Su raugu tai nezinau, bet su sausom mielem zinau gera recepta, kelis kartus dariau,labai patiko, tik teslos be gaaaaalo daug, gavosi dvi didziules skardos.
1000gr
vandens arba pieno 330ml (pyliau piena)
aliejaus 1/4 puodelio
druskos 2 a.s.
cukraus 4 v. s.
kvietiniu miltu 560 gr
sausu mieliu 2 a.s.
Obelėle, ačiū Tų paprastų receptų turiu ir aš, kelis naudojam dažniau ir nesiskundžiam Tik va raugo nenoriu mėtyti kaskart kai maitint reikia ir ieškau būdų kaip jį panaudoti. Picą valgom ne taip ir dažnai, bet pasigaminus porą padų juos galima ir užsišaldyti, kad kitąsyk sutaupyt laiko Buvo nuoroda girai, bet jau ruduo ateina, tai nelabai bus kaip tą girą gerti šaltukui atėjus. Užsiminta ir apie blynus, bet recepto nėrandu. Matyt teks būt pioniere ir pačiai bandyt, o tada dalintis receptais su kitom (jei kam bus įdomu)
Sveikos kepejėlės
kažkada irgi kepiau duoną, bet apsileidau, žiauriai jau didelis gyvenimo tempas tapo...
prašau Jūsų pagalbos kažkada turėjau kontaktus vienos supermamytės, kuri Vilniuje turėjo pieno miltelių, dar net atveždavo į namus
gal kas žinote ar ji dar turi tų miltelių? gal kas galėtų man į až įmesti jos nic'ą ar tel. nr.
AČIŪ
visoms geros dienos
kažkada irgi kepiau duoną, bet apsileidau, žiauriai jau didelis gyvenimo tempas tapo...
prašau Jūsų pagalbos kažkada turėjau kontaktus vienos supermamytės, kuri Vilniuje turėjo pieno miltelių, dar net atveždavo į namus
gal kas žinote ar ji dar turi tų miltelių? gal kas galėtų man į až įmesti jos nic'ą ar tel. nr.
AČIŪ
visoms geros dienos
QUOTE(Ajste @ 2013 09 25, 00:44)
Tik va raugo nenoriu mėtyti kaskart kai maitint reikia ir ieškau būdų kaip jį panaudoti.
nelabai suprantu, kodėl jūs tą raugą mėtot? bent jau maniškio tai maitint pastoviai nereikia- turiu stiklainėly 100 g- kai ruošiuosi kepti duoną- išsiimu, pamaitinu pvz., 200 g miltų, 200 g vandens, kitą dieną nuimu 100 g į stiklainėlį ir padedu į šaldytuvą, o likusį sunaudoju duonai kepti. Šaldytuve jis išbūna puikiausiai 2 savaites, nors esu ir 3 išlaikius, kai nebuvo kada kept
[quote=Obelėlė,2013 09 24, 12:16]
Vel as su tuo razinku pyragu kepiau valanda, neiskepe vidus, kelis sykius uzstaciau prailginusi po 10 min, bet nepamenu kiek.
Kiek kepimo jusu ta 18-a programa?
Vel as su tuo razinku pyragu kepiau valanda, neiskepe vidus, kelis sykius uzstaciau prailginusi po 10 min, bet nepamenu kiek.
Kiek kepimo jusu ta 18-a programa?
QUOTE(Grucė @ 2013 09 25, 09:37)
nelabai suprantu, kodėl jūs tą raugą mėtot? bent jau maniškio tai maitint pastoviai nereikia- turiu stiklainėly 100 g- kai ruošiuosi kepti duoną- išsiimu, pamaitinu pvz., 200 g miltų, 200 g vandens, kitą dieną nuimu 100 g į stiklainėlį ir padedu į šaldytuvą, o likusį sunaudoju duonai kepti. Šaldytuve jis išbūna puikiausiai 2 savaites, nors esu ir 3 išlaikius, kai nebuvo kada kept
As dar naujoke su raugu, tai nelabai organizuota, kad is anksto zinociau kada kepsiu, daugiau spontaniskai iseina. O vadovaujantis mano turima knyga, reikia maitinant puse ismesti... Bet ir tai daznai nesilaikau, primaitinu ir nieko neismetu, o paskui kepu pora kepaliuku Pridarysiu as cia eksperimentu su savo tokiais bajeriais
QUOTE(Ajste @ 2013 09 27, 20:54)
As dar naujoke su raugu, tai nelabai organizuota, kad is anksto zinociau kada kepsiu, daugiau spontaniskai iseina. O vadovaujantis mano turima knyga, reikia maitinant puse ismesti... Bet ir tai daznai nesilaikau, primaitinu ir nieko neismetu, o paskui kepu pora kepaliuku Pridarysiu as cia eksperimentu su savo tokiais bajeriais
pamaitinkit taip, kad sunaudot beveik visą raugą ir palikit tik šaukštą raugo kitam kartui, tada nereikės nieko išmetinėt kada vėl užsimanysit kept, išimsit likusį raugą, vėl pamaitinsit tam kartui ir t.t.
[quote=Sigitute,2013 09 27, 15:32]
[quote=Obelėlė,2013 09 24, 12:16]
Vel as su tuo razinku pyragu kepiau valanda, neiskepe vidus, kelis sykius uzstaciau prailginusi po 10 min, bet nepamenu kiek.
