Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(SuperBaba @ 2014 07 16, 12:57)
Sveikos, radau braskiu dzemo recepta gamint duonkepeje, panaudojau vietoj braskiu juodus serbentus. Nesigavo, isejo kaip uogiene. Gal papildomai dar reikia ka deti?
gali pektino įdėt, bus tirščiau
Atsakyti
Sveikos kepejeles 4u.gif bandau jungtis prie jusu,isigijom duonkepe elektroloux emb8000... Bandau vis pasigilinti apie ta duoneles kepima,bet maziukas namuose,tai nelabai turiu laiko rolleyes.gif tikiuosi nesupyksit jei paklausinesiu durnu klausimu blush2.gif
Gal kuri turi klasikines sovietines sviesios formines duonos receptuka? 4u.gif
Atsakyti
as irgi jungiuosi, du pirmi kepaliukai gavosi, o paskui jau keturi nebesigavo, bandziau su duonos misiniu malsenos:(
duonkepe turiu moulinex 6118
gal kas turit ir galit pasidalinti receptais?
Atsakyti
Sveikos, vis paskaitinėju, bandau patirties pasisemti - ar priimsit? smile.gif
Kepėjėlę "nesena", keli mėn. tiktai, vis dar eksperimentuoju, priedus vis kokius primakaluoju; bet programų dar mažai išvandžiau. Užtat abrikosų džemo stikainiukai žiemos laukia cool.gif

Labai norėčiau ruginę juoda duoną "išgauti", bet vis pasibijau... O ir recepto padoraus neturiu....

Nežinau kodėl, gal kad karšta vasara, bet gražesnė tekstūra gaunasi kepant greitomis programomis (ir baltą, ir pilno grūdo).

Simona1986, mano irgi tokia pati drinks_cheers.gif
Irgi su programom pažindinuosi- pvz., kas ta "meistrų tešla" ? ax.gif (ar kaip ją išversti reikėtų)
Atsakyti
Va mano vakarykštė duonytė- kvietine su sėlenomis smile.gif
Atsakyti
kvietine rugine duonele:)
mano duonkepe moulinex ow 6118

Surada usavo klaida:buvo matavimo klaida, as sumasciau, kad 1 g lygus ml, ir miltu gamus matuodavo esanciu indeliu prie duonkepes mililirai, pasirodo ju budavo gerokai per mazai.
Dabar turiu matavimo indeli, kur ya surusiuota, maka - g, cukier - g, ir ml blush2.gif
tik vat kartais susimaisau, kai raso vanduo g arba rauga g, kaio sverti...Juk skysciai matuojami ml, tai gali butu vel netkslumai....[attachmentid=232999]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulyte*: 18 rugpjūčio 2014 - 11:48
QUOTE(*saulyte* @ 2014 08 18, 12:45)
kvietine rugine duonele:)
mano duonkepe moulinex ow 6118

Surada usavo klaida:buvo matavimo klaida, as sumasciau, kad 1 g lygus ml, ir miltu gamus matuodavo esanciu indeliu prie duonkepes mililirai, pasirodo ju budavo gerokai per mazai.
Dabar turiu matavimo indeli, kur ya surusiuota, maka - g, cukier - g, ir ml blush2.gif
tik vat kartais susimaisau, kai raso vanduo g arba rauga g, kaio sverti...Juk skysciai matuojami ml, tai gali butu vel netkslumai....

vanduo atitinka, kiek gramų, tiek ir ml bus 4u.gif
Atsakyti
Man ne su vandeniu buvo problema su miltais:)as sverdavau miltus mililitrais:D
dabar sveriu tik gramais:P 4u.gif
bet kai raso ir mil ir gramais vandeni, man buvo klausimas kaip matuoti, dabar zinau, kad geriau militrais, nors galima ir gramais:)
Atsakyti
ooo, pasirodo, čia dar gyvų esama biggrin.gif

Ir atsiprašau už temos ištampymą- iš telefono kai įkėliau, atrodė normaliai doh.gif

Kepėjėlės, pasakykit, ką galima nuveikti su salyklu? - turiu tokius miltelius, parašyta, kaip skiesti juos.

Sakykit: knygoj radau receptų su salyklo sirupu- ar praskiedus tuos miltelius jau gausis sirupas? ax.gif
Atsakyti
Rytinis rezultatas... Vis dar eksperimentuoju...
Kiekvienakart vis dauginu ruginiu ir mazinu kvietiniu- ziuresim, kur bus riba biggrin.gif
Cia- beveik po lygiai abieju wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

jau kuris laikas kepu ruginę duonelę su raugu, bet iškepusi ji tokia drėgna. Dėl ko taip galėtų būti? Raugas tikrai aktyvus ir gerai kyla..
Atsakyti
kakaip niekas duonos nebekepa?apmirusi temike, temai atgaivinti:
purusis batonas - is supermamu forumo receptas:)
Atsakyti