlapimas ir laša. 
Kalbėjau šiandien su veterinaru, įtaria, kad trūktsa hormonų dėl sterilizacijos. Atseit jei kalė sveria daugiau negu 10 kg, reikia palikti dalį kiaušidės. Nesuprantu, o ką ji tada nerujos? Atseit va anas veterinaras ją sterilizavo ir pašalino viską ir todėl va dėl hormonų stygiaus taip nutiko. Dabar visiškai susipainiojau ar geriau pašalint viską ar palikti? Koks geriausias tos srities veterinas? Kur čia galima pasikonsultuot?

Tai kam tada is vis sterilizuoti jei palikti kiausides dali? Kad liktu pieno liauku augliu rizika ir kale toliau rujotu? Siulau pas ta veterinara kuris toki dalyka pasiule daugiau kojos nekelti.
Siaip pirmiausiai reiketu padaryti elementaru slapimo tyrima nes gali buti paprasciausia slapimo pusles infekcija. Nebutina viska iskarto suversti hormonams.
Atsakyti