Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

man patiko Keistuoles nuoroda, aciu pasizvalgysiu:)
vis neprieinu iki bagetu kepimo, nedrist pradeti:)
baciau ceburekus kepti, bet avosi man kaskokie guminiai:D
sikart duonele su raugu nepavyko:(niekaip negaliu nuspeti kiek laiko ja kepti...ir pastviai reik zaist su miltais, vis ju mazai buna...as kepu pagal 15 programa - duonos kepimas kurleidzia pati laika nustatyti, ir tesla maisau su teslos kildinimas (16 programa)
Atsakyti
Mielos mamytes, gal kuri is Jusu galite pasidalinti savo duonytes mazulyciu gabaleliu raugu ? As buciau be galo dekinga wub.gif Galeciau atsilyginti naminiais savo obuoliukais 4u.gif
As visad kepu tik ziema, o pavasari,vasara kazkaip nebekepu,tad vyras jau praso namines duoneles, o taip bijau pati bandyti raugintis/darytis ta rauga,bijau,kad neiseis, o ir uztrunka kiek dienu unsure.gif
Butu patogiausiai,jei kas turetu kazkur aplink Baltupius,Zirmunus,Snipiskes,prisokciau pridavusi vaikus i darzeli iki pietu rolleyes.gif
Pernai metais man kazkuri geroji mamyte is Siaures miestelio dave,bet nebepamenu niko doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2014 10 08, 18:14)
Mielos mamytes, gal kuri is Jusu galite pasidalinti savo duonytes mazulyciu gabaleliu raugu ? As buciau be galo dekinga  wub.gif  Galeciau atsilyginti naminiais savo obuoliukais  4u.gif
As visad kepu tik ziema, o pavasari,vasara kazkaip nebekepu,tad vyras jau praso namines duoneles, o taip bijau pati bandyti raugintis/darytis ta rauga,bijau,kad neiseis, o ir uztrunka kiek dienu  unsure.gif
Butu patogiausiai,jei kas turetu kazkur aplink Baltupius,Zirmunus,Snipiskes,prisokciau pridavusi vaikus i darzeli iki pietu  rolleyes.gif
Pernai metais man kazkuri geroji mamyte is Siaures miestelio dave,bet nebepamenu niko  doh.gif  blush2.gif

jei niekur arčiau nerasit aš galiu į darbą pasiimt (centre dirbu)
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 10 08, 19:52)
jei niekur arčiau nerasit aš galiu į darbą pasiimt (centre dirbu)

Labai Jums dekoju oro_buckis.gif
Kolkas niekas dar neparase. Palaukim pora dienu,jei neatsilieps kas is arciau,tuomet su Jumis susikontaktuosime mirksiukas.gif
Galite i AZ parasyti kur tiksliai dirbate ir telefono numeriuka parasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2014 10 08, 17:14)
Mielos mamytes, gal kuri is Jusu galite pasidalinti savo duonytes mazulyciu gabaleliu raugu ?
Butu patogiausiai,jei kas turetu kazkur aplink Baltupius,Zirmunus,Snipiskes,prisokciau pridavusi vaikus i darzeli iki pietu  rolleyes.gif
jei tinka Viršuliškės prie Mados, galiu pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2014 10 09, 13:13)
jei tinka Viršuliškės prie Mados, galiu pasidalinti  4u.gif

Oo kaip aciu atsiliepusioms,tik centras man greiciau matyt pasiekiamas,tai bandysiu tartis su pimaja mamyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2014 10 08, 18:14)
Pernai metais man kazkuri geroji mamyte is Siaures miestelio dave,bet nebepamenu niko  doh.gif  blush2.gif

