QUOTE(V&A @ 2014 12 12, 15:37)
ir as vakar uzdejau rugini rauga kol kas laukiu, nelabai kas vyksta, bet kiek skaiciau, kad normalu, jei po pirmos dienos mazai reakcijos.
jau graziai suburbuliavo raugas pamaitinau, tai akyse daugeja jo
ir vieta manau jam gera pasinkau. Pastaciau prie arbatinuko kampe, o dar visai salia elektrine plytele, tai visada temperatura didesne, nei kambaryje.
nužudžiau savo raugą gaivinau gaivinau - nebe ilgai nekepiau, nepamaitinau
gal kas Vilniuje palei Kalvarijų, Žirmūnų gatvę ir aplinkui galėtumėt pasidalint su nelaimėle savo gėriu? Gyvenu Žaliuosiuose ežeruose, gal kokia kaimynka atsiliepsit?
Būsiu dėkinga ir neliksiu skoloj
gal kas Vilniuje palei Kalvarijų, Žirmūnų gatvę ir aplinkui galėtumėt pasidalint su nelaimėle savo gėriu? Gyvenu Žaliuosiuose ežeruose, gal kokia kaimynka atsiliepsit?
Būsiu dėkinga ir neliksiu skoloj
QUOTE(V&A @ 2014 12 13, 14:23)
jau graziai suburbuliavo raugas pamaitinau, tai akyse daugeja jo
ir vieta manau jam gera pasinkau. Pastaciau prie arbatinuko kampe, o dar visai salia elektrine plytele, tai visada temperatura didesne, nei kambaryje.
ir vieta manau jam gera pasinkau. Pastaciau prie arbatinuko kampe, o dar visai salia elektrine plytele, tai visada temperatura didesne, nei kambaryje.
Labai svarbu, kad indas su raugu būtų apsuktas kokiu šiltu audeklu(kad ir rankšluoščiu). Palikit tik viršutinę indo dalį neapgaubtą, kad pro padarytas skylutes raugas kvėpuotų. Ir iš vis, geriausia raugą visalaik laikyti kuo tamsesneje aplinkoje.
čia pastabėlė pradedančioms jaukintis raugą.
Sveikos kepejeles Esu visiskai , visiskai zalia duonos kepimo praktikoje. Tad turiu toki klausimuka. Nesenai suzinojau, kad sergu cukriniu diabetu- ar galima iskepti duona be cukraus? Gal galite imesti cia receptuka kaip man pirma karta issikepti dietine duonyte?
QUOTE(Cukrinė avelė @ 2014 12 18, 22:37)
Sveikos kepejeles Esu visiskai , visiskai zalia duonos kepimo praktikoje. Tad turiu toki klausimuka. Nesenai suzinojau, kad sergu cukriniu diabetu- ar galima iskepti duona be cukraus? Gal galite imesti cia receptuka kaip man pirma karta issikepti dietine duonyte?
Sveika,
aš niekada nededu cukraus į duoną. Galit pasinaudoti bet kuriuo merginų receptu, o jeigu ten sudėtyje yra cukrus, paprasčiausiai jo nedėti. Močiučių senoviniuose receptuose cukraus niekur nerasite. Taip kad, galit drąsiai kepti duonelę ir tikrai ji bus skani. paprasčiausias receptas butų raugas+miltai+vanduo+druska+šlakelis aliejaus+įvairios sėklos+rankų šiluma!
QUOTE(Terra2 @ 2014 12 19, 08:17)
Sveika,
aš niekada nededu cukraus į duoną. Galit pasinaudoti bet kuriuo merginų receptu, o jeigu ten sudėtyje yra cukrus, paprasčiausiai jo nedėti. Močiučių senoviniuose receptuose cukraus niekur nerasite. Taip kad, galit drąsiai kepti duonelę ir tikrai ji bus skani. paprasčiausias receptas butų raugas+miltai+vanduo+druska+šlakelis aliejaus+įvairios sėklos+rankų šiluma!
aš niekada nededu cukraus į duoną. Galit pasinaudoti bet kuriuo merginų receptu, o jeigu ten sudėtyje yra cukrus, paprasčiausiai jo nedėti. Močiučių senoviniuose receptuose cukraus niekur nerasite. Taip kad, galit drąsiai kepti duonelę ir tikrai ji bus skani. paprasčiausias receptas butų raugas+miltai+vanduo+druska+šlakelis aliejaus+įvairios sėklos+rankų šiluma!
o ji jums rūgštoka nesigauna?
aš kažkaip vis įdedu medaus ar senos uogienės.
