Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

QUOTE(Tutia @ 2013 11 18, 15:19)
*****, vis gi jis valo mechaniniu būdu.. Norisi su tuo ultragarsiniu skaleriu ir su soda, kad nupurkštų.

Aišku būtų geriau modernesniu būdu.
O ar profilaktikai ką šuniukas naudoja? Aš neseniai pamačiau Pifo krautuvėlėje, kad prekiauja pakankamai natūraliais geliais ir kitokiais preparatais. Manau, kad vistiek į naudą būtų, skrandukui neturėtų pakenkti, o be to nors ir negražu reklamuoti kažką, bet čia jau ypatinga krautuvėlė, dalis eitų vargšams gyvūnams.
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2013 11 18, 09:19)
*****, vis gi jis valo mechaniniu būdu.. Norisi su tuo ultragarsiniu skaleriu ir su soda, kad nupurkštų.

Soda paradantozei nepades, tai tik demes isvalo. O rankinis/mechaninis budas nera blogas (tuo labiau, kad po ultragarsniu vistiek reikia rankomis dirbti),tik kiek letesnis, o jei po mechaninio, jis dar ir "praplaus" su svirkstu tas "kisenes", tai gausis nei kiek ne blogesne darbo kokybe.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 18, 15:29)
Aišku būtų geriau modernesniu būdu.
O ar profilaktikai ką šuniukas naudoja? Aš neseniai pamačiau Pifo krautuvėlėje, kad prekiauja pakankamai natūraliais geliais ir kitokiais preparatais. Manau, kad vistiek į naudą būtų, skrandukui neturėtų pakenkti, o be to nors ir negražu reklamuoti kažką, bet čia jau ypatinga krautuvėlė, dalis eitų vargšams gyvūnams.

Naudojam jau seniai.. Kieti kauliukai nlabai gerai, jau net negraužia jų, nes jam skauda. Ir klibina dantis. Naudoju kiekvieną vakarą purškalą spec, jau apie metus, kažkiek padeda. Natūralų gelį, žalią tokį, irgi naudojam apie porą metų..

QUOTE(ziit @ 2013 11 18, 17:53)
Soda paradantozei nepades, tai tik demes isvalo. O rankinis/mechaninis budas nera blogas (tuo labiau, kad po ultragarsniu vistiek reikia rankomis dirbti),tik  kiek letesnis, o jei po mechaninio, jis dar ir "praplaus" su svirkstu tas "kisenes", tai gausis nei kiek ne blogesne darbo kokybe.

Matot, šuniui 7 metai, valom mechaniškai kas metus/pusę jau keletą metų. Spalį praeitų metų buvom su ultragarsu valęsi, po pusmečio (t.y. šį pavasarį) mechaniškai, - dantys vėl siaubingai apsinešę. Galiu palyginti, kad po ultragarsinio skalerio tikrai atrodė kruopščiau išvalyti. Man atrodo ir tolimesnius dantis geriau pasiekia.. Aišku, žiauriai nesinori narkozės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2013 11 18, 14:05)
Naudojam jau seniai.. Kieti kauliukai nlabai gerai, jau net negraužia jų, nes jam skauda. Ir klibina dantis. Naudoju kiekvieną vakarą purškalą spec, jau apie metus, kažkiek padeda. Natūralų gelį, žalią tokį, irgi naudojam apie porą metų..
Matot, šuniui 7 metai, valom mechaniškai kas metus/pusę jau keletą metų. Spalį praeitų metų buvom su ultragarsu valęsi, po pusmečio (t.y. šį pavasarį) mechaniškai, - dantys vėl siaubingai apsinešę. Galiu palyginti, kad po ultragarsinio skalerio tikrai atrodė kruopščiau išvalyti. Man atrodo ir tolimesnius dantis geriau pasiekia.. Aišku, žiauriai nesinori narkozės  unsure.gif

