QUOTE(janeki21 @ 2013 10 03, 12:41)
Prašau pagalbos

Pavasarį nusipirkau sodybą ir su ja paveldėjau 10 m šunelį mišrūną - būdinuką ir 10 metų katytę. Pastebėjau, kad šuo dažnai dreba (kai šalčiau ar drėgna), ypač užpakalinės kojytės, netgi vasarą padrebėdavo. Aš jį kai būdavo ypač drėgna pasiimdavau į namo vidų. Ankstesnė šeimininkė jį pasiimdavo tik kai būdavo labai šalta žiemą. Dabar orai vis šala ir tas drebėjimas dažnėja. Ar aš teisingai darau, kad jį pasiimu į namo vidų? Mano teta sako, kad jis turi pajusti kad šalta ir kad turi užsiauginti povilnę žiemai, ir kad aš be reikalo jį pratinu būti šiltai. Šuns būda apšiltinta polistirenu, įdėjau kelis paklotus, nes neturiu šiaudų. Bet man vistiek rūpi, kaip jam padėti. Kadangi aš anksti ryte išvažiuoju ir vėlai grįžtu, aš negaliu jo palikti namuose, nes jis kentėtų norėdamas išeiti į tualetą. Palaido aš jo laikyti irgi negaliu, nes nors sodyba ir aptverta, jis dažnai pralenda pro tvoros apačią ir pabėga. Po to sugrįžta, bet vistiek trukdo kaimynams, ypač pas kuriuos kalytės. Didžiąją laiko dalį jis būna kieme, bet kaip sakiau, mėgsta pabėgti

. Todėl ir laikau pririštą. Voljerą galbūt pastatysiu ateityje, bet drebėjimo problėmos jis neišspręs. Aš dabar žadu nupirkti jam kokią šiltą striukytę ir uždėti. Įsivaizduoju, kai jam pabėgus kaimiečiai išpūtę akis žiūrės, nes jis porą kartų buvo mistiškai nusisegęs nuo grandinės ir su visom petnešėlėm pabėgęs, o ir aš jį kartais paleidžiu pasilakstyti. Pasivaikščioti su juo nelabai išeina, nes jis visiškai nedresuotas ir raunasi į priekį, su dresuotoju irgi nesusitiksi, nes bijo važiuoti mašina, o ir sodyba vienkemis Trakų raj.
Ar man jį taip ir toliau laikyti taip, kaip 10 metų gyveno, galbūt aš per daug pergyvenu? Pagelbėkit prašau, čia mano pirmas šuo.
Pagal jo amžių ir jūsų aprašytas gyvenimo sąlygas, sakyčiau, kad jam kažkas skauda

Jis gali turėti vidinių ligų, neaišku kuo maitintas, gali būti kas ir su kepenimis, inkstais. Jei niekaip nevešite jo tirti pas veterinarus, tai jums liks tik savigyda ir atsakomybė už tai. Pirmiausia tuomet reiktų subalansuoti gerai mitybą ir tuomet duoti organizmą atstatančius papildus. Daugiau bent jau aš šioje situacijoje nieko nesugalvoju. Striukytė aišku puiki mintis, bet tuomet pirkite iš karto ne vieną, kad kai įpras ir nurengsite išlovimui, iš karto kitą apvilktumėte. Bet tiesa, o kaip kai drėgna? Ar nebus taip, kad jis lodamas ant ko ar šiaip po lietum, sniegu sušlaps ir liks paliktas valandų valandas aprengtas su drėgnu rūbu? Apgalvokite visokius scenarijus, gaila jau ir taip tokį gyvenimą nugyvenusio šuniuko