Jau minejau, kad naudoju Paul Hollywood recepta raugui ir duonai, tai papasakosiu kaip kepu duonyte.
Taigi, raugas maitinamas 100g miltu+ apie 100 ml vandens (priklausomai nuo raugo tirstumo galima maziau vandens ar daugiau). Po paros maisau tesla duonai - 375g miltu, 250g raugo, 7g druskos, 130-175 ml vandens (velgi priklauso nuo raugo tirstumo; kartais vandeni maisau su pienu). Tesla uzmaisau, minkau apie 10-15 minuciu ant alyvuogiu aliejum pateptos lentos, palieku kilti 5 val arba kol padvigubeja (priklauso nuo temperaturos). Tada isimu tesla, "isminkau" is jos ora ir pridedu norimus priedus. Tada suformuoju norima forma ir dedu i forma kurioje keps, prie6 tai pabarscius miltu-manu misiniu. Kildinu 4-8 val arba kol min padvigubeja (tesla be priedu kyla greiciau, su priedais dazniausiai leciau). Kepu ikaitintoj okaitej, 30 minuciu 220 laipsniu, tada 15-20 minuciu 200 laipsniu. Dar orkaitej stovi skarda su 1 litru vandens, kad susidarytu garai kepant. Istraukus aptepu pienu ir truputi atvesinus idedu i maiseli, kad islaikytu dregme ir pluta butu minkstesne
Visi laikai ir temperaturos is recepto, bet realiai jie tik kaip patarimai, viskas daroma is akies, nes labai priklauso nuo raugo, kambario temperaturos ir pan. Orkaite su "vejeliu" temperatura reikia nuzeminti apie 20 laipsniu. Siaip dar sakoma, kad kuo ilgiau kyla, tuo geresnis skonis, nes gerai duonai, kaip geram suriui ar vynui - reikia laiko
Surasiau kaip kokia profe, o pas pacia klausimu milijonai
Siandien uzsiminkiau duonele, vakare pridesiu priedu ir rytoj sausiu i peciu
Uzsimaniau saldzia pasidaryt, tai bandysiu suraityt kepaliuka su cinamonu