cia tai paprasciausias kruopstumo reikalas mirksiukas.gif aisku su ultragarsiu geriau/lengviau, bet jei suo su narkoze, tai neturetu buti jokiu priezasciu, blogiau daryti.
o jus pati nebandet valyti? as savo "senoliui" galedavau valyti pati. Jis to nemego, bet , kai pagaudavau, tai sededavo ramiai. Dabartinis jaunas - nesileidzia, tai kartais "uzkalbinu" tai po akmeni nuemu, bet ju praktiskai nera.
Cia tikriausiai, kaip ir su zmonemis, senatvele maziau seiliu ir greiciau akmenys gaminasi, pabandykit dazniau su sepetuku pavalyti, gal net su silpnu peroksido tirpalu ir svirkstu praplauti "kisenes" (paprasykit pas savo dantista spec svirksta su plastmasiniu siauru antgaliu biggrin.gif )
Atsakyti
Aš irgi taip vis vargstu, o ką daryti. Kaip pradėjau nuo virš metų vis kartas nuo karto pavalyti, taip iki dabar eilę metų valau. Nenori šunė, nepatinka žiauriai, kojytėmis stumia, liežuvį užkaišioja pastoviai, makaluoja, bet nu ką dabar... geriau pati tai sutvarkau kol sekasi. Sunkiai su tų mažųjų dantimis, akivaizdu, kad tiems smulkesniems už maniškę dar blogiau, nes kiek jau informacijos aplinkui, kad pas vetus vis valo ir valo.
Atsakyti
Laba diena.Galkas susiduret su tokia problema mano 4 menesiu suni doga apkandziojo kitas suo zaizdos uzsitrauke bet pradejo skystis kauptis po oda ar cia labai baisu ir ka daryt reiktu.Veterinare vakar nutrauke sendien ves jo yra g.gif
Atsakyti
gal kas zino tikrai gera sunu odontologa blush2.gif labai reikia
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 11 19, 11:45)
gal kas zino tikrai gera sunu odontologa blush2.gif labai reikia

Vilniuje zinau, kad jakovo klinikoje uzsiima isvairiom stomatologijos paslaugom g.gif aisku tas "gerumas" priklauso nuo to, ka jus norite sutvarkyti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k_azu: 19 lapkričio 2013 - 15:27
vakar vakare pastebėjau tokį dalyką, mano kalė nesulaiko šlapimo, visą laiką laša. Miegodama ji net nejaučia, kad laša. Išvedžiau ją į lauką kai pamačiau, bet ji nieko nedarė apsisuko ir namo. nebuvo jokių stresinių situacijų, laikas vedžiojimo ir nepasikeitė, nepastebėjau, kad ir peršaltu. Vakare sudaviau heomopatinių vaistų nuo puslės uždegimo. nežinau lyg ir nieko nesimatė ryte per tą laiką kol ruošiausi į darbą. bet aišku ir nesekiojau jos iš paskos ir nežiūrinėjau ištisai. ryte tvarkingai šlapinosi netupčiojo. Kalei 3 metai, sterilizuota, nenutukusi, uodega nekupiruota. kas čia galėjo būti?
Atsakyti
Sveikutės.
Mano penkių mėnesių Maltukas suviduriavo šeštadienį ryte, ir po to dar dukart dienos bėgyje. Gali būti, kad pačiupo maisto nuo stalo penktadienį, kai nemačiau. Šiaip valgo savo maistelį sausą, kartais duodam vištienos virtos ar keptos, nulupam skūrytę. Kartais duonos gabaliuką. Bet niekada taip nebuvo.
Sekmadienį ryte jau pakakojo normaliai, bet vakare vėl suviduriavo, ir šiandien dukart irgi. Pasebėjau, kad tas viduriavimas toks kaip želatina kažkoks.
Šiaip šuniukas guvus ir judrus kaip visuomet. Tik mažai valgo.
Reikia pas veterinarą, ar tiesiog kartais taip būna ir praeis?

Dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chill! @ 2013 11 25, 14:05)
Sveikutės.
Mano penkių mėnesių Maltukas suviduriavo šeštadienį ryte, ir po to dar dukart dienos bėgyje. Gali būti, kad pačiupo maisto nuo stalo penktadienį, kai nemačiau. Šiaip valgo savo maistelį sausą, kartais duodam vištienos virtos ar keptos, nulupam skūrytę. Kartais duonos gabaliuką. Bet niekada taip nebuvo.
Sekmadienį ryte jau pakakojo normaliai, bet vakare vėl suviduriavo, ir šiandien dukart irgi. Pasebėjau, kad tas viduriavimas toks kaip želatina kažkoks.
Šiaip šuniukas guvus ir judrus kaip visuomet. Tik mažai valgo.
Reikia pas veterinarą, ar tiesiog kartais taip būna ir praeis?
Dėkoju. 4u.gif

Aš tai pareguliuočiau mitybą, duodama mini porciją ryžių, kokių pasukų tarkime. Taip pat tinka suduoti "gerųjų bakterijų".
Atsakyti
Visgi vakare pamačiau, kad su mano kale bėdos nesibaigia, vis dar kaupiasi šlapimas ir laša.
Kalbėjau šiandien su veterinaru, įtaria, kad trūktsa hormonų dėl sterilizacijos. Atseit jei kalė sveria daugiau negu 10 kg, reikia palikti dalį kiaušidės. Nesuprantu, o ką ji tada nerujos? Atseit va anas veterinaras ją sterilizavo ir pašalino viską ir todėl va dėl hormonų stygiaus taip nutiko. Dabar visiškai susipainiojau ar geriau pašalint viską ar palikti? Koks geriausias tos srities veterinas? Kur čia galima pasikonsultuot?
Atsakyti