Gal kas megino parduodama parduotuveje juoda Urtes duona su saulegrazomis iskepti duonkepeje, ar kaska panasaus:)
Sveiki,
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais?
Ačiū labai!
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais?
Ačiū labai!
QUOTE(darviena @ 2014 09 11, 14:03)
Sveiki,
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais?
Ačiū labai!
aš vis kankinuosi su savo Moulimex duonkepe. Duonos skonis gaunasi puikus ( kepu iš ruginių ir kvietinių pilno grūdo miltų lygiomis dalimis ), tačiau nėra pavykę iškepta taip, kad duona būtų iškilusi. Sumaišyta tešla, matau, kad gražiai pakilusi būna, o kai iškepa, kepaliukas būna sukritęs vidun. Gal kas susidūrėte su panašia problemėle ir galite pasidalinti patarimais?
Ačiū labai!
labas,
kiek protinguose tekstuose išskaičiau, tai viršaus įkritimas prieš pabaigą kepimo (kai gražiai kildinasi, kepant irgi dailiai kyla, o link pabaigos vidurys įdumba, krašti pakilę gražiai; viduje irgi gražiai iškepus, nesukritus)- tai viena iš priežasčių yra per skysta tešla.
Aš bandyčiau pastebėti minkytmo metu ir gal kokį šaukštelį kitą miltų pridėčiau.
Sveiki,
Galvoju pirkti tešlos minkytuvą (ne duonkepę, kadangi kepame pečiuje), kad nereikėtų minkyti rankomis. Į ką labiausiai reikėtų žiūrėti? Radau tokį Minkytuvas. Užtektų tokio kietokos duonos tešlai išmaišyti (kad ir per kelis kartus)? Kokius siūlytumėt Jūs (iki ~400lt)?
P.S. Pažystami gali parvežti iš Anglijos.
Galvoju pirkti tešlos minkytuvą (ne duonkepę, kadangi kepame pečiuje), kad nereikėtų minkyti rankomis. Į ką labiausiai reikėtų žiūrėti? Radau tokį Minkytuvas. Užtektų tokio kietokos duonos tešlai išmaišyti (kad ir per kelis kartus)? Kokius siūlytumėt Jūs (iki ~400lt)?
P.S. Pažystami gali parvežti iš Anglijos.
SVEIKOS MERGINOS,
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
Sveikos kepdavau seniau duonelę (orkaitėj ) ir puikiausiai pavykdavo, gardumėlis o dabar kažkodėl ji man praktiškai nebeišsikelia nesuprantu kodėl. Manau, kad raugas blogas
Ieškau receptukų be raugo
labai gardžiai atrodo, galima receptą?
Ieškau receptukų be raugo
QUOTE(Stirnaitė @ 2014 08 08, 10:20)
Va mano vakarykštė duonytė- kvietine su sėlenomis
labai gardžiai atrodo, galima receptą?
QUOTE(Stirnaitė @ 2014 09 11, 15:27)
labas,
kiek protinguose tekstuose išskaičiau, tai viršaus įkritimas prieš pabaigą kepimo (kai gražiai kildinasi, kepant irgi dailiai kyla, o link pabaigos vidurys įdumba, krašti pakilę gražiai; viduje irgi gražiai iškepus, nesukritus)- tai viena iš priežasčių yra per skysta tešla.
Aš bandyčiau pastebėti minkytmo metu ir gal kokį šaukštelį kitą miltų pridėčiau.
kiek protinguose tekstuose išskaičiau, tai viršaus įkritimas prieš pabaigą kepimo (kai gražiai kildinasi, kepant irgi dailiai kyla, o link pabaigos vidurys įdumba, krašti pakilę gražiai; viduje irgi gražiai iškepus, nesukritus)- tai viena iš priežasčių yra per skysta tešla.
Aš bandyčiau pastebėti minkytmo metu ir gal kokį šaukštelį kitą miltų pridėčiau.
Ačiū už patarimą
Labas
brukstelkit kas recepta ar nuoroda i AZ:
paprastos baltos sumustiniu duonos su RAUGU (be mieliu, sezamu, selenu, kmynu ir t.t.)
ORKAITEJE ne duonkepej
aciu
brukstelkit kas recepta ar nuoroda i AZ:
paprastos baltos sumustiniu duonos su RAUGU (be mieliu, sezamu, selenu, kmynu ir t.t.)
ORKAITEJE ne duonkepej
aciu
QUOTE(*saulyte* @ 2014 08 18, 12:45)
kvietine rugine duonele:)
mano duonkepe moulinex ow 6118
Surada usavo klaida:buvo matavimo klaida, as sumasciau, kad 1 g lygus ml, ir miltu gamus matuodavo esanciu indeliu prie duonkepes mililirai, pasirodo ju budavo gerokai per mazai.
Dabar turiu matavimo indeli, kur ya surusiuota, maka - g, cukier - g, ir ml
tik vat kartais susimaisau, kai raso vanduo g arba rauga g, kaio sverti...Juk skysciai matuojami ml, tai gali butu vel netkslumai....[attachmentid=232999]
mano duonkepe moulinex ow 6118
Surada usavo klaida:buvo matavimo klaida, as sumasciau, kad 1 g lygus ml, ir miltu gamus matuodavo esanciu indeliu prie duonkepes mililirai, pasirodo ju budavo gerokai per mazai.
Dabar turiu matavimo indeli, kur ya surusiuota, maka - g, cukier - g, ir ml
tik vat kartais susimaisau, kai raso vanduo g arba rauga g, kaio sverti...Juk skysciai matuojami ml, tai gali butu vel netkslumai....[attachmentid=232999]
Gal galima receptuka? Labai skaniai atrodo
QUOTE(Tučka @ 2014 09 24, 11:17)
Gal galima receptuka? Labai skaniai atrodo
nebepamenu receptuko:(
dabar kepu is akies, siaip keli gavosi pagal moulinex knygele, galesiu ideti tuos kuriuos bandziau, kai atrinksiu:)
dabar isigudrinau kepti rugine kvietine duonele su savo raugu:)
neblogai gaunasi:)
QUOTE(@spinduliukas@ @ 2014 09 15, 18:35)
SVEIKOS MERGINOS,
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
QUOTE(@spinduliukas@ @ 2014 09 15, 18:35)
SVEIKOS MERGINOS,
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
Gal kuri kepeja turi duonkepe kur dalino per IKI libduku akcija ir gali patart ka imanoma su ja kept,nes guli dulka nenaudojama.ypac domina skanus receptukas baguette.
Aciu
praktiškai viską su mielėm galit kept ir ne tik
pirmam psl yra receptų nuorodos
man patinka šios moteriškės receptai
pvz http://forum.say7.info/topic3271.html
o šiaip jei jau mėgstat bandeles batonus, koldūnus, kibinus ir pan duonkepė superinis reikalas šių tešlų maišymui.