ar ne Miaška ? smile.gif http://www.supermama...?...3496&st=108 117 žinutė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levander: 13 spalio 2014 - 10:39
Sveikos merginos smile.gif
Esu daug kepusi kepiniu, bet siuo metu man sunku minkyti bet kokia tesla, na isminkyti tai galiu, bet skauda desine ranka po operacijos. Seima labai praso kepiniu biggrin.gif , todel noreciau Jusu patarimo, kokia duonkepe galeciau pirkti, kad keptu duona su raugu, o del minkymo, kiek skaiciau temoje-daug duonkepiu maiso ir minko, tai man rojus tada butu lotuliukas.gif
kaina iki 400 lt.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 11 11, 12:48)
Esu daug kepusi kepiniu, bet siuo metu man sunku minkyti bet kokia tesla, na isminkyti tai galiu, bet skauda desine ranka po operacijos. Seima labai praso kepiniu biggrin.gif , todel noreciau Jusu patarimo, kokia duonkepe galeciau pirkti, kad keptu duona su raugu, o del minkymo, kiek skaiciau temoje-daug duonkepiu maiso ir minko, tai man rojus tada butu lotuliukas.gif
kaina iki 400 lt.
Aciu 4u.gif
visos duonkepės, ir minko ir maišo, ir kepa, tai kad galit paskaityt daugiau apie jas čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 11 11, 12:48)
kaina iki 400 lt.
Aciu 4u.gif

Turiu duonkepę, tačiau duonos su raugu nepavyko joje iškepti, gaunasi tik su mielėmis.
Atradau puikų receptą duonai su raugu kepti (jokio minkymo, kurio negaliu pakęsti). Imam indą, kuriame minkysime duona ir jo NEPLAUSIME. Pilam miltus, vandenį, druską (galima cukraus, bet aš jo nededu arba dedu labai mažai), priedus duonai (grūdus, sėklas), raugą ir maišom su šaukštu. Turi būti skystoka. Palieku per naktį po radiatoriumi. Ryte išmaišau, pridedu miltų, kad būtų grietinės tirštumo (maišau su šaukštu), sukrečiu į skardą, išklotą popieriumi ir dedu 2-3 val į pašildytą (ne karštą orkaitę). Kai jau pakyla, įjungiu 200 laipsnių ir kepu apie 15 min, tada sumažinu iki 180 ir kepu 45 min. Išėmus uždengiu šlapiu rankšluosčiu. Labai skani ir sveika duona gaunasi wub.gif Indas, kuriame maišyta duona, pastatomas išdžiūti, uždengiamas ir paliekamas kitam kartui. Jokio raugo atsidėti ir maitinti nereikia thumbup.gif Kitą kartą raugas jau bus ant indo sienelių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2014 11 11, 14:45)
Turiu duonkepę, tačiau duonos su raugu nepavyko joje iškepti, gaunasi tik su mielėmis.
Atradau puikų receptą duonai su raugu kepti (jokio minkymo, kurio negaliu pakęsti). Imam indą, kuriame minkysime duona ir jo NEPLAUSIME. Pilam miltus, vandenį, druską (galima cukraus, bet aš jo nededu arba dedu labai mažai), priedus duonai (grūdus, sėklas), raugą ir maišom su šaukštu. Turi būti skystoka. Palieku per naktį po radiatoriumi. Ryte išmaišau, pridedu miltų, kad būtų grietinės tirštumo (maišau su šaukštu), sukrečiu į skardą, išklotą popieriumi ir dedu 2-3 val į pašildytą (ne karštą orkaitę). Kai jau pakyla, įjungiu 200 laipsnių ir kepu apie 15 min, tada  sumažinu iki 180 ir kepu 45 min. Išėmus uždengiu šlapiu rankšluosčiu. Labai skani ir sveika duona gaunasi wub.gif Indas, kuriame maišyta duona, pastatomas išdžiūti, uždengiamas ir paliekamas kitam kartui. Jokio raugo atsidėti ir maitinti nereikia thumbup.gif  Kitą kartą raugas jau bus ant indo sienelių thumbup.gif

super! gal galit mazdaug proporcijas surasyt kiek ko dedat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 10 22, 09:18)
PLIKYTA DUONA  (originalus receptas iš knygos)

Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.

gal kas pagelbės 4u.gif visada kepdavau šią duonytę, ji man labai labai skani, bet bėda, neturiu raugo verysad.gif gal kuri pagelbės ir pasakys kaip jį pasigaminti? Nes gauti nebeturiu iš ko, o taip noriu smile.gif kaip manot ar tiks kvietinio raugo receptas iš pirmo puslapio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 27 lapkričio 2014 - 09:46