Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia


Tai va, kad esu naujokė duonos kepime, tai ir seku aklai receptą, kuriame ir nurodyta ne tik kiek kildinti, bet ir kad kepti 180 C 1 val. 15 min. Dabar suvokiu, kad reikia kažką keisti, ir, matyt, tik per savo praktiką surasiu tai, ko ieškau.
Ačiū, mergaitės 4u.gif

Paaiškinkite, ką reiškia "brandus" ir "jaunas" raugas. Jeigu aš gamindama tešlą sumaišau senąjį su ja ir iš jos atgriebiu naujo, tai koks skaitosi tas raugas dabar? Jį palieku pradžiai atidarytą kambario temp. per naktį, o po to užsuku ir iki kito kepimo nieko nedarydama laikau šaldytuve. (taip recepte parašyta daryti) smile.gif
Atsakyti
Sveikos,esu 2 k kepusi orkaiteje duona is gauto raugo ir 1 is savo pasigaminto pagal malsenos www raugo recepta. Nu ir visad gaunasi slapias vidus...
paskutini karta (malsenos lietuviska namine duona rec)dejau medaus 2 saukstus vietoj 3 s cukraus+1 as medaus. gal tas padare slapoka vidu...bet skani ai labai jau si duonele.

Pas mus tai vyras ne neragauja mano duonos, savo kvadratine pirktine balta doroja:))

dabar bandysiu brioche kepti, prancuziska sviestine duona. nesat kepusios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~VEGA~: 28 gegužės 2014 - 10:38
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 05 28, 11:37)
Sveikos,esu 2 k kepusi orkaiteje duona is gauto  raugo ir 1 is savo pasigaminto pagal malsenos www raugo recepta. Nu ir visad gaunasi slapias vidus...
paskutini karta (malsenos lietuviska namine duona rec)dejau medaus 2 saukstus vietoj 3 s cukraus+1 as medaus. gal tas padare slapoka vidu...bet skani ai labai jau si duonele.

Pas mus tai vyras ne neragauja mano duonos, savo kvadratine pirktine balta doroja:))

dabar bandysiu brioche kepti, prancuziska sviestine duona. nesat kepusios?


man tai atrodo, kad jums neiškyla tiek kiek reikia.

Ir nežinau, ar malsena ten su receptais sutvarkė, nes su vienu buvo nugrybauta su skysčių ir miltų kiekiu.


Brioche man neskanu, bet čia skonio reikalas. Man tas sviestas jaučias.
O kitiems labai patinka
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 05 28, 10:37)
Sveikos,esu 2 k kepusi orkaiteje duona is gauto  raugo ir 1 is savo pasigaminto pagal malsenos www raugo recepta. Nu ir visad gaunasi slapias vidus...
paskutini karta (malsenos lietuviska namine duona rec)dejau medaus 2 saukstus vietoj 3 s cukraus+1 as medaus. gal tas padare slapoka vidu...bet skani ai labai jau si duonele.

Pas mus tai vyras ne neragauja mano duonos, savo kvadratine pirktine balta doroja:))

dabar bandysiu brioche kepti, prancuziska sviestine duona. nesat kepusios?


esu kepusi brioche, bet duonkepeje. gavosi labai labai skani. dievinu ta sviesto skoni smile.gif
Atsakyti
Sveikutės.

Gal kuri kepate duona duonkepeje?
Ar verta demesio duonkepe Moulinex OW 1101?

As kepiau plikyta duona, bet paskutini karta, man kazkas nesigavo... duona laikant iki kepimo nepakilo, tik idejus kepti siek tiek...iskepus buvo slapia... Vyras sako, kad slapia del to, kad neiskilo...
Tai mastau kodel taip gavosi... gal prastai raugas isrugo, nes silumos pastarosiomis dienomis ne prudais... o atidetas raugas dabar neturi jokiu rugimo pozymiu, ar gali but del to, kad salta, ar cia kazkokios kitos priezastys? rolleyes.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,
gal kam įdomu, čia tokia paprasta duonos kepimo pamokėlė. Duona gaunasi visada puiki!
https://www.youtube....h?v=_zVnWxN-ZGI
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 05 28, 11:37)
Sveikos,esu 2 k kepusi orkaiteje duona is gauto  raugo ir 1 is savo pasigaminto pagal malsenos www raugo recepta. Nu ir visad gaunasi slapias vidus...
paskutini karta (malsenos lietuviska namine duona rec)dejau medaus 2 saukstus vietoj 3 s cukraus+1 as medaus. gal tas padare slapoka vidu...bet skani ai labai jau si duonele.



