Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Gal kas megino parduodama parduotuveje juoda Urtes duona su saulegrazomis iskepti duonkepeje, ar kaska panasaus:)
Atsakyti
Sveiki,
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais?
Ačiū labai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darviena: 11 rugsėjo 2014 - 14:04
QUOTE(darviena @ 2014 09 11, 14:03)
Sveiki,
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais? 
Ačiū labai!

labas,
kiek protinguose tekstuose išskaičiau, tai viršaus įkritimas prieš pabaigą kepimo (kai gražiai kildinasi, kepant irgi dailiai kyla, o link pabaigos vidurys įdumba, krašti pakilę gražiai; viduje irgi gražiai iškepus, nesukritus)- tai viena iš priežasčių yra per skysta tešla.
Aš bandyčiau pastebėti minkytmo metu ir gal kokį šaukštelį kitą miltų pridėčiau. g.gif
Atsakyti
Sveiki,
Galvoju pirkti tešlos minkytuvą (ne duonkepę, kadangi kepame pečiuje), kad nereikėtų minkyti rankomis. Į ką labiausiai reikėtų žiūrėti? Radau tokį Minkytuvas. Užtektų tokio kietokos duonos tešlai išmaišyti (kad ir per kelis kartus)? Kokius siūlytumėt Jūs (iki ~400lt)?

P.S. Pažystami gali parvežti iš Anglijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antanas1258: 14 rugsėjo 2014 - 21:37
SVEIKOS MERGINOS,
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif kepdavau seniau duonelę (orkaitėj mirksiukas.gif ) ir puikiausiai pavykdavo, gardumėlis wub.gif o dabar kažkodėl ji man praktiškai nebeišsikelia verysad.gif nesuprantu kodėl. Manau, kad raugas blogas mastau.gif
Ieškau receptukų be raugo ax.gif
QUOTE(Stirnaitė @ 2014 08 08, 10:20)
Va mano vakarykštė duonytė- kvietine su sėlenomis smile.gif

bigsmile.gif labai gardžiai atrodo, galima receptą?
Atsakyti
QUOTE(Stirnaitė @ 2014 09 11, 15:27)
labas,
kiek protinguose tekstuose išskaičiau, tai viršaus įkritimas prieš pabaigą kepimo (kai gražiai kildinasi, kepant irgi dailiai kyla, o link pabaigos vidurys įdumba, krašti pakilę gražiai; viduje irgi gražiai iškepus, nesukritus)- tai viena iš priežasčių yra per skysta tešla.
Aš bandyčiau pastebėti minkytmo metu ir gal kokį šaukštelį kitą miltų pridėčiau.  g.gif

Ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Labas
brukstelkit kas recepta ar nuoroda i AZ:
paprastos baltos sumustiniu duonos su RAUGU (be mieliu, sezamu, selenu, kmynu ir t.t.)
ORKAITEJE ne duonkepej
aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulyte* @ 2014 08 18, 12:45)
kvietine rugine duonele:)
mano duonkepe moulinex ow 6118

Surada usavo klaida:buvo matavimo klaida, as sumasciau, kad 1 g lygus ml, ir miltu gamus matuodavo esanciu indeliu prie duonkepes mililirai, pasirodo ju budavo gerokai per mazai.
Dabar turiu matavimo indeli, kur ya surusiuota, maka - g, cukier - g, ir ml blush2.gif
tik vat kartais susimaisau, kai raso vanduo g arba rauga g, kaio sverti...Juk skysciai matuojami ml, tai gali butu vel netkslumai....[attachmentid=232999]

Gal galima receptuka? Labai skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2014 09 24, 11:17)
Gal galima receptuka? Labai skaniai atrodo  bigsmile.gif

nebepamenu receptuko:(
dabar kepu is akies, siaip keli gavosi pagal moulinex knygele, galesiu ideti tuos kuriuos bandziau, kai atrinksiu:)
dabar isigudrinau kepti rugine kvietine duonele su savo raugu:)
neblogai gaunasi:)
Atsakyti
QUOTE(@spinduliukas@ @ 2014 09 15, 18:35)
SVEIKOS MERGINOS,
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.

Aciu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(@spinduliukas@ @ 2014 09 15, 18:35)
SVEIKOS MERGINOS,

Aciu 4u.gif

praktiškai viską su mielėm galit kept ir ne tik

pirmam psl yra receptų nuorodos

man patinka šios moteriškės receptai
pvz http://forum.say7.info/topic3271.html

o šiaip jei jau mėgstat bandeles batonus, koldūnus, kibinus ir pan duonkepė superinis reikalas šių tešlų maišymui.
Atsakyti