QUOTE(keistuole @ 2014 04 26, 15:57)
priklauso nuo tešlos, raugo kiekio ir miltų santykio, raugo stiprumo.
Ir dar aš ką pastebėjau, kad jei įdedi pradėjusią kilt, t.y. kažkiek pastovėjusią kambario temperatūroj, tai ir šaldytuve ji pakyla greičiau. Jei įdedi tik užminkytą, kartais ir visai nenoriai kyla
Ir dar aš ką pastebėjau, kad jei įdedi pradėjusią kilt, t.y. kažkiek pastovėjusią kambario temperatūroj, tai ir šaldytuve ji pakyla greičiau. Jei įdedi tik užminkytą, kartais ir visai nenoriai kyla
Raugas mano jau tikrai brandus, gal metų amžiaus, jei teisingai pamenu, iškelia labai gerai. Paprastai pilu pusę stiklinės (100 ml) raugo, 300 g miltų ir dar stiklinę visokių sėklų. Gal raugo mažiau pilt?