Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 10, 08:33)
sveikos duoneles kepejos  4u.gif
gal kuri nors galetu pasidalinti raugu duonai kepti?
maniskis sugedo, kol atostogavom... isbuvo virs menesio saldytuve, matau, jog jau nebetinkamas kepimui. o namie salta, naujo pasidaryti niekaip nepavyksta....  blush2.gif

Ar tikrai sugedo? Pagraibyčiau iš apačios indelio bent šaukštelį buvusio raugo, ar dar mažiau, įpilčiau truputį vandens, įberčiau miltų. Gal ir atgis... O tada jau ir toliau galima primaitint ir padauginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 10 spalio 2013 - 13:41
QUOTE(sivita @ 2013 10 10, 14:36)
Ar tikrai sugedo? Pagraibyčiau iš apačios indelio bent šaukštelį buvusio raugo, ar dar mažiau, įpilčiau truputį vandens, įberčiau miltų. Gal ir atgis... O tada jau ir toliau galima primaitint ir padauginti.


na tiesa sakant nezinau, kaip atskirti, ar sugedes galutinai ar dar galima naudoti... blush2.gif

tiesiog saldytuve prastovejo virs menesio, netgi beveik du menesius. atsukus stiklaini toks stiprus rugsties kvapas. neberizikuoju dar jo naudoti...
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2013 10 10, 13:20)
dvi dienas raugas rugo puikiai, po pirmo pamaitinimo issisluoskniavo, atsiskyre vanduo ir miltai nusedo ant dugno, tai kaip suprantu galiu jau von ji pilt ane?  unsure.gif
o maitinant rauga salta vandeni su miltais reik maisyt ar gali buti siltas?
viskas gerai, taip būna, įdėkit kiek daugiau miltų, viską gerai išmaišykit ir viskas


QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 10, 14:55)
na tiesa sakant nezinau, kaip atskirti, ar sugedes galutinai ar dar galima naudoti...  blush2.gif

tiesiog saldytuve prastovejo virs menesio, netgi beveik du menesius. atsukus stiklaini toks stiprus rugsties kvapas. neberizikuoju dar jo naudoti...
paimkit šaukštelį ir pamaitinkit, turi atsigaut, kad kept, reikės kelių pamaitinimo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 10, 16:08)
paimkit šaukštelį ir pamaitinkit, turi atsigaut, kad kept, reikės kelių pamaitinimo


aciu uz patarima 4u.gif
o maitinant deti miltu, vandens ir laikyti siltai, kaip patere sivita?
gal kur paskaityti galiu, kiek mazdaug miltu, vandens reikia?



ir dar - temos pirmoje zinuteje paskaiciau jusu ideta patarima, kad nepelytu raugas, negalima deti razinu. pas mane rauge buvo detos razinos. tai dabar bijau, kad per tiek laiko nebutu pelesio isiveise. nors lyg ir nesimato.... bet as nezinau, kaip tas pelesis atrodytu, tai bijau praziopsoti ir supelijusi sunaudoti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 10 spalio 2013 - 18:24
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 10, 19:22)
aciu uz patarima  4u.gif
o maitinant deti miltu, vandens ir laikyti siltai, kaip patere sivita?
gal kur paskaityti galiu, kiek mazdaug miltu, vandens reikia?
ir dar - temos pirmoje zinuteje paskaiciau jusu ideta patarima, kad nepelytu raugas, negalima deti razinu. pas mane rauge buvo detos razinos. tai dabar bijau, kad per tiek laiko nebutu pelesio isiveise. nors lyg ir nesimato.... bet as nezinau, kaip tas pelesis atrodytu, tai bijau praziopsoti ir supelijusi sunaudoti  blush2.gif
taip, viską reikia daryt kaip ir darėt anksčiau augindami raugą. O kad "pažadint" savo turima, dvi dienas iš eilės pamaitinkit lygiomis dalimis miltais/šiltu vandeniu ir kepkit (jei jums reikia 200g raugo kepimui, tai kasdien maitinkit po ~50/50g)

dėl razinų, jei kažkada buvo, bet dabar jų nėra ir per tiek laiko pelėsis neišlindo (o jei būtu tai jus tai pastebėtumėt, nes jis gan greitai išsiveisia) tai reiškia ir nebus, jei viską darysit teisingai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 10, 14:55)
tiesiog saldytuve prastovejo virs menesio, netgi beveik du menesius. atsukus stiklaini toks stiprus rugsties kvapas. neberizikuoju dar jo naudoti...

