Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis.

QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 03, 13:25)
Bandykit maitint kokybišku sausiaku išbrinkintu šiltam vandeny. Siūlyčiau senjorams skirtą. Tada tikrai gaus ir vitaminų, ir papildų, skirtų garbingo amžiaus augintiniui.

Nesąmonė. Kam natūraliai maitintą visą amžių pervesti prie to š? Žymiai geriau kokybiškas natūralus maistas plius papildai tuomet.
Papildyta:
QUOTE(janeki21 @ 2013 10 03, 13:04)
Ačiū  4u.gif Pagal mane, tai neturėtų jam kažkokios ligos būti, nes kitaip jis nuolat būtų liūdnas ar neįprastai elgtųsi, namie jisai nedreba, o kai prieini prie jo tai jis labai šokinėja, džiaugiasi, aš jį visą išmasažuoju, žodžiu labai draugaujam. Aš galvoju, gal jam gali būti koks senatvinis artritas, dėl ko tos kojytės taip dreba,

Šuns skausmo pojūtis sakoma kitoks nei žmogaus. Pagal tai nenuspręsite ar jis neserga... Artritas be abejo irgi gali būti...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 03, 13:55)
Nesąmonė. Kam natūraliai maitintą visą amžių pervesti prie to š? Žymiai geriau kokybiškas natūralus maistas plius papildai tuomet.

Nu matai... Tokiu atveju reikėtų konkrečiai tada žinot, ko tam šuneliui trūksta. Nebent... Kaip pati sakai - savigyda gula ant savos sąžinės.
Kitas dalykas - ar galima šėrimą virtu lašiniu su keliom odelėm ir makaronais vadint natūraliu maitinimu... Nu bet nesiginčysiu, tu gi geriau žinai mirksiukas.gif
Atsakyti
Jis sauso maisto nevalgo, pas jį vargšą apatiniai dantukai nulūžę, tai tik labai smulkų gali patriauškinti. Radau tuščius didelius maišus Rikio ar kokio ten pigaus maisto iš prekybos centrų, taigi praeityje matyt ėdė ir sausą ir virtą maistą, čia kaip išeidavo, nes ankstesnė šeimininkė pagyvenusi buvo. Aš bandžiau sausą maistą iš prekybos centro geresnį - neėda, o iš veterinarijos vaistinės - irgi nelabai, tik iš bėdos jei nespėdavau išvirti, taigi palikau kol kas prie virto maisto, tik kaip sakiau dadedu šlapio pirktinio konservo su papildais.
O posakis, kad šuo pajus kad šalta, ir užsiaugins povilnę nėra iš piršto laužtas?
Papildyta:
O pas veterinorių artimiausią Lentvaryje irgi buvom, nes vežiau paskiepyti, tai jis pažiūrėjęs sakė kad viskas su šunimi gerai, normaliai atrodo. Bet veterinorius veterinoriui nelygu aišku. Dar buvom Greitojoj žirafoj, nes vasaros savaitgalį buvo persipjovęs paduką - tai daug streso apturėjom bevažiuojant, labai bijo važiuoti. Taigi vežioti pas veterinarą tik ekstra atvejais galiu.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 03, 14:00)
Nu matai... Tokiu atveju reikėtų konkrečiai tada žinot, ko tam šuneliui trūksta. Nebent... Kaip pati sakai - savigyda gula ant savos sąžinės.
Kitas dalykas - ar galima šėrimą virtu lašiniu su keliom odelėm ir makaronais vadint natūraliu maitinimu... Nu bet nesiginčysiu, tu gi geriau žinai  mirksiukas.gif

Nesudievinkime sausame esančių papildų ir jų tikslaus apskaičiavimo laipsnio konkrečiam šuniui. Tai nerealu. Sausų irgi tiek marga, kad išsirinkt nebegali ir labai jie verte ir viskuo skiriasi. O ir šiaip, kas pasidomėjęs giliau, tai ar tiki tomis visomis pvz. bizonienomis? ax.gif Jei viskas būtų taip tobula, tai sergančių nė nebūtų.
Nėra čia to geriau žinai ar prasčiau žinai, bet ir nereikia taip visko padaryti sudėtingu, kai to nėra.
Atsakyti
QUOTE(janeki21 @ 2013 10 03, 14:48)
O posakis, kad šuo pajus kad šalta, ir užsiaugins povilnę nėra iš piršto laužtas?