QUOTE(keistuole @ 2014 12 19, 10:07)
Į tešlą aš dedu obuolių košę - matyt mano organizmui trūksta rūgšties
Bet cukraus niekada nededu. O, kuriems visai negalima vartoti cukraus - reikia tiesiog jo visai atsisakyti.
Gal jau kas išbandė naują duonos kepimo technologiją? Pas mus parduotuvėse pasirodė austriška duona. Ji gaminama pagal naują technologiją - į tešlą dedami pakepinti miltai. Ta duona man patiko ir po naujų ruošiuos išbandyti.
Sveikos, duoneles kepejos. Esu visiskai naujoke, bet labai noriu issikepti namine duonele. Siuo metu darau rugini rauga paprastuoju budu - stikline miltu ir stikline vandens, laikyt 3 paras. Siandien antra para ir mano raugas pavandenijo, nors vakar buvo greazus burbuliukai pavirs. Tai as dabar pamaitinau 2 saukstais miltu ir tiek pat vandens. Vel atsirado burbuliuku, kvapas skaniai rugstus. Bet burbuliukai tik pavirs, is sono ziurint jo nesimato irraugo vos vos padaugejo, bet nedvigubai. Nesuprantu, ar toks raugas tinkamas kepimui? Gal galite pagelbeti
QUOTE(Reduke27 @ 2015 03 24, 15:21)
Sveikos, duoneles kepejos. Esu visiskai naujoke, bet labai noriu issikepti namine duonele. Siuo metu darau rugini rauga paprastuoju budu - stikline miltu ir stikline vandens, laikyt 3 paras. Siandien antra para ir mano raugas pavandenijo, nors vakar buvo greazus burbuliukai pavirs. Tai as dabar pamaitinau 2 saukstais miltu ir tiek pat vandens. Vel atsirado burbuliuku, kvapas skaniai rugstus. Bet burbuliukai tik pavirs, is sono ziurint jo nesimato irraugo vos vos padaugejo, bet nedvigubai. Nesuprantu, ar toks raugas tinkamas kepimui? Gal galite pagelbeti
viskas gerai su jūsų raugų, nepergyvenkit. Raugas tinkamas kepimui, tik dar jaunas, šiandien dar nemaišykit duonos, rytoj dar "pamaitinkyt" ir poryt galit drąsiai
Sveikos, turiu klausimą patyrusioms ruginės duonos kepėjoms. Kepu jau antri metai pačią paprasčiausią 100 proc. ruginę duoną (neskaitant kmynų, druskos, priesk. žolelių ir pan) su savo raugu. Bet nepatinka man pluta mano duonos, labai jau stora, kieta. Kame reikalas? Kepu taip 10 min 250 laispnių, paskui 40 min 180 laispnių. Iškepus iškart traukiu lauk ir užkloju linine drėgna drobe. Miltai rupūs, iš malūno.
QUOTE(Pievava @ 2015 03 26, 19:51)
Sveikos, turiu klausimą patyrusioms ruginės duonos kepėjoms. Kepu jau antri metai pačią paprasčiausią 100 proc. ruginę duoną (neskaitant kmynų, druskos, priesk. žolelių ir pan) su savo raugu. Bet nepatinka man pluta mano duonos, labai jau stora, kieta. Kame reikalas? Kepu taip 10 min 250 laispnių, paskui 40 min 180 laispnių. Iškepus iškart traukiu lauk ir užkloju linine drėgna drobe. Miltai rupūs, iš malūno.
ruginė duoda ir būna kietesnė už kvietine, bet suminkštint plutą galima-tik iškepta duoną, dar karšta, apviniokit ranšluoščių/dreobę ir įdėkit į maišiuką. Kai atvės, pluta bus žymiai minkštesnė