Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Sveikos kepejos!
Gal kartais kas mate ruginiu sijotu ar pasijotu miltu pardavimui (Kaune), tik ne po 25kg??
Aciu uz idejas!
Atsakyti
Kiek aš bekepčiau, mano duonelė irgi drėgmės turi, bet mums ji skani... Dar gal pabandysiu didesnę dalį kvietinių miltų pamaišyt, gal gausis kitaip...

O dabar klausimas man labai svarbus - planuoju išvykti 1-1,5 mėn, todėl duonelės šiuo laikotarpiu nekepsiu. Kaip man išsaugoti savo raugą? Girdėjau, kad galima išdžiovinti. Gal turite ką patarti? Nenoriu prarasti savo nuostabaus raugo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2014 06 08, 12:04)
Kiek aš bekepčiau, mano duonelė irgi drėgmės turi, bet mums ji skani... Dar gal pabandysiu didesnę dalį kvietinių miltų pamaišyt, gal gausis kitaip...

O dabar klausimas man labai svarbus - planuoju išvykti 1-1,5 mėn, todėl duonelės šiuo laikotarpiu nekepsiu. Kaip man išsaugoti savo raugą? Girdėjau, kad galima išdžiovinti. Gal turite ką patarti? Nenoriu prarasti savo nuostabaus raugo.  4u.gif

Ištepkite raugą ant kepimo popieriaus, padėkite kambario temp., kol išdžius. Sutrupinkite, sudėkite į stiklinį indelį, pridenkite audiniu ir palikite kamb. temp. kokioj spintelėj, tik ne saulėje. Kai reikės, sudrėkinsite vandeniu ir priauginsite, kiek reiks.
Atsakyti
QUOTE(pienių vynas @ 2014 06 09, 11:44)
palikite kamb. temp. kokioj spintelėj,

Ačiū labai! 4u.gif O vasarą tiks laikyti spintelėje? Šaldytuve per šalta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 09 birželio 2014 - 11:14
QUOTE(eling @ 2014 06 09, 12:12)
Ačiū labai! 4u.gif  O vasarą tiks laikyti spintelėje? Šaldytuve per šalta?

palikit dalį nedžiovinto ir šaldytuve, manau puikiausiai jis išsilaikys.
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2014 06 09, 11:12)
Ačiū labai! 4u.gif  O vasarą tiks laikyti spintelėje? Šaldytuve per šalta?
šaukštą palikite šaldytuve, ko puikiausia išbūna ir dvi sav. nemaitintas, kas labai aktualu dabar atostogaujantiems smile.gif

man džiovintas nelabai patiko, ilgai "išsibudina", greičiau ir lengviau suaktyvint turima
Atsakyti
labas vakaras,
raugas ruginis brandus.idejau pamaitinti 50 gr miltu 50 vandens. vakar iskilo trigubai. idejau i saldtytuva, nes nebuvo kada su kepiniais prasideti- siandie jau subliuskes visai raugas.

kodel taip?
tada ryt vel maitinsiu ji, ir iskart maisini darytis reik jam iskilus, nes kitaip vel subliuks?
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 06 10, 20:31)
labas vakaras,
raugas ruginis brandus.idejau pamaitinti 50 gr miltu 50 vandens. vakar iskilo trigubai. idejau i saldtytuva, nes nebuvo kada su kepiniais prasideti- siandie jau subliuskes visai raugas.

kodel taip?
tada  ryt vel maitinsiu ji, ir iskart maisini darytis reik jam iskilus, nes kitaip vel subliuks?
jus galit ir tokį raugą dėt į tešlą, ko puikiausia pakils

taip yra todėl, kad raugas "suvalgė" savo "maistą" ir kai jo neliko, vėl aprimo
Atsakyti
Pagaliau radau super geros informacijos ir išsisprendė keli klausimai dėl duonelės drėgnumo - va ČIA atkapsčiau. Pasirodo, aš ir raugą laikiau netinkamai (pilnai uždariusi dangteliu) doh.gif . Raugą atnaujinau vadovaudamasi patarimais, ir duonelė nebe tokia drėgna.

Tik dar neišsiaiškinau tiksliai - kokio tirštumo turi būti tešla duonai ir kiek ji realiai dar pakyla laikant formoje prieš kepimą? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, dublis 6. malsenos juoda lietuviska duona.
si karta dejau ir kvieciu 1 stikline, ir dar selenu beriau papildomai...dariau pagal recepta kaip kad pateikta. vel kose gavosi..bet sioki toki itarima turejau kad per slysta tesla....

tik supratau kad skonis labiau man patinka tik rugines, nes idejus 1 stikla kvieciu miltu susvelnejo baisiai skonis,,sakyciau beskone labiau gavosi duonele

kepiau vel ilgai....3val.... bet va pastovejo para ir jau galima valgyti duona, isejo dregme

tiesa, si karta atsoko pluta virsuje duonos. ka tai reiskia?raugas per mazai raugintas? 3 dienas ji rauginau pamaisydama. o maisini laikiau 12 val.duona kildinau 3 val...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~VEGA~: 30 birželio 2014 - 10:55
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 06 30, 10:36)
Sveikos, dublis 6. malsenos juoda lietuviska duona.
si karta dejau ir kvieciu 1 stikline, ir dar selenu beriau papildomai...dariau pagal recepta kaip kad pateikta. vel  kose gavosi..bet sioki toki itarima turejau kad per slysta tesla....

tik supratau kad skonis labiau man patinka tik rugines, nes idejus 1 stikla kvieciu miltu susvelnejo baisiai skonis,,sakyciau beskone labiau gavosi duonele

kepiau vel ilgai....3val.... bet va pastovejo para ir jau galima valgyti duona, isejo dregme

tiesa, si karta atsoko pluta virsuje duonos. ka tai reiskia?raugas  per  mazai raugintas?  3 dienas ji rauginau pamaisydama. o maisini  laikiau 12 val.duona kildinau 3 val...

jei pluta atsoka ar susidaro labai dideli oro tarpai duonoje, reiskia tesla perkildinta buvo
Atsakyti
Sveikos, radau braskiu dzemo recepta gamint duonkepeje, panaudojau vietoj braskiu juodus serbentus. Nesigavo, isejo kaip uogiene. Gal papildomai dar reikia ka deti?
Atsakyti