Tai ne posakis. Palengva vėstant orui šuo prisitaiko - augina povilnę. Atšilus ją numeta. Taip yra.
Kitas dalykas - apie sausą maistą nieko nesakiau. Minėjau šiltu vendeniu brinkintą. Man konservai tai yra betikslis pinigų švaistymas - kainuoja nenormalius pinigus, o kas ten per daiktas, nesuprasi.
Apie veterinarus (ne veterinorius). Nemėgstu aš tokių, kurie be jokių tyrimų pasako, kad šuo sveikas. Tas pats ir su ligom - be tyrimų konkrečią ligą gydantis veterinaras yra eilinis šundaktaris. Būrimas iš kavos tirščių gaunasi.

VV, apie sausą nediskutuosiu - ten lygiai tas pats, kaip visur. Šeimininkas turi atsirinkti sau ir šuniui tinkamiausią. Aš esu už tai, kad šuo gautų šiek tiek kokybiškesnio maisto nei buizę su skūrom. Ne paršas gi. O į papildus apskritai žiūriu labai atsargiai - reikia tikrai žinoti, kad jų reikia, o ne šerti savo nuožiūra.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 03, 15:00)
VV, apie sausą nediskutuosiu - ten lygiai tas pats, kaip visur. Šeimininkas turi atsirinkti sau ir šuniui tinkamiausią. Aš esu už tai, kad šuo gautų šiek tiek kokybiškesnio maisto nei buizę su skūrom. Ne paršas gi. O į papildus apskritai žiūriu labai atsargiai - reikia tikrai žinoti, kad jų reikia, o ne šerti savo nuožiūra.

Žiūrint apie kokius konkrečiai ir iš kokių šaltinių kalbama, nes kitaip man nenormali ta baimė. Tai kaip nebijoma kažko kasdien suvalgyti? Visai šeimai kasdien apskaičiuoji pagal tos dienos gyvenimo sąlygas (fizinis krūvis, stresas, šaltas/šiltas oras, svoris, amžius...) kiek reikia bulvės, morkos, mėsos ir kruopų, kiek ko iš jų gavai? Šuns juk organizmas irgi panašus, taip pat visko reikalaujantis ir į salygas atsižvelgiantis.
Nereikia tiesiog perdėti ir gąsdinti kitų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 10 03, 15:17)
Žiūrint apie kokius konkrečiai ir iš kokių šaltinių kalbama, nes kitaip man nenormali ta baimė. Tai kaip nebijoma kažko kasdien suvalgyti? Visai šeimai kasdien apskaičiuoji pagal tos dienos gyvenimo sąlygas (fizinis krūvis, stresas, šaltas/šiltas oras, svoris, amžius...) kiek reikia bulvės, morkos, mėsos ir kruopų, kiek ko iš jų gavai? Šuns juk organizmas irgi panašus, taip pat visko reikalaujantis ir į salygas atsižvelgiantis.
Nereikia tiesiog perdėti ir gąsdinti kitų mirksiukas.gif

Net nesistengiu gąsdinti. O ir tema ne apie tai.
Atsakyti
Perkeliu savo klausimą iš kitos temos;
Merginos, ar nėra jums buvę, kad šuo, maitinamas mėsa, alergizuotųsi. Kadangi aš maitinu daugiausiai tik namie augintų gyvulių mėsa ir subproduktais, ir tik labai retkarčiais perku parduotuvėje vištas, paskutiniu metu - prieš kokį mėnesį, tai galvojau, kad maistas neturėjo alergizuoti. Tačiau atsirado prie kaklo šlapiuojanti žaizdelė ir niekaip negyja... Kadangi turiu kitą šunį, kuris alergiškas ir dažnai nusižaizduoja, tai ta žaizda labai panaši. Panašu, kad dermatitas...
Gal galėtumėte patarti, kaip man dabar elgtis, ar nutraukti maitinimą žalia mėsa, kas man būtų žiauriai gaila, nes pripratom, ir yra labai daug privalumų, ar kažką keisti ne taip kardinaliai... Gal dar galit patarti ir kuo tepti žaizdą...

