Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(katanelis @ 2014 11 27, 09:42)
gal kas pagelbės 4u.gif visada kepdavau šią duonytę, ji man labai labai skani, bet bėda, neturiu raugo verysad.gif gal kuri pagelbės ir pasakys kaip jį pasigaminti? Nes gauti nebeturiu iš ko, o taip noriu smile.gif kaip manot ar tiks kvietinio raugo receptas iš pirmo puslapio?


pats geriausias ir universaliausias raugas - Terros raugas.
Tik šiek tiek užtruks laiko.
http://www.supermama...?...&p=34607585

Jei reikia galiu duot savo raugo
Atsakyti
Bet nerandu niekur toliau,kaip tą "starterį" toliau matinti, norint antrą ir t.t. kepti duoną?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 27, 10:55)
pats geriausias ir universaliausias raugas - Terros raugas.
Tik šiek tiek užtruks laiko.
http://www.supermama...?...&p=34607585

Jei reikia galiu duot savo raugo

oi kaip ačiū Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif aš tai labai labai noriu, bet esu iš Kauno verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(katanelis @ 2014 11 27, 10:34)
oi kaip ačiū Jums 4u.gif  4u.gif  4u.gif aš tai labai labai noriu, bet esu iš Kauno verysad.gif


tai gal kas ir Kaune gi kepa ir gali pasidalinti

Jei labai nesigaus galiu ir paštu atsiųst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 27, 11:40)
tai gal kas ir Kaune gi kepa ir gali pasidalinti

Jei labai nesigaus galiu ir paštu atsiųst  biggrin.gif

aš apsimokėčiau pašto išlaidas, nes noras nesvietiškas tos duonos lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir kaip tyčia nieks aplinkui nebekepa
O gal rimtai kas iš kauniečių merginų gali pagelbėti 4u.gif būkit geros atsiliepkit
jei ne, kankinsiu keistuolę lotuliukas.gif lotuliukas.gif pagailėkit merginos lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 27 lapkričio 2014 - 10:44
Tai Jums kol paštu ateis, per tą laiką ir pati pasidarytum tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 27, 10:23)
Bet nerandu niekur toliau,kaip tą "starterį" toliau matinti, norint antrą ir t.t. kepti duoną?


vėl taip pat dedat miltų ir vandens
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 27, 11:03)
vėl taip pat dedat miltų ir vandens

bet kokius kiekius deti?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 27, 11:47)
Tai Jums kol paštu ateis, per tą laiką ir pati pasidarytum tongue.gif

neee, greičiau ateitų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 27, 11:08)
bet kokius kiekius deti?


tai pagal receptą žiūrėkit, kiek jums reiks to raugo
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 11 27, 11:33)
tai pagal receptą žiūrėkit, kiek jums reiks to raugo

Ačiū Keistuole smile.gif, tada reikia tieisog daugiau pasidaryti raugo, kad liktu kitam kartui apie 100 ml
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2014 11 11, 15:45)
Turiu duonkepę, tačiau duonos su raugu nepavyko joje iškepti, gaunasi tik su mielėmis.
Atradau puikų receptą duonai su raugu kepti (jokio minkymo, kurio negaliu pakęsti). Imam indą, kuriame minkysime duona ir jo NEPLAUSIME. Pilam miltus, vandenį, druską (galima cukraus, bet aš jo nededu arba dedu labai mažai), priedus duonai (grūdus, sėklas), raugą ir maišom su šaukštu. Turi būti skystoka. Palieku per naktį po radiatoriumi. Ryte išmaišau, pridedu miltų, kad būtų grietinės tirštumo (maišau su šaukštu), sukrečiu į skardą, išklotą popieriumi ir dedu 2-3 val į pašildytą (ne karštą orkaitę). Kai jau pakyla, įjungiu 200 laipsnių ir kepu apie 15 min, tada  sumažinu iki 180 ir kepu 45 min. Išėmus uždengiu šlapiu rankšluosčiu. Labai skani ir sveika duona gaunasi wub.gif Indas, kuriame maišyta duona, pastatomas išdžiūti, uždengiamas ir paliekamas kitam kartui. Jokio raugo atsidėti ir maitinti nereikia thumbup.gif  Kitą kartą raugas jau bus ant indo sienelių thumbup.gif

Sveikutes, duonos kepejeles 4u.gif

Kepiau duonyte ir as duonkepeje, bet jau nemazai laiko to nebedarau del sveikatos, o dabar pasitaisiusjai vel bandysiu, bet tikriausiai orkaiteje, nes noriu tik rugines o mano duonkepe ne tokia, kuri iskeptu rugine. Bet va gaminuos rauga rugini ir kazkas netaip gavosi, po pirmu dvieju dienu nustojo rugti, dar nebuvo kaip reikiant isruges, aisku ant radijatoriaus nestaciau, ten perkarsta. Bet as apie rauga kaip anksciau darydavo. Butent mano mociute ir mama palikdavo duonkepe neplauta ( aisku ji buvo medine tam tikslui pagaminta) ir visada uzmaisydavo is vakaro o ryte pridedavo dar miltu ir gerai perminkydavo ir dar leisdavo pakilt ir kurdavo duonkepi peciu, formuodavo kepaliukus ir saudavo i paruosta peciu. Ir man yra teke tuom uzsiimt kai mama negaledavo, bet as buvau dar vaikas ir viskas puikiai pasisekdavo.
Bet man rodos o gal ne, kad palikdavo tame duonkepyje maza pagranduka apvoliota miltuose, o duona kepdavo ne dazniau nei karta per savaite.
Atsakyti