Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Laba diena kepėjoms 4u.gif

Ar yra tokių, kurios minko mediniame duonkubilyje ir kepa krosnyje? Turiu keletą klausimų ax.gif
Atsakyti
Aš čia vėl su klausimu 4u.gif g.gif
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? g.gif ar tiks jis?
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2014 12 03, 19:59)
Aš čia vėl su klausimu 4u.gif  g.gif
Darau Terros raugą (tikiuosi pavyks), tik nesupratau ar su šiuo raugu galėsiu kepti kvietinę plikytą duonelę? g.gif ar tiks jis?


tiks
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2014 12 03, 10:40)
Laba diena kepėjoms  4u.gif

Ar yra tokių, kurios minko mediniame duonkubilyje ir kepa krosnyje? Turiu keletą klausimų  ax.gif
anksčiau kaime darydavom, tai gal ir galėsiu pagelbėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 12 03, 22:33)

gerai, ačiū, jaučiuos blondinė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
pirmam kepimui Terra rašo, kad reikia naudota kelis gramus mielių, taip ir daryti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 04 gruodžio 2014 - 11:57
QUOTE(katanelis @ 2014 12 04, 11:56)
gerai, ačiū, jaučiuos blondinė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
pirmam kepimui Terra rašo, kad reikia naudota kelis gramus mielių, taip ir daryti? g.gif


na jei nesat visiškai nusistačius prieš mieles galit įdėt, na užsitikrinimui, kad viskas tikrai pavyks.
O šiaip realiai turėtų iškelt ir tik raugas, kad ir toks šviežiai pagamintas.

Beje jei norėsit labiau kvietinės duonos kitam kartu atsidėtą raugą galit pamaitint kvietiniais miltais.

Bet dar kitas niuansas, kad ruginis raugas geriau laikosi, mažiau su juo ten visokių nesąmonių atsitinka, todėl kaip starterį visuomet geriausiai turėt ruginį raugą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 12 04, 14:20)
na jei nesat visiškai nusistačius prieš mieles galit įdėt, na užsitikrinimui, kad viskas tikrai pavyks.
O šiaip realiai turėtų iškelt ir tik raugas, kad ir toks šviežiai pagamintas.

Beje jei norėsit labiau kvietinės duonos kitam kartu atsidėtą raugą galit pamaitint kvietiniais miltais.

Bet dar kitas niuansas, kad ruginis raugas geriau laikosi, mažiau su juo ten visokių nesąmonių atsitinka, todėl kaip starterį visuomet geriausiai turėt ruginį raugą.

oi kaip išsamiai, ačiū jums mirksiukas.gif
beje, kur rasti kaip maitinit starterį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2014 12 04, 13:53)
oi kaip išsamiai, ačiū jums mirksiukas.gif
beje, kur rasti kaip maitinit starterį?  g.gif


šiaip temose daug info, tik aišku užima laiko paskaitinėt.

Maitinam taip pat kaip ir gaminom - miltai + vanduo.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 12 04, 15:18)
šiaip temose daug info, tik aišku užima laiko paskaitinėt.

Maitinam taip pat kaip ir gaminom - miltai + vanduo.

nuoširdus ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Jau antra rauga darau ir nesidaro g.gif Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 06, 12:36)
Jau antra rauga darau ir nesidaro g.gif  Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra  ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta bigsmile.gif

mano raugas per parą irgi neiškilo, matyti buvo burbuliukų bet nieko, tad aš pastačiau ant radiatoriaus, nes pagalvojau kad ,,jam" per šalta, po keleto valandų prasidėjo veiksmas - pradėjo kilti, burbuliuoti labiau. Gal ,,jam" per šalta? Nes pas mus namie tikrai nėra šilta. O gal miltų galiojimas pasibaigęs, būna ir taip g.gif Beje, o koks raugo kvapas tūrėtų būti? Toks rūgštokas kaip suprantu. Mano raugas tai man smirda blink.gif kaip kokie raugintų kopūstų kvapas doh.gif net vyrą apkaltinau pagadinus orą, kai raugą ,,maitinau" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 12 06, 11:36)
Jau antra rauga darau ir nesidaro g.gif  Nesuprantu kodel, gal per salta, laikau virtuveje ant spinteles prie radijatoriaus t-ra  ~20, ANT radiatoriaus butu perkarsta.Jau 3-cia diena ir niekas nevyksta bigsmile.gif


temperatūra labai svarbu iš tiesų. Jei per šalta labai sulėtėja procesai.
Geriausia tą pirmą raugą daryt vidury vasaros, tuomet garantuotai pavyks.
O dabar ieškokit šiltesnės vietos, kur bent apie 25 laipsnius būtų.
Atsakyti