Kitas šuo ėda sausą maistą: aviena su ryžiais su sumažintu baltymų kiekiu, gal man rytoj padaryti iškrovos dieną, o po to sausu pradėt maitint ir pažiūrėt kaip su ta žaizda toliau eisis?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cargo: 06 spalio 2013 - 20:09
QUOTE(cile @ 2013 10 06, 19:45)
Tai va prie progos paklauskim Jurginiuko ar sunkiai papildomas lempas imontavo  rolleyes.gif (pati turiu pasiulyma tokiam, tai misliju kiek reiktu litu sumerkt, kad normaliu apsvietimas pataptu)
gali sprogt jei labai vanduo taskosi...
Yra yra tu sansu..reik pasidairyt akvariumas.net forume, ten tikrai buna skelbimu ir is siauliu.O kriaukles gal ne tiek dizaino prasme negerai, kiek vandens kietinimo, kas nepatinka augalam ir kai kuriom zuvytem.
Labai grazu smile.gif Kiek cia litriuku?
Gal megint vakare isjungus sviesa kiek kirminuku imest...O siaip kuo gyva ta zuvis (kalabaricas lygtai), gi jau kuris laikas ja turi?

aš turbūt pamėginčiau pereiti prie sauso, pažiūrėti, ar žaizda susitvarko. jei taip - tada po truputį pradėti šerti vėl mėsa, labai lėtai įvedinėjant naujus produktus, ir žiūrėti, nuo ko būtent alergija atsiranda.
Atsakyti
QUOTE(Shirbake @ 2013 10 06, 20:24)
aš turbūt pamėginčiau pereiti prie sauso, pažiūrėti, ar žaizda susitvarko. jei taip - tada po truputį pradėti šerti vėl mėsa, labai lėtai įvedinėjant naujus produktus, ir žiūrėti, nuo ko būtent alergija atsiranda.

ne ta citata smile.gif
dažniausiai alergizuoja vištiena, kiek žinau.. ar jos atsisakius nors koks pagerėjimas yra? aš manau kad reiktų pas veterinarą išsitirti, nuo ko ta žaizdelė - o gal ne nuo maisto smile.gif mane dar gąsdino, kad maitinant RAW galimas baltymų perteklius..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 06 spalio 2013 - 20:35
QUOTE(Nolda @ 2013 10 06, 21:31)
ne ta citata  smile.gif
dažniausiai alergizuoja vištiena, kiek žinau.. ar jos atsisakius nors koks pagerėjimas yra? aš manau kad reiktų pas veterinarą išsitirti, nuo ko ta žaizdelė - o gal ne nuo maisto smile.gif mane dar gąsdino, kad maitinant RAW galimas baltymų perteklius..

Višta, mano nuomone, negali būti priežastimi, nes aš ją daviau paskutinį kartą gal prieš mėnesį, o žaizda atsirado prieš kokias dešimt dienų. Dbar ieškau veterinarijos gydytojo, kuris žinotų ir RAW ir apie alergijas galėtų patarti. man ateina į galvą tik viena mintis, kad gal kepenų per daug gavo, nes su viduriavimu jokių problemų neturim... Kažin, ar kepenys gali alergizuoti?
Atsakyti
QUOTE(Cargo @ 2013 10 06, 20:43)
Višta, mano nuomone, negali būti priežastimi, nes aš ją daviau paskutinį kartą gal prieš mėnesį, o žaizda atsirado prieš kokias dešimt dienų. Dbar ieškau veterinarijos gydytojo, kuris žinotų ir RAW ir apie alergijas galėtų patarti. man ateina į galvą tik viena mintis, kad gal kepenų per daug gavo, nes su viduriavimu jokių problemų neturim... Kažin, ar kepenys gali alergizuoti?

Gal iš tikro kažkurio produkto gavo per daug. Kepenyse daug visokių medžiagų, gal kažko "perdozavot" g.gif iš tikro, mėginkit su veterinarais pakalbėt. Bet paieškokit, kad tikrai apie RAW nusimanytų.
Atsakyti