Mano raugas buvo įgavęs tą rūgšties kvapą, kai palaikiau užsuktą - tada didesnę dalį jo nupyliau, o likutį kelis kartus pamaitinau. Kvapas pamažu dingo visai, daugiau sandariai neužsuku - tiesiog uždedu dangtelį ir viskas - ir nebeatsiranda kvapo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 10, 20:55)
taip, viską reikia daryt kaip ir darėt anksčiau augindami raugą. O kad "pažadint" savo turima, dvi dienas iš eilės pamaitinkit lygiomis dalimis miltais/šiltu vandeniu ir kepkit (jei jums reikia 200g raugo kepimui, tai kasdien maitinkit po ~50/50g)

dėl razinų, jei kažkada buvo, bet dabar jų nėra ir per tiek laiko pelėsis neišlindo (o jei būtu tai jus tai pastebėtumėt, nes jis gan greitai išsiveisia) tai reiškia ir nebus, jei viską darysit teisingai  4u.gif


aciu 4u.gif

razinu likusiam rauge ir dabar yra, bet pelesio nesimato. gal dar geras tas mano raugas.



QUOTE(Miaška @ 2013 10 10, 22:38)
Mano raugas buvo įgavęs tą rūgšties kvapą, kai palaikiau užsuktą - tada didesnę dalį jo nupyliau, o likutį kelis kartus pamaitinau. Kvapas pamažu dingo visai, daugiau sandariai neužsuku - tiesiog uždedu dangtelį ir viskas - ir nebeatsiranda kvapo daugiau.


rugstaus kvapo anksciau nebudavo, nors ir uzsukta laikydavau saldytuve. atsirado tik tada, kai pastovejo per ilgai nenaudojamas. issigandau, kad per beveik du menesius sugedo....
bet nebeauga jis man daugiau. vis tas patskiekis tebestovi....


na meginsiu pagal jusu patarimus gaivinti, gal nereikes dar mesti lauk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 10 spalio 2013 - 22:25
mergaites, dar turiu klausimeli 4u.gif
paemiau seno raugo sauksta, pamatinau ji miltu/vandens misiniu. dabar ji reikia uzdegti kazkuo ar siaip atviram stiklainyje laikyti iki kito maitinimo? g.gif



Nataliuncik, dar labai noriu isbandyti sita Jusu duonele:
http://nataliuncik.b...sine-duona.html
taip skaniai atrodo essen.gif

o kokia teslai reikiamu produktu maisymo seka butu, jei kepu duona orkaiteje, ne duonkepej?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 11 spalio 2013 - 10:36
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 11, 11:11)
mergaites, dar turiu klausimeli  4u.gif
paemiau seno raugo sauksta, pamatinau ji miltu/vandens misiniu. dabar ji reikia uzdegti kazkuo ar siaip atviram stiklainyje laikyti iki kito maitinimo?  g.gif

o kokia teslai reikiamu produktu maisymo seka butu, jei kepu duona orkaiteje, ne duonkepej?

