Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2015 03 26, 21:47)
ruginė duoda ir būna kietesnė už kvietine, bet suminkštint plutą galima-tik iškepta duoną, dar karšta, apviniokit ranšluoščių/dreobę ir įdėkit į maišiuką. Kai atvės, pluta bus žymiai minkštesnė


ačiū, bandysiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit pasakyt kodėl kartais duona sukrenta, šiandien kepiau beveik 2 valandas ir viduj "žalia" tešla, o pluta atsiskyrus ax.gif . Gal raugas kaltas, buvau nekepus kokias 3 savaites, toks kvapas nekoks, ne pelėsio, o kažkokios rūgšties, bet ant viršaus kažkas panašaus į pelėsį buvo, bet aš nugriebiau. Ir atrodo gražiai kylo, bet neiškepė doh.gif
Papildyta:
Ir dar norėjau paklaust. Žiūriu raugas gaminamas vien iš ruginių miltų. Aš kepdavau duoną iš atidėto raugo, kuriame yra ir kvietinių miltų ir druskos ir cukraus. Tik priedus paskui įmaišydavau. Gal raugas ir sugedo dėl cukraus ir kvietinių miltų g.gif .
Atsakyti
Pasigaminau naują raugą, išėjo nuostabi duona thumbup.gif . Bet sunaudojau visą, nes bijojau kad neišeis vėl. Darysiu vėl, gal galit pasakyt kaip geriau atsidėt raugo jau su visais ingridientais ar vien ruginių miltų su vandeniu, gal toks mažiau genda g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 04 25, 10:14)
Pasigaminau naują raugą, išėjo nuostabi duona thumbup.gif . Bet sunaudojau visą, nes bijojau kad neišeis vėl. Darysiu vėl, gal galit pasakyt kaip geriau atsidėt raugo jau su visais ingridientais ar vien ruginių miltų su vandeniu, gal toks mažiau genda g.gif .
geriau atidėt raugą-tai iš miltų ir vandens, mažesnė tikimybė kad kažkas jam nepatiks ir su laiku atsiras pelėsis. Kitam kartui pakanka palikt šaukšto raugo, kai reikės, ištrauksit ir pamaitinsit vandeniu ir miltais.
O tešla su visais ingridientais čia ne raugas, o pagrandukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2015 04 25, 13:37)
geriau atidėt raugą-tai iš miltų ir vandens, mažesnė tikimybė kad kažkas jam nepatiks ir su laiku atsiras pelėsis. Kitam kartui pakanka palikt šaukšto raugo, kai reikės, ištrauksit ir pamaitinsit vandeniu ir miltais.
O tešla su visais ingridientais čia ne raugas, o pagrandukas  mirksiukas.gif

Ačiū, anksčiau tokį pagranduką ir pasilikdavau, taip iš raugo šeimininkės instrukcijas buvau gavus ax.gif .
Atsakyti
Laba diena, mergaitės 4u.gif
aš su dideliu prašymu 4u.gif biggrin.gif Gal kuri turite duonkepę Bread Maker 901 iš Top Shop? Labai reikia lietuviškos naudojimosi intrukcijos. Gal galėtumėte kuri nors pagelbėti? ax.gif Parašykite į AŽ, labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Labas kepėjos.
Gal kas gali pasidalinti duonos raugu, buvau gavusi is draugės, bet visai nekilo, kepiau, bet žalia gavosi. Reikia naujo. Gal kas gali pasidalinti, pačiai pasigaminti nepavyksta. 4u.gif
Veiksmas Kaune,
Atsakyti
Temutė apmirusi, bet gal kas atsakys... Kodėl kepant duonelę į pabaigą kepimo ji sukrenta į vidų? verysad.gif Jau 4 kartas iš eilės... Raugas naminis, kyla gerai... Tašla iš miltų, vandens, druskos, cukraus, kmynų. Kepu apie 190 laipsnių temp., prieš tai formoje tešlą pakildinu (šiandien kildžiau 7 val.). Ką darau ne taip? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 17 gegužės 2015 - 21:39
QUOTE(eling @ 2015 05 17, 21:38)
Temutė apmirusi, bet gal kas atsakys... Kodėl kepant duonelę į pabaigą kepimo ji sukrenta į vidų? verysad.gif  Jau 4 kartas iš eilės... Raugas naminis, kyla gerai... Tašla iš miltų, vandens, druskos, cukraus, kmynų. Kepu apie 190 laipsnių temp., prieš tai formoje tešlą pakildinu (šiandien kildžiau 7 val.). Ką darau ne taip?  4u.gif


ko gero per ilgai kildinot formoj pries kepima. Is pradziu bandykit i 200 laipsniu orkaite det o paskui temperatura sumazint iki 160
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2015 05 17, 21:38)
Tašla iš miltų, vandens, druskos, cukraus, kmynų. Kepu apie 190 laipsnių temp., prieš tai formoje tešlą pakildinu (šiandien kildžiau 7 val.). Ką darau ne taip?  4u.gif
jei tešla kyla gerai, namie ne šalta, tai 7val. per daug, todėl tešla perrūgsta ir sukrenta.
O kiek laiko kepat?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2015 05 18, 07:58)
jei  tešla kyla gerai, namie ne šalta, tai 7val. per daug, todėl tešla perrūgsta ir sukrenta.
O kiek laiko kepat?

aš rauginu iki 10 val ir tikrai nesukrenta,o jau 8 val tai yra minimumas smile.gif, gal ji tiesiog per skysta, dėl to taip gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2015 05 18, 09:38)
aš rauginu iki 10 val ir tikrai nesukrenta,o jau 8 val tai yra minimumas smile.gif, gal ji tiesiog per skysta, dėl to taip gaunasi?
kildinimo laikas priklauso nuo kambario temp., ko šalčiau to ilgiau kils.
Jei receptas tas pats, niekas nesikeitė, tada vanduo neturi sugadint
Atsakyti