Sveikos mielos kepejėlės,
siandien nusipirkau trecia duonkepe
noreciau isbandyti kazka naujo, nes daug ka is knyguciu, kurios budavo pridetos prie duonekpiu, esu isbandziusi. nevadinu saves patyrusia duonos kepeja, todel skaitau jusu cia surasytus receptus, bet nelabai suprantu ar cia duonytes labiau maisyti rankomis ir kepti orkaiteje ar duonkepeje? jei jas galima kepti ir duonkepeje tai kaip zinoti kokia programa pasirinkti? ir kaip zinoti kokio svorio bus duona, nes duonkepeje reikia pazymeti tai 500gr ar 750gr. dar cia daznai rasoma kad miltu iberti tiek o paskui paziureti ir jei reikia dar pripilti, o tai duonkepes atidaryti juk negalima, tai ka tuo atveju daryti
aciu, jei kuri atsakytu
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 21, 15:51)
ir kaip zinoti kokio svorio bus duona, nes duonkepeje reikia pazymeti tai 500gr ar 750gr. dar cia daznai rasoma kad miltu iberti tiek o paskui paziureti ir jei reikia dar pripilti, o tai duonkepes atidaryti juk negalima, tai ka tuo atveju daryti
aciu, jei kuri atsakytu
aciu, jei kuri atsakytu
Produktų kiekį galima pasiskaičiuot, susumavus produktų kiekį Duonkepę galima atidaryt, kai maišo, negalima kai kepa.
QUOTE(laurechka @ 2013 09 21, 18:15)
Produktų kiekį galima pasiskaičiuot, susumavus produktų kiekį Duonkepę galima atidaryt, kai maišo, negalima kai kepa.
A va kaip suzinoti koks bus kiekis, tikrai nezinojau, aciu
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 21, 22:47)
A va kaip suzinoti koks bus kiekis, tikrai nezinojau, aciu
tai supliusuokit visus ingridientus ir gausit svorį, jei recepte nuorodyta ml, tai pirmam pusl. yra surašyta kiek kas sveria g QUOTE(nataliuncik @ 2013 09 22, 08:43)
tai supliusuokit visus ingridientus ir gausit svorį, jei recepte nuorodyta ml, tai pirmam pusl. yra surašyta kiek kas sveria g
O kaip pasirinkti programa pagal savo duonkepe, tiesiog speti, bandyti? nes jei kepsiu per trumpai bus neiskepus, o jei per ilgai pvz kokias 3val gali perkepti, sudegti?
Pasidalinsiu ir as savo megstamiausiu keksu
1000gr
kiausiniai 5 ( kepiau ir su 5, ir su 3-skirtumo nera)
cukrus 165 gr
vaniles cukrus
druskos 1a.s.
sviesto 230 gr
miltu 330 gr
kepimo milteliu 2+1/2 a.s.
razinu 75 gr. ( dedu 150gr ir buna pats tas )
Skanaus
1000gr
kiausiniai 5 ( kepiau ir su 5, ir su 3-skirtumo nera)
cukrus 165 gr
vaniles cukrus
druskos 1a.s.
sviesto 230 gr
miltu 330 gr
kepimo milteliu 2+1/2 a.s.
razinu 75 gr. ( dedu 150gr ir buna pats tas )
Skanaus
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 22, 21:30)
Pasidalinsiu ir as savo megstamiausiu keksu
1000gr
kiausiniai 5 ( kepiau ir su 5, ir su 3-skirtumo nera)
cukrus 165 gr
vaniles cukrus
druskos 1a.s.
sviesto 230 gr
miltu 330 gr
kepimo milteliu 2+1/2 a.s.
razinu 75 gr. ( dedu 150gr ir buna pats tas )
Skanaus
1000gr
kiausiniai 5 ( kepiau ir su 5, ir su 3-skirtumo nera)
cukrus 165 gr
vaniles cukrus
druskos 1a.s.
sviesto 230 gr
miltu 330 gr
kepimo milteliu 2+1/2 a.s.
razinu 75 gr. ( dedu 150gr ir buna pats tas )
Skanaus
O kuria programa kepei?
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 22, 08:47)
O kaip pasirinkti programa pagal savo duonkepe, tiesiog speti, bandyti? nes jei kepsiu per trumpai bus neiskepus, o jei per ilgai pvz kokias 3val gali perkepti, sudegti?
Programa trunka 3val, bet kepa tai tik apie 1val vistiek Paprastam batonui naudoju basic programą...
QUOTE(laurechka @ 2013 09 22, 22:21)
Programa trunka 3val, bet kepa tai tik apie 1val vistiek Paprastam batonui naudoju basic programą...
supratau, pabandysiu jau siandien
QUOTE(Sigitute @ 2013 09 23, 00:05)
O kuria programa kepei?
Kepiau pagal savo duonkepes 18 programa, vadinasi kepimas
QUOTE(Obelėlė @ 2013 09 23, 12:58)
Kepiau pagal savo duonkepes 18 programa, vadinasi kepimas
ten padekojau, aciu. uzstaciau tik ant kepimo 1val
Paieškojau senesnėse temose, bet akis neužkliuvo už recepto kur gaminti picos papločiui būtų naudojamas raugas. Gal kas turite atsitaikę bent kokius principus? Aš anądien pati mėginau ir nors buvo skanu, bet vietos tobulinimui apsčiai Mano naudojamas duonos receptas yra 250 g raugo ir 375 g miltų, tai picai dėjau tiek pat raugo ir apie 200 g miltų (prisidėjo minkant). Be abejo vandens dar pyliau apie 50 ml ir alyvuogių aliejaus porą šaukštų. Kilo kaip ir gerai, bet konsistencija tešlos nepatiko, labai plyšo ir lipo prie visko Kaip manote, gal daugiau miltų reikia? Ar kokio cukraus, kad mielės būtų aktyvesnės? Juk picai tradiciškai dedama gerokai daugiau mielių negu kepant duoną Ir apskritai ar yra kažkoks principas kuriuo vadovaujantis būtų galima receptą adaptuoti iš mielinio į gamintą su raugu? Na pvz jei recepte rašoma 10 g mielių, tai atitinka 200 g raugo ar pan. Nenoriu mėtyt raugo, vistik maistas, taigi ieškau būdų kaip jį panaudoti ne tik duonelės kepimui