Aš stiklainį uždengiu maišeliu, užveržiu gumute, o tame maišelyje pabadau skylučių. Jei namie vėčiau, tai dar sena vilnone kepure aprengiu biggrin.gif

Nesilaikau jokios sekos: sumatuoju viską į dubenį, na gal tik raugą ir vandenį pilu paskutinius, ir maišau mediniu šaukštu, jei matau, kad reikia - dar šiek tiek vandens įpilu, maišau maišau, tešla pukši... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 10 11, 21:17)
Aš stiklainį uždengiu maišeliu, užveržiu gumute, o tame maišelyje pabadau skylučių. Jei namie vėčiau, tai dar sena vilnone kepure aprengiu biggrin.gif

Nesilaikau jokios sekos: sumatuoju viską į dubenį, na gal tik raugą ir vandenį pilu paskutinius, ir maišau mediniu šaukštu, jei matau, kad reikia - dar šiek tiek vandens įpilu, maišau maišau, tešla pukši... wub.gif


aciu, Miaška 4u.gif
ziuriu, kad mano ryte pamaitintas raugas nerodo kol kas jokiu gyvybes zymiu.... unsure.gif
kaip ir Female rase, miltai nusedo i apacia, vanduo atsiskyres pluduriuoja pavirsiuje... bandysiu ideti truputi daugiau miltu ir uzdeti kokia silta kepure. gal vistik pavyks kaip nors isbudinti biggrin.gif


o butent sitame receptuke dedat sausas mieles ar tas tokias pirktines, kur parduotuvese pirkti pakuciuose buna?
http://nataliuncik.b...sine-duona.html
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 11, 11:11)
o kokia teslai reikiamu produktu maisymo seka butu, jei kepu duona orkaiteje, ne duonkepej?
produktų maišymo seką svarbiausia duonkepei, nes jei sudėt dž.vaisius, sėklas... kartu su miltais, tai iš jų gausis košė
bet jei jus ir rankom minkot, vistiek reikia mielės atskirai kildint iki kepurėlės


QUOTE(Mirtyšė @ 2013 10 11, 21:55)
ziuriu, kad mano ryte pamaitintas raugas nerodo kol kas jokiu gyvybes zymiu.... unsure.gif
kaip ir Female rase, miltai nusedo i apacia, vanduo atsiskyres pluduriuoja pavirsiuje...  bandysiu ideti truputi daugiau miltu ir uzdeti kokia silta kepure. gal vistik pavyks kaip nors isbudinti  biggrin.gif
o butent sitame receptuke dedat sausas mieles ar tas tokias pirktines, kur parduotuvese pirkti pakuciuose buna?
http://nataliuncik.b...sine-duona.html
duokit jam dar laiko, dabar ir namie atvėso, ir jis nusilpęs
žiūriu daug kas vargsta su atsisluoksniavimų, čia visgi daug kas priklauso nuo miltų, kiek esu išbandžius, tai naudoju tik Kauno grūdų ruginius ar Malsenos pasijotus, su kitais tokios bėdos ir būna.
Kai tada dariau naudojau sausas mieles, bet puikiai gaunasi ir su šviežiais, ir su raugų, tik reikia proporcijas perskaičiuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 10 12, 08:44)
produktų maišymo seką svarbiausia duonkepei, nes jei sudėt dž.vaisius, sėklas... kartu su miltais, tai iš jų gausis košė
bet jei jus ir rankom minkot, vistiek reikia mielės atskirai kildint iki kepurėlės


duokit jam dar laiko, dabar ir namie atvėso, ir jis nusilpęs
žiūriu daug kas vargsta su atsisluoksniavimų, čia visgi daug kas priklauso nuo miltų, kiek esu išbandžius, tai naudoju tik Kauno grūdų ruginius ar Malsenos pasijotus, su kitais tokios bėdos ir būna. 
Kai tada dariau naudojau sausas mieles, bet puikiai gaunasi ir su šviežiais, ir su raugų, tik reikia proporcijas perskaičiuot  4u.gif


labai aciu uz patarimus 4u.gif
reikes nusipirkti jusu minetus miltus.

atleiskit man, nesu labai patyrusi kepeja, tai dar uzversiu jus klausimais. blush2.gif
1. ka reiska "mielės atskirai kildint iki kepurėlės" ? istirpinti mieles piene su cukrumi?
duonkepes neturiu, minkau rankom, kepu orkaiteje.
2. jusu duoneles recepte nurodyta 1,5 a.š. mielių - sausu. kur jus jas perkat?
o kiek reiketu tu paprastu is pakelio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 12 spalio 2013 - 10:29