Laba diena kepėjoms
Ar yra tokių, kurios minko mediniame duonkubilyje ir kepa krosnyje? Turiu keletą klausimų
Aš čia vėl su klausimu
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? ar tiks jis?
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? ar tiks jis?
QUOTE(katanelis @ 2014 12 03, 19:59)
Aš čia vėl su klausimu
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? ar tiks jis?
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? ar tiks jis?
tiks
QUOTE(Jolete @ 2014 12 03, 10:40)
Laba diena kepėjoms
Ar yra tokių, kurios minko mediniame duonkubilyje ir kepa krosnyje? Turiu keletą klausimų
anksčiau kaime darydavom, tai gal ir galėsiu pagelbėt Ar yra tokių, kurios minko mediniame duonkubilyje ir kepa krosnyje? Turiu keletą klausimų
QUOTE(keistuole @ 2014 12 03, 22:33)
tiks
gerai, ačiū, jaučiuos blondinė
pirmam kepimui Terra rašo, kad reikia naudota kelis gramus mielių, taip ir daryti?
QUOTE(katanelis @ 2014 12 04, 11:56)
gerai, ačiū, jaučiuos blondinė
pirmam kepimui Terra rašo, kad reikia naudota kelis gramus mielių, taip ir daryti?
pirmam kepimui Terra rašo, kad reikia naudota kelis gramus mielių, taip ir daryti?
na jei nesat visiškai nusistačius prieš mieles galit įdėt, na užsitikrinimui, kad viskas tikrai pavyks.
O šiaip realiai turėtų iškelt ir tik raugas, kad ir toks šviežiai pagamintas.
Beje jei norėsit labiau kvietinės duonos kitam kartu atsidėtą raugą galit pamaitint kvietiniais miltais.
Bet dar kitas niuansas, kad ruginis raugas geriau laikosi, mažiau su juo ten visokių nesąmonių atsitinka, todėl kaip starterį visuomet geriausiai turėt ruginį raugą.
QUOTE(keistuole @ 2014 12 04, 14:20)
na jei nesat visiškai nusistačius prieš mieles galit įdėt, na užsitikrinimui, kad viskas tikrai pavyks.
O šiaip realiai turėtų iškelt ir tik raugas, kad ir toks šviežiai pagamintas.
Beje jei norėsit labiau kvietinės duonos kitam kartu atsidėtą raugą galit pamaitint kvietiniais miltais.
Bet dar kitas niuansas, kad ruginis raugas geriau laikosi, mažiau su juo ten visokių nesąmonių atsitinka, todėl kaip starterį visuomet geriausiai turėt ruginį raugą.
O šiaip realiai turėtų iškelt ir tik raugas, kad ir toks šviežiai pagamintas.
Beje jei norėsit labiau kvietinės duonos kitam kartu atsidėtą raugą galit pamaitint kvietiniais miltais.
Bet dar kitas niuansas, kad ruginis raugas geriau laikosi, mažiau su juo ten visokių nesąmonių atsitinka, todėl kaip starterį visuomet geriausiai turėt ruginį raugą.
oi kaip išsamiai, ačiū jums
beje, kur rasti kaip maitinit starterį?
QUOTE(katanelis @ 2014 12 04, 13:53)
šiaip temose daug info, tik aišku užima laiko paskaitinėt.
Maitinam taip pat kaip ir gaminom - miltai + vanduo.
QUOTE(keistuole @ 2014 12 04, 15:18)
šiaip temose daug info, tik aišku užima laiko paskaitinėt.
Maitinam taip pat kaip ir gaminom - miltai + vanduo.
Maitinam taip pat kaip ir gaminom - miltai + vanduo.
nuoširdus ačiū už atsakymą
Jau antra rauga darau ir nesidaro Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 06, 12:36)
Jau antra rauga darau ir nesidaro Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta
mano raugas per parą irgi neiškilo, matyti buvo burbuliukų bet nieko, tad aš pastačiau ant radiatoriaus, nes pagalvojau kad ,,jam" per šalta, po keleto valandų prasidėjo veiksmas - pradėjo kilti, burbuliuoti labiau. Gal ,,jam" per šalta? Nes pas mus namie tikrai nėra šilta. O gal miltų galiojimas pasibaigęs, būna ir taip Beje, o koks raugo kvapas tūrėtų būti? Toks rūgštokas kaip suprantu. Mano raugas tai man smirda kaip kokie raugintų kopūstų kvapas net vyrą apkaltinau pagadinus orą, kai raugą ,,maitinau"
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 06, 11:36)
Jau antra rauga darau ir nesidaro Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta
temperatūra labai svarbu iš tiesų. Jei per šalta labai sulėtėja procesai.
Geriausia tą pirmą raugą daryt vidury vasaros, tuomet garantuotai pavyks.
O dabar ieškokit šiltesnės vietos, kur bent apie 25 laipsnius būtų.