Kiek kepimo jusu ta 18-a programa?
[/quote]
Pagal duonekepes knyga, tai 18 programa kepa 1val 43 min
[quote=Obelėlė,2013 09 24, 12:16]
Vel as su tuo razinku pyragu kepiau valanda, neiskepe vidus, kelis sykius uzstaciau prailginusi po 10 min, bet nepamenu kiek.
Kiek kepimo jusu ta 18-a programa?
[/quote]
Pagal duonekepes knyga, tai 18 programa kepa 1val 43 min
QUOTE(nataliuncik @ 2013 09 27, 19:14)
pamaitinkit taip, kad sunaudot beveik visą raugą ir palikit tik šaukštą raugo kitam kartui, tada nereikės nieko išmetinėt kada vėl užsimanysit kept, išimsit likusį raugą, vėl pamaitinsit tam kartui ir t.t.
Ačiū už patarimą
Na, aš jau apsižiūrėjau, kad tiek kiek kepu, mano raugui nereikia diiidelio stiklainio, kuriame dabar gyvena. Per kitą maitinimą iškraustysiu į mažesnį stiklainį ir lengviau tilps šadytuvan Tada tik labiau urganizuotai reiks būti ir pusdieniu anksčiau apsigalvoti, kad kepsiu
QUOTE(Ajste @ 2013 09 28, 16:10)
Ačiū už patarimą
Na, aš jau apsižiūrėjau, kad tiek kiek kepu, mano raugui nereikia diiidelio stiklainio, kuriame dabar gyvena. Per kitą maitinimą iškraustysiu į mažesnį stiklainį ir lengviau tilps šadytuvan Tada tik labiau urganizuotai reiks būti ir pusdieniu anksčiau apsigalvoti, kad kepsiu
Na, aš jau apsižiūrėjau, kad tiek kiek kepu, mano raugui nereikia diiidelio stiklainio, kuriame dabar gyvena. Per kitą maitinimą iškraustysiu į mažesnį stiklainį ir lengviau tilps šadytuvan Tada tik labiau urganizuotai reiks būti ir pusdieniu anksčiau apsigalvoti, kad kepsiu
Mano raugas gyvena puslitriniame stiklainiuke, tik maitinimui būna nukraustomas į litrinį.
Aš darau atvirkščiai, kad nereikėtų prieš parą planuotis: kai užmaišau duoną, pamaitinu raugo likutį, palaikau parą, ir dedu šaldytuvan - kad kitam kepimui iš karto turėčiau.
Miaška,
man irgi taip tiktų, reiks pasiskaičiuot matematiškai kiek ten likučio turi būti Pamaitint galėčiau ir plastmasinėj dėžėj, kurioj paskui galima ir kildint pirmą kartą, susitaupo indų plovimas Tik reiks dar savo dėžę dar kartą išbandyt kildinimui, nes praeitą kartą kažkaip sunkiai kilo, tai nežinau ar raugas buvo silpnas, miltai "sunkūs" (berods tąkart su ruginiais maišiau) ar kaltas kažkoks antibakterinis priedas įmaišytas į dėžės plastmasę
Dar klausimas toms, kas eksperimentuoja - kaip apsiskaičiuojat kiek priedų dėti į tešlą? Vat kepiau duoną su saulėgražom, jų dėjau "iš akies", kol minkiau atrodė pakankamai, bet iškepus duoną jų gerokai mažiau nei norėjau Priedų bandau visokių dėti, tai sūrio, tai karamelizuotų svogūnų... ir vis numažinu Ar reikėtų dėti tiek, kad atrodytų perdaug, turint galvoj, kad dar prieš kepant turi padvigubėti
man irgi taip tiktų, reiks pasiskaičiuot matematiškai kiek ten likučio turi būti Pamaitint galėčiau ir plastmasinėj dėžėj, kurioj paskui galima ir kildint pirmą kartą, susitaupo indų plovimas Tik reiks dar savo dėžę dar kartą išbandyt kildinimui, nes praeitą kartą kažkaip sunkiai kilo, tai nežinau ar raugas buvo silpnas, miltai "sunkūs" (berods tąkart su ruginiais maišiau) ar kaltas kažkoks antibakterinis priedas įmaišytas į dėžės plastmasę
Dar klausimas toms, kas eksperimentuoja - kaip apsiskaičiuojat kiek priedų dėti į tešlą? Vat kepiau duoną su saulėgražom, jų dėjau "iš akies", kol minkiau atrodė pakankamai, bet iškepus duoną jų gerokai mažiau nei norėjau Priedų bandau visokių dėti, tai sūrio, tai karamelizuotų svogūnų... ir vis numažinu Ar reikėtų dėti tiek, kad atrodytų perdaug, turint galvoj, kad dar prieš kepant turi padvigubėti
Mergaites,niekaip neiseina iskept duonos is raugo. Kepiau jau tris kart,ir vis suzmekus,neiskyla. Idedu i karstesne orkaite,poto prisuku,vistiek sonai apskrunda,o vidus slapias Gal kokia paslapti reik zinoti. Nors drauge,kuri dave rauga kepa kuo puikiausiai,o man nepavyksta...