Nu ir vel tas pats.
raugas kyla gerai, maisalas iskilo puikiai per 12 val,
duonai tesla padariau, isverciau i kepimo forma, pakilo beveik dvigubai per 3 val.
vienruginiai miltai.

ir vel visas vidus slapias...kepiau 15 min 250, paskui dar 1 val 190 tempoj, patikrinau, slapia, tada dar 45 min 190, ir palikau atvesti formoje orkaiteje, ja siek tiek praverusi...

zinau kad nuo rugiu gali buti slapoka....medaus 1 sauksta tedejau....

baigiu nusivilti savim:)))))

daba vel ikisau apversta duona i orkaitite, ja uzkuriau,,,tegu isgaruoja biski dregmes.
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 06 04, 15:49)
Nu ir vel tas pats.
raugas kyla gerai,  maisalas iskilo puikiai per 12 val,
duonai  tesla padariau, isverciau i kepimo  forma, pakilo beveik dvigubai per 3 val.
vienruginiai miltai.

ir vel visas vidus slapias...kepiau 15  min 250, paskui dar 1 val 190 tempoj, patikrinau, slapia, tada dar 45 min 190, ir palikau atvesti formoje orkaiteje, ja siek tiek praverusi...

zinau kad nuo rugiu gali buti slapoka....medaus 1 sauksta tedejau....

baigiu nusivilti savim:)))))

daba vel ikisau apversta duona i orkaitite, ja uzkuriau,,,tegu isgaruoja biski dregmes.


nepalikit atvesti formoje, bent jau man tada ji tikrai slapia buna smile.gif
bet cia gali buti ir orkaites kalte gal. Gi buna taip, kad vienoj orkaitej viskas ok buna, na nusiperki nauja ir niekas nebesigauna. O beje tesla kisat jau i ikaitinta orkaite?
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2014 06 04, 16:49)
Nu ir vel tas pats.
raugas kyla gerai,  maisalas iskilo puikiai per 12 val,
duonai  tesla padariau, isverciau i kepimo  forma, pakilo beveik dvigubai per 3 val.
vienruginiai miltai.

ir vel visas vidus slapias...kepiau 15  min 250, paskui dar 1 val 190 tempoj, patikrinau, slapia, tada dar 45 min 190, ir palikau atvesti formoje orkaiteje, ja siek tiek praverusi...

zinau kad nuo rugiu gali buti slapoka....medaus 1 sauksta tedejau....

baigiu nusivilti savim:)))))

daba vel ikisau apversta duona i orkaitite, ja uzkuriau,,,tegu isgaruoja biski dregmes.


o nenorit pabandyt dėt daugiau miltų ir bet šiek tiek pirmarūšių kvietinių?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 06 04, 18:13)
o nenorit pabandyt dėt daugiau miltų ir bet šiek tiek pirmarūšių kvietinių?


va va as irgi manau, kad tesla per skysta buna, daugiau miltu reiktu ir butent kvietiniu tikrai truputi nepamaisytu
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2014 06 04, 19:34)
va va as irgi manau, kad tesla per skysta buna, daugiau miltu reiktu ir butent kvietiniu tikrai truputi nepamaisytu



tesla tai tirsta buvo..daug tirstesne uz tarkim grietine tirsta....bet kepalo as kazkaip nesigundau formuoti, nes lipni ir tt tesla,,,tiesiog sukreciu ja i forma.


praita karta kai pusiau kvieciu buvo deta, tai siek tiek sausiau gavosi. noriu labai vien tik rugines duonos, todel bandau isikepti nemaisant kvieciu.

as mastau, gal nereikia bandyti man formuoti pluta, paskui per ja nepasisalina dregme..????



tesla kisu i ikaitinta orkaite...
skaiciau kad kai kurios deda i salta, ir tada kaitina iki tarkim 200 ir kepa joje.
reikes kita karta taip ir pabandyti.

as istepu metaline forma aliejum, bet paskui vos is jos isplesiu duona, su peiliu apipjaunu ir lauziu kaip su lauztuvu:)) kita karta klosiu kepimo popieriu, gal bus lengviau istraukti ir tada vesinti ant groteliu orkaiteje.

vyras juokiasi-matyt neskirta man duona kepti, tik jo megiama cheescake:)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~VEGA~: 04 birželio 2014 - 19:46
visgi sakyčiau pas jus gaunasi per skysta tešla, nėra kam sutraukt drėgmę. Arba dėkit kokių sėlenų ruginių dribsnių sėklų ir pan, arba dėkit daugiau miltų.
Nes kaip suprantu jūs kepat praktiškai raugą. O kai ruginiai miltai turi mažiau glitimo, tai jie ir neišlaiko tvirtos struktūros
Atsakyti