Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 12, 11:29)
labai aciu uz patarimus  4u.gif
reikes nusipirkti jusu minetus miltus.

atleiskit man, nesu labai patyrusi kepeja, tai dar uzversiu jus klausimais.  blush2.gif
1. ka reiska "mielės atskirai kildint iki kepurėlės" ? istirpinti mieles piene su cukrumi?
duonkepes neturiu, minkau rankom, kepu orkaiteje.
2. jusu duoneles recepte nurodyta 1,5 a.š. mielių - sausu. kur jus jas perkat?
o kiek reiketu tu paprastu is pakelio?
1. šiltame vandenyje/piene su cukrumi/medumi itirpdot sausas ar šviežias mieles ir palaikot šiltai, kol nepasidengs "kepure"
2. prekybos centre pirkau (jau seniai nenaudoju mielių, retkarčiais, kai skubiai kažko reikia, ar Ciabatos, tai tik tada nuperku šviežiu mielių blush2.gif )
Jei jus turit iš raudono pakelio, tai tada dėkit pusė normos, nes jie stiprus yr
O apie kokius paprastus kalbat? šviežius?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 12, 14:35)
1. šiltame vandenyje/piene su cukrumi/medumi itirpdot sausas ar šviežias mieles ir palaikot šiltai, kol nepasidengs "kepure"
2. prekybos centre pirkau (jau seniai nenaudoju mielių, retkarčiais, kai skubiai kažko reikia, ar Ciabatos, tai tik tada nuperku šviežiu mielių blush2.gif )
Jei jus turit iš raudono pakelio, tai tada dėkit pusė normos, nes jie stiprus yr
O apie kokius paprastus kalbat? šviežius?

1. supratau.. taip ir darau visada smile.gif
2. paprastom vadinu tas sviezias, kur pakuciais po 50 ar 100gramu parduotuvese buna smile.gif
"Presuotos kepimo mieles" vadinasi.
jos stipresnes nei tos sausos? ju maziau reikia deti?
ir paskui jas istirpdzius supilti i tesla is visu kitu produktu?

ot prikibau... bet taip sugunde tos duoneles apetitiska nuotrauka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 12, 21:47)
paprastom vadinu tas sviezias, kur pakuciais po 50 ar 100gramu parduotuvese buna  smile.gif
"Presuotos kepimo mieles" vadinasi.
jos stipresnes nei tos sausos? ju maziau reikia deti?
ir paskui jas istirpdzius supilti i tesla is visu kitu produktu?

ot prikibau... bet taip sugunde tos duoneles apetitiska nuotrauka  blush2.gif
šviežiu reikia dėt daugiau nei sausu
pirmam pusl. nurodytas santykis: 7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei

1,5a.š. sausų mielių prilygsta daug maž 4g smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 13, 08:04)
šviežiu reikia dėt daugiau nei sausu
pirmam pusl. nurodytas santykis: 7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei

1,5a.š. sausų mielių prilygsta daug maž 4g  smile.gif

aciu labai 4u.gif
kazkaip nepastebejau to sakinuko... blush2.gif

o mano raugas ir antra karta pamaitintas nelabai kaip atrodo.... atsirado gal kokie 2-3 burbuliukai per para. matyt nelabai kas bus is jo unsure.gif teks meginti nauja uzsiauginti.
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 13, 08:31)
o mano raugas ir antra karta pamaitintas nelabai kaip atrodo.... atsirado gal kokie 2-3 burbuliukai per para. matyt nelabai kas bus is jo  unsure.gif  teks meginti nauja uzsiauginti.
viskas gerai, vėl pamaitinkit ir pastatykit šiltai, rytoj galėsit užminkyt kepaliuką arba išsikept blynų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 13, 08:47)
viskas gerai, vėl pamaitinkit ir pastatykit šiltai, rytoj galėsit užminkyt kepaliuką  arba išsikept blynų  smile.gif

uzteks tu keliu mazu burbuliuku? g.gif
jis net nepanasus i ta, kur idetos nuotraukos prie raugo gaminimo instrukcijos....
Atsakyti
Esu skaicius, kad raugui atgaivinti galima ipjaustyti pora vynuogiu, itarkuoti obuolio arba ideti truputi jogurto 4u.gif gal pades smile.gif

Sausos mieles is esmes nera stipresnes, ju dedama maziau, nes atsimeta dregme, t.y. vanduo, kurio turi sviezios presuotos mieles. Sausos dar kartais maisomos su vitaminu c ir dar kazkuo, kad butu aktyvesnes, tada ant pakeliu taip ir rasoma, kad greito veikimo ax.gif
Atsakyti

aš kepiau Sveikuolių avižinė duonelė ir Airišką avižinė sodos duonelė su soda arba kepimo milteliais 4u.gif
[/quote]

Kepiau pirmaja duonele,bet man soda jauciasi,Jus gesinote ja?

Siaip,skonis tikrai idomus,sakyciau priprast reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 10 14, 12:09)

Siaip,skonis tikrai idomus,sakyciau priprast reikia  biggrin.gif
na taip, kefyre ar jogurte smile.gif
taip, skonis savotiškas, bet čia kaip kam, juk vieni ir ruginę duoną mėgsta, o kiti ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 10 13, 10:29)
Esu skaicius, kad raugui atgaivinti galima ipjaustyti pora vynuogiu, itarkuoti obuolio arba ideti truputi jogurto 4u.gif gal pades smile.gif

Sausos mieles is esmes nera stipresnes, ju dedama maziau, nes atsimeta dregme, t.y. vanduo, kurio turi sviezios presuotos mieles. Sausos dar kartais maisomos su vitaminu c ir dar kazkuo, kad butu aktyvesnes, tada ant pakeliu taip ir rasoma, kad greito veikimo ax.gif

aciu uz patarimus 4u.gif

QUOTE(asta1976 @ 2013 10 14, 12:09)

kepiau ir as ta sveikuoliu duonele su aviziniais dribsniais. kadangi as visokiu seklu ir grudu megeja, tai ji man labai skani essen.gif
aciu Nataliuncik uz recepta 4u.gif
bet as irgi nenugesinau sodos, tai truputi jautesi doh.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 14, 12:45)
na taip, kefyre ar jogurte  smile.gif

nors tokia paguoda, jog ne as viena nesusiprotejau nugesinti hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 14 spalio 2013 - 18:28
Sveikos merginos,
Reikia Jūsų patyrusių kepėjų patarimo smile.gif
Nusipirkau duonkepes, bandžiau kepti tris kartus, tačiau visi trys kartai nepavykę blush2.gif
Duona neiškyla. Kepiau su sausomis mielėmis. Išbandžiau visus tris kartus skirtingas programas. Bet duona gaunasi vistiek plonyte. Neiskyla iki pat viršaus indo, netgi iki pusės indo neiškyla. Gal galit kuri patarti ką netaip darau? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(agotele1111 @ 2013 10 20, 17:36)
Sveikos merginos,
Reikia Jūsų patyrusių kepėjų patarimo smile.gif
Nusipirkau duonkepes, bandžiau kepti tris kartus, tačiau visi trys kartai nepavykę  blush2.gif 
Duona neiškyla. Kepiau su sausomis mielėmis. Išbandžiau visus tris kartus skirtingas programas. Bet duona gaunasi vistiek plonyte. Neiskyla iki pat viršaus indo, netgi iki pusės indo neiškyla. Gal galit kuri patarti ką netaip darau? Ačiū
gali būt kad ir mielės kaltos
Atsakyti